Forgókínpad

Forgókínpad

A sötétség legmélye

2022. március 02. - Szele Tamás

Már tegnap írtam arról, hogy az orosz ellenzéki sajtó szerint – és én egyetértek velük – a mostani háború fő oka, hogy Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin már hosszú ideje elszakadt a valóságtól és elhitte azokat a propaganda-hazugságokat, amiket ő maga rendelt meg a bohócaitól, tányérnyalóitól korábban. Így lehet, így kell lennie.

burning-sky1_putin_medve.jpg

De nem kell ahhoz a Kreml urának lenni, hogy az ember egy mesterséges valóságot buheráljon össze magának a sufniban a rendelkezésére álló elemekből, anyagokból, konteókból és beléje költözzön – sőt, mióta kitört a háború, lépten-nyomon találkozunk azokkal, akik jobban tudják, mi történik, akik szerint a média hazudik és akik most mindenkinél hangosabban hirdetik az ostoba babonáikat.

Nem, nem ártalmatlanok és a szó klasszikus értelmében véve nem is bolondok. Képesek gondoskodni magukról, szükség esetén elvégzik a munkájukat, bevásárolnak, tiszta, vasalt ruhában járnak, csak épp valamiféle inkoherens politikavallássá álltak össze a fejükben azok az gonosz, manipulatív, az orosz szolgálatok által korábban és más célokból elhintett összeesküvés-elméletek, amik az elmúlt évtizedben végigrohantak a közösségi oldalakon. Valóságos divat volt hinni régen a gyíkemberekben, aztán a chemtrailben, kicsit később jött az oltásellenesség (úgy általában, messze a COVID–19 előtt), az 5G elleni tiltakozás, a járványtagadás, vírustagadás, ezekből jött létre Qanon legendája, ami mostanra már mozgalommá dagadt, mostanság meg vagy tagadják a háborút, vagy egyenesen helyeslik azt.

Én magam naponta 14-16 órát töltök el munkámból kifolyólag azzal, hogy megpróbálom kitalálni sok, többnyire idegen nyelvű hírforrás alapján, hogy mi is történik a harctéren, az ostromlott városokban, a leégő kórházakban, és olyan szekunder szégyent érzek ezek miatt az együgyű, fanatikus propagandisták miatt, hogy ki kell mondanom:

Elég volt a hülyeségekből.

Ott teljesen valódi emberek halnak meg, katonák és civilek, asszonyok, gyerekek – épp mára virradó éjjel kapott rakétatalálatot a mariupoli szülészet – legalább az ő szenvedéseiket, kínjaikat ne gyalázzák ezek az egybites fanatikusok. Akik még a saját környezetüket sem látják, csak azt a valamit, amit Eszmének hisznek, pedig fantasztikus rémmese, és ami mindegyikük fejében kicsit másként állt össze az amúgy is nehezen illeszkedő lego-darabokból. Gyalázatos dolog ez, és őszintén szégyellem, mikor látom, hogy ilyen emberek is vannak.

Ehhez a kis körsétához a második lökést a Political Capital tegnapi írása adta, melynek címe leírja a fanatizmus célját és lényegét:

A Kreml és trolljai csúcsra járatják az áldozathibáztatást”

de ők kénytelenek voltak az egyértelműen politikai őrültségekkel foglalkozni, azokkal, amik direkt módon propagálják Putyint, én megtehetem, hogy mélyebbre ássak, merüljek, oda, ahol Qanon él és ahonnét a nagy Cthulhu is visítva menekülne. Lássunk pár példát polgártásaink együttérzésére és intelligenciájára.

szkita_kiralysag.jpg

Itt van rögtön egy enyhébb megosztás, melynek szerzője tudni véli, hogy rövidesen besoroznak minden 18 és 60 közötti magyar férfit, „a sátánfajzat NATO oldalán, az orosz-szkíta Testvéreink ellen harcolni”, de szerencsére van kiút, amennyiben ő uralkodó lesz, mert akkor nem így történnek majd a dolgok, hanem egészen másképp. Erős hadfinak képzelné az ember, hatalmas csatabárddal, Ragnar Lodbrok-félének vagy inkább Ilja Muomecnek, aki fél kézzel vágja földhöz az euroatlanti zónát, de kicsit utána kerestem: ez egy serdülő kislány. Itt az egyik videója, ez sem különb, ebben a világjárványról mond hasonlóan bölcseket.

