Forgókínpad

Forgókínpad

A Bajai Névtelen

2019. február 05. - Szele Tamás

Még mindig nehezen jutok szóhoz. Baján valaki épített egy időgépet, és most abban ül, boszorkányperesdit játszik, inkvizitorosat, ráadásul névtelenül, remekül szórakozik és azt hiszi, hogy az aljas, nemtelen (igen: ugyanis minden nemes gondolatot nélkülöző), mocskos zsarolgatásával hű, de nagy hasznot hajtott a kormánynak.

Holott most fordította ellene Magyarország (és ezen belül Baja) lakosságának jóérzésű részét. Azokat, akik undorodnak a spicliktől, vamzeroktól, zsarolóktól, akik nem sápítoznak a repülősó után, ha egy ismerősükről kiderül, hogy véletlenül nem heteroszexuális, akiknek van véleményük és el is mondják – sőt, elfogadják azt a tényt, miszerint másoknak is van véleménye, amivel azonban nem kötelességük egyetérteni. Szóval, akiknek kettőnél több életképes agysejtje van.

De lássuk, mi történt.

Él Baja városában egy lángossütő. Vallásos ember is, jótékony ember is, politizáló ember is. Nem épp a kormány híve, el-eljár tüntetni ellenük. Eddig ez a vélemény kategóriájába tartozik, és maximum vitatkozni lehet vele. Azt lehet, de véleményt büntetni – egyelőre még – nem.

szabo_richard.jpg

Aztán van Baja városában – bár meglehet, nem is ott készül, csak a nevében bajai – egy erősen kormánypárti portál, úgy hívják, Bajai Nemzeti Oldal. No, ez tavaly választások előtt nagyon élt, nagyon aktív volt, aztán nagyot is győzött, zúgott, mint az éji bogár, nekiment a falnak, nagyot koppant, elhallgatott. El, mert választási termék volt, kampánycélra létrehozott médium. Mostanság, a decemberi tüntetések hatására elővették a naftalinból, leporolták, aktiválták, átemelték egy másik felületre, hogy azt mondhassák: új, és a bajai, ellenzékinek ismert emberek lejáratásán iparkodik.

Mondjuk igen szerény szellemi képességekkel megáldott ember szerkesztheti, ugyanis kétpólusú agya van: nála valaki vagy kormánypárti, és akkor üvöltsön vele, vagy gonosz ellenzéki, és akkor vesszen. Aki hallgat, az is gyanús. Ezzel a gondolkodással az a baj, hogy erősen kényelmetlenné válhat, mivel az olvasók többsége hallgat, nem fog megrendelésre lelkesedni: és utálja, ha állásfoglalásra kényszerítik.

No, ez a mi bajai nemzeti oldalasunk – hiszen a nemzeti oldalt csakis egy nemzeti oldalas szerkesztheti, ez bizony következik a magyar nyelv logikájából – többeket támadott már meg névtelenül, a kormánymédia legjobbb hagyományai szerint ugyanis tartózkodik minden szignótól, impresszuma sincs, senki sem felelős érte. Írja a Korszellem és az Ismeretlen Katona meg a Semptei Névtelen, ugyanis egy munkatárs neve nem sok, annyi sem fordul elő benne. Mondjuk egynél több munkatársa nem is nagyon lehet, annak is megterhelés, hogy egyedül ilyen hülye.

Többeket támadott már a maga sajátos modorában, engedelmükkel idéznék egy-két korábbi írásukból, csak hogy lássák, kivel van dolgunk. Első példánkban Nyirati Klára tanárnő elbocsátásáért lobbizik a kis téglácska. (https://bajainemzetioldal.wordpress.com/2019/01/21/csak-egy-rovid-momentum/)

