Forgókínpad

Forgókínpad

Oswald a Ligetben

2018. április 26. - Szele Tamás

Akkor kezdjünk neki. Ez egy bonyolult írás lesz, előre szólok, hogy tessék tényleg elolvasni, ugyanis társadalmi rendszerünk jelen, és főleg eljövendő állapotát látják majd benne. El kell olvasni. Végig. Akinek nincs kedve, ideje, türelme vagy intelligencia-hányadosa hozzá, hagyja abba. Most.

Maradtunk páran? Akkor beszéljünk arról, kinek van joga fiatal hölgyeket lecsapni a Ligetben.

Vagy bárkit.

A magyar törvények szerint úgy általában senkinek. Társadalmunk jelen állapotában a Valton Security embereinek. Lecsaphatnak akárkit, ha a jelen helyzetet tekintjük: de lássuk a hírt.

Legyünk pontosak és szakszerűek. Tehát: mintegy huszonnégy órával ezelőtt a Ligetvédők bejelentett tüntetésen demonstráltak az építési terület bejáratánál, amikor egyszer csak a Valton Security nevű, több szálon is a Fideszhez köthető biztonsági cég emberei rájuk rontottak és brutális erőszakkal szétverték a tüntetésüket. Ezt úgy tessenek elképzelni, hogy mintegy tíz-húsz ember volt jelen a helyszínen, a legnagyobb békességben, rendőri biztosítás mellett, a kérdéses terület egyik kijáratánál – a másikat nem is blokkolhatták volna az elsővel egy időben - mikor is a Valton Security emberei elhagyták az általuk védett területet, és kegyetlenül megverték, akit csak előtaláltak.

De hát nem volt rendőri biztosítás?

Dehogynem volt.

A verés előtt és után. Közben a rendőrség tisztelt munkatársai átmenetileg egészségügyi sétára vonultak az ózondús lombok alatt, terápiás célzattal. Fültanúk szerint ez egyeztetett volt a Valton Security embereinek támadásával, de én, mint újságíró, ezt csak elmondhatom, mármint, hogy erre tanúk vannak, nem állíthatom.

Mi lett az eredmény?

Az eredmény az lett, hogy egy megtermett valtonos hős szakszerű alsókaros tarkóütéssel – Istenem, utoljára a délszláv háborúban láttam ilyent! – úgy a földre küldte a negyven kiló körüli Antal Nikoletta Henriettát, hogy agyrázkódással vitték kórházba, tíz napig nyakmerevítőt kell hordania, a fél teste tele van zúzódással és ezt egyetlen rendőr sem látta, tehát nem is tanúsíthatja.

További eredmény, hogy egy másik demonstrálót egy teherautó platójáról tarkón rúgtak, ezzel egy időben, és egy valtonos hőstől el kellett venni egy kést is. Más valtonos munkavállalók egyebek mellett a nyakánál fogva fogtak le egy férfit, akit később még hátulról hátba is rúgtak, így ettől a földön terült el. Ámde Magyarország jogállam, a rendőrség nyomozást indított.

Garázdaság ügyében.

Egy embert hallgattak ki ez idő szerint.

Ez egy nagyon sokoldalú ember lehet, isteni képességekkel felruházva, mert ha mindenhol nem is, de egyszerre több helyen jelen volt.

Egy időben.

Aztán, mikor már csak sebesültek maradtak a helyszínen, rendőri erőink visszatértek és meglepődésüknek adtak hangot.

Nos, körülbelül ennyi a hír. Mielőtt véleményt alkotnak, lássunk képet is.

Itt egy teljes felvétel, otthonosan antiszemita beütésekkel:

És itt a jelenet, ahol a harcnak művésze szakszerűen leüt egy fiatal nőt.

https://www.facebook.com/gabor.breyer/videos/1756298417764634/

Továbbá itt rúgják fejbe egy teherautó platójáról azt a demonstrálót, akinek az ügyében ezek szerint nem indult vizsgálat.

https://coub.com/view/16z3s8

A kés elvételéről nincs mozgóképünk, azt tessék elhinni a szemtanúknak. Csak öten mondják, de ha nem tetszik, felőlem ne tessék.

Hát akkor eddig a tények. Elemezzünk.

Mit volt szerencsétlenségünk láthatni? Azt, hogy magyar felségterületen, a magyar rendőrség jól időzített távollétében – az idevágó jogszabály alapján nem hagyhatták volna el a rendőri alakulatok az általuk biztosított területet – esetleg karhatalmunk cinkos szemhunyása mellett egy magánhadsereg brutálisan bántalmaz törvényesen, bejelentetten demonstráló magyar állampolgárokat.

Konkrétan a földig veri őket.

Van némi tapasztalatom a rendőri szervek működésében, így pontosan tudom, hogy a rendőr ugyanolyan ember, mint bármelyikünk, csak neki feltétlenül engedelmeskednie kell a parancsnak. Ha pedig a parancs úgy szól, hogy az összes jelenlévő karhatalmi személy távozzon, annak okából, hogy ne lehessen szemtanúja egy barbár verésnek, akkor nekik távozniuk kell.

Akkor is, ha nem tetszik nekik.

Akkor is, ha ez a törvény megsértése: esetünkben a parancsmegtagadás súlyosabb következményekkel járt volna a rendőrök számára.

A nyomozás már más kérdés. Nem kétlem, miszerint a verekedő biztonságit Lee Harvey Oswaldnak hívják, mert eddig a történelem folyamán egyedül ő tudta megoldani, hogy egyszerre és egy időben három helyről támadjon, mellyel sok gondot vett le az FBI nyakáról, amint korai és váratlan elhunytával is. Igen, csak Oswald lehetett képes egyszerre leütni egy lányt, ezzel egy időben tarkón rúgni egy teherautó platójáról egy másik tüntetőt, valamint egy harmadik helyen kést is rántani.

Ez az Oswald minimum halhatatlan.

És ha valaki elhiszi, hogy nem volt közreműködés a rendőri vezetés és a Valton Security irányítói között, az gyorsan induljon el Párizsba, mert eladó az Eiffel-torony.

Mocskos, pocsék, embertelen világ köszöntött ránk – még férfiatlan is. Nem férfi, aki ilyent tesz egy nővel.

Akármelyik nővel.

És nem magyar, nem polgár, aki így esik a polgártársainak.

Az se, aki kerékpárról zsidózik bele a kamerába, büszkén és aljasul.

Polgártársaim: ilyen világ jön.

Ti szavaztátok meg.

Tudom, hogy nem így akartátok, de ez most ilyen, holnap még ilyenebb lesz.

Az eset fejleményeit figyelemmel kísérjük és folyamatosan tudósítunk róluk.

Jobb lenne, ha nem volna miről.

Ne feledjétek, mielőtt elfordultok a brutalitástól, azzal, hogy titeket nem érint – titeket még nem érint.

Hodie mihi, cras tibi, mondja a latin, ma nekem, holnap neked jut ebből.

Ne hagyjuk.

 

 

Szele Tamás

süti beállítások módosítása