Forgókínpad

Forgókínpad

Béla bácsi macskajátéka

2018. február 28. - Szele Tamás

Megint Béla bácsi. Mindig Béla bácsi. Mindenhol Béla bácsi. Túlzás nélkül mondhatjuk, nincs a magyar közéletnek olyan sarka, amibe Egres Béla ne ütötte volna bele az orrát, és nem is lesz, míg egyszer olyan helyre nem dugja a nemes szaglószervet, ahol csúnyán megsérül: érik ez a pillanat, nagyon érik. Most épp Erzsi macskát fenyegette meg.

Aki nem ismerné: Erzsébet Fenevadova a Facebook egyik népszerű figurája, egy derék, megtermett nőstény macska, az Erzsi for President oldal sztárja és főszereplője, aki ezt a kis magyar glóbuszt macskaszempontból nézi, kritizálja is, és nem feltétlenül kormánypárti: lehet szeretni vagy nem szeretni, de hát macska. A gazdája és az oldal kezelője pedig Homonnay Gergely, ő jegyzi le, amit Erzsi nyávog vagy dorombol a világ dolgairól. Hát kérem, őket akkor már ismerjük nagyjából – de kicsoda Béla bácsi?

Béla bácsi, Egres Béla az az ember, akit már unok bemutatni, de sajnos muszáj, ugyanis abból él, hogy nem mindenki ismeri és időnként komolyan veszik. A magyar belpolitika önkéntes, szélsőjobboldali udvari bolondja és köpenicki kapitánya, magányos Don Quijote, aki lankadatlanul harcol minden szélmalomnak tűnő tárggyal, nem habozik álneveket használni, ha úgy hozza a sors, hazudik, mint a vízfolyás, kormányszervek és politikai csoportok nevében cselekszik azok tudta nélkül – napra pontosan öt évvel ezelőtt tűnt fel a láthatáron, és azóta is háborgat mindenkit, akit csak elér. Első ténykedése az volt, hogy a Pécsett tüntető diákokat megfenyegette azzal: az Ultras Liberi szét fogja verni őket. Az Ultras Liberinek speciel elég sok hibája van, de ebben az ügyben ártatlanok voltak – nem is tudtak arról, ki fenyegetőzik a nevükben. Aztán Béla bácsi szervezett Békemenetet, amiről a CÖF nem tudott, indított besúgó-oldalt a Fidelitas nevében, annak tudta nélkül, próbált egész iskolát elkobozni, lányokat kopaszra nyíratni, regényeket bezúzatni, egyáltalán, elsorolni is sok, mi mindenbe kavart ő már bele. Rendszerint a Jövő Generációja Egyesület nevében kezdi a kötekedést – ennek ő a vezetője, elnöksége és tagsága is – kivéve, ha rossz napja van, mert akkor egyből minisztériumokkal fenyegetőzik. A legaktívabb magyar önkéntes mérvadó, és a legkártékonyabb is. A Miskolci Egyetemre például ő rendelte meg a Honvédelmi Minisztérium nevében a telt házat Simicskó miniszter előadására, de fenyegetett már meg engem is veréssel – no, az érdekes egy sporttörténeti pillanat volna. Béla bácsi ugyanis még nálam is sokkal kevésbé nevezhető izomkolosszusnak. De hazudott magának egy harcművészeti egyesületet is. Lószerszáma van neki, nem egyesülete. Ez utóbbi két eset részleteit, itt (http://huppa.hu/szele-tamas-bela-bacsi-mesei/) tekintheti meg a nagyérdemű.

Most meg Erzsi macskába kötött bele. Mondjuk Erzsi macskának már egyszer lemondta a megszervezett interjúját politikai okokból a TV2 is, talán ezért gondolta, hogy neki is szabad bántani – de hát lássuk, mit bírt üzenni neki.

Kedves Gergely vagy Erzsi macska- ahogy hívod magad!

Egres Béla vagyok a Jövő Generációja Egyesület elnöke és azért írok mert egyenes és gerinces ember vagyok, így elmondom, hogy az utóbbi időben én és egyesületem tagjai jelentettünk folyamatosan ami miatt 30 napos eltiltást kaptál! Vigasztaljon a tudat, hogy engem is letiltottak 30 napra méghozzá azért, mert kiálltam a kormány mellett és nyíltan vállaltam nézeteimet- méghozzá úgy, hogy ész érvekkel vitatkoztam és nem aláztam senkit, nem gúnyoltam ki senkit és nem egy macska mögé bújva trollkodtam! Bár lehet elgondolkozom, hogy anyám szoknyájának készítek egy profilt és onnan fogom az észt osztani, ahogy azt te is teszed a macskád mögé bújva. A politika nem tréfa és hazánk olyan helyzetben van, amit ti és a liberálisok idéztetek elő. A jelenlegi kormány ennek romjait próbálja eltüntetni, úgy hogy közben alaptalan gúny tárgyává teszitek és lejáratjátok!
hamarosan a macskád oldala is tiltásra fog kerülni és az új facebook oldalad is! Én már mindegyiket jelentettem szintén egy másik profilról- ami tartalékban van hasonló helyzetekre!

Egres Béla
Jövő Generációja Egyesület
KDNP-Pécs”

Hát, nem egy poeta doctus, nem a stílus-, és formaművészet mestere, tehetségéből sohasem futotta gyémántkemény, szikrázó sorokra, hogy úgy mondjam, már az is rejtély, mi a csodát akar, illetve annyi világos, hogy vállalja a felelősséget egy letiltásért – körülbelül olyan stílusban, ahogy a terrorszervezetek szokták vállalni a robbantásokat – és mintha azt szeretné, hogy Erzsi macska oldala se legyen többet.

