Forgókínpad

Forgókínpad

Csőben a lyuk

2019. január 05. - Szele Tamás

Kérem, én nem győzöm eleget csodálni az Origót, már harmadik-negyedik napja figyelem, ahogy változatlan lelkesedéssel magyarázza a csőben a lyukat, macisajtban a brummogást, mákos tekercsben az önindukciót. Merthogy ezeket mind-mind felfedezte a kormánylap, és most elénk áll az ő nagy találmányával. Rájöttek, hogy a tüntetéseket szervezik!

cso.jpg

Mondjuk ez nagyon nagy felfedezés, vetekszik a spanyolviasszal és kellhetett hozzá némi derékszögű pálinka is: nekem most, itthon csak egyenlő oldalú van (hatvan fokos), de nem is alkotok korszakot a felismeréseimmel. Akkor lássuk, honnét indult a hülyeségvonat, ami most már megállíthatatlanul robog, remélem, a Vál-völgyi vonalon, mert az elég hosszú, és ha nem elég, meghosszabbítják.

Azt mondta pár napja a szalagcím a kormányszócsőben:

Dokumentum: egy titkos megbeszélésen szervezték Soros magyarországi hálózatának vezetői a tüntetéseket”

Sőt. Le merem fogadni, éjfélkor találkoztak, a keresztútnál, fekete tyúkot áldoztak Baron Samedinek, barna rumot ittak és hajnalig táncoltak a mamaloákkal Shango és Oya tiszteletére, csak úgy hullámoztak a bokrok. Ja, nem, bocsánat, az a haiti vudu, igazán kár, ajánlom a kormánymédia figyelmébe különben, vuduval még nem rágalmaztak, de izgalmas lenne. Meg nekik otthonos is, a zombik között mégis jobban kiismerik magukat.

Még tavaly december 30-án tartottak titkos megbeszélést az elmúlt hetek kormányellenes tüntetéseinek szervezői Budapesten, hogy az e heti tüntetésekről egyeztessenek. Az Origo birtokába került dokumentumból egyértelműen kiderül, hogy a tüntetések mögött szinte kizárólag a Soros Györgyhöz köthető szervezetek állnak.”

Hát kérem, az a szervezet köthető Soros Györgyhöz, amelyiket hozzá kötjük.

Lovamat kötöttem piros almafához, csoportom kötötték Soros birodalmához, lovamat eloldom, amikor a Hold kel, de tőled, Soros György, csak a halál old el.” - mondja a népdal, és kérem, amit egyszer az Origo odaköt, az erősen oda van kötözve, ki nem oldódik, mármint az ő fejükben. Ahhoz komoly elmeél szükségeltetik, hogy szenzációnak lássa a szerző, bizonyos Kovács András, miszerint a tüntetéseket szervezik, és egyeztetnek előttük – tehát a bejelentett tüntetés nem spontán.

Persze, hogy nem az, azért bejelentett, elmebajnokaim!

Az, hogy ti életetekben nem szerveztetek meg még egy házibulit sem, nem mentség a törvény nem ismeretére. A nyilvános demonstrációkat ugyanis bizony minálunk törvény szabályozza. A 2018. évi LV.-ös. Háborogtunk is miatta eleget. Azt mondja:

1. § A békés gyülekezés joga

(1) Mindenkinek joga van ahhoz, hogy engedély vagy - az e törvényben meghatározott kivételekkel - előzetes bejelentés nélkül, békésen és fegyvertelenül másokkal közösen felvonulásokat és tüntetéseket (a továbbiakban együtt: gyűlés) szervezzen, és azokon részt vegyen.

(2) Közterületnek nem minősülő helyszínen csak az ingatlan tulajdonosának és használójának hozzájárulásával szervezhető gyűlés.

2. § A gyűlés fogalma

(1) E törvény alkalmazása során gyűlés a legalább két személy részvételével közügyben való véleménynyilvánítás céljából tartott nyilvános összejövetel.

(2) A gyűlés nyilvános, ha ahhoz bárki szabadon csatlakozhat.

3. § A gyűlés szervezője

(1) A gyűlés szervezője az, aki a résztvevőket a gyűlésen való részvételre nyilvánosan felhívja, a gyűlést meghirdeti (a továbbiakban együtt: felhívás), továbbá a gyűlést megszervezi, és azt vezeti. A felhívásban a szervező nevét fel kell tüntetni.

(2) Tilos olyan gyűlésen való részvételre felhívni, amelynek megtartását végrehajtható határozattal megtiltották.

(...)

4. § A gyűlés vezetője

(1) A gyűlés vezetője meghatározza a gyűlés rendjét és lefolyását, ennek során dönt a szó megadásáról és megvonásáról, a gyűlés berekesztéséről vagy befejezetté nyilvánításáról és szétszéleszti a résztvevőket. Megteszi a rend biztosítása, illetve fenntartása érdekében szükségessé váló intézkedéseket. Ezek eredménytelensége esetén a gyűlést feloszlatja.

(2) A gyűlés vezetője felel a gyűlés békés jellegének megőrzéséért és a 11. § szerinti határozatban előírtak betartásáért.

(...)

10. § A közterületi gyűlés bejelentése

(1) Aki közterületen nyilvános gyűlést szervez, a gyűlést annak megtartását megelőzően legfeljebb három hónappal, és a felhívás előtt legalább 48 órával köteles bejelenteni az illetékes rendőrkapitányságnak - Budapesten a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak - (a továbbiakban: gyülekezési hatóság).”

