Forgókínpad

Forgókínpad

Magyar feltámadás

2018. október 13. - Szele Tamás

Nem, a cím ellenére sem fogunk trianonozni, pedig divat. Azt mutatjuk be viszont, miképpen zajlik a magyar álhírsajtóban a feltámadás, és ehhez sem Horthynak, sem Jézus Krisztusnak nincs semmi, de semmi köze. Kérem, hogy sommásak legyünk: az otpercpiheno című álhírlap egyszerűen megölt egy élő embert, aki azonban feltámadott.

Azonban örvendezésre semmi ok, nem úgy támadott fel, amint azt a názáreti Mester tette. Hanem úgy, hogy egy percig sem volt halott. No, vágjunk a közepébe!

Egyszer volt, hol nem volt, volt idén Magyarországon egy választás.

Nekem rossz emlékű, mert nem az vesztett rajta, akit szerettem volna, és sokan vagyunk így, nagyon sokan – a jelenlegi rendszer nem alkalmas arra, hogy hitelesen megállapítsuk, mennyien is, de semmiképp sem találnám reálisnak az elért új kétharmadot. Az elkeseredett választók azonnal csalást kiáltottak, és valóban, volt pár kétséges momentuma a szavazásnak, ez tagadhatatlan. Azonban itt szeretném leszögezni, hogy a legtöbben tévednek ebben az ügyben. Nem, nem lehetséges a számítógépes rendszer „központi meghackelése”, nem, nem „a határon túli szavazatok” döntöttek (idén egy mandátum sem jött össze a határon túli szavazatokból, bár ez senkit sem érdekel, ha bűnbakot kell keresni), máshol van az eb elhantolva. Sokkal ügyesebben, úgy, hogy azt nem lehet egy kocsmapultnál kisakkozni.

Engedelmükkel, el is magyarázom röviden, mert szükséges megérteni. Egyfelől a saját érdekünkben, másfelől meg szerény dolgozatom témájába is vág.

Tehát: a választás adatait tökéletesen felesleges lett volna manipulálni, ugyanis már maga a rendszer manipulál. Mégpedig két módon: az első és legfontosabb a szavazatszámlálásoknál alkalmazott D’Hondt-módszer. Ez a pártlistás választási rendszerekben a mandátumok kiosztásának egyik módja. A legmagasabb átlagok módszerei közé sorolható. Nevét Victor d’Hondt belga matematikusról kapta. Valamivel kevésbé arányos, mint a Sainte-Laguë-módszer, mert a nagy pártoknak kedvez a széttagolt kis pártokkal szemben. A módszer rendkívül egyszerű: egy lapra felírják az egyes pártok által kapott szavazatok számát, majd ezek alá külön sorokban a szavazatszámok felét, harmadát, negyedét, stb. A legnagyobb osztó a megszerezhető mandátumok száma. Az így kapott D’Hondt-mátrixban megkeresik a legnagyobb számot, és amelyik pártnak az oszlopában az található, kap egy mandátumot. Ezután megkeresik a következő legnagyobbat, és ez addig ismétlődik, amíg az összes mandátumot ki nem osztották.

Mit jelent ez a gyakorlatban? Azt, hogy ha valahol, egy választókörzetben többséget ér el egy párt, azonnal, súlyozottan kedvez neki a rendszer, éspedig minél nagyobb az a többség, minél több ugyanoda szavazó él egy tömbben, annál inkább. Ez a mandátumok elosztásakor érvényesül: így aztán lehetséges, hogy az országnak több, mint fele nem szavazott a Fideszre, de mivel azok, akik rájuk szavaztak, nagy tömbökben élnek, így aztán mégis megadta a számítási módszer a kétharmadot. Megjegyezném, azért eléggé billegősen adta meg, szóval voltak kisebb stiklik, de a nagy, generális csalás ennek a módszernek a használata.

Illetve: nem csalás, mert benne van a választási törvényben. Az a csalás, hogy ilyen törvényünk van. De hogy a fityfenébe érték el, hogy a fideszes-KDNP-s választók mind egy helyre költözzenek, csomókban éljenek, majdhogynem azt írtam: törzsekben? Hát úgy, hogy sehogy.

Itt jutottunk el a csalás másik lényeges eleméhez, a gerrymanderinghez, vagyis a választási körzetek határának átrajzolásához. Ehhez kellett az éveken át gyűjtögetett Kubatov-lista, ehhez kellett a választási törvény módosítása is: így érték el, hogy a biztos kormánypárti szavazók nagy arányban kerüljenek azonos körzetbe, anélkül hogy megmozdulnának.

