Forgókínpad

Forgókínpad

A dusnoki függetlenek

2020. január 24. - Szele Tamás

Azt sem tudom, kérem, hol kezdjem, olyan bonyolult ez a történet: az a lényege, hogy tort ül az ostobaság és az összeesküvés-elméletek hívői a díszvendégek ezen a toron. Most épp Dusnokon ülik a tort, azonban bármikor, bármelyik pillanatban feltűnhetnek bárhol az ország területén és a homályos szamárságaik nevében fenekestől felforgathatják a világunkat.

dusnok3.jpg

(Fotó: KaloHírek)

Az egész egy Facebook-poszttal kezdődött, amit engedelmükkel idéznék is.

Mégis kinek az élete? Keressük Bolvári Bátor Nyilast!

A 4 hónapos gyermeket a BAJAI GYÁMÜGYI HIVATAL rabolta el szüleitől ma reggel, kb. 30 KALOCSAI KAPITÁNYSÁG kötelékébe tartozó RENDŐR segítségével. Azóta ismeretlen helyen tartják fogva.

A rendőrök semmilyen papírral nem igazolták magukat, az anyukát lefogták, és letépték róla a gyereket babahordozó kendőstől. Az anyukát előállították Kalocsán „ellenállásért”, a gyermeket ismeretlen helyre szállították.

A szülők jól szituált, felelős, értelmes emberek, akiket régóta ismerek. Az eset előzménye az volt, hogy nem voltak hajlandóak ANYAKÖNYVEZTETNI (azaz az állam tulajdonába adni) gyermeküket.

Arra kérem a MAGosokat, de minden tisztességes, a jogairól még nem teljesen lemondott embert, hogy SEGÍTSETEK a fiataloknak:

keressétek meg (írásban, szóban és tettben) a Bajai Gyámügyet és kérjétek számon őket

keressétek meg (írásban, szóban és tettben) a Kalocsai Rendőrfőkapitányságot és kérjétek számon őket

kérjétek számon országgyűlési képviselőiteken a magyarországi hivatalok működését

- javasoljátok a Terror Háza kibővítését egy Gyámügyi Szárnnyal (erőszakos oltatás, erőszakos orvosi beavatkozások stb.)

Tájékoztassatok mindenkit erről az esetről, mert a faltól már nem lehet hátrálni! Ne tunyulj, ne lájkolj, CSELEKEDJ, mert a következő lehet hogy TE LESZEL!

Isten Áldjon!

Géczy Gábor
MAG mozgalom”

A poszt második felét lehagytam, mert csak az Öregisten tudja, mennyire örülne a benne szereplő úr a közlésnek, mellé írta a telefonszámát, azt pláne nem tenném közhírré. Hát akkor mi is ez? Gyermekrablás volna? Ahhoz ritkán hívnak rendőrt... meg miért is vitték el a kisdedet? Nem volt anyakönyvezve? Miért nem? Nem fáj az, nem is árt. A kissrác neve külön szép... No, nézzünk csak utána a helyi sajtóban, mert ezen nem lehet kiokosodni.

Hát, a KaloHírek már értelmesebben fogalmaz, csak épp – nem egészen azt mondja, amit az ébredő MAG-osok. Hanem azt, hogy a szülők bizony szembementek ám egyes alapvető törvényekkel.

dusnok2.jpg

dusnok1.jpg
A Magyar Állam fennhatóságát és felügyeleti jogát megkérdőjelezi, és – úgy tudjuk – még gyermeke hivatalos anyakönyveztetését is megtagadja a dusnoki család. Az interneten keringő hírek szerint tegnap nevelésbe vétel céljából elvették tőlük a gyermeket, de nem nyugodnak bele.

Úgy tudjuk, a Dusnokon élő fiatal pár egy szekta, vagy inkább „földalatti”, azaz nem formális politikai szerveződés, esetleg „paramilitáris csoportosulás” tagjai, több más környékbeli családhoz hasonlóan. Ám az ilyen csoportok jellegéből adódóan azonban mindezt pontosan nem tudhatjuk. Most viszont nyitottak a nyilvánosság felé: az interneten elérhető, közvetve általuk közzétett dokumentum az egyetlen hivatalosnak tekinthető eleme a gyermek sorsa körül kibontakozott szembenállásnak.

A gyámhatósági dokumentum szerint tavaly november 19-én rendelte el a bajai gyámügy a kiskorú K. P. nevelésbe vételét, azzal az indokkal, hogy tavaly szeptember 20. – azaz kéthetes kora – óta sem a gyermek hollétéről, sem egészségi állapotáról nincs semmiféle információ.”(KaloHírek)

Akkor bizony egyfelől nem Bolvári Bátor Nyilas – hümmögtem is a néven, igen szépnek találtam és igen alkalmatlannak – hanem K. P., másfelől meg jogszerű volt az intézkedés. De miért küldtek ilyen sok rendőrt (a híresztelésekkel ellentétben nem a TEK egyik alakulatát vetették be, hanem információink szerint a Készenléti Rendőrséget)? Hát csak azért, mert mikor a korábbi határozatnak tavaly november 20-án megpróbáltak érvényt szerezni a Bács-Kiskun megyei kormányhivatal munkatársai, egy utcabeli, közeli házból 10-15 fős csoport jött ki, és a kormányhivatal embereivel szemben fenyegetően léptek föl, megakadályozva a határozat végrehajtását.

