Forgókínpad

Forgókínpad

A háborútagadó

2022. október 05. - Szele Tamás

Olyant teszek most, ami egyébként elveim ellen való volna. Mindig vallottam ugyanis, hogy fontos és alapvető joga van mindenkinek a tévedéshez és az ostobasághoz, melyet általában illik magánügynek tekinteni. De amit ma láttam, már visszaélés ezzel joggal: ez már közügy. Meg kell írni, mielőtt még komolyan veszik és esetleg állami szinten is terjeszteni kezdik.

civil_konvoj2_oktober_5.jpg

Az eszme elindítója egy hölgy, aki magát pártelnöknek nevezi, egészen pontosan az ÜDV Néppárt elnökének, mely az „Ütőképes Demokraták a Változásért” rövidítése. A párt, mint olyan, honlapja alapján öt éve nem létezik, de azt igen alaposan teszi: a párttagok névsora alapítás óta áll feltöltés alatt, gazdasági elszámolásuk (minimális forgalommal) van, céljuk elsődlegesen:

A nemzeti demokrácia és az alkotmányos jogok megteremtése, a nemzeti és európai értékek hiteles képviselete és terjesztése Magyarországon.

Konzervatív, egyben szociálliberális össznépi demokráciát akarunk! A nemzetek Európájának egyenrangú tagjaként együtt kívánunk működni a világ mindazon társadalmi és politikai erőivel, amelyek a keresztényi és az emberiség maradandó értékeit tiszteletben tartják.”

Ez így nem jelent szinte semmit, de politikai párt esetében nem is szükséges, tudok olyant mondani ebben a műfajban, nem is egyet, amelyiknek semmiféle programja nincs, mégis bent ül a Parlamentben. Ez az ÜDV legalább nem végez semmiféle tevékenységet, nem állít jelölteket sem, tagság híján ez amúgy is költséges volna, nagy valószínűséggel csak azért létezik, hogy az illető hölgy legyen valaminek az elnöke.

Felőlem elnökösködjön élete végéig egészségben, míg nem árt vele senkinek. Az kicsit szemet szúrt – őnagysága megkerülhetetlen a Facebookon – mikor a minap dubaji útjáról beszámolva azt állította, hogy „a hotelben elkérték a politikusi igazolványát”, ugyanis tudtommal ilyen irat egészen egyszerűen nem létezik, de végül is mindenki olyan flepnit nyomtat magának, amilyent akar, olyan fotót tesz rá, amilyent nem szégyell, és igen olcsón lehet lamináltatni, szóval semmi akadálya annak, hogy bárki legyártson magának egy hivatalosnak tűnő igazolványt akár arról, hogy ő politikus, akár arról, hogy ő a Loch Ness-i szörny. Ahogy Magyarországot ismerem, mindkettőt elfogadnák lényegtelen ügyekben, lényegesekben meg a valódi dokumentumok sem szoktak sokat érni.

Mindegy tehát, tekintsük ezt is munkássága részének, mely körülbelül arról szól, hogy ő a világ közepe, van vagy tizennégyezer követője, ilyen háttérrel nem is értem, miért nem lett belőle valódi politikus. Talán azért, mert nem alkalmas a sikkasztásra, ugyanis ahhoz a művészethez szinte elengedhetetlen a négy alapművelet felhasználói szintű ismerete. De nem foglalkoztam vele egyébként, elfért a többi kismillió önjelölt magyar próféta és messiás között, volt már járványtagadótól oltásellenesig minden, ahogy az már szokott lenni ezzel az embertípussal. Ennyi miatt nem lenne érdemes írni róla.

Hanem ma átlépett egy határt. A következőt osztotta meg:

poszt_oktober_5.jpg

ÖNÖKSZERINT UKRAJNÁBAN HÁBORÚ VAN ?

AKÁRJÁK TUDNI AZ IGAZSÁGOT BIZONYÍTÉKKAL ?

Focizgatnak a háború kellős közepén, ezek nem gondolják hogy hülyére veszik egész Európát?

Ukrajnában nincs korlátozás és mindenből lehet kapni a boltokban ,jobban élnek mint bármikor is valaha ,de Ukrajna több városait fejlesztik ,romos régi házakat ledöntik és újjá építik ,olyan fejlesztések folynak a háttérbe hogy meseország lesz Ukrajna

Hazugságnak ára van ,Ukrajna épül szépül mi meg beledöglünk

Szeretnék hogy oda utazzak és felvegyem élő videón?