Igazság szerint érdemes volna az egész törvényt idézni, akinek van ideje rá, böngéssze is át, mert nem tanulság nélkül való (https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A1800055.TV&timeshift=fffffff4&txtreferer=00000001.TXT) – de minket most az érdekel, hogy a magyar jog ismer spontán gyűlést, ami alkalmilag következik be, váratlanul, mint egy elemi csapás, és bejelentett gyülekezést, mely azonban szabályozott. Lévén, hogy a mai demonstráció éppenséggel bejelentett, napok, sőt, hetek óta tudható, miszerint ma a Hősök terén összejön sok ember tiltakozás céljából, spontánnak nem nevezhető. A legrosszabb indulattal sem. Tehát akkor bejelentett, törvényes, szabályozott rendezvényről van szó – mi abban a csodálatos, hogy egy rendezvényt megrendeznek?

Az Origo logikája szerint persze csak háromfajta gyülekezés létezik: „spontán hisztis tüntikézés”, „államellenes összeesküvés” valamint Békemenet. (Vágjon menetet a Nagy Esztergályos a békéjükre...). Mármost ezek szerint az Origónak fogalma sincs a magyar törvényekről. Ami nagy hiba, és bajuk is lesz belőle, ha így folytatják, ugyanis a törvények nem ismerete révén még megsértik valamelyiket, de folytassuk az elemzést.

Marxista szál is felbukkant

A Hallgatói Szakszervezetről egyelőre annyit lehet tudni, hogy alapítója Nagy Klára, aki a Corvinus Társadalomelméleti Kollégiumában kapott marxista kiképzést.”

Kiképzést? Tessék mondani, a marxizmus melyik fegyvernemhez tartozik? Gyalogság, tüzérség, légierő? És egyetemen tartják a kiképzéseket? Elképzelem, ahogy az őrmester elüvölti magát: „Hegeli logikát elő! Talpára állítani! Alap-felépítmény! Balra át! Termelőeszközöket súlyba! Materializmust célra tarts! Eeeeempiriokriticizmus!”

Az ökölbe szorított kézfejet használták az Arab Tavasz és a Soros által szervezett grúz forradalom során is.”

Valamint az orosz forradalomban, a spanyol polgárháború alatt és máshol. Ezeket is mind-mind Soros szervezte. Ay, Carmela!

A rágalmakat, illetve emeletes hülyeségeket folytathatnám napestig, de unnák – lássuk a hihetetlen „leleplezés” utóéletét. Az hamar kiderült, hogy az egyeztetés – amire, ismétlem, a rendezvény sikere érdekében és a törvény nevében szükség is volt! - teljesen nyilvánosan zajlott, tehát tényleg sikerült felfedezni a csőben a lyukat. Sok munkával, de sikerült. Ezt némi röhögés kíséretében jelezte is a 444, mire válaszul megjelent az Origón a szalagcím:

Lelepleződött a hazug tüntetés: Soros blogja már magyarázkodik”

Dehogy magyarázkodik, szép ecsém. Azt mondja, hogy hülye vagy. Ez már óvodás szint, amit megütsz. De lehet fokozni! Ugyanis világos dolgokat nem érdemes részletezni, nyilvános tárgyalásokat nem érdemes még nyilvánosabbá tenni, tehát konkrétan mindenki letojta az Origót ezek után – ami fájhatott nekik, hiszen tegnap reggel újabb szalagcímet produkáltak, érzésem szerint hatalmas szülési fájdalmak közepette:

Lebukása után hallgatásba menekült a sorosista ellenzék”

Tulajdonképpen mit is kéne mondaniuk? Hogy betartották a magyar törvényeket a szervezés során, melyekről nektek, kicsiny gyermekeim, fogalmatok sincs?

Nem lebecsülve az Origo szorgos kutatómunkáját, mellyel sikerült rátalálnia néhány teljesen és tökéletesen nyilvános iratra, és más iratokat meg sikerült legyártania, Excel és nyomtató útján (az is munka, elvtársak!) lássuk tehát a Hatalmas Leleplezés lényegét.

Ma tüntetés lesz Budapesten, melyen vagy sok, vagy kevés ember fog részt venni.

Ez egy bejelentett rendezvény, melyről a bejelentés révén a rendőrségnek, az önkormányzatoknak, a BKV-nak és a viceházmesterné pincsikutyájának egyaránt tudomása van. A bejelentésre a 2018. évi LV. törvény kötelezte a szervezőket, mely kötelezettségüknek maradéktalanul eleget is tettek.

A szervezők teljesen nyilvános módon szervező munkát végeztek.

Ez is kötelességük a törvény szerint, ugyanis felelősek a rendezvény biztonságáért.

Az ügyben semmi titkos vagy illegális nem történt.

Az Origo olyasmiket tálalt szenzációként a teljesen hülyének tekintett olvasók elé, amelyről bárkinek lehet tudomása.

Az elmúlt nyolc évben tapasztalataim szerint a Magyar Gárda vonulásait kivéve minden demonstráció így vagy hasonlóképpen szerveződött. Mivel csak így lehet és szabad szervezni.

Innen kívánok az Origo munkatársainak sok szorgalmat és erőt a további kutatómunkához: ha így folytatják, nem áll messze tőlük a pattintott kőkorszak, a tűz és a meleg víz felfedezése sem.

Nem lesz könnyű, rögös út vezet ezekhez a találmányokhoz, de ne adják fel a kutatást.

Majd ha eljutottak a kisegyszeregyhez, szóljanak.

 

Szele Tamás

süti beállítások módosítása