Forgókínpad

Forgókínpad

Bontott zászló eladó

2018. június 24. - Szele Tamás

Kérem, szeretném javasolni, hogy Magyarországon helyezzék védelem alá a zászlót. Éspedig nem csak a nemzetit, hanem mindegyiket, úgy általában, főleg a pártzászlókat, mivel állandóan bontják őket. Most is zászlót bontottak Ásotthalmon, sajnos nem lépegető exkavátorral vagy dinamittal, csak minimális sikerrel, konkrétan a Mi Hazánk mozgalom bontotta.

Szóval, miről is beszélünk? Ugyebár, a Jobbik minden erőfeszítés dacára sem nyerte meg a választásokat. Ennek több oka is van, rögtön a legelső, hogy nem szavaztak rájuk elegen. Pedig hej, minő csodás pengeváltások zajlottak, hány ragyogó név öltözött barna színekbe, hányan mártóztak meg a kedvükért a csatornalében, szónokoltak befogott orral a trágyadomb tetejéről, mikor „taktikai szavazásra” buzdították az ellenzékieket – sok helyen még vissza is léptek a Jobbik javára, a Jobbik ellenben sehol sem lépett vissza más javára, ugyanis nem volt hülye, az ajándékot elfogadta, de nem viszonozta, aztán lám, mégis oda jutott, ahol most van. Nem lenne ez rossz eredmény más pártnak, de nekik tragédia, hiszen vagy kormányzásra készültek, vagy látványos öngyilkosságra, viszont így egyik sem jött össze.

Van ilyen, ezt hívjuk csődnek, rendes ember túléli, csak ezek nem rendes emberek. No, de addig elemezték a kudarc okait, míg rá nem jöttek páran – jelesül Toroczkai László, Novák Előd és Dúró Dóra, valamint sokan mások, de ez a helikoni triász elsőként – hogy hát a néppártosodással volt a baj. Amiben van némi igazuk, ugyanis a Jobbik törzsközönsége zsidózni-cigányozni-melegezni gyűlt össze a párt akolmelegébe, azt meg mostanság nem lehetett, nagyon nem illett, így a régi gárda már nem is szavazott rájuk, ellenben a megcélzott réteg, a csalódott „baloldali” szavazók meg még nem szavaztak a korábban érdekesen viselkedő szélsőjobboldaliakra. Magyarul: a Simicska-menedzsment becélozta a Jobbikkal a két szék közt, a pad alatti landolást, és le is tették oda a pártot hiba nélkül. Hogy aztán ebből a választások után érdekes dolgok lettek? Ő bajuk.

Ugye, először – jegyezzük meg, később kelleni fog! - esküt tettek a megválasztott jobbikos képviselők a Szent Korona előtt is, miszerint ha a párt visszahívná őket, visszaadják a mandátumokat a vezetőségnek. A hányatott múltú ereklye kissé csodálkozva hallgathatta az esküt, ugyanis neki ehhez aztán semmi köze nem volt, de a magyar ember időnként esküdözni szokott, kedvenc példám Straznyicki, a magyar apa (Moldova Györgyből), aki így vall 1956 októberének végéről:

Viszonylag egyszerű feladatot kaptam: egy teherautón állva égő gyertyát kellett a városban körbe vinnem, a kocsi időnként megállt, akkor elkiáltottam magam: „Magyarok! Esküdjetek!” A tömeg letérdelt és megesküdött, bár nekik éppoly kevéssé volt fogalmuk, hogy mire esküsznek, mint nekem magamnak, de az eskü maga mégis felemelő látványt nyújtott, és erősítette a nemzeti érzést, márpedig ez egy magyar apa számára mindennél előbbrevaló.”

Hát ezek a jobbikos képviselők is megesküdtek, aztán kifenték a tőröket, ugyanis párton belüli radikális platformot szerettek volna alapítani. Ezt a vezetőség kézből kontrázta – ha másról nem is, de a Hosszú Kések Éjszakájáról olvastak már – lássuk, mi történt tehát (az Index nyomán). (https://index.hu/belfold/2018/06/23/asotthalom_zaszlobontas_duro_dora_toroczkai_jobbik_szakadas_tortenet/)

A Jobbik vezetése - a platformhoz csatlakozó Dúrót kivéve - nem értékelte a döntést, és május végén-június elején két hét leforgása alatt fegyelmit indított Toroczkai ellen, majd kirúgták Dúrót a parlamenti frakcióból, felszólították a parlamenti mandátuma visszaadására is, végül pedig Toroczkait is kizárták a pártból, mire Dúró és Novák Előd is bejelentette  a kilépését a Jobbikból.”


