Forgókínpad

Forgókínpad

A vitéz alelnök

2019. május 30. - Szele Tamás

Úgy is mondhatnám, hogy a Világbank dandártábornoka, ha ilyen cím létezne, de az említett társulat mint olyan, teljes mértékben civil szervezet. Kérem, a mai Magyarország egyik legérdekesebb szélhámosáról lesz szó, aki gyakorlatilag minden volt már, tiszteletbeli detektívtől az Alkotmányvédelem HM (ilyen szervezet nincs is) tagjáig, csak éppen vádlott nem.

Az még lehet.

nezdei_ez_is.jpg

Tulajdonképpen érdekes módon került a látókörömbe Nezdei Csaba, aki előszeretettel használja a doktori címet, holott nem az, sőt, helyesírását tekintve kétségeim vannak a harmadik elemi osztály sikeres abszolválásával kapcsolatban is az ő esetében. Megláttam ugyanis egy írást az Esti Újságban (https://estiujsag.hu/gazdasag/csunyan-bepalizta-egy-szeltolo-domonyt-200-millio-a-tet?fbclid=IwAR3zlPQn6hKNPmKNBS6Gk_iP31e4VwjpLnPU1OJXyyAY5k6FQjAMBQIRjnA), ami néhány viselt dolgát elemezte – hm, morogtam a szakállamba, ha ennek a fele is igaz, ez az ember az új Strasznov Ignác.

Nem a fele volt igaz, hanem az egész, és még annál is több. Azért több, mert az úr akkora digitális lábnyomot hagyott maga után, mint egy dinoszaurusz-csorda, szinte minden húzása nyomon követhető utólag. Akkor lássuk csak: ki is ez a Nezdei Csaba?

Hát első sorban, a dandártábornoki cím igaz, csak éppen nem egy komoly fegyveres testületnél, hanem az 1956 Magyar Nemzetőrségnél érte el ezt a rangot, életkorát tekintve valószínűleg nem azzal, hogy szovjet tankokat ropogtatott fogai között szotyi helyett azon a híres őszön – akkor ő még szerelmi álom sem lehetett. Különben az említett embercsoport nem is nevezhető fegyveres testületnek, saját meghatározása szerint társadalmi szervezet, amiben viszont mintha kizárólag főtisztek szolgálnának, közlegényt vagy altisztet-tisztet elvétve sem találok az oldalukon, náluk altábornagy Dózsa László Ezerkilencszáznegyvenkettő is. Amint dandártábornok a dokumentumaik tanúsága szerint „dr.” Nezdei Csaba. Sőt, a Vitézi Rend is soraiba fogadta emberünket.

Mondjuk ez még nem szélhámosság, csak rangkórság, ugyanis informátorom – méghozzá elég jól értesült informátorom – szerint a hétköznapi életben is dandártábornoknak szólíttatja magát ez az ember, akinek azonban – valóságos csoda – volt köze még 2015-ben az Országos Kriminalisztikai és Detektív Egyesülethez is. No, nem, mint kriminológusnak vagy detektívnek és nem is, mint gyanúsítottnak – azonban díjat kapott tőlük az OKDE példaértékű önzetlen támogatásáéért. (http://www.okde.hu/hirarchivum/nwarc_okde_kozgy_160524/) Ez maga a valóságos himlőoltás a szélhámosok világában: hiszen ha bárki gyanakodni kezdene rá, csak megmutatja a díját: hát lehet bűnöző az, akit maguk a detektívek tüntettek ki?

Mint a mellékelt ábra mutatja: lehet.

A közéletben aktív, sőt, mikor nem magas rangú tisztként vagy pénzügyi szakértőként lép fel, írónak és biztonsági szakértőnek mondja magát (utóbbi időben nem lehet elhajítani egy féltéglát anélkül, hogy ne biztonsági vagy biztonságpolitikai szakértőt találjunk el vele). Itt egy gyöngyszem egy fórumról, mintegy írói munkássága részeként (http://www.magyarmaffia.eoldal.hu/cikkek/olaj-video/szemben-a-maffiaval.html):

(Nezdei Csaba független bisztónsági és gaszdasági szakértő., 2013.09.27 12:46)

most kesztem irnni a legújab könyvemet a : Bűnös magyaroszág cimü kőnyvet.”

