Forgókínpad

Forgókínpad

Men in black

2018. április 01. - Szele Tamás

Szóval vicces fiúk ezek a mi politikusaink. Olvasom ma a tegnapi nap eseményeit, és ha úgy venném, hogy ez komoly, keresni kezdenék egy erős kötelet. Ha hozzátenném magamban, hogy ráadásul húsvétvasárnap van, már nem csak magamat támad kedvem felkötni, de őket is. Viszont ha azt veszem, hogy április elseje is van, csak annyit tudok mondani, hogy igen pocsék a humoruk.

De ez tényleg csak vicc lehet. Mint a régi Szovjetunióban: Brezsnyev elvtárs meglátogatja a kolhozt. „Hogy vagyunk, hogy vagyunk?” - viccelődik a parasztokkal. „Jól vagyunk, jól vagyunk.” - viccelődnek a parasztok. Hát lássuk, mivel poénkodott a mi kis Brezsnyev elvtársunk, Orbán Viktor tegnap?

Egyre többen érkeznek Európába más kultúrákból, civilizációkból és ezek az emberek másképpen is gondolkodnak, mint az itteniek - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, aki Hollik István (KDNP) belvárosi 1. számú választókerület országgyűlési képviselőjelöltje társaságában látogatott el a Belgrád rakparti idősek klubjába.

A kormányfő közösségi oldalára szombaton feltöltött videója szerint Orbán Viktor nem kívánta minősíteni azt, ahogyan ezek az emberek a világról vélekednek, de javasolta, hogy mindezt ne itt, hanem a saját otthonukban gondolják.” (MTI)

Hát, a duóban fellépés mindig kiváló lehetőségeket adott a poénokra, ott volt ugye Hacsek és Sajó, Stan és Pan, most itt van Orbán és Hollik. Meg Jay és Kay a Sötét zsarukból, tetszik tudni, Men in Black. És hát mond is valamit ez az Orbán. Egyre többen jönnek ide más kultúrákból, vele együtt gondolkodni, Vlagyimir Vlagyimirovics, vagy egyenesen Erdogan, maradjanak otthon, csak a baj van velük. Putyint legközelebb már leszállni se engedjék Ferihegyen. Arról már nem is beszélek, ha már Men in Black, hogy azonnal takarodjon innét minden földönkívüli. Ők akarják elvenni a kultúránkat, a kis szürkék meg a nagy zöldek, állandóan itt villognak a luxus-csészealjaikkal, amiket a Soros vett nekik, bár csak a Patakyt meg a Georg Spöttlét vitték el, de mikor látták, kiket találtak, vissza is hozták, mert válogatósak.

Ufo, go home!

Hollik mester szólóban is fellépett tegnap a közmédiában, van, akinek semennyi taps nem elég, kíváncsi volnék, mit szól ehhez a partnere, és tovább irtotta a földönkívülieket, ez egy valóságos Mulder ügynök (jé, ők is ketten voltak Scullyval), ez addig akar hinni, amíg rá nem talál a démonra és meg nem harcol vele. Ami persze összeesküvés. Most éppen a magyar ingatlanokat félti. Persze, a migránsoktól, illetve a Helsinki Bizottságtól. A dolog gyökere az, hogy egy teljesen átlagos örökösödési ügyben érdeklődött egy ügyvéd bizonyos lakások tulajdonviszonyai felől mindenféle önkormányzatoknál, és hát az illető ügyvéd tagja többek között a Helsinki Bizottságnak is – ebből Hollik azt szűrte le, jó Mulderként, hogy a lakosságot ki akarják költöztetni, hogy a helyükbe migránsokat telepítsenek. De az is lehet, hogy földönkívülieket.

Még szerencse, hogy ennek a Holliknak ilyen fékezhetetlen az agyveleje. Én például tagja vagyok a Kálvária téri könyvtárnak, és tegnapelőtt többek között étolajat is vásároltam. Holliki logika szerint ebből az következik, hogy tegnap valakit forró olajba főztünk a könyvtárban. Ja, hogy ez nem igaz? A másik sem.

Különben is, az olajat Annuska már kiöntötte. Úgy tessék vigyázni.

