Forgókínpad

Forgókínpad

Rinocérosz

2018. október 20. - Szele Tamás

Avagy orrszarvú. Másként: a nap híre. Kérem, én baromira élvezem, ahogy a kormánymédia tanult munkatársai nap, mint nap meg akarják mondani, mi a sajtó és milyen legyen, gyakorlatilag ezen a héten minden erről szólt, akkor is, ha másnak látszott, nem is vonom kétségbe, hogy kiváló balett-táncosok, kőfaragót még nem tudnék mondani közülük – de nagyon beleragadtak a párhuzamos világukba.

Ugye, történt a héten is egy és más, abszolváltak egy csinos kis dezinformációs botrányt, melyről magam is megemlékeztem (http://huppa.hu/szele-tamas-az-igazsag-halala/), megszüntették a lakástakarék-pénztárak állami támogatását (ezzel voltaképpen magukat a pénztárakat) és beindult a hajléktalanok elleni hadjárat, még ha egyelőre lassan és nyögvenyelősen is. Ezen kívül kezd leállni a nemzeti szemétszállítás (nem marháskodok, így hívják: NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság. Hívják, de mostanság nem jön.), beindultak a leépítések a közszférából, ezekről számokat nem mondanék, mert a kormánymédia egyrészt örömmel terjeszti a hamis adatokat, másrészt Doppler-radarral figyeli, ki mennyit ír és utána indiántánc keretében ordítják, hogy az illető hazug, de annyi biztos, hogy több ezer emberről van szó, zajlanak a kilakoltatások, szóval forrong a kis magyar glóbusz a maga keserű levében, de ez mind nem hír.

A hír az, hogy Orbán Viktor keresztapa lett.

Jó, mondhatnánk, mindig is az volt, az elmúlt évtizedekben főleg, de ezt most nem úgy kell érteni, mint Don Corleone esetében.

Hanem szó szerint.

Illetve nem egészen szó szerint, ugyanis egyetlen keresztény felekezet sem szolgáltat ki szentségeket állatoknak, márpedig Orbán Viktor egy rinocéroszbébi keresztapja lett. Bonyolult dolog ez, ugyanis örökbe is fogadta.

durer_s_rhinoceros_1515.jpg

Most látom, hogy lapunk másik írásában kiváló kollégám is erről elmélkedik, no, de sebaj, ez tényleg fontos hír, elbír két anyagot nálunk: annyira fontos ugyanis, hogy az Origo címlapján például egyenesen négy szalagcímet érdemelt! Nem tetszenek elhinni? Íme! (http://www.origo.hu/index.html)

Orbán Viktor: Adjunk nevet a rinónak

Orbán Viktor rinocéroszképet posztolt

Különleges, kihalás szélén lévő állat védelmezője lett Orbán Viktor

Három éve barátkozott össze Orbán Viktor a nyíregyházi rinókkal

A 888 is külön anyagban foglalkozik a kérdéssel, mert hallja az Idők Szavát:

„Adj nevet Orbán Viktor rinocéroszának!”

A Magyar Időkben még nem látom a világszenzációt, talán azért, mert ők még most is Szakács Árpádot keresik – a neves kultúrharcos egy expedíció során tűnt el Nyamnyamföldön, ahol rabláncra vert magyar konzervatív géniuszokat keresett, akiket a Duna–Tisza közén a liberálbolsevik terroristák nem engedtek megszólalni, de a dzsungel kellős közepétől Budapestig világított a lángeszük, így a nyomukba eredt, csak eltévedhetett. Három hete nem folytatja megint azt a cikksorozatot, amit egyszer már roppant haragosan folytatott, ugyanis a HVG jelezte, hogy mintha abbamaradt volna a kultúrkampf, erre gyorsan szült még két részt, aztán elindult a legsötétebb őserdők mélyére. Nemsokára utána küldik a bátor Apáti Bencét is, Stanley-ként, hogy találja meg Szakács Livingstone-t, addig legyünk türelemmel, időbe telik, míg az újdonsült balettigazgató összeállítja a karavánt és a biztosítótűkkel odatűzik a gumikesztyűket a teniszütőkhöz.

A világsajtó – a Soros-összeesküvésnek köszönhetően – nem számol be a rinocéroszról, illetve csak akkor számítana ez hírnek a dekadens Nyugat médiájában, ha maga a miniszterelnök szülte volna az orrszarvúbébit, ám erre idén már nincs lehetőség, de a jövő áprilisi EP-választások előtt megpróbálja a publicitás kedvéért. A rinocéroszbikát mindenesetre értesítették már, és tudtára adták, hogy virágot, bonbont és gyertyafényes vacsorát is prezentáljon mindenekelőtt.

Hát, kérem, igen, igen: ez a sajtó, nem amit mi művelünk.

Rinocéroszborjakról kell írni, nem mindenféle szamár közérdekűségekről.

Mi köze a köznek a közügyekhez?

Semmi.

Akkor legalább tegyük kötelességünket, és adjunk nevet a borjúnak, a miniszterelnök szerint hat lehetőség közül választhatunk. Úgymint:

Csülök

Fülig Jimmy

Chico

Antoine

Bernardo

Désiré

Cseh Tamás, Bereményi (jaj, ő most nem!), Rejtő és Eduardo Rózsa-Flores világa. Ugyanis a mi csatában elhunyt Eduardónkat hívták Chicónak a róla készült filmben. No, mindegy: nekem azért volna pár más javaslatom. Mert ez így eléggé behatárolt.

Mivel a rinocérosz ritka nagy állat és sokba kerül, legyen mondjuk Paks 2.

Sokat is nyom a latban, mert nehéz, tehát lehetne Magánnyugdíj-pénztár.

Kevesen tudják, de igaz, hogy az orrszarvú utálja az embert, ha teheti, meg is kergeti, szóval lehetne a neve Médiatörvény.

Vastag a bőre, de nagyon – miért ne lenne Szilárd? Vagy Lőrinc?

De nem az lesz, kérem, nem az lesz. És nem is a megadott hat név közül valamelyik.

Használjuk a fejünket. Ez egy borjú. Rinocéroszborjú, az igaz – de mégis, borjú.

Mi jut eszébe a miniszterelnöknek a borjúról?

Na, ugye...

Megvan a név.

Pörkölt.

És kész.

Jónapot.

 


Szele Tamás







 

süti beállítások módosítása