Forgókínpad

Forgókínpad

Qanon árvái

2021. január 25. - Szele Tamás

Az most már a legelvakultabb Qanon-hívő előtt is nyilvánvaló kéne legyen, hogy az elmélet megbukott, nem jött el a Vihar, melynek keretében letartóztatták volna eskütétele alkalmából Biden elnököt és a többi kedves egybegyűlteket, nem lépett Biden helyére Trump fehér lovon, a hadsereg nem vette át a hatalmat és nem változott gyíkemberré Bernie Sanders.

trumpbook_fooldal2.jpg

Ez utóbbit sajnálom, mert érdekes és tanulságos jelenet lett volna, de ha nem megy, hát nem megy. Mihez kezd most az a több millió ember – és, mint majd bemutatom, távolról sem mind amerikaiak – akik hittel hitték a Nagy Eljövetelt?

A tisztességesebbje meghátrált. Ilyen volt a QAnon egyik legfontosabb figurája, Ron Watkins is, aki az 8kun közösségi oldal adminisztrátoraként koordinálta a mozgalom ügyeit. Ő viszonylag becsületesen megírta, miszerint:

watkins_lemond.jpg

Mindent beleadtunk. Most meg a lehető leghamarabb vissza kell térnünk a normális életünkhöz.

Beiktattak egy új elnököt és állampolgárként a mi felelősségünk, hogy tiszteletben tartsuk az alkotmányt, függetlenül attól, hogy egyetértünk-e az esküt tett tisztviselők tulajdonságaival vagy a választás körülményeivel.

Amikor belépünk a következő kormányzati ciklusba, kérjük, emlékezzünk meg az összes barátról és boldog emlékről, amelyeket az elmúlt néhány évben együtt szereztünk.

Néhány nap múlva többet tudok mondani egy új projektről, melyen dolgozom.

Isten áldjon mindenkit!”

Azzal lemondott az adminisztrátori tisztségéről is, vette a kalapját és elment az új projektet építeni. Az édesapja, Jim Watkins nem volt ilyen úriember, de nem is lehetett, ugyanis nem adminisztrátora az 8channak és 8kunnak, hanem egyenesen a tulajdonosa: ő a saját Gab profilján a QAnon történelmi jelentőségét hangsúlyozta, ami „örökre megváltoztatta az országot”. Ami kétségtelen, ennél alaposabban egy, a Richter-skála szerint nyolcas erősségű földrengés sem változtatta volna meg. És a Qanon is legalább annyira volt hasznos, mint egy komolyabb tektonikus földmozgás.

Mások ellenben azt bizonygatják, hogy egyáltalán nem bukott el a Nagy Terv, a mostani helyzet is Q egyik fortélyos vezércselének köszönhető, ezek az örök reménykedők két ágra szakadtak egyik irányzatuk úgy tartja, igazából mindig is Biden volt Q, nem Trump, a másik irányzat dogmái kicsit bonyolultabbak, mert vagy azt mondják, hogy Bident egy katonai támaszponton tartják fogva, csak ő erről nem tud (bizonyára nem vette még észre, vagy hogy is van ez....) vagy azt, hogy a valódi Biden Trump és a valódi Trump Biden.

Nem értik?

Én sem, fő, hogy ők igen.

A csalódottak ezzel szemben a 444 szerint nyilvánosan adnak hangot érzelmeiknek:

Hánynom kell, kivagyok a hamis információktól és a meghiúsult reményektől!”

Úgy érzem, megbolondulok. Nem tudom, többé mit higgyek.”

A hatalom gazdát cserélt és itt a vége. Akkor, amikor a legnagyobb szükségünk lett volna Trumpra és Q-ra, mindketten befogták a szájukat és leléptek.”

Szóval Q csak egy nagy hazugság és lélektani hadviselés volt, amit hülye módon követtem és elhittem több mint három évig?”

Legalább őszinték. A valódi hívek viszont kitartanak és tulajdonképpen most kezdődik a mozgalom vallássá alakulása – ez az a pont, amikor minden logika és tény cáfolja a tételeket, tehát hinni kell bennük, ahogy Tertullianus hitvallásában megfogalmazta: „Credo, quia absurdum est” (Hiszem, mert képtelenség). Naná, ugyanis ha nem lenne képtelenség, akkor tudni lehetne, és nem kéne hinni.

