Forgókínpad

Forgókínpad

Termelj ügynököt!

2018. április 23. - Szele Tamás

Kérem, mérhetetlenül fontos hitvitáink közben mintha megfeledkeznénk arról a tényről, hogy az új Országgyűlés május nyolcadikán akkor is megalakul, ha ez nekünk nem tetszik. Sőt, lesz új (régi) kormányunk is, ami ugyan nagyon nem tetszik, de a legkevésbé az tetszik, hogy ezek a brigantik elsőként a „Stop Soros” törvényt szavazzák majd meg.

Nekem ugyan Soros György sem ingem, sem gatyám, sőt, még atyafiságom sem, harminc, sajtóban eltöltött év alatt egy vasat sem kaptam tőle (bár kaphattam volna, csak nem pályáztam), de mindannyian tudjuk, hogy itt kicsit sem az idős üzletemberről van szó, hanem arról, hogy mindenkit és bárkit ki lehessen nevezni ügynöknek.

Annyi lesz az ügynök, mint a nyű, a miniszterelnök már ki is szignálta a kormánysajtóra, hogy tessenek leleplezni, szakmányban, nem lennék meglepve, ha tervük is lenne, amit teljesíteni kell. Ügynöktervük – ez nem vicc, a létező román szocializmus idején például a Securitatenak valóban negyed- és féléves terv szerint kellett termelni a külföldi ügynököket, diverzánsokat és államellenes összeesküvőket, megyei bontásban, ám jaj volt a municipális (megyeszékhelyi) kapitányságnak, ha nem kerülközött időben elég ellensége a szép jövőnek. Persze, mindig találtak valakit, szerintem ha nagyon nagy lett volna a hiányuk, letartóztatnak télen pár hóembert is, csak akta legyen belőle, meg kilegyen az előírt létszám.

És gondolom, szépen fogják honorálni a magánemberek feljelentéseit is, erre jó példa Kína, az ő vidám, össznépi kísérletükről a minap írtam is. (http://huppa.hu/szele-tamas-messzi-kina/) Az már most világosan látható, hogy kétfajta ember lesz: aki feljelent és akit feljelentenek. Átfedések lehetségesek, de ritkán. Hanem, elvtársak, van itt egy kis probléma. A népi-nemzeti, patrióta vértől felbuzdult, dúlt honfikeblű, önkéntes besúgó miről ismerje fel az ügynököket?

Képzeljük el, ott áll a bús magyar a vérzivatarban, látja a bosszús Egeknek ostorait nyomorult hazánkon (nem én mondom, Berzsenyi mondja), menteni akarja a hont, minden izma megfeszül, annyira szeretne már besúgni valakit – és nem tudja, miről ismeri fel az ellenséges ügynököt.

Adjunk neki egy kis segítséget, sorvezetőt, egy kisokost. Más országokban is felmerült már ez a probléma, tekintsük rögtön példaképünket, a nagy Szovjetuniót. Kérem, ott a KGB a hetvenes években valódi kézikönyvecskét adott ki ez ügyben, az igaz, belső használatra, nem a lakosság részére, de mondjuk az Angara mentén már akkor sem volt különösebben komoly CIA-tevékenység tapasztalható, és az amerikai ügynökök nem verték össze egymást a hibrid kukorica géntérképe kedvéért, szóval akkor és ott elég volt ezt csak a szervezet tagjainak kiosztani, nálunk legyen nyilvános, ha nem is szó szerint alkalmazható, de mindenképpen, kijelöli a főcsapás irányát. Ez a megfelelő út, elvtársak, kicsit korszerűsítjük és előre!

A kézikönyvet én a Паспорта стран Европы (http://oldpass.eu4ru.com/?p=351) című orosz nyelvű oldalon találtam, illetve egy távoli FB-ismerősöm, Kerekes-Nagy Gáspár találta meg, ő is fordította le (köszönt érte!) – 2012. március 16-án került fel oda. Az oldalt egyikünk sem ismeri közelebbről, a hitelességéért teljesen nem állhatunk jót, de a nyelvezet és a fotokópiák kétségtelenné teszik: ez bizony igazi. Hát akkor nézzünk bele ebbe kis könyvecskébe, tanulságos olvasmány.

kgb_manual_ussr-1-610x863.jpg

Jelek, melyek arra mutatnak, hogy illegális külföldi hírszerzővel van dolgunk, aki hosszú ideig külföldön élt.

