Forgókínpad

Forgókínpad

Trumptól a Szent Koronáig

2021. március 28. - Szele Tamás

Mindig mondtam, hogy az újságírás és a vízvezeték-szerelés rokon szakmák, mert mindkettőben sok sajátos matériával találkozik az ember munka közben. A vízvezeték-szerelés esetében nem kell mondanom, mi jön szembe a lefolyóban, nevezzük szennyvíznek, a sajtóban meg... hát, nagyjából ugyanaz, csak írott formában, nem olyan büdös, de maradandóbb.

magyarok_trumpert.jpg

Az a szép, amikor elindul az ember egy nyomon, követi, mint dicső eleink a csodaszarvast, aztán talál valamit, amiről már ő sem tudja, mi a csoda lehet. De hogy a kiindulóponthoz semmi köze, az biztos. Így jártam tegnap, kalandos történet, és tanulságos is, csak nem bírom megmondani, mi belőle a tanulság. Pedig van, kell legyen, csak nehezen értelmezhető.

Szóval, bambán lapozgatja az ember a Facebookot, mikor elé ugrik egy közlemény (a feladó, szerző neve nélkül mutatom be ezt is, a többit is, mert nekik is vannak személyiségi jogaik, ezért tüntettem el az illusztrációról is az adatokat):

Figyelem figyelem!

Jövő héten nagy péntek napján, Verőcén (az Angyal völgynél) a Hazafiak Szövetsége (civil rendszer kritikus kulturális egyesülete), kultikus és spirituális szellemiség mentén, a szakrális apostoli Szent Korona eszmeiség értékei védelmében, zászlót fog bontani, Dr. Papp Lajos védnőkség és spirituális áldásának védelme alatt.

Szeretettel várunk minden igaz magyar hazafit 12 órától.

Fel győzelemre kedves honfitársaim!

Áldás és békesség!”

Hát, a Nagypénteket a hozzám hasonló pogányok egybeírják, bár ez lenne még a legkisebb baj a történettel. Dr. Papp Lajos orvosi érdemeit pillanatig sem kisebbíteném, de politikai téren viszont egy pillanatig sem tudok vele egyetérteni semmiben – legutóbb ő volt az, aki feltalálta, hogy bárki kinevezheti magát magyar nemesnek oly módon, hogy a neve után írja a nagy MN betűket. Mondjuk sok ilyen szignót azóta sem láttam. Ez a Hazafiak Szövetsége sem tűnik tömegmozgalomnak, nem is tudom, mit kívánjak nekik ezekben a lezárásos időkben: legyenek sokan vagy legyenek kevesen? Ha sokan lesznek, jön a rendőr és bírságol, ha kevesen, akkor rossz lesz a kedvük, és még a végén nem bontják ki azt a zászlót – de hát úgyis az lesz, ami mindig, miszerint kevesen lesznek, és ez a kevés ember egybehangzóan fogja állítani, hogy rengetegen voltak. Mi lehet az a „civil rendszer kritikus kulturális egyesület”? Ezzel a helyesírással, így, külön írva értelmezhetetlen, de a markánsan jobboldali hangvételből gondolható, hogy olyasféle civilek, akik jobbról akarják előzni a kormány politikáját, ezért még magának a kormánynak is kínosak.

Felőlem csak bontsák azt a zászlót.

Az ám, de nem akárhonnan került elő ez a felhívás. Hanem a „Magyarok Trumpért” csoportból. Igen, ilyen is van, igen szép dolgok lelhetőek fel benne. Hogy Donald Trumpnak mire jó a magyarok (vagy inkább: egyes magyarok) támogatása, az rejtély, de végül is mindenki azt támogat, akit akar. Persze eléggé qanonista csoport ez, például lássuk, hogyan értelmezték a tegnapelőtt felrobbant csepeli gyorsbüfé szomorú esetét? Hát nem úgy, ahogy a HVG... 

Üdv mindenkinek! Olvasgattam a híreket és az egyik hírnél egy nagyon vad elmélet jutott az eszembe! Szóval, felrobbant a mai napon egy gyrosos Budapesten. A sérültek között voltak gyerekek és nők is! Na már most, igaz, hogy a Cabal bukásában pizzériázóban tartották a szörnyű rituálékat, de mi van ha itt Magyarországon egy gyrososban tették ugyanezt. És mi van, ha Trump csapatai itt vannak Budapesten és így szabadították ki az ártatlan, megkínzott embereket. Kíváncsiságból felhívtam egy barátomat, akinek az ismerőse rendőr, hogy kérdezzem már meg tőle, hogy kerültek gyerekek a sérültek közé! A válasz az volt: „erről inkább nem beszélek, mert nem beszélhetek és jobb ha nem tudod”. Vajon mit nem mondhatott el? De ha az elméletem valós, akkor Q emberei mentik az embereket.”