Mivel ez nem magán út lenne ezt nem fedezem a saját költségeimen ,ez az út egész eeurópai lakosság érdeke ,ha szeretnék akkor támogatást kérek ,anyagi fedezetet és akkor elmegyek azokra a területekre ahol azt mondják háború van ,minden várost falut hivatalokat boltokat élő videón közvetíteném, ha nem kapok semmi támogatást akkor nem megyek, ha szeretnék akkor dobjuk össze az utat

Aki szeretne jönni az is jelentkezhet és egyszerre élő videókat fogunk indítani!

Aki a számlaszámom szeretné írjon messengerbe ,ha lesz támogatás írni fogom nyilvánosan ha nem lesz azt is írni fogom !”

A helyesíráson nem változtattam, klasszikusokat csak pontosan idézünk. Annyit még hozzátett, miszerint:

Amivel mennénk az egy kia terepjaró ,automata váltós, klíma teljes felszereltség ,kényelmes bőrülések ,jó lenne a váltó sofőr is jönne, éjjel mindig valami motelba aludnánk napközben meg járnánk a városokat falvakat és videozgatnánk élő felvétele, azokra a településekre mennénk ahol hirdetik azt a nagy háborút!”

Mindezt az „Orosz hírek” egyik képével illusztrálta, tetszett 92 embernek, megosztották 55-en.

Tehát nincs háború, és ezt ő tudja, más azonban nem, ezért hajlandó odautazni és bemutatni, miszerint békesség van és épül az ország, helyenként szépül is. Akkor mi a jó Isten csodájáról írok én február 24. óta minden nap, miről szól a világsajtó, mit láttak személyes ismerőseim, kollégáim? Ja, igen: mi hazudunk, mert sajtómunkások vagyunk, az Igazságot D. M. látja csak Pestről, Tiszapüspökiből vagy Dubajból, de ő mindenkinél tisztábban. (Tiszapüspöki úgy jön ide, hogy oda van bejelentve a pártja, a Munkás utca 22-be).

Nekem már az is sok volt, amikor egy esőcsináló ember kezdett pénzt gyűjteni, de neki legalább volt rá két indoka: míg nem esett, azért kérte a közepes összegeket, hogy essen, mikor esett, azért, mert esik. Mivel harmadik lehetőség nincs, ez tulajdonképpen bombaüzlet, csak legyenek adakozók. De arra pénzt kérni, hogy valaki bemutassa egy épp zajló háborúról, miszerint nem zajlik – nos, ez azért kicsit több a soknál.

Első indulatomban azt mondtam magamban: menjen. Csak az útvonalát írjam elő én neki. Legyen mondjuk Mariupol – Bucsa – Irpiny – Borodjanka – Kramatorszk – Kremencsuk – Izjum – Szeverodonyeck – Liszicsanszk. Azért pont ezek a települések, mert ezeken a helyszíneken voltak több száz ember életét kioltó bombázások, tömegmészárlások, illetve Izjumban és környékén kínzókamrák. Kramatorszkban az állomás épületét találta el egy rakéta, Kremencsukban a bevásárlóközpontét, mindkettő tele volt, Mariupolban máig nem tudni pontosan, hányan vesztek oda, mikor bombatalálatok érték a színház épületét, mely alatt óvóhely volt, de rengetegen. Sorolhatnám reggelig: megbecsülni sem merném az áldozatok számát. Ma 224 napja zajlik ez a borzalom.

Illetve, a hölgy szerint nem zajlik. A hölgy szerint ez mind színjáték, hogy Ukrajna pénzt kapjon és fejlődjön. Hát hol van ez az Ukrajna, a Marson, hogy senki sem lát el odáig, csak pont ő egyedül? Az egész világ elől sikerült eltitkolni, hogy nincs háború, olyan ügyes szervezők? Hány millió tagja kéne legyen ennek az összeesküvésnek, aki mind segít palástolni a „valóságot”? Van, ugye 44 millió ukrán állampolgár, ők alapvetően benne kell legyenek a dologban, aztán mondjuk a világsajtó körülbelül tíz millió munkatársát is be kellett avatni ezek szerint, valamint az összes politikust és katonát, az összes fegyvergyárat, lőszergyárat, pénzintézetet, és ez a sok tízmillió ember hallgat, mint a sír, egyik sem kottyantja el magát. Ennél népesebb összeesküvést még nem látott a világ.