De lépjünk tovább, záporoznak a poénbombák, ha már az elején kötél jutott eszembe a köznek állapotjáról, tényleg, mit mond a Parlament zord házelnöke, a soha meg nem alkuvó Kövér László a Magyar Időknek? (https://magyaridok.hu/belfold/kover-laszlo-nekunk-van-istenunk-van-hazank-van-csaladunk-2952178/)

Viccelődik ő is, mint Brezsnyev elvtárs. Persze, a lap is ügyesen kérdezett alá: „A választási kampány finisében ünnepeljük húsvétot...” - kezdik a Steinmannok az interjút, és hát tényleg, az ő szempontjukból Húsvét esik a kampányba, nem a kampány rondít bele a húsvéti ünnepekbe. Kiemelt honort a szerzőpárosnak - de lássuk, miket tudunk meg Kövértől!

Semmirekellőknek nevezi az ellenzéket, mondjuk neki tényleg nem kellenek semmire, sőt, „Ezek az emberek, akik ma az ellenzéki pártok vezérkarát alkotják, nem ütik meg azt a színvonalat, hogy józan mérlegelés után bármit is rájuk lehessen bízni az ország ügyeinek intézésében.” Kövér úr, a gyakorlat azt mutatja, hogy e tekintetben a kormány semmiben sem különbözik tőlük. Sőt, túl is szárnyalja őket.

Ámde: „Az igazi ellenfél valóban nem a jelenlegi ellenzék, inkább az a gyűlölködő hangulatkeltés, amit mondanivaló, valódi alternatíva híján művelnek. Minél erősebb a különböző hecckampányok, rágalmak által felkeltett indulat, annál nagyobb az esély arra, hogy az emberek egy része nem higgadt számvetés után valami mellett, nem egy esetlegesen jobb kormányzásért, hanem valami ellen szavaz majd.”

Úristen, hozzák a kényszerzubbonyt, valaki hallgattassa el, ez a kormánypropagandát elemzi! Ez Origót olvasott...

Nyugalom, mégsem.

A másik ellenfél az a nemzetközi hálózat, amely az úgynevezett civil szervezeteken, NGO-kon és – nem utolsósorban – a kezükből etetett médiumokon keresztül lép az ellenzéki pártok helyébe.”

Huh, megnyugodtam. Kellemetlen lett volna úgy ülni, hogy bármikor mellém csukhatják a Kövért. Azért cellatársnak nem ideális.

A továbbiakban felmondja a leckét, ezt nem taglalnám, de a vége felé a szerzőpárost valószínűleg a szédereste hangulata érintette meg, mert feltették neki a kérdést: miben különbözik ez az ellenzék az összes többitől? Pontosabban:

„– Mi a különbség a kormány és az ellenzék nemzetfelfogásában?

– Az, hogy nekünk van, nekik meg nincs. Nekünk van Istenünk, van hazánk, van családunk. Ez a különbség. Minden más ebből következik.”

Hát, hallja, Kövér úr, akkor baj lesz ezzel a József Attilával. Neki ugyanis – tőle magától tudjuk – nem volt egy sem a fentebb említettek közül. Vele mi lesz? Ja, már régen ki tetszettek dobni a Jelenkor Gőzhajójából. Meg a Kossuth térről is, persze. Van egy rossz hírem. Amíg magyarul író és olvasó ember élni fog, tudni fogjuk, ki volt József Attila. Viszont arról harminc év múlva csak az egyetemi jegyzetek függelékében lesz utalás, hogy ki volt Kövér László.

Hát, így viccelődnek ezek a mi kormánypolitikusaink április elsején.

Illetve, bocsánat. Hiszen ezek mind tegnap hangzottak el, jelentek meg.

Akkor még nagyobb a baj, mert nem vicc, hanem komoly, igaz, ez az egész viccnek kicsit durva volna.

Az ellenzéki oldal hasonlóképpen tragikus vicceit most nem elemezném, ugyanis azokon már csak sírni tudok: meglesz majd annak is az értékelése, de csak választások után, nekem senki se mondja, hogy azért vesztett, mert hülyét csináltam belőle.

Csináljon ő magából.

No, akkor éljen április elseje, ami idén olyan jó hangulatú, mintha péntek tizenharmadikára esett volna.

 

 

Szele Tamás

süti beállítások módosítása