Forgókínpad

Forgókínpad

Hermész smaragd táblája

2018. február 06. - Szele Tamás

 

 

A Tabula Smaragdina egy igen régi ezoterikus irat, aminek jelentősége nézetem szerint felbecsülhetetlen – csak nem egészen úgy kell olvasni, mint eddig tettük. Akinek vannak pénzügyei Magyarországon, az mindig tartsa magánál, mert minimum talizmán, vagy inkább prófécia. Legalábbis tegnap igazolást nyert az egyik homályos mondata, méghozzá szó szerint.

Hogy is szól? Itt áll, rögtön az elején, ezzel kezdődik.

Való, hazugság nélküli, biztos és igaz. Hogy mindaz, ami van, az Egy varázslatából született.

Ezért, ami lent van, ugyanaz, mint ami fent van és ami fent van, ugyanaz, mint ami lent van.”


Én itt vélelmezek némi fordítási-fogalmazási hibát, ugyanis a magam részéről inkább másként fogalmaznám, úgy, hogy: „Való, csupa hazugság, biztos és igaz. Hogy mindaz, ami nálunk van, egy varázslatból született.” Ezt a varázslatot hívjuk Nemzeti Együttműködés Rendszerének, és arra szolgál, hogy – csiribú, csiribá – minden pénzt eltüntessen és mások zsebébe teleportáljon. Varázsol is kicsi, nagy, boldog, boldogtalan, tünedeznek is a pénzecskék rendesen. Vegyük csak a tegnapi nap híreit.


Ha nagyságrendi sorrendben megyünk, alkimista módon, alulról felfelé, először tekintsük a lenyomozhatatlan szélhámosságot, amit egyenesen a váci fegyházból követtek el. Már ki se kell jönni onnan, hogy bűnözhessen a rátermettebb elkövető, megoldható a BV-intézetből, hiába, nagy dolog a technika rohamos haladása! Egyelőre még csak kisebb kárt okozott az ismeretlen csaló – zseninek nem mondanám, mert a módszere régi, csak annyi benne az új, hogy a börtönből követték el. Igen, jól tetszenek sejteni: telefonos csalásról van szó. De hát lehet mobiltelefonja egy büntetését töltő elítéltnek?


A közvélekedés szerint nem lehet. Csak éppen lehet. Bár nem egészen olyan, amilyen bárki másnak. De lehet.


Szóval, az úgy volt, hogy – az Átlátszót idézve (https://atlatszo.hu/2017/10/25/brutalis-percdijakert-telefonalhatnak-a-rabok-a-telekomnal-a-helsinki-kiperelte-a-bortonmobil-szerzodest/) – a BV Országos Parancsnoksága új rendszert épített ki.


Két éve annak, hogy a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) új telekommunikációs rendszert építtetett ki a korábban meglévő helyett. A tender kiírását az tette lehetővé, hogy lejárt az addig meglévő kontraktus, amelyet a büntetés-végrehajtás még a BVfon Telekommunikációs Kft.-vel kötött meg.

A változtatás célja az volt, hogy a rabok mobiltelefonon tarthassák a kapcsolatot hozzátartozóikkal és ügyvédjeikkel, úgy, hogy ne kelljen arra várniuk, mikor kerülnek sorra a telefonkészülékeknél. A börtönből való mobiltelefonálás rendszerének kialakítására és működtetésére kiírt tendert a Magyar Telekom a Mobil Kapcsolat Kft.-vel közösen nyerte el. A rendszer kiépítése és üzemeltetése, valamint a húszezer készülék beszerzése összesen mintegy 42 millió forintos költséget jelentett.

A készülékeket a Telekomtól vette meg a BvOP, azokat nem lehet visszahívni, és sms-ket sem lehet küldeni rájuk. A mobil feltölthető kintről, úgy, mint a feltöltőkártyás telefonok, illetve a fogvatartottak által is: a letéti számlájára beküldött pénzből maga a rab teszi rá az egyenleget.” (Átlátszó)

Szóval lehet mobilja a börtönben is az embernek, de elvileg csak a családjával és az ügyvédjével beszélhet, és őt nem lehet felhívni. Ezt, feltételezem, a SIM-kártyán keresztül oldják meg műszaki szempontból. Hát akkor hajrá, eddig csak telefonokat csempészgettek be, mostantól elég egy kártyát, azt beteszik az engedélyezett helyére, és mehet is a közösségi élet. Meg az okosság.

Ment: egy hölgyet mintegy hetvenezer forintra károsítottak meg, oly módon, hogy közölte vele egy nyájas ismeretlen, aki a Telekom munkatársaként mutatkozott be, miszerint nyert huszonötezer forintot, csak éppen átmenetileg fel kell ehhez töltenie bizonyos számok kártyáit – hetvenezerrel. Megtette, pénz azóta sem érkezett, a nyomozás viszont pár dolgot megállapított. Érdemes szó szerint idézni. Úgymint: a csaló mobilja a hívás idején a cellainformációk alapján a Váci Fegyház és Börtönt lefedő adótornyok körzetéből forgalmazott és „megalapozottan feltehető”, hogy fogvatartott és nem a börtönökben rendszeresített eszköz, hanem „engedély nélkül bejuttatott SIM kártya”. Hát, ez az az eset, amiben szó szerint vehető a „cellainformáció” kifejezés. Meg aztán a feltöltött számok is mind a rabtársak telefonjaihoz tartoztak. Sőt, a csaláshoz használt számokról a fogvatartottak hozzátartozóit hívták később. Az eset egyszerű volna, Watsonom, ha valamiért nem volna bonyolult, ugyanis az ügyet azzal zárták le, hogy „az elkövető kiléte a nyomozásban nem volt megállapítható.” Ellenben, ha az elévülési időn belül „az elkövető kiléte megállapítást nyerne, úgy ellene az eljárást folyamatba helyezik”. Magyarul: ha véletlenül kibukik mégis, ki volt a csibész, arról ők már nem tehetnek, akkor meg kell büntetni.

Piti csalási ügy, de azért pénzről szól ez is, ha nem is sokról. Elloptak hetvenezret, nem nagy ügy – csak az áldozatnak, de ha feljebb megyünk, nagyobb tételekig, az összeg maga mintha eltörpülni látszana. Ennyiből még levelezési rendszer sem jönne ki. Hát mennyiből jön ki egy levelezési rendszer?

643 millió forintból, legalábbis az Onbox, ebből 340 millió közpénz. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap támogatása. Ez az e-mail 2.0 volna, melyet – lássunk csodát – a New Wave Media Group fejlesztett, mely többek között az Origo kiadója is. Hogy mi benne a 2.0? Tulajdonképpen semmi, annyi újítást tartalmaz, hogy a már elküldött levelet is lehet törölni, egyébként ez a jó öreg, szétrohadt Freemail, ami kapott egy új külsőt. Forgalma napi ezer látogató alatt van, szóval eltelik egy kis idő, mire kifizetődő lesz.

Az egyik kár hetvenezer, a másik 340 millió.

Az egyik elkövető börtönben van, onnét dolgozott, a másik az irodájában.

Tetszik látni, mi ebben az alkímia, miért érvényes ide a Tabula Smaragdina?

Ami lent van, ugyanaz, mint ami fent van és ami fent van, ugyanaz, mint ami lent van.”

Ez a Nagy Varázslat, ez a Titkos Arkánum, a NER: ha ők ketten helyet cserélnének, észre sem vennénk!

Mindenki lopna tovább zavartalanul.

Nem lehet véletlen, hogy Hermész a tolvajok istene is volt.

Business as usual.



 


Szele Tamás



 

süti beállítások módosítása