Forgókínpad

Forgókínpad

Harcosok klubja

2018. május 05. - Szele Tamás

Nem fogják elhinni, de ez az új kormány műfaji meghatározása. Az ember azt hinné, a kormány a végrehajtó hatalom gyakorlásának központi, legfőbb szerve, de ez csak tegnapig volt így: tegnaptól a harcosok klubja, mint azt Orbán Viktor bejelentette volt szokása szerint a Kossuth rádióban. Mondott ő más érdekességeket is: Magyarország például a jelek szerint kémregénnyé változik.

Vagy horrorrá.

De menjünk szépen, sorban. Először is, mivel kormányzati jelentőségű interjúról van szó, legyünk kényesen pontosak és jelöljük meg a forrásunkat – nem az ablakon fújta be ezt a szöveget a szél, nem is pletykában hallottuk, hanem maga a kormany.hu tette közzé (http://www.kormany.hu/hu/a-miniszterelnok/hirek/vegigvisszuk-az-alkotmanymodositast). Ennek kiemelése azért is fontos, mert könnyen megeshet, hogy a józan gondolkodású olvasó nem hinné el, miket beszélt összevissza ez a politikus, élő adásban ráadásul, vágatlanul.

No tehát, mit talált a legfontosabbnak? Azt hogy lesz néki három helyettese, név szerint Fanyűvő, Kőmorzsoló és Vasgyúró, ő maga meg Fehérlófia lesz.

feherlofia.jpg

Vagy fehér fólia.

fekete-feher-folia.jpg

Vagy valami.

Bocsánat, az a mese, a valóságban:

Semjén Zsolt KDNP-elnök általános helyettes lesz - aki a nemzetpolitikáért, az egyházakért és a magyarországi kisebbségekért felel majd -, Pintér Sándor belügyminiszter nemzetbiztonságért felelős, Varga Mihály pénzügyminiszter pedig egyúttal gazdaságért felelős miniszterelnök-helyettesként dolgozik majd.”

Ez idáig nagyjából rendben is lenne: minden vezető úgy szervezi meg a munkáját, ahogy célszerűnek találja, én mondjuk kicsit sokallom a három vicekormányfőt, de ő tudja, mit akar. Ámde nem csak tudja, el is mondja!

Nem liberális demokráciát építünk, hanem kereszténydemokráciát, amelyben az emberi méltóság a legfontosabb, a hatalmi ágak szét vannak választva, a szabadság egy feltétlen érték, a családokat támogatják, a globális ideológiákat elvetik, hisznek a nemzet fontosságában, küzdenek a teljes foglalkoztatottságért...”

Hm. A mondat végén ugyan említi a női egyenjogúság védelmét és az antiszemitizmus elleni harcot is, de mindannyian tudjuk, mit jelent az, ha ez a társaság megvéd valamit vagy harcol valamiért, netán valami ellen. Egy szóban: „Fedezékbe!”

No, de folytassuk a strukturális változásokkal, mert itt derül ki, miért is olyan nagyon fontos a nemzetbiztonsági miniszterelnök-helyettes.

A közvetlenül hozzárendelt, új közigazgatási egységként létrejövő Miniszterelnöki Kormányirodáról elmondta: feladata lesz a minisztériumok közigazgatási államtitkárainak koordinálása, ehhez a szervezethez rendelték a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt, és egy egységes hírszerzési központ is működik majd a kormányirodán. Utóbbi lehetővé teszi, hogy Magyarország az erőteljes nemzetközi versenyben jobb információ- és hírszerzési tevékenységet mutasson fel - jegyezte meg.”

Micsoda? Jól tetszettek olvasni: saját kis hírszerző ügynöksége lesz ennek a... ennek a kormányfőnek. Orbán Dulles. A saját céljai és elképzelései mentén fognak hírt szerezni. De ki a célpont?

Arról is beszélt, hogy erkölcsi kötelességük végigvinni azt a migrációellenes alkotmánymódosítást, amelyet az ellenzéki elutasítás miatt 2016-ban nem sikerült elfogadni. Ehhez kapcsolódik a Stop Soros törvénycsomag is - tette hozzá, úgy fogalmazva utóbbi javaslatról:

szeretné, ha „Soros György árnyékhadserege feljönne a fényre”, és nem titkolná el, kitől és mennyi pénzt kap.

