Forgókínpad

Forgókínpad

Mikor már nem elég hazudni

2021. október 31. - Szele Tamás

Mint azt minden facebookozó tudja, Magyarországon nincs Halloween. Hogy miért nincs, az már beállítottság és világnézet kérdése, egyesek úgy gondolják, Mindenszentek van helyette, mások úgy, hogy depresszió, alkoholizmus és reménytelenség, én a magam részéről megkockáztatom, hogy minálunk állandó a Halloween a maga rémeivel, azért nem tartjuk meg külön.

skynet_napi_tema.jpg

Nyugaton ugyanis egy napot vagyis inkább egy estét-éjszakát marháskodnak és előtte meg utána élik az életüket viszonylag értelmes módon, nálunk minden napra jutnak tökfejű rémek, ráadásul hiperaktívak is, szóval ha úgy vesszük, Magyarországon örökké tart ez a horrorba fordult szaturnália, csak nem adnak édességet érte a maskaráknak, mert senki sem győzné anyagilag, így hát ők, híven a jelmondatukho, mely „Trick or treat”, vagyis „Csokit vagy csínyt” esetleg „Adsz vagy kapsz” minket tréfálnak meg mindenféle disznósággal.

Például a ma boncasztalra kerülő sajtótermék sem tartozik az ártatlan csínyek közé. Kezdünk elszokni a hagyományos álhír-oldalaktól, a valamikor nagyhatalomnak nevezhető Mindenegyben is csak lézeng a Pokol tornácán, négy-öt lájkokat kaszál be egy-egy rémhírrel, ami a meleg vízre is kevés, a piros-sárga fejlécű kamulapcsalád időnként feltámadni látszik, de lagymatagon muzsikálnak, már csak olyan próbálkozások telnek tőlük, mint a Nemzetilap, a régi, nagy vezérhajóikat még tavaly elsüllyesztette a rendőrség, ugyanis rosszul lovagolták meg a koronavírust.

Igen, a világjárvány tette tönkre az álhír-piacot: ami addig viszonylag üzembiztosan működött, az felborult, már messze nem elég az úri közönség számára naponta halálhírét költeni egy-egy sportolónak, színésznek, ami aztán behozza a hirdetési bevételt, itt már komoly hazugságokra és konteókra van szükség. Szintet lépett a kóklerszakma, már élessel lőnek. Meg rájuk is, ha úgy alakul.

Mai tárgyunk a meglehetősen semleges című Napi Téma című „híroldal”, ami már az új idők terméke. Akad még pár ilyen, például a Pokol a Földön, nem áramvonalasabbak a régieknél, csak nem bírnak másról szólni, mint a vírus-konteókról. Abban van a pénz. Illetve a forgalom van abban, hiszen a közönség legnagyobb részét maga a járvány így vagy úgy, de érdekli, szeret róla olvasni, az viszont sokakat nem érdekel, mennyire igaz, amit olvasnak, beérik azzal, hogy beleférjen a paranoid világképükbe. Íme az álhír-lapok sikerének titka röviden megfogalmazva.

Persze itt már a járvány is csak ürügy, mondhatni közbeeső stáció, tranzitállomás a Nagy Qanonista (vagy esetünkben egyéb) fő- és rendezőkonteó felé, ami arról szól, hogy a világot a Háttérhatalom irányítja és mindenki ragadjon kaszát-kapát, mert harcolni kell ellene. Ami a Napi Témában új, hogy egyrészt kifejezetten magyaros qanonizmusban utaznak, Trump szóba is alig kerül náluk, másrészt – nyíltan uszítanak. Mintha nem volna elég a befolyó hirdetési bevétel. Részben ebből élek, és látom, hogy ugyanazokat az AdSense-reklámokat helyezik el, mint én szoktam a saját kis vállalkozásomban, csak másképp és többet, a lájkok és megosztások számát tekintve olyan havi 100-150 ezer lehet a bevételük, ami fizetésnek kevés, zsebpénznek, mellékkeresetnek viszont nagyon szép, én olyan három helyről kaparok össze ennyit.