Hölgyeim és uraim: íme, így csalnak el választást Magyarországon.

Nem, nem külhoni választóhadak tették, nem is a számítógépes rendszerbe nyúltak bele (bár azzal voltak gondok), hanem egészen egyszerűen a rendszer olyan, hogy aki kormányoz, az verhetetlen.

Hogy akkor mi történt 2010-ben? Ja, kérem: akkor még nem ilyen volt a választási törvényünk.

Nos, miután ezt elmagyaráztam, térjünk a feltámadásra!

timea.jpg

Kicsit nehéz helyzetben vagyok, ugyanis a feltámadás alanyát és, mondjuk úgy, „áldozatát” én magam nem szeretném meghurcolni, hurcolják szegénynek a nevét épp eleget az álhírlapok. Nevezzük Tímeának és kész, aki akar, utánajárhat, hogy hívják.

Tímea egy derék, konszolidált tanárnő, aki 1994 óta részt vesz a választási bizottság munkájában, így tett idén is, és miután kérdéses eseményeket tapasztalt, ezt egy Facebook-posztban szóvá is tette. Most nem idézném magát a posztot, de tény, hogy egyszerűbb lett volna rendesen kivizsgálni ezeket a gyanús eseteket, mint eltekinteni tőlük, de hát nem vagyok kormány (ez az ország nagy szerencséje). Akit érdekel, itt a levélnek nevezett poszt, amit az álhírsajtó azonnal felkapott – most azt állítják, „eltűnt mindenhonnan”, de én a keresőmmel tizennyolc helyen találtam meg. Köztük az otpercpihenonél is. (https://www.otpercpiheno.hu/2018/04/a-valasztasi-bizottsag-tagja-timea.html)

Nos, ez akkoriban eléggé elterjedt, aztán kikerült a szenzációk közül. Tegnap azonban az otpercpiheno közölte: Tímeát meggyilkolták! Fekete Mercedes terepjáró gázolta halálra a buszmegállóban! Előtte üldözte az adóhatóság, kábítószert kerestek nála! (Mi köze az adóhatóságnak a kábítószerhez, nem tudni – vagy utóbbi időben az is jövedéki termék lett?) De idézzük a vérlázítást, legyünk pontosak. (https://otpercpiheno.blogspot.com/2018/10/emlekeznek-timeara-aki-valasztasoknal.html?m=1)

FRISS! EMLÉKEZNEK MÉG TÍMEÁRA, AKI A VÁLASZTÁSOKNÁL NYÍLT LEVÉLBEN SZÓLT, HOGY CSALÁS TÖRTÉNT? ELHUNYT, EGY NAGYON ÉRDEKES "BALESETBEN"! - KÉRJÜK OSZD MEG, HA EZ SZERINTED SEM NORMÁLIS!

Mindenki bizonyára emlékszik Tímeára, aki a választási bizottság tagjaként felügyelte a szavazás tisztaságát az egyik legnagyobb hazai kerületben.

Tímea levelét azóta mindenhonnan eltöröltette valaki.. hogy ki azt nem tudjuk, de nekünk hálistennek megmaradt a levél! Így fest a levél, de görgessenek majd lejebb, ugyanis szomorú történések láttak napvilágot.

Tímea lánya írt egy levelet, és több szerkesztőségnek is eljutta:

Édesanyám akkor került a célkeresztbe, amikor bizottsági tagként kiírt egy nyílt levelet, amelyben aggályait fejezi ki a választás tisztaságában, mivel ő mint résztvevő olyan dolgokat tapasztalt, amelyet a 20 éves tapasztalat alapján soha. A fentebb olvasható kiírásban részletesen leírja, hogy miket tapasztalt.

Azonban édesanyám kálváriája május végén kezdődött, amikor az adóhatóság egy komplett hadjáratot indított ellenünk, feldúrták az egész házat, és kábítórszert kerestek, állítólag névtelen bejelentés érkezett, hogy cigarettát tárolunk a ház alá beásva... Természetesen semmit nem találtak, mivel normális törvénytisztelő életet élünk.

1 hónappal ezelőtt édesanyám hazafelé tartott a munkahelyéről, amikor halálra gázolták őt a buszmegállóban. A szemtanúk elmondása szerint egy fekete mercedes terepjáró volt, ami elhajtott a gyilkolás után.

Az ügyben eljárás indult, de eddig csak ismeretlen tettes ellen folyik a vizsgálódás.

Anyukám is úgyjárt, mint a felcsúti polgármester, aki túl sokat tudott?? Ez volt a bűne, hogy kimert állni, és aggályait kifejezni?!