Fülig Jimmy a fasorban sincs. Ezt a remekművet sajnos hiába kerestem, pedig hat év alatt igazán befejezhette volna, én például írtam thrillert egyszer harminc nap alatt is, de mentse tettemet, hogy fiatal voltam és kellett a pénz, remélem, már elfelejtette mindenki. De térjünk vissza Nezdei mester írói remekéhez: vagy azért nem találom, mert olyan vérfagyasztó dolgok állnak benne, hogy azonnal titkosították és egy példányt kivéve be is zúzták, vagy azért, mert a kézirat láttán harminckét tördelő követett el harakirit – vagy pedig azért, mert soha el sem kezdte írni, márpedig nehéz azt befejezni, amit el nem kezdtünk. De lássuk még a sziporkáit, valóságos irodalmi-politikai csemegék! Például itt áll egy kommentje a Pesti Srácokról, 2012-ből (https://pestisracok.hu/%E2%80%9Eott-utottek-ahol-ertek-a-maffia-szoritasaban/):

Nezdei Csaba író

Szijasztok , Hogyan lettek miliárdosók a volt és a mostani hivatalban levő portikusok.
Vegyűk a parlament szabadon választott 1990 ország gyülési képviselők.
Pár gondólat hogy ezzek a pártók :1990-1991-1992-vig Álami vezetők által a magyargazdaság meg kárositásával ,bünszervezetben elkövetet adó csalást követek ell.
pártók neve: MDF,Mszp,fkgp,szdsz,kdnp,fidesz,: ezek a pártók 1990-1993-volt ország gyülési kéviselők. Szemet hunytak a orszában folyó álamilag felügyet olajszőkitési és értékesitésében .Evel a magyar álam kicstárt sujósan mekárositótá."

Kassáki hatásokat érzek, a posztmodern utáni információs kor szellemi proletariátusának képviselőjét látjuk, aki dacosan csap az asztalra: eb ura helyesírás! Én anélkül is író vagyok!

Meg még amennyi minden más.

Például a Világbank alelnöke. Én ugyan mindig kínai császár szerettem volna inkább lenni, de Nezdei úr szerényebb, beérte ezzel a poszttal is. Mostanáig ugyanis csak a hátteréről, előéletéről volt szó, lássuk, mitől került szerény figyelmünk fókuszába?

Történt pedig, hogy Domony község önkormányzata elnyert egy kétszáz milliós állami támogatást, orvosi rendelő, egészségügyi központ építése céljából. Ennyiből egész tisztességes rendelőt lehet felhúzni, neki is láttak volna, ám vérszagra gyűlt az éji vad, feltűnt a községben a dandártábornok úr, és elkezdett tanácsokat adni. Hogy mennyire kéretlen s hívatlanul, azt döntse majd el a nyomozás, forrásaink szerint viszont nem ingyen: havi nettó háromszázhúszezer forintos honoráriumért végezte tevékenységét. Aminek folyamán hol dandártábornokként lépett fel (így is szólíttatta magát, bár mondjuk ez az egyetlen címe, ami meg is illeti), hol jogászként, hol az Alkotmányvédelem HM tisztjeként, sőt, ilyen pecsétet is csináltatott, hol meg valóban világbanki alelnökként. Eljutott hozzánk egy érdekes levél, amelyben – magyarul, kérem, hiszen a Világbankon belül ezt a nyelvet használják bizonyára az üzletszerű érintkezés céljára – hipp-hopp kér háromszázmillió forintot, egyszeri, vissza nem térítendő támogatásként a domonyi önkormányzat számlaszámára. (A levelet, helyesírására való tekintettel, valószínűleg diktálhatta).

igazi_level_a_vilagbanknak.jpg

 Bizony, így megy ez ott, ahol a nagyok játszanak.