- Idegen nyelv ismerete (Különböző okokkal magyarázza, tanulta egyetemen, járt külföldön, stb.)
- Olyan aforizmák, közmondások, szófordulatok használata, mely nem jellemző hazánk lakosaira
- Idegen akcentussal ejti városok, cégek, ismert külföldi személyek neveit (nem Brodvej hanem Broadway stb.)
- Hibásan ejt ki orosz szavakat, főleg az idegenek számára nehezen ejthetőeket (telegramm, telefon), a helyi dialektus hiánya
- Hibákat vét az orosz betűk írásában dokumentumok kitöltésénél, levélben (у-u, T-t, и-i, B-W)
- Különösen jól ismeri a külföldi élet részleteit, viszont gyengén ismeri a mindennapi élet részleteit a SzU-ban és a helyi szokásokat.
- Jól ismeri az államunk felépítését, az állami kérdéseket, a kommunista párt és a szovjethatalom szerveit, a törvényeinket olyannyira, amennyire az egyszerű állampolgár nem szokta tudni, viszont nem ismeri azokat a rövidítéseket, amelyek közismertek, és a szovjethatalom szerveit ezzel illetik a mindennapokban.
- Külsőre: mindig jól öltözött, akkurátus, kulturált, rendkívüli módon kedves, megadja a tiszteletet másoknak - ami nem mindig jellemző a mi egyszerű munkásainkra. Udvarias, különösen a női nemmel szemben (feláll, ha bejön a szobába egy nő, találkozáskor leveszi kalapját, ritkán fog kezet nővel)
- Koktélokat tud készíteni, és „manírosan” felrázza őket.
- Igyekszik elkerülni az orvosi segítséget, magát kúrálja, mentőorvost kihívás esetén meg akarja fizetni stb.
- Hajlamos olyan ételeket fogyasztani és készíteni is tudja őket, amelyek nem jellemzőek országunkra. Különösen ritka tengeri ételeket (angolna, osztriga stb.)
- Kevés kenyér fogyasztása ebédhez, szeszes italok jéggel való fogyasztása, vagy vízzel hígítása. Kis adagokban iszik, mintegy ízlelgetve az italt.
- Telefon-automata használatakor helytelenül tárcsáz, mert a telefonoknak más a rendszere külföldön. Fizetni akar, ha valamilyen irodából, hivatalos helyről telefonál, ez külföldön gyakori.
- Megszokás alapján felteheti a lábát valahová, vagy rágyújt autóbuszban, moziban, boltokban, ami sok idegen országban elfogadott.”

Ez így majdnem tökéletes, elvtársaim. Kicsit javítani kell, de nem sokat – és használható is. Például:

- A nyelvi ügyekben: egyáltalában véve, tud helyesen írni! Rég fájó seb ez nemzetünk kebelében, mondjuk ki végre: aki helyesen ír, az ügynök! Aki nem ismeri a rezsicsökit vagy a Nemzeti Dohányboltot a 18-as karika miatt pornóüzletnek nézi: ügynök.

- Udvariasság, kedvesség? Ügynök.

- Aki a nőket egyáltalán emberszámba veszi: ügynök.

- Orvosi ellátás... itt a tézis ellenkezője igaz. Aki nem akar hálapénzt adni, hanem rábízza a költségeket a biztosítóra: ügynök.

- Étkezési tételek stimmelnek. Az itallal kapcsolatban: aki iszik és nem vedel, már gyanús.

- Dohányzás? Aki nem gyújt rá a tiltott helyeken, az az ügynök.

Hát, kérem, volna még tovább is de terjedelmi okokból nem megyünk végig az egész listán – tessenek ezt a receptet alkalmazni, a GB-nél már bevált.

Feliksz Edmundovics és Sztahanov elvtárs szelleme lengi be az arany kalásszal ékes rónaságot.

Véreim, magyarok, hirdessünk munkaversenyt!

Termeljünk ügynököt élenjáró szovjet módszerekkel!

Ide kérek egy hosszan tartó, ütemes tapsot, elvtársak.

Igen, felállva.

Köszönöm, elvtársak.

 

 

Szele Tamás

süti beállítások módosítása