Számomra felfoghatatlan,hogy elveszítettem őt, nagyon fáj, hiányzik..

Ha szerinted is felháborító, hogy Magyarországon azokat akik többet tudnak a keleténél, nemes egyszerűséggel kivégeznek, akkor ezt a cikket oszd meg, és fejezd ki a nem tetszésed a rendszer ellen!”

Hát nem mondom, volt pár érdekes haláleset az elmúlt nyolc évben. Velsz Tamástól le és fel, még akkor is, ha Váradi András nem volt felcsúti polgármester, soha életében, hanem még halála napján is csak az Együtt–PM alcsútdobozi polgármester- és önkormányzati képviselő-jelöltje volt a 2014-es magyarországi önkormányzati választáson.

De a magyar álhírsajtó nagy hazafiságában tojik a tényekre, részletekre. Ha ők polgármesterre emlékeznek, akkor az úgy is volt – pedig hát akkor Mészáros Lőrinc polgármesterkedett a faluban. Ő meg, tudtommal, még életben van.

De ne kukacoskodjunk: Hihető? Annak tűnik.

Kár, hogy egy vak hang sem igaz belőle. A szegény elhunyt, akit most sokan gyászolnak, tegnap Facebook-bejegyzésben cáfolta tragikus halálát. (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1917707471659448&set=a.719095001520707&type=3&hc_location=ufi)

Kedveseim!
Mindenki megnyugtatására közlöm hogy az otpercpiheno KAMUOLDAL remek írása elkenére élek és virulok. NEM szállt rám az adóhatóság,a rendőrség sem keresett a házam alatt elásott cigit és halálra sem gázoltak!!!
Továbbá a lányom remek magyaros volt és sosem irt volna ilyen borzadványos levelet.
Puszi mindenkinek!!”

Akkor most hogy is van ez?

Úgy, hogy megint hazudtak nekünk az álhír-oldalak és a kedves olvasóközönség megint bedőlt nekik, osztja boldog, osztja boldogtalan a rémhírt, egy élő ember haláláról. Nem ismétlődött meg a húsvéti csoda: Tímea egyszerűen nem halt meg, a lánya nem írt levelet, a yard nem keresett semmit nála.

Hát a mindenségit – most jön a dörgedelem – teljesen hülyének tetszenek lenni? Nem látnak át a szitán? Ez is érzelmekre ható zsarolás, mint amikor mozgássérült kislányt hazudnak cukrásznak, annyi a különbség, hogy ez most a politikai érzelmekre hat! Nem ellenzékiek ezek az álhíroldalak, kicsit sem azok, sem parlamenti, sem parlamenten kívüli szempontból: nekik a kattintás és a megosztás kell a nyájas olvasótól, basszus! Az hozza a pénzt!

És, hogy miért hagyják őket garázdálkodni? Elmondtam ezerszer, elmondom ezeregyedszer is. Egyfelől, kiváló jogi precedensanyagot halmoznak fel egy olyan hadjárathoz a kormány számára, ami majd felszámolja a független magyar sajtó maradékát is, másfelől meg hiteltelenné tesznek a hazugságaikkal minden, sajtóban megjelenő írást. Már most látom mindenfelé az általános véleményt: „Honnan tudhatnám, mi igaz, mi nem?” Onnan, ahonnan én is: rászánunk öt percet és utánanézünk!

De a végső cél – és nem csak a mi kis Kárpát-lavórunkban, hanem az egész világon – a sajtó teljes devalválása, hiteltelenítése, hogy azután az emberek érzelmeik és ne a tények alapján hozzanak döntéseket.

Hogy azt higgyék el, tekintsék ténynek, ami tetszik nekik és ne azt, ami igaz.

Minden megosztás, minden lájk, amit álhír kap, ennek a koromsötét új középkornak az elhozatalán dolgozik, amiben majd kiskirályok uralkodnak és tudósokat, újságírókat égetnek a máglyákon az elhülyített jobbágyok vasárnap délben.

Mert az érzelmeket könnyebb befolyásolni, mint a tényeket, ez képes örök időkre konzerválni a mai zsarnokok hatalmát világszerte.

Hazudik a kormány? Hazudik, csal és lop is. Épp a fentiekben mutattam meg, miképpen teszi.

De hogyha hamis vádat hoznak fel ellene, az csak neki segít.

Újra elmondom, ezeregyedszer is elmondom, fogom is még mondani:

Hazugsággal hazugság ellen harcolni nem lehet.

 

 

Szele Tamás

süti beállítások módosítása