Tehát az igaz qanonisták megmaradnak hitükben, nem adok két évet, és templomaik is lesznek, ez a szellem már kiszabadult a palackból, ezt a citromot már sehogyan sem lehet visszalapátolni a lóba. Várható többük szélsőjobb radikalizációja is, a közösségi oldalakon már toborozzák is őket az ilyen jellegű szervezetek, de aki hű marad Q-hoz, az nem áll be a Boogaloo Bois soraiba, hanem kitart az alakuló egyház kebelében.

Melynek már szép számmal vannak magyar hívei is.

Igen, magyarok.

Ez előttem nem volt újdonság már akkor sem, amikor az Amerikai Magyar Népszavában elolvastam Bartus László kiváló és alapos cikkét a témában, ugyanis korábban már volt szerencsém a „Qanon Q+ Magyarország és a Nagy Ébredés Official WWG1WGA” nevű, időközben megszüntetett Facebook-csoport ügyeihez is, ez lehetett az a mustármag, amely jó helyre hullott a magyar néplélekben, és kisarjadt. Habár a Facebook vaskézzel tépte ki, gyökerestől (érdemei szerint) az ostobaságnak ezt a burjánzó dudváját, a magyar qanonisták nem tűntek el, sőt, egyre jobban terjed az új hit: mostanság a „8000 miles from home – 8000 mérföldre otthonról” nevű csoportban gyülekeznek a Facebookon (míg le nem lepleződnek), de – nem csak ott. Sőt, külön magyar szakkifejezéseik vannak, ezek időnként a féllegális kormánypárti sajtóból (Minden Szó) is visszaköszönnek, például Bident magyarul „Hugyos Józsinak” nevezik, Trump kódneve „a Szőke” vagy „a Szőke Srác”, szóval dübörög a szekta, ahogy kell.

És, mint mondtam, nem csak a Facebookon, megjelentek a Hundubon is, bár ott kevesebb a követőjük. Nem hivatalos, de annál érdekesebb gyülekezőhelye azonban minden qanonistának, így a magyaroknak is a Trumpbook.

A micsoda?

Jól tetszettek olvasni: Trumpbook.

Két éve létezik már, én is véletlenül szereztem tudomást róla, az is időbe telt, míg bejutottam, még a regisztráció után is bonyolult megnyitni, három naponta egyszer sikerül (nagyon gyenge lehet a műszaki háttere), most nem merek kilépni róla, míg be nem fejeztem ezt az írást, mert ki tudja, mikor jutok be újra... de lássuk, mit tud ez a csodás közösségi oldal?

Az az igazság, hogy nem sokat. Az amerikai csoportok többségében nem pezseg az élet, két éves posztok a legfrissebbek, annál nagyobb a mozgás a magyar csoportokban, oldalakon. Az „Ébredj” című csoportnak ugyan csak 43 tagja van és összesen egy fotó a tartalma, de a leírása sokat ígér:

ebredj.jpg

FOLYAMATOSAN LESZNEK ÚJ INFORMÁCIÓK! CSAK MEGBÍZHATÓ FORRÁSBÓL TESZÜNK KÖZZÉ! INFORMÁTOROK 1. R.Giuliani L.Lin Wood Sidney Powell (Trump ügyvédjei) Egyéb hírszerzők és oknyomozók. 2.Globalista elit érdekeiből származó következtetések. 3.Nobel díjas és elismert tudósok, szakemberek kutatásai és véleményei. 4.Egyes országok érdekeiből származó következtetések és összefüggések feltárása. USA választási csalással kapcsolatban.”

trump_szemetes.jpg

Egyelőre ez a sok minden összesen egy kép, kilenc nappal ezelőttről, de lehet, hogy én nézem rosszul, és rajta vannak a képen az említett következtetések és összefüggések is.