A lájkok, megosztások és általában az olvasottság, sőt, az írások megjelenési dátumainak kiderítése nem volt egyszerű feladat, ugyanis magán a felületen ez nem látszik. Azonban van Facebook-oldaluk (Napi Téma – Eltitkolt Tudás címmel) és lássunk csodát, büszkén virítanak a Twitteren és az orosz Vkontaktyén is, ezeken a közösségi oldalakon viszont látszik valamennyire a forgalom. Az azért mindenképpen csinos, hogy a Vkontaktye az egyik terjesztési felületük, de hát végső soron ők tudják. A rubel is pénz, csak sok legyen belőle.

Az orgánum úgy idén június óta létezhet (az első írások megjelenési dátumaiból ítélve) ami bizonyítja, hogy valószínűleg nincs köze a régebben Heti T(h)éma címmel megjelenő, nyomtatott laphoz. Ezt a címet lopták ugyan a korábbi médiumtól, bár ahol nincs impresszum, nincs kiadó és csak nyomtatványon keresztül lehet felvenni a kapcsolatot a szerkesztőséggel, ott ez követhetetlen, de főleg büntethetetlen. Azonban tessék elképzelni: van náluk felvétel!

Illetve, a csoda tudja, hogy van-e, tény, hogy a LinkedIn felületén hírszerkesztőt keresnek vagy kerestek régebben, és ott felejtették az erősen szűkszavú állásajánlatot.

Nos, miután körüljártuk, felmértük és látjuk, körülbelül milyen a formája ennek a valaminek, lássuk a téziseiket. Kezdjük rögtön az október 23-i írásukkal.

Magyarország legnagyobb problémája most is ugyanaz mint 1956-ban , hogy ma is vannak köztünk élő olyan embernek, akik nem felzárkóztak , mint minden más békét szerető ember, hanem azzal vannak elfoglalva a nap 24 órájában, hogy hogyan verjék át az embereket, és hogyan gyalázzák azt a nemzetet és azt a népet, ahol élnek. Ilyent meg az állat sem tesz! A hazugságaikat, újabb és újabb hazugságokkal fedik le, es az egész létezésük hazugságok sorozatára épül.

Aki több kárt nem akar tenni ennek az országnak es embertársainak, az egy nemzetgyűlölő globalisták által létrehozott moslékkoalícióra eleve nem szavaz, akiknek elődjei szétdaraboltatták az országot, a nyakunkra hozták a ruszkikat, és illegitim eszközökkel , diktatúrával az ország alkotmányos rendje ellen fordultak, hogy hatalmat szerezhessenek. Az utódjaik meg Brüsszelt és a nemzetközi médiát hangolják folyamatosan az ország ellen, hogy hatalmat szerezhessenek. Semmi nem változott!”

Szép is az, mikor valaki ilyen kategorikus. A szavaiból radikális kormánypártinak tűnik, legalábbis ez a két bekezdés bármikor megjelenhetne a Pesti Srácokban is, senki meg nem mondaná, hogy nem az egyik munkatársuk terméke. Csakhogy valami mégsem kerek. Egy másik írásban azt olvashatjuk:

Tehát ha nem ébredünk, és nem lesz a nép által kezdeményezve és ALULRÓL ÉPÍTKEZVE valódi RENDSZERVÁLTÁS, és valódi DEMOKRÁCIA, amely kizárja a háttérhatalmi elitet kiszolgáló hazaáruló élősködőket minden hatalomból, és ahol minden hatalom a NÉPÉ, vagyis ha nem lesz visszaállítva a történelmi alkotmányunk, amihez megvan minden jogunk, akkor a sorsunk örökre megpecsételődött, NEKED IS! AKÁRKI VAGY ÉS AKÁRHOL ÉLSZ, mert a hazaárulók, mindent végre fognak hajtani, amit a globális sátáni háttérhatalom diktál, önként és dalolva, ellenállás nélkül!”

Akkor mégsem kormánypártiak, hiszen szerintük nem volt rendszerváltás. Ha pedig nem volt, akkor a kormány is illegitim. De ez sokadlagos kérdés, ők magát az emberiséget mentik, mellőzvén a provincializmust.