A migráció nem emberi jogi, hanem nemzetbiztonsági kérdés, ezért úgy kell eljárni, hogy aki migrációs kérdéssel akar foglalkozni, annak a nemzetbiztonságtól meg kell kapnia a hozzájárulást a tevékenységéhez. Az illegális bevándorlást támogató nem magyar állampolgároknak pedig ki fogják tenni a szűrét az országból - szavai szerint erről szól a Stop Soros.”

Nehéz ám olyan árnyékhadsereg ellen küzdeni, ami nem létezik, de ha nincs, ne féltsük az újdonsült gumitalpú legényeket: majd csinálnak ők, ahogy az ötvenes években is termett éppen elég jugoszláv ügynök, vatikáni vagy belga kém, kit mivel vádoltak meg épp. Szóval, hölgyeim és uraim, erre megy ki ez a játék. Vamzerok kora jő, koncepciós pereké. És mindenható titkosszolgálatoké.

De hagyja mindezt az Unió?

Hagynia kell, ugyanis csak kivételes esetekben szólhat bele a tagállamok belügyeibe, illetve akkor is csak ajánlásokkal élhet és támogatásokat vonhat meg, mellyel végső soron nem a politikusokat, hanem a lakosságot büntetik – tehát kétszer is meggondolják a szankciók alkalmazását, különös tekintettel a 322-es cikkelyre. Mondjuk ezt megint másképp tudja, mint mindenki más – lássuk csak, hogyan vezeti elő?

A következő EU-s költségvetésre vonatkozó tervekről szólva azt mondta: a legfontosabb tanács az, hogy „csigavér”, hosszú lesz ugyanis a vita. Kiemelte: a hét évre szóló közös költségvetést egyhangúlag kell megalkotni. És „amíg a magyarok azt nem mondják, hogy mehet, addig nincs költségvetés” - hívta fel a figyelmet.

Magyarországnak és Közép-Európának semmilyen - sem jogállamisági, sem költségvetési - vitától nem kell félnie - jelentette ki. Hozzáfűzte: jogállamiság ügyében Magyarország különösen nyugodt lehet, mert 2013-ban teljesen átvizsgálták, és papírunk van arról, hogy a jogállamiság rendben van.”

Édes uram. Már 2013-ban sem volt rendben, de egy öt éves vizsgálat eredménye nem fogja felülírni az aktuális kutatások által kiderített adatokat. Mondjuk például öt évvel ezelőtt Pistike nem lopott mozdonyt, de ez kicsit sem jelenti azt, hogy idén nem lophat – lehet, hogy közben rászokott, rossz társaságba keveredett vagy mozdonyvezető lett, és kitanulta, hogyan kell elkötni a lokomotívot (elnézést a mozdonyvezetőktől: tudom, hogy ez lehetetlen).

Azonban a miniszterelnöki interjú utolsó mondata a legjellemzőbb. Cseppben a tenger, egy mondatban a mai magyar kormányzat.

Az Európai Parlamentben most nem a néppárté a legnagyobb frakció, hanem Soros Györgyé.”

Hát, ahol Orbán Viktor Fehérlófia, ott Sorosból csinálnak Hétszűnyű Kaponyányi Monyókot.

Akkor összegezzük.

A kormány harcosok klubjává alakul, új titkosszolgálat alakul (a meglévő hat mellé), kíméletlen harc indul az alkotmánymódosításért és Soros árnyékhadserege ellen.

Koncepciós perek várhatóak, a Soros-hadak ellen pedig besúgóhadak bevetése.

És ha nincs Soros-bérenc, majd csinálnak – ebben nagy hagyományaink vannak.

Szeretnék egyszer már egy országban élni, nem egy csatamezőn.

Szép a dicsőség, igen szép, csak én már kicsit unom. Főleg, hogy hazug is.

Unjuk ezt már pár millióan.

 

Szele Tamás

süti beállítások módosítása