Forgókínpad

Forgókínpad

Kamutómia

2018. szeptember 21. - Szele Tamás

Vagyis a kamu anatómiája. Kérem, ez hosszú lesz, de tessék elolvasni, vagy ha nem tetszenek, hallgassanak örökké. A legpocsékabb benne, hogy még nekem kell jó előre magyarázkodnom a dolog miatt. Előrebocsátom tehát, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kormányát a világ jelenleg talán legrosszabb rendszerének tartom és egy pillanatig sem védem.

Elég sok baja lesz a megvédésükkel majd, ha eljön az ideje, a Budapesti Ügyvédi Kamarának, mely a legjobb erőit bevetve sem lesz képes elérni számukra az enyhítést, de ez majd akkor lesz, amikor. Egyelőre most van. És most valami nagyon furcsa történik. Történik pedig Orbán Ráhellel, aki ugyan szintén nem bűntelen, ő az a tipikus diktátorivadék, aki alkalmas a családi üzletben aló részvételre (mint annak idején Nicu Ceausescu), részt is vesz a maga módján, gazdasági ügyekben már rendesen besározta magát és talán Bahreinben sem kellett volna tárgyalnia – hanem hazudni még róla sem szabad. Éppen a hazugság rántja a porba a mostani kormánnyal való szembenállást – hiszen ha mindegy, mi kerül nyilvánosságra, csak ártson, akkor bizony a diktatúra elleni küzdelem tisztasága is megkérdőjeleződhet. És, amint látom, valakiknek ez nagyon alapos érdeke, annyira, hogy mindent elöntő sajtókampány zajlik épp ez ügyben.

Miért Orbán Ráhelt támadják, miért nem az apját? Azért, mert a miniszternök (sic!) reflektorfényben él, minden nyilvános mozdulata látszik. A lánya csak félig magánszemély, neki lehetnek még olyan, félig magánjellegű megmozdulásai, amik nem kapnak azonnali sajtónyilvánosságot, és ezek azok az Achilles-sarkok, amikbe nyilakat lehet eregetni. Habár úgy is vehetem, hogy a hölgy ekézése mégsem okoz akkora erkölcsi kárt a rendszernek, mintha magát a kormányfőt kezdenék ki. És hát nem utolsósorban: Orbán Viktor személyes megtámadásához kéne némi bátorság is, mellyel az álhírlapok szerzői annyira nem rendelkeznek, hogy egy írásukat sem szignálják. És nem, nem azért, mert ők akkora ellenállók volnának, hogy konspirálniuk kéne. Amióta a NER létezik, ütöm-rúgom a rendszert, tiltakozom ellene ezer módon, de mindig vállaltam a nevemet – és mégsem fejtek uránt Magadánban. Szóval, a névtelenség nem erre való. Hanem arra, hogy 1. erősítse a legendát, 2. ne derüljön ki se a nevük, se a rangfokozatuk... Na, de lássuk már végre, miről van szó!

Arról, hogy a fentemlített hölgy pár napja gyermeket szült. Váljék egészségére, nagyra nőjön. Akármennyi bűne is van a mamának és az ő kedves felmenőjének, a családi ügyekhez, pláne egy újszülötthöz azoknak semmi köze. És különben is: ha valaki előre meg tudja mondani, mi lesz a most pár napos Anna Adélból, az igen okos ember – mert lehet belőle egyelőre bármi, jó ember, rossz ember, festőművész vagy lisztes molnár, politikus, avagy macskatenyésztő, főszakács vagy kvantumfizikus: higgyétek meg, felebarátaim, az élet egy sokkal tarkább, kiszámíthatatlanabb, fantáziadúsabb és liberálisabb hely annál, amilyennek gondoljátok. Egy újszülöttből simán lehet admirálistól gudzseráti földművesig bármi.