Nem fog megmenteni senkit, sem ez az áldemokrácia amiben élünk, sem pártok, sem a vallási dogmarendszerek, sem a pénze, sem a technika, sem az ügyvédek, sem a bíróság!

Jelenleg a legnagyobb problémát az jelenti, hogy az emberek többsége, az ország belső problémáival van elfoglalva, és nem látják azt, hogy ez a pusztítás ami ma zajlik, ez globális szinten történik, és sejtelmük sincs, hogy pont ez a CSAPDA, mert figyelmen kívül hagyják azt a tényt, hogy ha más országokban is ugyanez van, akkor van egy törvények fölött álló felsőbb hatalom, ami ezt az egész káoszt generálja bolygószinten.”

Azért jó lenne eldönteni, hogy felsőbb hatalom vagy háttérhatalom, sok függ az elhelyezkedésétől. Mi a célja ennek a titokzatos hatalomnak? A szerző szerint az, hogy az embereket lecserélje robotokra, vagy kiirtsa őket, miáltal nem lesz kiket kizsákmányoljon és teljesen el fog szegényedni, végül éhen vész. Logikátlan céljai volnának, már, ha létezne, de hát nem létezik. Nem volna gyorsabb, ha szimplán főbe lőné magát vagy a Dunának menne az a gonosz Háttérhatalom, mellőzve ezt a sok macerát? Hiszen végül úgyis belepusztul a céljai megvalósításába... de ha már itt tartunk, milyen úton kívánja kiirtani az emberiséget?

Nem véletlen, hogy a háttérhatalom elsőszámú célja a globalista hazaáruló politikusokkal karöltve, a nemzetállamok felszámolása, ezt szolgálja a migrációs pusztítás, a mesterségesen előállított vírus, a kényszeroltások, a korlátozások, amely egy globális gazdasági összeomlást fog eredményezni, ennek következménye, egy soha nem látott mértékű munkanélküliség, éhínség és pusztítás, ami által emberek milliárdjai fognak meghalni, ahogyan mindez a nagy könyvben meg van írva.

Vagy úgy. És aztán jönnek a robotok. Ide kívánkozik az írás címe:

Ismerd meg az emberiség túlélésének egyetlen lehetőségét! Ha sürgősen nem teszünk semmit, a sötét erők rabszolgái és áldozatai leszünk!”

Akkor tessék már nekem megmondani, mi ez az egyetlen lehetőség, van-e balzsam Gileádban? Van is meg nincs is.

Magyarországnak óriási lehetősége van, a történelmi alkotmányunkkal, amely örökérvényű univerzális törvényekre épül, vagyis földi szinten a Teremtő Istent képviseli, amely többek között kizárja a háttérhatalmat kiszolgáló hazaáruló élősködőket minden hatalomból, és ehhez a rendszerhez tudnak csatlakozni más országok is. (…) Tehát az egyetlen létező lehetőség a túlélésre ennek az emberiségnek, az a történelmi alkotmányunk. NINCS MÁS! Ettől rettegnek a SÖTÉT ERŐK...”

Ezek szerint tehát a világot mint olyat, teokratikus alapon alá kell vetni Magyarország uralmának, Magyarországot pedig a Szent Korona-tan alapján (ezt szokták szélsőjobboldalon történelmi alkotmánynak nevezni, ha íratlan, annál jobb, utólag bármi belefér) kell vezetni, és akkor kiszalad a világból a Háttérhatalom, haját tépve és sikongatva.

Vagy nem szalad, de tessék kipróbálni a javasolt módszert. Van egy olyan érzésem, hogy a világ nem fogja komolyan venni ezt a csalhatatlan receptet.

Térjünk vissza földre a nemzetiszín egekből: mi célt szolgál mindez a maszlag? Mert csak a hirdetési bevétel miatt nem lenne érdemes szenvedni vele, minden nap megírni, terjeszteni. Arra is van válasz a cikk végén.