Hát, igazat mond a megszólaló, tényleg vad elmélet. Trump csapatai Budapesten? Azért az látszana, bár egy volt elnöknek csak a qanonista fantazmagóriákban vannak csapatai. A bizonyíték viszont meggyőző. Szerző felhívta egy barátját, akinek egy ismerőse rendőr, és ez a barát – aki egyébként nem rendőr, csak annak ismerőse – mondta azt, hogy nem beszélhet a dologról. Így tessenek rendőrrel barátkozni, még az ismeretséghez is jár a titoktartási nyilatkozat, három példányban aláírva, iktatva.

Ja, nem.

Azért megnézném ezt a bizonyítékot bíróság előtt.

Világos tehát: mikor a Facebook megszüntette a nevükben is qanonista csoportokat, 3347 fő ebbe települt át, aminek a neve Facebook-logika alapján nem támadható, ugyanis politikusokat támogatni szabad. És most olyan biztonságban űzik tovább az ipart, olyan nyugodtan, mintha mi sem történt volna, ők okosak és átverték a Rendszert. Mondjuk világosan mutatja ezt a csoport leírása, bemutatkozása is:

a „szőke srác amerikai elnök” (akinek a nevét nem írhatjuk le biztonsági okok miatt) csoportja alakult meg, támogatása céljából.

Szeretnènk tovább vinni gondolatait, az erkölcstelen vörös világ diktatúrával szemben. (...)

Mi a szabadságért küzdünk, ami jelenleg e vitatott. A szőke srác elleni folyamatos heckampany és gyűlölet bosszú hadjárat ellenében alakult meg ez a támogató csoport.”

Nos, Donald Trump 1946. június 14-én született, szóval 74 éves, srácnak eléggé érett, de szőkének tagadhatatlanul szőke. A qanonizmus a jelek szerint már Magyarországon is kezd önálló vallássá fejlődni – nem szektává, a szekta egy létező vallás egyik ága, ez viszont valami teljesen új, zoroasztriánus jellegű hit – csak Zarathustránál Ormuzd van és Ahrimán, itt Trump és a Cabal vívja örök küzdelmét korokon és tereken át. Azért a Baross térre ne jöjjenek.

Hogy jött össze Qanon és a magyar Hazafiak Szövetsége? Hát, a szélsőjobboldaliság a közös nevezője mindkettőnek, a radikálisan „nemzeti” gondolkodás, melyhez nem kevés fanatizmus is szükségeltetik. De itt jön az a szál, ami továbbvezetett engem. A zászlóbontás meghívója alá a szerzője többször is odaírta: „Osszátok!” (Mások meg azt reklamálták, szegények, hogy még odautazni sincs pénzük, ők nem kaptak választ a panaszukra: úgy látszik, a szegénység még az elkötelezett hívek esetében sem nemzeti ügy a szélsőjobboldalon). Ám egy úriember azt válaszolta:

Tízezreknek ment, íme”

alája pedig bemásolta a Nemzeti Hírháló hiperhivatkozását.

Nocsak. Nézzük meg, mi ez a Nemzeti Hírháló. Igen régi darabnak tűnik, ahogy a szerzők között lapozgatok, még 2005-ös írást is látok, bizonyos Czékus Jób tollából, hogy milyent, azt inkább hagyjuk. Olyant. Lehet, hogy „tízezreknek ment” a mostani felhívás, de ezeket a tízezreket úgy tessék érteni, hogy a Nemzeti Hírháló fennállása óta produkált összesen 316 009 cikkmegtekintést – összehasonlítási alapul, a Huppa.hu-nak az elmúlt 28 napban volt 297 343 ilyenje, és a Hírháló nem tegnap óta áll fenn, mint láthatjuk. Mondjuk a designja is olyan, igencsak látszik rajta a patina, meg az, hogy nagy lelkesedéssel, ám kevés szakértelemmel készül.

A tartalom más tészta. Az már kicsit meghökkentőbb. Persze akad közte járványtagadás, vírustagadás, de mintha ez valami mozgalom lapja volna, sőt, a neve is megvan: valószínűleg Nemzetegyesítő Mozgalom, mint a címlapon megjelenő, ez év március 10-i felhívás mutatja. Idézzük!

A Nemzetegyesítő Mozgalom /NEM/ Nemzetgyűlést szervez, azzal a céllal, hogy megvalósítsa a Magyarság azonnali gyökeres változás iránti szándékát!

3 millió szándék esetén felszólítjuk a jelenlegi hatalmat bitorlókat, hogy békésen – azonnal – adják át a kormányrudat!

Még kér a NÉP!

A Nemzetgyűlést a legegyszerűbben szervezzük.

Igénybe vesszük a kor technikai lehetőségeit és arra kérünk minden magyart, hogy szavazzon az IGEN gomb megnyomásával.

Gyökeres változást akarok – azonnal!”