No, de állítólag – a közismert álhírlapok szerint – a királyi szülés kedvéért kirúgtak volna egy szegény, közemberi sorban sínylődő kismamát a szülőszobáról. Már mikor először láttam a hírt, bosszúsan rágtam a bajuszomat: ej, ezt a hazugságot tán csak nem hiszi el a nagyérdemű? De bizony, elhitte. Terjeszti is boldog és boldogtalan, tekintet nélkül a tényekre, ami abban a hitben erősít meg, hogy a honi lakosság jelentős részét nem szabad elengedni lakcímkártya nélkül a sarki boltba kenyérért, ugyanis van rá esély, hogy eltévednek és többet sosem találnak haza. Hát a mindenségit, abba nem tetszenek belegondolni, hogy egy ilyen szintű VIP nem úgy szül, mint bárki más, az ő biztosítását komoly szervek intézik, az a – fizetős – kórterem, szülőszoba, már előkészítve várja és a folyosó minden sarkán emberek állnak, dróttal a fülükben? Nem tetszenek, ahhoz ugyanis tényleg gondolkodni kéne. Már betudtam volna a szokásos álhírlapi klikkvadászatnak a mesét, de folytatódik.

Már nyolc része van! És Bobby sem halt meg igazán!

fake-news-1506440883-1.jpg

Akkor vegyük szépen, sorban, tudományos alapossággal. Kezdjük az „eredeti” hírrel, az ősforrással. Ez – amennyire visszakövethető – több álhírlapban jelent meg egy időben (milyen érdekes: ezeket mind ugyanazzal a szerkesztőmotorral készítik), nyilván azzal a szándékkal, hogy „felrobbantsa az internetet”. (https://otpercpiheno.blogspot.com/2018/09/kizavartak-szuloszobarol-tegnap-mint.html)

KIZAVARTAK A SZÜLŐSZOBÁRÓL TEGNAP, MINT KIDERÜLT, ORBÁN RÁHEL JÖTT SZÜLNI. EGY TERHES ÉDESANYA VALLOMÁSA”

A terhes édesanya felelős állampolgár lehet, hogy a szülése után pár órával ezzel foglalkozik, de ki tudja, lehet, hogy ilyen ember is van. Az írás azt állítja, miszerint a jelenet a Szent Imre kórházban játszódott le. Nos, O. R. tényleg ott szült, csak éppen ezt még az MTI-ből is meg lehetett tudni. A folytatás érdekesebb – pedig ez a kamu is elég nagyot szólt.

BOTRÁNY! ÉP ÉSSZEL FELFOGHATATLAN, AMIT ORBÁN RÁHEL ÜZENT A SZÜLŐSZOBÁBÓL KIZAVART KISMAMÁNAK! SZAVAIT EZREK OSZTOTTÁK MEG ÉS MÉG TÖBBEN HÁBORODTAK FEL RAJTA! - KÉRJÜK OSZD MEG, HA SZERINTED IS FELHÁBORÍTÓ, HOGY ITT TART MA AZ ORSZÁG!

Kedves kismama! Mély felháborodással olvastam a rólam terjengő lejárató hangvételű írását, amit tegnap tett közzé. Kikérem magamnak a vádakat melyet rólam formált, vélhetően a vajúdás feldúlt állapotában volt Ön is, ahogy én is szintén úgy érkeztem a kórházba. Előzetesen leegyeztetett foglalásom volt és a főorvos Úr biztosított arról, hogy a lehető legjobb kezelésben fogok részesülni, ha eljön a nagy nap. Ami tegnap nálam is eljött. Életemben immár másodjára. A Miniszterelnök lányaként úgy gondolom egyáltalán nem meglepő ami és ahogy történt, hisz erre számítani lehetett, hogy az előzetesen megbeszéltek szerint különleges bánásmódban részesülök majd. Sajnálom, ha az igazság Önt így felzaklatta. 