Ezért csatlakozz te is, hogy mielőbb megtarthassuk a nemzetgyűlést, hogy visszavegyük jogainkat, hogy megállítsuk a kényszeroltásokat, az egyre brutálisabb korlátozásokat és pusztítást, hogy békében, szeretetben, valódi demokráciában élhessünk, hogy nemzetünk, összhangban a természettel és a Teremtővel a küldetését végezhesse, különben mindannyian áldozatok leszünk!”

Csatlakozzak? Jó, de mihez? A megadott regisztrációs link egy bizonyos Szabadság Mozgalomhoz vezet. Kicsit keresgélve láthatjuk, hogy ennek vezetője G. Tibor, akinek neve eléggé ismert lehet a magyar belpolitika félvilágát kutatók számára, ő vezeti az úgynevezett Alkotmányos Ellenállás csoportját is. Ők osztogatnak (nem ingyen, persze) saját személyiket, parkolásra feljogosító igazolványokat, korlátlan közterület-használatra jogosító igazolásokat is, mivel saját magukat tekintik kizárólagosan a magyar állam képviseletének. Az is pénz, kérem. Meg van saját legfelsőbb bíróságuk, közigazgatási hivataluk, sőt, rendőrségük is, persze, csak papíron. De ez még csak a kezdet.

Ők a Magyar Állam Tulajdonosainak Társulása (MATT) is. Ugyanis bejelentették rá az igényüket és onnantól szerintük az övék. Idézzük ennek indoklását is.

Milyen jogi aktussal lehet a Magyar Államot tulajdonba venni?

Az ismert tulajdonos nélküli Magyar Államot a tulajdonjogra irányuló igény kinyilvánításával lehetett tulajdonba venni. Az első tulajdonos kinyilatkozta, hogy várja a magyar társadalom valamennyi tagját teljes jogú társtulajdonosnak, így a társadalom tagjainak elegendő bejelenteni az erre vonatkozó igényüket, és valamennyien az állam társtulajdonosai lehetnek.

Mi a Magyar Állam tulajdonosainak jogállása?

A Magyar Állam tulajdonosai szabad emberek, nem jogalanyai a Magyar Állam (és semmilyen más állam) jogrendjének, valamint kötelezettséget szabad akaratukból vállalnak.

Mi a Magyar Állam tulajdonlásának a lényege?

Az államtulajdonlás lényege az, hogy a tulajdonosok a tulajdonukban levő állam működését meghatározhatják (alkotmánynál is magasabb rendű jog, de lehet a kettő egyben is), valamint beleavatkozhatnak a tulajdonolt állam működésébe, és felülírhatják annak jogi rendelkezéseit.”

Akkor viszont a Napi Téma nem egyéb, mint G. Tibor saját propagandalapja, és néhány bukfencen keresztül eljutunk a szervezeteihez is.

Egyedi termék ez az álhírlap, meg kell hagyni. Az egy dolog, hogy egy szava sem igaz, az máshol is megesett már – de hogy valaki még pénzt is keressen a saját délibábos nézetei propagálásával, no, ahhoz már ügyesség kell. Márpedig keres. Az egészről egy régi zsidóvicc jut eszembe:

Kohnt ledobják az ellenséges vonalak mögé, hogy terjesszen pacifista röpcédulákat. Másnapra vissza kellene érnie, de csak két hét múlva érkezik meg, teljesen elcsigázva, borostásan, véreres szemekkel.

- Hol jártál? Fél nap alatt szétszórhattad volna az egészet!

- Szétszórni? Hát nem eladni kellett a röpcédulákat?

Szóval, ügyes, ügyes. Alul megy a világjárvány, azon lovagol az oltásellenes konteó, annak a nyakában ül a háttérhatalmas konteó, vállán viszi az egyik mozgalmat, az a másikat, harmadikat, a legtetején meg ott ül emberünk és vigyorog.

Így tessenek hinni az álhírlapoknak. Már nagyon nem a régiek: ez például egy egész bonyolult szervezeti hálót hozott létre.

Hol vagyunk már az ártatlanság korától, mikor elég volt hazudni a pénzcsináláshoz...

Ma már uszítani is kell. Különben nem éri meg.

 

Szele Tamás

süti beállítások módosítása