Ennek fele sem tréfa, főleg, hogy tegnap már tüntetés is volt Dusnokon: szintén a KaloHírek számol be róla, miszerint:

Mintegy negyven fő gyűlt össze több személygépkocsival a dusnoki Bercsényi utcában, annál a háznál, ahol a gyermekjóléti szolgálattal és államigazgatási szervekkel való együttműködésük elmaradása miatt, nevelésbe vétel céljából elvitték az ott élő fiatal pár gyermekét. A pár mellé állt Posta Imre radikális polgárjogi aktivista, aki az alkalmat az állam iránti bizalmatlanságra épülő nézeteinek terjesztésére is fölhasználta. Mások is az elkeseredett szülők segítségére siettek, akik közül egy hölgy jogi elégtételt követelt és valószínűsített, számos jogsértéssel, köztük okirat-hamisítással vádolva az eljáró állami szerveket, amelyekre állítása szerint bizonyítékokkal is rendelkezik.”

Micsoda? Posta Imre? Akkor helyben vagyunk... a magyar szélsőjobb egyik legpregnánsabb antiszemitája ült fel a MAG-vonatra. Mely mozgalom szintén nem a szellemóriásokat próbálja tömöríteni soraiban, nehéz volna röviden elmagyarázni az ideológiájuk lényegét, de azért megpróbálom.

Szóval, elemző szemmel tekintve ez nem is egy mozgalom, hanem több. Az alapelvek csodásan hangzanak, például a MAG a Mintaként Alkalmazott Gondviselés rövidítése, védik a környezetet, önellátást hirdetnek, természetes életmódot, csak hát ilyen társulatokból tizenkettő plusz áfa manapság egy fél tucat. Abban különböznek másoktól, hogy a gyakorlatban is alkalmazni próbálják az amerikai Független Polgárok (Sovereign Citizen) mozgalmának elveit – erről a társulatról jó tudni, hogy az FBI 2010 óta belföldi (domestic) terrorszervezetnek tekinti, 2014-ben veszélyesebbnek ítélték, mint az Iszlám Államot és közéjük tartozott például az egyik oklahomai robbantó, Terry Nichols is, aki 168 embert ölt meg egy szövetségi irodaépület elleni bombatámadással.

sovereign_citizen_fbi.jpgAz a tanításuk lényege, hogy – tessék kapaszkodni – elég kijelentenünk, miszerint semmi közösséget nem vállalunk az állammal, és máris mindent megtehetünk, a rendőr sem intézkedhet ellenünk. Azt is állítják, hogy mindenkinek van egy „kormányzati alteregója”, és ezeknek a számláján fejenként ötmilliárd dollár van, azt ki kéne venni... Kibújnak az igazoltatás alól, személyes iratokat hamisítanak maguknak és eladásra is, sokszor magukat is az igazságszolgáltatás dolgozójának adják ki. Emellett megpróbálnak hozzáférni az „alteregójukra” nyitott titkos állami bankszámlához, mármint ahhoz, ami szerintük létezik. Különböző trükkökkel, csalásokkal, hamis iratokkal, váltókkal, ilyen-olyan értékpapírokkal próbálkoznak. Mármost ez az amerikai alkotmány félreértelmezésén alapul, így a magyar változathoz – amiben sűrűn hivatkoznak egy bizonyos „UCC nemzetközi döntésre” – hozzá kellett csatolni azt a hitelvet, mondhatni dogmát, miszerint Magyarország tulajdonképpen egy New Yorkban bejegyzett izraeli részvénytársaság. Mutogatnak is linkeket, képeket, de mindenki olyan dokumentumot hamisít, amilyent akar és oda tölti fel, ahova hagyják. Magyarország nem részvénytársaság, hanem állam, éspedig magyar állam, semmi más.

Azonban ez az eszmerendszer hihetetlenül népszerű egyes, bajba került, kétségbeesett és nem túl művelt devizahiteles körökben, akik hinnének szerintem akár Luciferben is, csak ne kelljen fizetni az állandóan növekvő, emelkedő részleteket. Hát az ő sorsuk tényleg méltánytalan, de akik ezzel a hazugságheggyel etetik őket, nem egyebek lelkiismeretlen politikai szélhámosoknál, kalandoroknál.

Most látjuk, mivel jár, ha komolyan veszik ezeket az összeesküvés-elméleteket, álhíreket, ostobaságokat. A szerencsétlen család – és a helyszíni beszámoló szerint a környéken még sokan – hitelt adtak a sima szavú, kellemes dolgokat ígérő gazembereknek és megpróbáltak kivonulni az államból is, a jogrendből is, a törvény hatálya alól is. Csak az nem ilyen egyszerű... például nem azért anyakönyvezik a gyermekeket, hogy „rabszolgák” legyenek. Hiszen anyakönyv már akkor is volt, amikor New York helyén még a manahata indiánok falva állt, Budán meg még kőház is alig volt. A katolikus egyház már akkor vezette az anyakönyveket, szóval ez az érv megdőlt. Az oltás sem árt a gyerekeknek, az is import-hazugság, és ez mind tulajdonképpen csak sallang azon a fantasztikus elmélethegyen, aminek a lényege: „aki nekünk hisz, hozzánk csatlakozik, annak nem kell kifizetnie semmiféle tartozását”. De bizony kell... az materiális és nem elvi természetű.

Szóval, tort ült Dusnokon az ostobaság és a paranoia.

Holnap lehetnek a mi vendégeink is.

Nincs még vége, fuss el véle...

Ha újabb hírek érkeznek, folytatjuk, mert messze nem végeztünk még a történettel sem, az ideológiájukkal sem.



Szele Tamás

süti beállítások módosítása