Kismamai tisztelettel, Orbán Ráhel”

Ez már a régi ismerősünk, anephangja.com (http://www.anephangja.com/2018/09/botrany-ep-esszel-felfoghatatlan-amit.html), azt mondanom sem kell, hogy O. R. ilyen marhaságot nem írt. Írhatott volna, de csak akkor, ha elmegy az esze. Miért fontos ez az állevél? Mert emlegeti a különleges bánásmódot. Ami az olvasó gondolkodása szerint senkinek sem jár. Mondjuk politikai alapon nem is: de ha a klinika fizetős osztályán voltak, ott a beteg tényleg kéne kapjon valamit a pénzéért. Csak akkor hogy került oda a keményen dolgozó kismama? Ő is befizette a díjat? Ez esetben viszont azonnal bíróságra, fogyasztóvédelemre az üggyel, hiszen becsapták, nem kapta meg a kifizetett szolgáltatást. Apropó, pénz... azt is „kiderítette” a magyarnep.me, hogy mennyi az annyi. (http://www.magyarnep.me/2018/09/kiderult-ekkora-osszeget-fizetett-orban.html)

KIDERÜLT! EKKORA ÖSSZEGET FIZETETT ORBÁN RÁHEL A SZENT IMRE KÓRHÁZBAN A SZÜLŐSZOBÁÉRT - DÖBBENETES PÉNZRŐL VAN SZÓ! - LEGYEN KEDVES OSSZA MEG, AKIT FELHÁBORÍT EZ AZ EGÉSZ!

A hatalmas botrány során napvilágot látott egy benfentes információ, miszerint Ráheléknek előre le volt foglalva a VIP részlegen egy szoba, amelynek ára, kapaszkodjanak meg, napi 300 ezer forint. Az érintett kismama pedig véletlenül került be abba a szobába...

Könnyedén kiszámolható, hogy Ráhelék 5 nap alatt, amíg nagyjából bent lesznek, 1,5 millió forintot fizetnek azért, hogy Ráhel és gyermeke egy jól felszerelt 4-5 csillagos szállodának megfelelő felszereltségű szobában pihenik ki a szülés fáradalmait.”

Hát az bizony sok pénz lenne nekem is, másnak is: de újból kérdem, akkor hogy került oda a szegény, kisemmizett kismama? Hiszen épp ő mondja:

Persze, ha nekem is lenne pénzem én is megfizetném, hogy ilyen szintű szolgáltatást kapjak, de én még hitelből sem tudnék ekkora összeget igényelni.. Nekik ez meg egy teljesen természetes dolog... olyan, mint amikor mi veszünk 1 zsemlét.”

Bizonyára tévedésből. No, ámde válaszolt a kismama is! (http://www.magyarnep.me/2018/09/a-megalazott-kismama-reakcioja-orban.html)

A MEGALÁZOTT KISMAMA REAKCIÓJA ORBÁN RÁHEL DURVA KIROHANÁSÁRA, AKI SZERINT Ő ALANYI JOGON KÜLÖNLEGES BÁNÁSMÓDBAN KELL, HOGY RÉSZESÜLJÖN A KÓRHÁZBAN! - LEGYETEK KEDVESEK OSSZÁTOK MEG LEVELEM, HOGY ELJUSSANAK HOZZÁ SORAIM!

Kedves Ráhel! Én véletlenül sem szerettelek volna lejáratni. Nem konkrétan a személyed ellen irányul a felháborodásom, de mégis mit szóltál volna, ha fordítva történik az eset? A vajúdásom kellős közepén bejelentik, hogy én abban a szobában nem hozhatom világra a gyermekem, ugyanis a mélyen tisztelt miniszterelnök úr lányának kiemelt kényelmet és figyelmet ígért meg a főorvos, ezért innentől kezdve én nem kívánatos személy vagyok a szobában. Milyen igazságról beszélsz te? Felháborító, hogy ebben az országban mindenki csettintésre ugrik nektek...Én eddig nem ástam bele magam a politikába, de amikor ilyen gusztustalan, igazságtalan dolog történik az emberrel, ezt nem hagyhatja szó nélkül! 