Nyirati Klára a bajai Szent László ÁMK pedagógusa. A keresztény elveket valló iskola tanára az „Orbán egy geci” tüntetéssorozat aktív résztvevője. Hitvallása a Momentum nevű belpesti ficsúrokból álló szánkógyújtogató bandához áll közel.
Egy nagy múltú katolikus intézmény pedagógusa aktívan hirdeti a szocialista-liberális holdudvar tüntetéseit. A facebook oldala szerint a momentumos-liberális-szocialista elvekkel szimpatizál. Mit is képviselnek ezek az alakok? A baloldaliak támogatják a bevándorlást, Isten- és magyarellenesek, drogliberalizációért küzdenek, többségük szerint az abortuszt nem kell elítélni, és támogatják a melegházasságot, hogy csak a fő vonalakról beszéljünk.
Mit keres egy ilyen alak a Szent László ÁMK-ban lejáratva az intézmény hírnevét, romba döntve kollégái áldozatos, értékteremtő munkáját? Vajon mi folyik a tanóráin egy olyan pedagógusnak, aki szerint Orbán egy geci, vagy aki Soros által finanszírozott tüntetéseken illegeti magát?
A szentlászlós szülők helyében elgondolkodnék azon, hogy ha a gyermekemet szilárd gerincű, egészséges gondolkodású emberré szeretném nevelni, – márpedig valószínűleg ezért választotta a szülő ezt az intézményt, mert köztudomású az iskola magas színvonala és eszmeisége – szóval, elgondolkodnék, ha biztos alapokat szeretnék a gyermekemnek, akkor Nyirati Klára „tanárnő” közelébe engedném-e?

Sokkal inkább való a belpesti értelmiség füvezős-migránssimogatós-melegbáros mocskába a tanárnő, mint egy békés kisváros iskolájának a katedrájára.”


A másodikban a Jelky András gimnázium tagintézmény-vezető helyettesét próbálja lejáratni. (https://bajainemzetioldal.wordpress.com/2019/01/18/tul-domeny/)


No, lássuk csak, ki az, aki manapság felelős Baján a szakemberek képzéséért? Az egyik Dömény János igazgató-helyettes úr a Jelky András Szakközépiskolából. Saját állításuk szerint köznevelési feladatuk a szakközépiskolai oktatás-nevelés. Ennek egyik vezetője Dömény úr. Igazgatóhelyettes úr bemutatkozó képe és személyes hitvallása: Orbán egy geci.
Dömény úr politikai állásfoglalást tett. Ez nem való katedrára! Mindig ezt rikácsolják a liberális-szocialista oldalról is. Ilyenkor mélyen hallgatnak – ha a jobboldalt szidják, elfogadható. Igazgató-helyettes úr politikai állásfoglalása trágár. Szerinte ez méltó egy pedagógushoz. Szerintünk meg nem. És ha ezt a stílust megengedi az interneten, akkor mit tehet a tanóráin, a négy fal között?
A stílus maga az ember, tartja a mondás. Dömény úr trágárkodásával tanítja a fiatalokat. Persze amikor arról lesz szó, hogy milyen neveletlenek a mai fiatalok, akkor Dömény az első sorban fogja szidni a vezetőket. Magában nem fog hibát keresni. A szakemberek oktatásáról, képzéséről már ne is beszéljünk… Nem ő fogja a diákokat szépre-jóra tanítani. És nem is tőle fog gyarapodni a társadalom képzett szakemberekkel. Pedig ez lenne a dolga.

És közben jószándékú pedagógusok százai állnak csatarendben Baján is: küzdenek gyermekeinkért, tudást adnak nekik, nevelik – sokszor a szülők helyett – a gyermekeket, iskolaidőn túl is számtalan szakmai ügyet intéznek, átrágják magukat az oktatási bürokrácián. Teszik a dolgukat. Tisztelet és köszönet nekik ezért!

Dömény úr viszont szégyelje magát! Méltatlan a katedrához!”


A harmadik írást már nem is idézem meg a negyediket sem, azokban azon méltatlankodik, hogy a megtámadottak védekezni mernek.

Hogy az micsoda szemtelenség.

Hm, kedves Watsonom, a jelek arra utalnak, hogy ha egyszer majd, valamikor lesz vizsgálat ebben az ügyben, nem fog nagyon tévedni az, aki a szerzőt a bajai pedagógusok körében keresi. Ugyanis feltűnően szívén viseli a tanintézmények sorsát a Névtelen, sőt, épp, hogy be nem jelentkezett gimnáziumigazgatónak. Igaz, azt anonim módon nehéz lett volna. Szóval, tanügyi néninek vagy bácsinak gyanítom.

Hanem tegnap szintet lépett.

Most már zsarol, névtelen levében, a legaljasabb módon – igaz, nem várt eredménnyel.

A korábban említett lángossütő úr ugyanis munkából hazatérvén egészen komoly kis zsarolólevelet talált a postaládájában, mely szerint ha nem hagy fel azonnal az aktív ellenzéki politizálással, mindenki meg fogja tudni, hogy homoszexuális.

Jól tetszettek olvasni.