trump_hungary.jpg

Nagyobb cég a maga 116 tagjával a „Trump Hungary”, ami utoljára két órával ezelőtt frissült, ezen már több a tartalom is, de főként képek, videók, amiket nem kell fáradtságos munkával bepötyögni... különös módon majdnem pont ugyanennyi, tehát 114 tagja van a „Hungarian Trump fan club – Magyar Trump rajongó klub” nevezetű műintézetnek is, itt mintha ugyanazok a nevek köszönnének vissza, mint az előzőben, de legalább találtam rajta egy érdekes posztot:

Nem fura, hogy Joebiden beiktatásán részt vett Bill és Hillary Clinton valamint G. busch is??? Hiszen ők már 1 éve Guantanamo vendégei!”

Igen, a mítosz része az is, hogy a valódi hírességeket már mind megölték vagy bezárták, esetleg átoperálták valami mássá, és mi a klónjaikat látjuk.

ucc_klub.jpg

Terem még itt magyar bolondgomba bőséggel, egymás mellett virít az „Akik nem kérnek a covid-19 vakcinából” és az „UCC-csoport”, az első neve magáért beszél, a második az az ostobaság, ami arról szól, hogy Magyarország nem létezik, mint állam, hanem egy, a New York-i tőzsdén bejegyzett cég, és emiatt nem kell adót meg banki törlesztőrészleteket fizetni. Magyar embernek nem kell ezt kétszer mondani – igaz, ebben a csoportban is összesen egy bejegyzés árválkodik, 11 nappal ezelőttről, jóllehet van 15 tagjuk. No, akkor lássuk azt az egyet.

Tájékoztató a bankok, „kormányok” és a vállalatok felszámolásáról

Az Egy Emberiség Nyilvános Érdekképviselet (One People Public Trust, továbbiakban OPPT), az egész rendszert érintő hatalmas csalásokat vizsgáló korábbi nyomozásai alapján 2012. december 25-én bejelentette a világ valamennyi bankjának és „kormányainak” felszámolását.

Mi történt?

Az OPPT azzal szembesítette a világ bankjait és kormányait,

  1. hogy azok megtévesztő módon és eszközökkel több száz éven keresztül pénzt loptak az emberektől, és

  2. hogy senki nem állhat a Teremtő, és a Teremtő bármely teremtménye közé,

(…)

Mit jelent ez az Ön számára?

Továbbra is fizetné az adósságát egy felszámolt jogi személynek? Jelzálogkölcsönt, bankkártyahitelt, gépjármű-hitelt?

Az OPPT a felszámolási eljárásban kedvezményezetti prioritást élvezett. Senki nem áll Ön és a Teremtője közé, még az ún. kormányok sem.
Mivel a CEASE AND DESIST (felszólítás a tevékenységek azonnali beszüntetésére) rendelet érvényben van, Önnek egy úgynevezett Udvarias értesítéssel jogában áll feltételeket szabni az immár megszűnt bankok és „kormányok” nevében Önnel szemben eljáró magánszemélyek számára.”

És így tovább, el lehet olvasni az egész épületes ostobaságot, ugyanis a link egy archivált oldalra mutat, a Wayback Machine egy mentésére. A meséből persze egy szó sem igaz, legfeljebb aki elhiszi, annak lesz pár nagyon kellemetlen órája a bíróságon és az adóhivatalban.

Ha most azt tetszenek hinni, hogy mi, magyarok valamiért különösen hiszékeny és könnyen fanatizálható népség volnánk, azért pezsgünk ennyire a Trumpbookon, jelentem: ez tévedés. Nem vagyunk alább valóak egyetlen más nemzetnél sem, a rekordot – mennyiségi szempontból – Bulgária csoportjai tartják, de Románia sem szerénykedhet, sőt, Szicília is letette az asztalra a maga kis hozzájárulását.

És nemzetközivé lesz holnapra Qanon. Ez a harc lesz a végső, csak összefogni hát...

Hölgyeim, uraim, Trump vereségének következtében valami nagy, egész estét betöltő látszik alakulni.

Egyelőre még csak mozgalom – de fogadjunk, hogy lesz ebből vallás is!

Maximum két éven belül.

 

Szele Tamás

süti beállítások módosítása