Irgum-burgum, a három millióhoz képest mi dolog az, hogy 18 nap alatt összesen 1393 egyetértés érkezett? Ez biza még az emlegetett „tízezrekhez” képest is kevés. No, de lássuk, mit kíván a Nemzetegyesítő Mozgalom?

1. Szabad Magyarországot!

2. Hazafiakból álló – fizetés nélkül munkálkodó – felelős magyar kormányt!

3. Magyar Nemzeti Bankot – magyar kézben lévő – értékteremtő munkával fedezett közpénz kibocsátással!

4. Az adók, rezsik és egyéb, a magyarságot megkopasztó, kifosztó sarcok azonnali megszüntetését!

5. A magyar nemzeti vagyon gyarapodásának arányában osztalék fizetése havonta minden magyarnak – alanyi jogon – egyenlő mértékben!

6. Teljes kártalanítást, jóvátételt az elmúlt 76 év galád tetteiért – államosítás, rablóprivatizáció, devizacsalás, stb...

7. Minden magyar érték, magyar érdeket szolgáljon!

8. Minden ami a magyar föld alatt, földön vagy föld felett van, magyar érdeket szolgáljon!

9. Ingyenes tanulás, utazás, üdülés, egészségügyi ellátás stb. biztosítását!

10.Nemzeti Hadsereg felállítását!

11.Nemzeti Őrsereg felállítását!

12.Legyen a Magyar végre: Egy Nemzet, egy akarat! – szűnjön meg a megosztás, az uszítás!”

Ami a gazdasági vonatkozásokat illeti, ez maga lenne a rémálom. Ugyebár megszűnne az adó, tehát az állam bevételei nullára csökkennének, a rezsi is megszűnne, tehát a közműveket szolgáltató cégek sem tudni, miből gazdálkodnának. Illetve dehogynem: abból a pénzből, ami majd ez az ideálisan nemzeti magyar állam nyomtat. Minden fedezet nélkül persze. Illetve, az „értékteremtő munka” lenne a fedezete, de ha nincs adó, akkor ez csak úgy elképzelhető, hogy tömegek dolgoznak az államnak, ingyen. És teremtik az értéket, melyet majd az állam szétoszt. Van nem oszt szét. Ez – a pénznyomda beindításával – a hiperinfláció és a teljes gazdasági összeomlás gyorsított receptje is. Ügyes, ügyes, nem mondom... kérdés, mihez kezdene a magyar nép a havonta fizetett „osztalékkal”? Mert még egy doboz gyufára sem lenne elég. A pénz értékmérő, nem terem sem a fán, sem a pénzverdében. Az ilyen államrend előbb-utóbb eljutna a nemzeti szocializmustól a nemzeti kommunizmusig, ugyanis az ilyen pénz gyorsan megszűnne, mint fizetőeszköz.

Lapozzunk tovább.

„Nemzetegyesítő fogadalomtétel” a Szent Korona Alkotmányára. Alkotmány szövege sehol, de fogadkozni lehet. Jelentkezni is lehet különböző szintű, úgynevezett MAG-embernek, aki agilis, abból válhat „járási összehangoló”. Mégsem hívhatják egyelőre körzetvezetőnek... Az az érzésem, a MAG (Mintaként Alkalmazott Gondviselés) mozgalmának egy ultranacionalista ágával sikerült találkoznunk. Már maga az a mozgalom is megérne, nem egy misét, hanem egy több éves kutatást is, amint a vallásos gondolkodás, a népmesei kultúra, a nacionalizmus és a környezetvédelem találkozik benne, és mivel nem egy centralizált dolog, akármilyen vadhajtás megteremhet rajta. Ez is, amit egyelőre nem nagyon tudok hova tenni. MAG is, Szent Korona-tan is, „fotelforradalom” is – vagy valami, vagy megy valahova.

Azt még kihagytam a méltatásból, hogy ez a Nemzeti Hírháló valami rejtelmes okból olvasható a magyaron kívül még 19 nyelven – ne tessék valódi fordításra gondolni, csak áthajtják a szöveget a Google Fordítón, többek között az obligát európai nyelveken túl tagalog, kínai, hindi, koreai, japán, indonéz és szuahéli változat is van.

Szuahéli. És mi van, ha egy szuahéli nyelvet beszélő afrikai ember ezt elolvassa, sőt, szívébe zárja az elveket, egyetért a Nemzetegyesítő Mozgalommal, leteszi a fogadalmat és jelentkezik MAG-embernek?

Felveszik?

Azt hiszem, ezen nem gondolkodtak el annak idején a szerkesztők.

Hát így jut el a sajtómunkás pár lépésben Trumptól a szuahéli magyar nemzetegyesítőkig, Értől az Óceánig, vagyis inkább fordítva.

Mint mondtam, az újságírás különös szakma, mely sokban hasonlít a vízvezeték-szerelésre a tekintetben, hogy munka közben minő matériákkal találkozik az ember.

Ilyenekkel.

Néha még ilyenebbekkel is.

 

Szele Tamás

süti beállítások módosítása