Cinikus, aljas svindli ez, abból az eresztésből, amiből a járványtagadás és az oltásellenesség is származott: mindannyian emlékszünk az elkötelezett járványtagadókra, akik képesek voltak hazugsággal vádolni azokat, akiknek családtagjaik haltak meg a világjárványban. Az még csak kicsiben volt halottgyalázás és kegyeletsértés: ez már nagybani ipar, itt tízezrek sírját köpi le a szélhámos.

Miért teszi mindezt? Azért a jó esetben pár százezer forintért, amit összeadnak majd neki a hozzá hasonlóan értelmes emberek? Azért bizony. Más motivációt nem nagyon látok a kezdeményezés mögött. Ez az ember elhitte az orosz propagandát (olyan kiadványt is idéz a posztban), és most egy kis pénzt próbál csinálni abból, hogy mások is elhiszik.

Felőlem menjen, előre látom, mi fog vele történni. A gyakorlat megmutatta. A háború elején ugyanis az orosz fél semmiféle tudósítót nem engedett a harcok közelébe, az ukrán fél viszont nem is foglalkozott ezzel a kérdéssel, megvolt a maga baja. Tehát ukrán oldalról hatalmas mennyiségű fotó, videó, információ érkezett, mármint nem maguktól az ukrán fegyveres erőktől, hanem a világsajtó munkatársaitól.

Aztán elkezdtek elhunyni, megsebesülni a tudósítók, nem is kevesen, és az ukrán fél rájött, hogy nem kéne hagyni. Attól kezdve szabályozzák, ki mehet és hova, nem lehetetlen ugyan a helyszíni tudósítás, de nagyon komoly engedélyeket kell hozzá beszerezni, és még ezek birtokában sem mehet oda a sajtómunkás, ahová akar: oda mehet, ahová engedik. Orosz oldalon pedig csak a Kreml sajtója dolgozhat, néha még azok is egy-egy alakulat vesztét okozzák a fotóikkal, bejelentkezéseikkel. Szóval, ha elindul valaki egy „politikusi igazolvánnyal” a kezében vagy egy kevésbé fontos médium által kiállított delegációval, az nem jut el a frontvonalig, sőt, a közelébe sem engedik, különben is eléggé kémgyanúsak az ilyen lézengő ritterek: örülhet, ha az SBU csak visszafordítja, kitoloncolja az országból és nem fogják ott. Ha orosz oldalról próbálkozna, megismerkedne Szibéria szépségeivel is uránbányászat közben. Már persze, ha egyáltalán beengedik az országba.

Erről lehet, hogy tud a hölgy, ugyanis ha és amennyiben egyáltalán kap pénzt az útra, kiválóan hivatkozhat kudarc esetén arra, hogy „oda se engedték az összeesküvő ukránok”. Ha azonban valahogy odakeveredik mégis a frontra a kis KIA terepjárójával (a bőrülést ne feledjük, az benne a legfontosabb), akkor csak percek kérdése, hogy valamelyik tüzérség kiszórja a gyanús és minden álcázás nélkül mozgó célpontot, aztán úgy szétlőjék, hogy nyoma se nagyon maradjon. Épp tegnapelőtt láttam fotósorozatot egy civil autókonvojról, amelyik így járt. Egészen pontosan a Harkivi Terület kupjanszki járásában, Kurilivka falu közelében érte őket a tűz, 24 ember, köztük egy terhes nő és 13 gyermek életét vesztette. Itt a kép is:

civil_konvoj_oktober_5.jpg

Szóval, azt tetszik állítani, hogy mindez hazugság? Rendben, próbálja ki (99 százalék, hogy oda sem engedik, a saját érdekében).

A dolgok sajnos nem annak függvényében léteznek vagy nem léteznek, történnek vagy nem történnek, hogy mi hiszünk-e bennük. Létezik tudatunktól független valóság. Akkor is, ha azt hisszük magunkról, hogy mi vagyunk a világ közepe.

Mindenesetre rég láttam ilyen cinikus módszert egy kevés pénz kicsalására. Ez a halottak emlékét, családok, civilek és katonák szenvedését tiporja sárba, gúnyolja ki, vonja kétségbe.

Az benne a legpokolibb, hogy holnapra már be is épül a hazugság a köztudatba. Most kell vele foglalkozni, míg nem késő.

 

Szele Tamás

süti beállítások módosítása