Mint látható, a királyság sem e világról való, amit kínál, de nagy baj lehet ott, ahol ezt ő megteheti és senki sem szól neki, hogy baj lehet belőle. Az a kisebbik baj, ha csak kinevetik, nagyobb lenne, ha elkezdenének hinni benne, mert ha csalódnak egyszer a hívek, könnyen agyon is csaphatják. De menjünk tovább, sötétebb vidékekre, ahol él még az ősi chemtrail-legenda. Pedig az olyan régi, hogy még a Sárga Császár idejében is azzal ijesztgették a gyerekeket. Erre már egy csomó példát találunk. 

chemtrail_putyin2.jpg

 A szerző nagyvonalú, nem érdekli a helyesírás, ő ország, sőt, világ dogában jár, ő felvilágosít és ébreszt, mit érdekli őt Arany János nyelve? Itt fontos dolgok vannak, kérem, Putyin lebombázta azokat az ukrajnai laboratóriumokat, ahol a chemtrailt és a koronavírust gyártották, meg a repülőtereket, amikről felszálltak a mételyt permetező gépek! Hát nem értjük? „Putyin bombái értünk robbantak! Ukrajna volt a dep stat (helyesen: deep state, de az angol nyelv sem fontos neki) hadibázisa!” Kivel bombázta le ezeket a célpontokat Putyin (ő és egyáltalán nem az orosz légierő, Putyin egymaga, medvén átlovagolva a lángoló égbolton)? Donald Trumppal.  

És még fel is teszi a kérdést: „Na, akkor ki ad hálát Putyinnak?”

Van egy olyan érzésem, hogy sem az ukrán nép, sem egyetlen, más nemzetiségű, épelméjű és békeszerető ember nem tesz ilyent. Áldja egyedül. Vigye is, ha lehet, messzire.

chemtrail2.jpgViszont – lássunk csodát – jönnek megerősíteni a mesét vagy „örömhírt”, jönnek, teszik a tanúságot a hazugság és az áltatás mellett. A fentebbi bölcs csalódni fog: ahogy én a modern háborúkat ismerem, életében nem látott ő annyi kondenzcsíkot, amennyit mostanság fog. Kivéve persze, ha nem akarja látni őket: akkor nem is fogja.

laborok.jpg

Álhiteles tanú következik: azt mondja, az édesanyja körösztanyja ángyának a térgye kalácsa, na jó, az unokatestvére Harkivban él és napok óta valami pincében rejtőzködik. Ez valószerű: Harkivban irtózatos harcok folytak, részben folynak most is, szörnyű rombolást végeznek a Grad rakétavetők mindenben, de főként a civil lakóházakban, kórházakban, a hírek megerősítik azt, hogy „bombák robbannak szerte a városban”. Hogy az oroszok ostrom alatt „bejárnak-e” a városokba? De, mikor be tudnak, s nem, amikor nem. Meg olyan is van, hogy nem látják őket szívesen: Harkivban mostanság ez a gyakoribb. A „valószínűsítő” rész után jön az üzenet: „Az oroszok stratégiailag eltávolították az ukrajnai NWO létesítményeket, köztük több, a vuhanihoz hasonló biofegyver-labort”. És mivel a poszt eleje valószínű, a második felét könnyebben elhiszik.

Azért tessék már gondolkodni egy kicsit. Az a 180 ezer orosz katona ott fagyasztotta a fenekét már két-három hónapja az ukrán határon, mindenfelé, nagy csapattestekben. Ha Ukrajnának bármiféle biológiai fegyvere lett volna, nem előzhette volna meg az inváziót a bevetésével? Dehogynem, de ők bizonyára buták vagy mazochisták, és inkább akarták, hogy az orosz hadsereg égesse fel a városaikat, falvaikat. Átgondolja ez az ember, amit állít? Nem. Nem gondolkodik, hanem hisz. Azt hiszi, hogy mindenkit hülyének nézhet.
laborok2.jpg

A következő „megerősítő” poszt szép, színes, és rövid, hogy mindenki értse: „Csak később fogod megérteni, hogy száz milliók életét mentette meg Putyin. A l@borok elpusztításával.” 