Ezúton szólítok fel minden jóérzésű magyar embert, hogy egy megosztással fejezze ki az, aki szintén elfogadhatatlannak és igazságtalannak tartja a történteket. Bizonyítsuk be a 'királyi családnak', hogy elfogadhatatlannak tartjuk az ilyen és az ehhez hasonló visszaéléseket és ezt a bődületes korrupciót, amit a milliárdos politikusok megengednek maguknak! Ezúton követelem, hogy Orbán Ráhel nyilvánosan kérjen tőlem és a családomtól bocsánatot a durva megaláztatás miatt. Hálásan köszönöm, aki segít nekünk.”

Nocsak. És még mindig nincs neve! Már indítja a mozgalmat, de semmit sem tudunk róla, mert szerény. És neki csakis az fontos, hogy – minél több megosztást kapjon. De közben az álhírlapok nem nyugszanak, ásnak, mint Jack London Alaszkában, kiderítették, hogy az osztályvezető főorvost is kirúgták! Tetszik tudni, azt, aki „kifakadt”. Akkor előbb a kifakadás (http://www.magyarnep.me/2018/09/kifakadt-szent-imre-korhaz-foorvosa-aki.html):

Szívből sajnálom, a történteket, de nem volt más választásom, ugyanis fentről jött az információ, hogy fel kell szabadítanunk a szobát. Az állásommal és a karrieremmel játszottam volna, ha ezt nem teszem meg. 3 gyermekem van, etetnem és taníttatnom kell őket, én nem tehettem kockára a családom boldogulását.”

Megjegyzem, a főorvos is névtelen, mint a kismama, ez a Névtelen Hósök Legendája. De jöjjön a kirúgás. (http://www.anephangja.com/2018/09/dagad-botrany-orban-rahel-miatt.html?m=1)

Most délután kaptuk a hírt, miszerint a titoktartási szerződését megszegve, ennek következményeként azonnali hatállyal elbocsájtják az Orbán Ráhel szülését levezénylő az akkori ügyeletét ellátó Szent Imre Kórház főorvosát. - nyilatkozta Dr. Hemző Erika a Szent Imre kórház orvosigazgatója. Mikor megkérdeztük, hogy ennek mi köze lehet Orbán Ráhel-hez és a Miniszterelnökhöz csak annyit közöltek, hogy "minden". Ám további információval nem voltak hajlandóak szolgálni az esettel kapcsolatban. - nyilatkozta a 24.hu”

A 24.hu nem nyilatkozik, a 24.hu egy hírlap, nem egy személy. Sőt, egy vak hangot le nem írt erről a marhaságról. Mellesleg a Szent Imre kórházból senkit, azaz senkit nem bocsátottak el ilyesmi miatt mostanság. De hallga! Megszólalt – volna – maga a mennydörgő nagypapa is! (http://www.tudasfaja.club/2018/09/orban-viktor-kijozanito-uzenete-lanyat.html?m=1)

Tisztelt Facebookosok! 

Újra boldog Nagypapa lettem, hisz megszületett legkisebb unokám Anna Adél! 
Ráhel a Szent Imre Kórházban adott neki életet. 
Nem szült luxus körülmények között, nem került kismama miatta hátrányos helyzetbe. 

Nem fizettünk 1,5 millió forintot az ott tartózkodásáért... 
Bár van fogadott orvosa, de ez nem luxus manapság. 
Kérünk mindenkit tartsa tiszteletben egy új élet születését, hisz ennél nincs nagyobb boldogság! 
Engem lehet bántani, de a gyermekemet kérem hagyják nyugodtan élni!”