Mások pedig, szám szerint 69 446-an azt szeretnék, hogy legyen: ennyi ugyanis Erzsi macska követőinek száma. Ettől a tömegtől egy Akhilleusz is meghőkölne, ha csak fúj egyet mindenki, szélvész kerekedik, ha toppantanak, földrengés – de Béla bácsinak épp az a célja, hogy minél több embernek ártson így vagy úgy, minél többen érezzék magukat pocsékul miatta. Mármost a jelentgetéssel sokra nem megy, ugyanis akármit is hazudozik, nem állnak mögötte tömegek, sőt, az is csoda, ha egyáltalán valaki mögötte áll (nem kizárt ugyan, hogy van egy barátnője, bár a jelek éppúgy utalnak arra is, hogy az is képzeletbeli). Egymaga pedig akármilyen kitartóan is jelenti az oldalt, amiatt nem törlik. Hát hiszen azért is szélhámoskodik most épp a KDNP nevében. Különben akkor is KDNP-snek hazudta magát, mikor az Origo pár éve rátalált egy stikli kapcsán: akkor azt állította, feltörték a profilját és a nevében hülyéskednek valakik. Dehogy törték, ő volt az akkor is, most is.

Hanem tegnap nem érte be egy fenyegető levéllel, kisvártatva küldte Erzsi macskának a másodikat is:

Csak hogy az április 8-i választás nem a tiétek lesz hanem a miénk! A győzelem borítékolható és én már most többre vittem mint te.
Íme a jövő oktatása ami nekem köszönhető! Egy kormánypárti város hírportála jelentette meg a cikkemet.” (Itt egy körülbelül fél gépelt oldalas, olvashatatlan izét mutat be) „Ezen felül én végzem az Óbarok kerti vasút hálózat kivitelezését. Érdekeltségem van a Kisvárdán épülő Lemúria Csúszdabirodalomban van egy ifjúsági szervezetem, egy túrajáró mozgalmam és több iskola diák-önkormányzatát én irányítom! Az én ötletem volt a mindennapos testnevelés, a nyelvvizsgához kötött felvételi és az ötven óra közmunkához kötött érettségi, hogy csak a jobbak és hűséges haza szeretők maradjanak versenyben. Hamarosan bevezetésre kerül a kötelező katonai szolgálat a fiúknak és a kötelező zárda szolgálat a nőknek. Májusban te max a fedél nélkült árusíthatod az aluljárókban és annak lapjain bohóckodhatsz a macskáddal. Belőlem és a kormányból nem lehet csak úgy büntetlenül gúnyt űzni! Több követőm van mint gondolod! Március 15-én én is ott leszek a Békemeneten. Külön vonatot rendeltünk erre az alkalomra Pécsről- gondolod a MÁV-nál utánajárhatsz!”

Azt nem írta, hogy ő lenne Bálám Szamara is, de értelmes ember előtt nyilvánvaló. Ami a különvonatot illeti, abból egy szó sem igaz, utána sem kell járni, de ha gondolja Béla bácsi, rendelhetek neki egyet Szegedre vagy Sopronkőhidára, mert már régóta ott lenne a helye, hiszen a Lipótot bezárták.

A csúszdabirodalom új elem az eddig megszokottakhoz képest, meg a kerti kisvasút is, de a hangvétel, a beteges hencegés, hazudozás a jól ismert szerző sajátja. Óvodás szintű hőzöngés. A kötelező zárdaszolgálat csak egy perverz agyból pattanhatott ki, de tudjuk, hogy Bélánk régebben szexshopot üzemeltetett Pécsett, mégpedig olyant, ahol kölcsönözni is lehetett a segédeszközöket. Hogy aztán ki hajlandó használni egy second hand gumibabát, az jó kérdés, de a vállalkozás azóta csődbe ment, és az illetékest nem áll módunkban megkérdezni. Pedig jó kérdés volna.

Fel lehetne éppen jelenteni a fenyegetésekért, de annyit sem ér a történet, amennyibe az ügyvéd kerülne. És ha el is menne a tárgyalásra, majd megint füllentene valamit feltört profilokról, hasonlókról – a bíróság ezt nincs hogyan ellenőrizze, Magyarországon vagyunk, az internetes nyomozás gyermekcipőben jár (kivéve, ha az adóhivatal akar valamit megtudni).

Egyáltalán: ha ilyen szinten, ilyen mértékben őrült ez az ember, miért foglalkozunk vele?

Pont azért. Nem ismeri mindenki – a Honvédelmi Minisztériumban napokig keresték az egyik álnevét, mikor Kaltenekker Anikó ügyintéző nevében írt a miskolci egyetemnek, igaz, akkor saját magát meg az EMMI titkárának tüntette fel. Nem ismerik, nem jut eszébe az embereknek, ki is ez a szélhámos, magabiztosan hazudozik, létező szervezetek nevében intézkedik, a sajtó meg rohanhat utána feltakarítani, amit összemocskolt. Igen fantáziadús, bárhol, bármilyen ügyben felbukkanhat – ezért kell minden szélhámosságát megírni, hátha sikerül valahogy megállítani.

Mondjuk egyetlen dolgot nem állíthatunk róla. Nem pénzért teszi, amit tesz. Nincs neki ebből anyagi haszna, nem keres vele egy vasat sem.

Ő egyszerűen csak rossz, a rosszaság kedvéért. Meg, hogy másnak véletlenül se legyen jó.

Mondhatjuk, hogy önzetlenül gonosz ember.

Orvosi segítségre lenne szüksége – míg odáig eljut, tessék megjegyezni a nevét.

Béla, Egres Béla.

És azt se tessenek elhinni, amit kérdez.

 

 

Szele Tamás

süti beállítások módosítása