Akkor nem tudom, miért voltak egyáltalán más célpontok? Azt tetszik mondani, hogy nem voltak? A Kremlnek talán csak hisznek, ha már úgy imádják... a mai hadijelentés szerint, amit a TASZSZ hírügynökség adott ki:

A különleges művelet időtartama alatt 1552 ukrán katonai infrastrukturális létesítményt tettek tönkre, köztük az ukrán fegyveres erők 51 parancsnoki és kommunikációs központját, 38 Sz–300-as, Buk M–1 és Oszja föld-levegő rakétarendszert, valamint 51 radarállomást. Az orosz csapatok 47 repülőgépet a földön és 11 repülőgépet a levegőben, 472 harckocsit és más harci páncélozott járművet, 62 rakéta-sorozatvető rendszert, 206 tábori tüzérségi ágyút és aknavetőt, 336 speciális katonai gépjárművet és 46 pilóta nélküli légi járművet is megsemmisítettek.”

Épp csak laborokról nincs szó. Vagy úgy vegyem, hogy ez mind-mind laboratórium volt, csak párat aknavetőnek és radarállomásnak álcáztak?

szabadkomuves.jpg

A végére hagytam a heraldikát, aminek így, ilyen formában nincs köze a chemtrail-vonalhoz (valószínűleg azt favorizálja Olgino, a többi meg a vadhajtása) de fájna a lelkük, ha bármiből kihagynák a szabadkőművességet. Olyan az mint a földönkívüliek, a templomos lovagok meg a gyevi bíró: mindenbe kell, semmiből sem szabad kivenni. A megosztó hölgy „észrevette”, hogy „az ukrán zászló színei a szabadkőműves szimbolikában vannak”. Fantasztikus. Ha ugyanis sárgára festjük a körzőt meg a vonalzót, és kék alapra tesszük, akkor igen. Ha meg pirosra, és kék-fehér alapra kerül, az orosz zászló színei válnak szabadkőművessé, tehát erősen ajánlott odafigyelni, mikor, hol, milyen színűre festjük a körzőt.

z_avagy_a_media_hazudik.jpgA végére hagytam a titkos tanítást. Ez olyan titkos, hogy én sem értem, de az sem, aki írta, közzétette, ehhez már kannás borra kell szívni a csavarlazítót, vagy nagyon, nagyon közel kell állni olyan transzcendens igazságokhoz, amikről másnak fogalma sem lehet. Mindenesetre azonnal vegyék ki a csőgörényt az atomreaktorból, mert különben fel kell húzni a piros fuszeklit a szamovárra és annak beláthatatlan következményei lehetnek. Ennek a „Z” betűnek meg pláne.

Szóval, ha azt tetszik kérdezni, honnan jön a sok Moszkva-barát ostobaság, közszájon forgó hazugság, hát félig innen. Másik felük a politikai médiumokból, de azt csak az hiszi el, aki már meg van dolgozva. És az átlagember agyát ezek a pletykák, hazugságok, álhírek dolgozzák meg, ezek etszik képessé arra, hogy aztán Putyint Megváltónak lássa és követelje akár Magyarország orosz megszállását is, ha úgy fordul a kocka.

Sok ez így, együtt? Igen, sok. Tömény is: azért adagolják szétszórva. Azért szedtem össze egy helyre, hogy undorodjon meg tőle, aki látja.

Én a magam részéről továbbra is elsősorban szégyellem magamat ezek helyett az emberek helyett is. Ukrajnában már kétezer a civil áldozatok száma, ők pedig manipulációra használják a háború híreit, a jogos aggodalmat is.

Büntetni kéne az ilyesmit, amondó vagyok – van is rá törvény, csak nem alkalmazták eddig.

Szerintem ezen túl se nagyon fogják.

 

Szele Tamás

süti beállítások módosítása