Körülbelül ezek voltak a tegnapi zászlóbontás előzményei, így tegnap hatalmas zomotort tartottak Ásotthalmon a balambérok és karkhászok, melyen bejelentették a Mi Hazánk Mozgalom és Párt Megalakulását, egyelőre az alapító okirat közvita tárgya, (mely nem összetévesztendő a szervitával és a lévitával), de DJ Novák Előd kiváló műsorvezetésével valódi showt láthatott az egybegyűlt, körülbelül ezer (sajtó nélkül: hétszáz) fős közönség.


Dúró Dóra finom, nőies, moll hangnemben felvezetett, lantzenével kísért cigányozással melegítette be a hangulatot, megint esküt tett, most épp arra, hogy nem fog félni semmitől, szembenéz a problémákkal (imád esküdözni, mit csináljunk?), majd előadta egymaga a szánom-bánom-kánont:


A stratégiai, politikai hibák mellett ennyi embernek csalódást okozni, ennyi embert megbántani, ennyi embernek elvenni a hitét, nem hogy nem érte meg, de bűn és önzés volt.”


Ennyinek? Mennyinek, hölgyem? Ha leszámítjuk a magukat túlokoskodó taktikai átszavazókat, annyi marad, amennyi, jóval kevesebb, mint 2014-ben volt... No, de szólnak már a torzított riffek, magyarok, férfiak és asszonyok, Toroczkai vezér szól hozzátok! Nem kérdi ő... ja, bocs, de. Pont azt kérdi.


Na, jó, felsorolta a párt főbb célpontjait, melyek között nem szerepelt Scapa Flow kikötője, de szerepeltek a következő témák:


Népesedési helyzet: a következő 45 évben 2 millió fővel csökkenhet hazánk lélekszáma

Elvándorlás: sokkolóan nagy számban, egymillióan, de legalább 600 ezren kényszerültek arra, hogy elhagyják az országot, mert nem tudtak megélni

Munkaerőhiány. A nagytőkések nem tesznek semmit, hogy több magyar szülessen, hogy itthon maradjanak

Miközben a magyarság százezres számban tűnik el, a cigányság száma 400 ezerről 876 ezerre nőtt. Melyik párt adott ezekre a kérdésekre választ, tette fel a kérdést Toroczkai

Iszlamizáció: nálunk is probléma, és veszély, sok menekülttel beszélt, akik azt mondták, nekik Magyarország is megfelelne. Itt azt is elmondta, hogy azért van a disznóvágás ennyire benne a kultúránkban, mert ez egyfajta politikai gesztus

Genderelmélet: szerinte nem mernek a pártok erről beszélni, de ők őriznék a hagyományokat; aki kisfiúnak születik, azt az óvodában kisfiúként kezelik, aki kislánynak, azt kislányként.” (Index)


Hát, ha valaki logikai alapon akarná ezt a programkezdeményt szétszedni, nem lenne túl nehéz dolga, ugyanis amennyiben a nagytőke személyesen gondoskodna afelől, hogy minél több magyar szülessen, az talán még nagyobb felháborodást váltana ki, a cigányság lélekszáma sem valamiféle spontán baby-boomnak köszönhetően nőtt meg, hanem a népszámlálási módszerek változása miatt (többen vallották ugyanis magukat cigánynak, de ők előzőleg is azok voltak...), különben is, mitől baj ez? A magyar ember pedig azért vág disznót, mert szeret enni és inni, ezt nem kéne túlbonyolítani, nincs ennek vallási vagy ideológiai jelentősége.