Ezt a tudásfája valamiféle ászpókernek szánhatta, ami mindent visz, hiszen ha már a miniszterelnök is elismeri, akkor csak igaz lehet a hír – hát nem igaz, ilyent soha nem mondott vagy írt Orbán Viktor. Igen, közzétette a hírt unokája születéséről, csak épp emígyen:

Hahóóó, facebookosok! Megszületett harmadik unokám. Isten hozott, Anna Adél // Dear facebook friends! My third grandchild is finally born. Welcome, Anna Adél!”

Szót nem ejtett pénzről, másik kismamáról, egyebekről.

Kering még egy kamuanyag egy állítólagos levéllel, amit Vajna Timea írt volna a tárgyban, de az már akkora szamárság, hogy elő sem veszem. Akkor vonjunk mérleget.

Ha így, egy helyre összeszedve nézzük a kamudömpinget, a legtöbb olvasó számára is nyilvánvalóvá válik, hogy primitív hazugságról van szó. Az érintett álhírlapok csak állítanak, nem közölnek semmiféle adatot, sehol egy név, időpont, ami név előkerül, az is hazugság, sehol egy bizonyíték. Újságíró ilyent nem tesz le az asztalra, mert a szerkesztő felrúgja érte a Holdba. Újságíró így nem is fogalmaz: ez egy faék-egyszerűségű nénike vagy bácsika stílusa, aki ráadásul el sem tudja képzelni, miképpen zajlanak a dolgok a valóságban. Aki a saját világát vetíti ki a „nagyokéra”. Dehogy nagyok azok, kérem, pont akkorák, mint mi, de ahol kastélyokkal dobálóznak, ott ilyen piti ügyek meg sem eshetnek. Olyan ez az egész történet, mintha azt állítaná valaki, hogy O.R. szemetel az utcán, a papája meg előremegy a sorban, és ez a főbűnük. Pilanat: ezeket is állították már ugyanezen álhírlapok.

Hát nem, nem ezek a főbűnök: a főbűn a magyar demokrácia lebontása, a magyar nép jogainak, szabadságának megvonása, sárba tiprása és mellé néhány akkora sikkasztás, hogy azt csak a Palomar-hegyi obszervatóriumban fogják tudni kiszámolni, mert ott szokták meg az ekkora számokat. Ez a főbűn, nem egy szülőszobai botrány, ami meg sem történt.

Akkor mire jó ez az ügy?

Arra, hogy az egyszerűbb lelkek egymásnak essenek rajta, már most ezen öli felebarátait mindenki a Facebookon, arra még, hogy ha valaki a józan ész nevében tiltakozna, azt lefideszbérencezzék, meg – majd – arra, hogy a valódi sajtó ellen lehessen nagyon komoly represszív intézkedéseket hozni (a cirkusz még a mostani sajtótörvényt is sérti, de a fél Polgári Törvénykönyvet is).

Az álhírlapokat pontosan öt perc eltüntetni, nekik nem esik majd bajuk.

Ilyen értelemben ez már messze túl jár az egyszerű klikkvadászaton, bár az is komoly jövedelmet biztosít a Manyikáknak, akik ezeket a „lapokat” szerkesztik (http://huppa.hu/szele-tamas-manyika-idogepe/), nem lenne csoda, ha a tömeghisztéria kiváltásában valamilyen titokzatos szolgálatnak is lenne része. Még tán nem is magyarnak, mert azok nem hamisítanának Orbán-levelet – lehet, hogy orosz elvtársaink dolgoznak.

De mihez kezdjen ezzel a magyar ellenzéki?

Durva leszek: akinek esze van, szarja le.

Egy végtelenül igazságtalan, gonosz, hazug rendszer ellen nem lehet hazugsággal harcolni, az igazság nevében. Hiteltelenné tesz minden harcot, szembenállást a rágalomhadjárat.

Summa summarum: mocskos eszközök alkalmazását megérteni talán lehet.

Megengedni soha.

 

Szele Tamás

süti beállítások módosítása