Forgókínpad

Forgókínpad

Rákok és zombik

2018. február 08. - Szele Tamás

Olvasom a sajtóban, hogy Németországot elözönlötték. Nem a Magyar Időkben olvasom, mert abban az első száma óta megszállás alatt áll Németország, hanem a 444-ben, meg hát nem is emberek képezik az özönlés tárgyát, hanem rákok. Márványrákok. Legyőzhetetlenek, ugyanis egy génhiba miatt klónozással szaporodnak. Magukat klónozzák.

Hát, ha meg lehetne őket enni, még örülhetnénk is, de ezek kistestűek, ellenben szaporodnak, megállíthatatlanul. Persze, pünkösdi lesz a királyságuk, nem véletlen, hogy a Természet nem favorizálja a partenogenezist, mint szaporodási módszert, elég egy specifikus hiba, élősködő, vírus, ami árt egynek, és az kiirtja az összest: hiszen egymás tökéletes másolatai. Persze, ha gondolkodnának és volna orvostudományuk, az más kérdés volna, de így nem jelentenek komoly veszélyt: pár centis rákocskáktól nem ijedünk meg, akkor sem, ha sokan vannak.

Aztán olvasgatom a Facebookot is. Úgy látom, ide is betörtek a márványrákok, méghozzá egy genetikailag tovább módosult fajta, ami politika útján szaporodik, feltételezhetően szimbiózisban valami agyevő vírussal, és fertőzés útján terjednek. Egész jó sci-fit lehetne írni erről, filmnek még jobb lenne, mert azt jobban fizetik.

Szóval, hogy is van ez? Kultúrállamokban politikáról beszélnek az emberek egymás között, de arról, hogy ki mire szavaz, nem illik. Legalábbis a legtöbb helyen. No, illik nálunk, körülbelül ezer ismerősöm lehet, abból csak kétezer foglalkozik mostanság kizárólag a választásokkal. A posztjaikból megtudtam, hogy

  • hazaáruló, aki a kormányra szavaz

  • hazaáruló, aki az ellenzékre szavaz

  • hazaáruló, aki az ellenzék egyik pártjára szavaz és nem a másikra

  • hazaáruló, aki az ellenzék másik pártjára szavaz és nem az egyikre

  • mindenki fizetett ügynök, aki nem ért egyet a poszt szerzőjével, de most jól leleplezi és elsöpörteti a spontán népharaggal

  • leghazaárulóbb pediglen az, aki természetes ösztönére hallgatva, látván ezt a mocsokáradatot, vagy a Kétfarkúakra szavaz, vagy úgy dönt, hogy kihagyja ezt a véres tömegmészárlással egybekötött bolhacirkuszt és nem szavaz.

Kérem, akárhogy nézem, minden magyar állampolgár hazaáruló. Egyesek, mint én, már születésüktől fogva, több szempontból is. Úgy készülünk a választásra, mintha polgárháború lenne, a kedves hölgy, aki kiszolgál a trafikban, talán majd a torkomat vágja el, mert kormánypárti, a levendulaillatú nénike, akinek átadom a helyemet a metrón, egy kanál vízben fojt majd meg, mert ugyan ellenzéki, de nem úgy, mint én, hanem egészen másképp.

És ha azt mondom, hogy ez elviselhetetlen, rám zúdul mindkét oldal, azzal, hogy az életünkről vagy halálunkról van szó, ez a vélemény hazaárulás: most még nagyon rossz, de majd győz valaki – ez ízlés kérdése, ki lesz – és onnantól nagyon jó lesz.

Ja, meg huszonhat éves is leszek attól kezdve, és nem lesz lumbágóm.

Pont emiatt, bárki is győz gyűlölni fogják: ezt a Magyarország nevű csődtömeget nem fogja tudni helyrehozni egy nap alatt senki a világon.

Aki győz, másnapra szintén hazaáruló lesz.

Én úgy képzelem, hogy egy magyar politikust megcsíphetett valamikor egy ilyen márványrák. Vagy, mivel nagyon elterjedt élőlény, többet is megcsíphettek. Akár az összes párt vezetőit is. De módosult génállományú rák lehetett, mert azt okozta, hogy azóta akit megcsípnek a politikusok, azonnal a klónjukká változik, eltűnik a véleménye, el az egyéni sajátosságai, onnantól kezdve a politikusok tükörképévé változnak.

Csak ezzel a partenogenezissel az a baj, ami a rákoknál is: elég egy hiba, és oda a teljes populáció. Ja, persze, ez nem eshet meg, a magyar politikus olyan, mint a rózsám, szép és nincs hibája.

Micsoda sci-fit lehetne ebből forgatni... ja, a klónkatonákat már megcsinálták a Csillagok Háborújában. De abban csak két oldal harcol, nálunk harminckettő!

És értsük meg: a klónjelenség oldalfüggetlen. Jönnek a klónok jobbról, balról, mi meg, akik alkalmatlanok vagyunk a klónozódásra, itt állunk középen. Pont, ahol megütköznek.

A csatamezőn.

Nem túl egészséges hely.

Hiába próbáljuk megmagyarázni, hogy a választás alkalmából – elvben – nem a pártelnök véleményét kérdik, hanem az övéket. Nekik már nincs.

Ha holnap valamelyik pártvezér sajtóhiba miatt olyant üzen, hogy minden derék magyar ember meztelen csigát eszik, és aki nem eszi, az hazaáruló, akkor meztelen csigát fognak enni. Még nekünk is lenyomják a torkunkon, hátha klónozódunk tőle.

Klónok, márványrákok mindenfelé.

Meg hazaárulók.

Meg hazafiak.

Meg hasonló apokaliptikus lények.

Magyarországnak polgárai már nincsenek is, csak árulói és fanatikus hívei.

Már, ha a lakosságot kérdezzük.

Rossz vége lesz ennek, véres vége.

Én szóltam.

 

 

 

Szele Tamás

süti beállítások módosítása