No, mindegy, Toroczkai sosem volt az arisztotelészi logika mestere, ezzel a programmal kicsit sem fog több embert megszólítani, mint a Jobbik vagy az Erő és Elszántság vagy a Betyársereg, vagy a többi kismillió széljobber vállalkozás, lassan már külön startup-kategóriát kell nyitni nekik, annyian akarnak megélni ugyanabból a nem túl nagy piacból. Apropó: és a Betyársereg vagy a 64 vármegye mit szól a pártalapításhoz? Hiszen ők elvileg az Erő és Elszántság nevű gittegyletet támogatták volt! Semmi különöset, az Erő és Elszántság vezetősége nyilatkozatban jelezte a támogatását, a Betyársereg honlapján, mert hol máshol. (http://betyarsereg.hu/az-asotthalmi-zaszlobontassal-kapcsolatban/)


Sokan kérdezték az elmúlt időszakban, hogy mi a véleményünk a június 23-ai, Toroczkai László fémjelezte mozgalom zászlóbontásáról. Ugyan mi más válaszunk lehet, mint hogy Toroczkai László személye számunkra egyértelműen hitelessé teszi a szombati ásotthalmi zászlóbontást.

Toroczkai Lászlót több, mint 15 éve ismerjük, igaz bajtársunknak tartjuk, és ennek szellemében sok sikert kívánunk tevékenységéhez. Ránk, ahogy a múltban, úgy a jelenben és a jövőben is mindig számíthat.”


No, akkor Röhm – bocsánat, Toroczkai – nyugodtan alhat felőlük, a Sturmabteilung mellette áll. Ezzel szemben a Jobbik már nem is zászlót, hanem Lászlót bontott a tegnapi közleményével.


Budapest, 2018. június 23., szombat (OS) - Nincs kibúvó: a Jobbikból kilépetteknek vissza kell adniuk mandátumaikat

Nincs kibúvó: a Jobbikból kilépetteknek vissza kell adniuk mandátumaikat

A Jobbik országos elnöksége visszahívja mandátumából azon képviselőket, akik kiléptek a pártból és akár a 2014-es önkormányzati, akár a 2018-as országgyűlési választáson a Jobbik Magyarországért Mozgalom listáin szereztek képviselői mandátumot.

Emlékeztetjük az érintett képviselőket a Szent Koronára tett esküjükre, az abban vállaltakra: amennyiben a visszahívás megtörténik, adják vissza mandátumaikat az őket jelölő Jobbiknak. Felhívjuk továbbá a listán mandátumot szerzők figyelmét, hogy képviselői helyeiket a jobbikos választóknak és a Jobbiknak köszönhetik.

Egy tisztességes ember minden körülmények között, az utolsó betűig hű marad letett esküjéhez. Egy becsületes, tiszta szándékok által vezérelt ember számára a napnál is világosabb, hogy nincs olyan érv, amely egy ilyen fogadalmat felülírhat.

Óvnánk egykori bajtársainkat a becstelenségtől és arra kérjük őket, kíméljék meg további politikai pályafutásukat az esküszegés bűnétől és tegyék meg azt, amit ebben a helyzetben nem elsősorban a Jobbik országos elnöksége, hanem Szent István királyunk koronája előtt letett esküjük miatt a jobbikos választók várnak el tőlük.

Jobbik Magyarországért Mozgalom”


Sőt, ami még szebb, az induló mozgalom wikipédia-szócikkét már a megjelenése napján töröltették. Egyelőre csak szavakban megy a bruszt, online az öldöklés, de csapnak még ezek össze fizikailag is, ha jól értelmezem a kristálygömbben pislákoló fényeket.

mi_hazank_mozgalom.jpg
Én a magam részéről örömmel üdvözlöm a magyar szélsőjobb minden hasadását, bár erős kétségeim vannak a történtek fényében afelől, hogy létezik-e egyáltalán. Ugyanis nem látom a különbséget aközött, ha Dúró Dóra cigányozik és fajozik, és aközött, ha Parragh László emlegeti fájó szívvel, miszerint elfogytak a „fehér bőrű, keresztény gyökerű munkavállalók”.


Akkor, röviden.


A régi Jobbik nagyjából azt mondja, amit a mostani.


Ugyanezt mondja az Erő és Elszántság a Betyársereggel és a vármegyésekkel kórusban. Esetleg kantátában.


Nem különbözik ettől a mondanivalótól a Mi Hazánk üzenete sem.


És a kormány sem mond mást.


A helyzet csak látszólag bonyolódik az egyre több szélsőjobboldali szereplő megjelenésével – valójában egyszerűbb, átláthatóbb, napról napra.


Ezek ekvivalensek, ez egy egyenlet két oldala, nem a politikai palettáé.


Ugyanott bontott zászló eladó.



Szele Tamás

süti beállítások módosítása