Meg ahol a szélhámosok. Azt is megtette, hogy bevitte a domonyi közgyűlésre New York makettjét, és rámutatott két épületre: ő ezeket építi ide, ha bíznak benne. De ehhez az kell, hogy mondják vissza a már megnyert pályázatot, ám sebaj, ő majd világbanki elnökként kifizet mindent. Természetesen hittek neki – hát lehet nem hinni olyannak, aki ekkorákat mond? Lehet, de arra csak kevesen vagyunk képesek. Egy idő után szerintem azt is elhitték volna neki, ha azt mondja: ő Sába Királynője, pedig nem igazán van alkata ahhoz a mesterséghez. Emberünk tehát tanácsadó lett, térfigyelő kamerákat rendelt meg, közműcégeknek írt kérelmeket, de az autós cégeket sem kímélte. Mindezt ugyanúgy Domony község fejléces levélpapírján és pecsétjével tette, amint a világbanki lejmolást is így küldte el.

Miheztartás végett: Domonynak összesen 2108 lakosa van.

Egyvalaki találta gyanúsnak a dolgot: a jegyző. Ő hívta fel a figyelmet arra, hogy itt valami nagyon nem kerek – így indult nyomozás az ügyben, melynek során a polgármestert is kihallgatták már. Nezdei mester nem örült, és többször hivatkozott a belügyminiszterre, akivel állítása szerint kiváló kapcsolatban áll – ezt már korábban, 2016-ban is megtette, akkor is letartóztatták érte informátorunk szerint, csak akkor elengedték, ugyanis papírt mutatott arról, hogy nem beszámítható.

De legalább kiszámítható lesz: elég sokat kellhet majd számítgatni azt a kárt, amit okozott, kezdve azzal, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint az egészségügyi központ nem épülhet meg, hiszen nem fejezhetik be időre a megrendelt és leállított munkát – így Domony vissza kell fizesse a már felvett összeget.

Domony polgármestere nem kíván nyilatkozni az ügyben, így nem tudhatjuk, állt-e Nezdei barátunk hivatalosan is alkalmazásban, vagy csak zsebbe kapta a pénzeket.

Domony község honlapján pedig, ahol meg lehetne nézni az önkormányzati alkalmazottak listáját, egy sportfogadási irodát találunk. (https://1xvsl.world/hu/?tag=s_59379m_1234c_new11)

Hát így állunk: azt nem lehet a dolgok jelenlegi állása szerint megállapítani, mennyi pénzt vágott zsebre dolgozatunk főhőse, azt igen, hogy nagyon komoly kárt okozott, ideértve az elbukott pályázatot és az egészségügyi központ befejezésének megakadályozását is.

Ki tudja, hány ilyen szélhámos élősködik még a rendszeren és milyen rangban, méltóságban teszik... zárszóként álljon itt Nezdei mester egy kommentfolyama, amit 2013 és 2017 között követett el a Biztonságpiac egyik írása alatt (http://biztonsagpiac.hu/alrendoroket-fogtak-budapesten?fbclid=IwAR3KDojN1iIDDZPclcgWEYp4kxcgLNuW5zaY4lDLCBY4_Q2v2vx1xjv8FbU).

Csaba Nezdei szerint:

2013. február 26. kedd - 20:07

Helló salynós sokan be dölnek a rendőrnek ki adó személyek nek .
Én a egyen ruhás rendőrtől is elkérem a szolgálati igazolványt. ha el utasitó választ ad akor telefónálók a rendőségre és segicséget kérek . mert a törvény asszt mogya hogy a bármilyen fegyveres védelmi szolgálatban levő , ha fell szolit egem én a fell szolitó személytől el kérhetem a szolgálati igazol ványát , akor ha személyesen meg gyözőtem akor a rendörnek köteles vagyok a egemet igazoló irataimat átadni.

Csaba szerint:

2017. február 25. szombat - 17:57

Nem szokásom ki adnom magam seminek , De én el süjednék a szégyentől ha egy ijen korut szervezet tagja leni .lehet hogy te enek a korut szervezet höz tartozo .”

Uram, valóban, vigyázzon, nehogy szokássá váljék, már így is komoly esélyei vannak arra, hogy kinevezzék Keplernek és évekig vizsgálhassa a Csillagot.

Mármint a szegedit.


Szele Tamás

süti beállítások módosítása