Hősünk valószínűleg leülhetett gondolkodni, osztott, szorzott, és úgy döntött: aki még nem tudja, hát tudja meg tőle! Tőle és nem mástól, nem aljas, sötétben bújkáló, zsaroló, éjjelbátor gazemberektől. A következőket tette közzé a FB-oldalán (https://www.facebook.com/mindenamiszeret/videos/796615147363604/):

 

Idáig jutottunk?
Sziasztok!
Szabó Richárd vagyok. 40 éves bajai vállalkozó, Lángosos Ricsi - ahogy sokan ismernek. Apa, barát, társ, kolléga.. és homoszexuális. Úgy gondolom, magánügy - ahogyan sok minden más, például a vallási hovatartozás is. Nem kérkedem vele, nem járok melegfelvonulásra, ámbár egyszer kiváncsiságképpen elmentem., Nem küzdök azért, hogy a melegek is házasodhassanak. Tudom, hogy sok, egyébként tiszteletreméltó ismerősöm-barátom számára ez ma még tabutéma... Ilyen vagyok, ilyennek teremtett az Isten. Igyekszem becsületesen élni, hogy a gyerekeimnek ne kelljen szemlesütve beszélni rólam, hogy ne kelljen az apjuk miatt szégyenkezniük.
Ma ezt a figyelmeztetést kaptam. Bedobták a postaládámba...persze névtelenül megint. BNO csak nem a bajai nemzeti oldal?
Megfenyegettek… megzsaroltak azok, akik szerint ma a Fidesz a záloga annak, hogy hazánk a keresztény erkölcsök szerint működjön. Kedves hívő és nem hívő honfitársaim! Tényleg az az igaz magyar és igaz keresztény, aki másokat eltipor, megzsarol, bemocskol? Meddig tűrjük még ezt a gyűlölködést, uszítást?
Ma én kerültem sorra, holnap te fogsz... ha más vagy, ha van önálló véleményed, ha nem akarsz eltiport rabszolga lenni!
Egyet ígérhetek: nem tud ez az aljas hatalom megfélemlíteni. Nem hagyom magam - mert tudom, hogy igazam van. És nem vagyok egyedül.”

Kérem, ez szerintem bátor, gerinces és – függetlenül attól, ki kivel bújik ágyba – igenis férfias szembenézés egy árnyékban lappangó, jellemtelen orvtámadóval. Nem a szexualitás teszi a férfit, de az embert sem: Szabó Richárd megmutatta, hogy nem fél. Vállalja a felelősséget magáért, életéért, minden tettéért, nincs félnivalója, mert tisztességesen él.

A nemi habitusához – amit nem tilt törvény! - meg senkinek semmi köze. Legfőképpen nincs köze olyan valakinek, aki még a saját írásait sem meri aláírni. Ő vajon mitől fél? Rátörnek a Soros-bérencek és meleggé teszik egy varázspálcával? Rászoktatják a marihuánára? Vagy mégis, miért nem szignál?

Több, mint harminc éve írok újságot, blogot, mindenfélét, még soha nem fordult elő, hogy valamiképpen ne írtam volna alá a cikkeimet. Teszem ezt részben szakmai érdekből (a minőségük az én reklámom), részben anyagiból, hiszen aki nem szignál, honoráriumot sem biztos, hogy kap, részben pedig azért, mert nincs mit szégyellnem azon, amit írok.

Én vállalom, a Bajai Névtelen miért szégyenkezik?

Talán nem ért egyet saját magával, de már nem fiatal és kell a pénz?

Vagy ingyen teszi, aljasságból, karrierizmusból? Az is könnyen meglehet.

Egy biztos. Szabó Richárdot nem tudja zsarolni.

Ha mindenki olyan bátor és egyenes volna, mint ő, egy embert sem lehetne fenyegetni, rettegésben tartani, manipulálni.

Tanuljunk Szabó Richárd példájából.

Vállaljuk magunkat, vállaljuk az életünket, a tetteinket, nézzünk szembe bátran az ellenfelekkel.

Ja, a Bajai Névtelennel nem lehet.

Ő nem vállalja a szembenézést.

Még a tulajdon nevét is szégyelli.

Akkor bújjék be az első egérlyukba, és ott csináljon maga alá a félelemtől addig is, amíg ki nem derül, kicsoda.

Az írásait pedig eszerint kell értékelni.

Zsaroló, hitvány, besúgó selymák véleménye senkit se érdekeljen, senkinek se számítson.

 

Szele Tamás

süti beállítások módosítása