Forgókínpad

Forgókínpad

Szolgálati intelem

2018. április 28. - Szele Tamás

Kedves felebarátaim!

kalapacs.jpg

 

Lapunk hasábjain utóbbi időben erősen megszaporodtak az indulat és gyűlölet vezérelte hozzászólások így kénytelenek vagyunk új rendszert bevezetni ezek moderálásának terén.

Éspedig azt a rendszert, hogy minden ilyen jellegű Facebook-kommentet, jöjjön balról vagy jobbról, esetleg a Szerjózsa bármely más irányából, úgy vágunk ki a kommentelővel együtt, hogy életében még egyszer ide nem talál.

Indokaink kettősek.

Lapunk pártolja a vitát, politikai és közéleti kérdésekben főként, ámde a vita érvek találkozása, és feltételezi, hogy a résztvevők tisztelik egymást. Elfogadják egymást egyenlő feleknek. Meghallgatják, mit mond a másik és elgondolkodnak rajta.

Ebbe a vitakultúrába nem fér bele a mocskolódás, egymás nézeteinek, nemének, nemiségének, szokásainak, hitének vagy származásának gyalázása, ugyanis ezek nem érvek. Hiszen épp elég baj, hogy ma Magyarországon mindenki „hisz” valamiben, ahelyett, hogy érett elmével eltöprengene a dolgok állásán – és úgy alkotna véleményt.

A független sajtónak nem lehet célja, hogy méltatlan mocskolódásokhoz nyújtson terepet, és ezt nem is fogja megengedni Facebook-oldalán. Akinek ez nem tetszik: kívül tágasabb.

Másik indokunk az, hogy a hatályos sajtótörvény szerint lapunk felelős a felületén megjelenő kommentekért is. Tehát, ha két hozzászóló összevész egy írás alatt, és megsértik egymás becsületét, a törvény előtt a lap a felelős, mert ennek nyilvánosságot adott.

A nénikétek fog tárgyalásra járni azért, mert frusztráltak vagytok. Egészen pontosan a sanghaji nénikétek, aki bártáncosnő volt.

Ebből következően:

a lap állandó munkatársainak nevében közlöm, miszerint a birtokunkban lévő hatalomnál fogva (ugye, mivel mi csináljuk magát a lapot, ezt senki sem ruházta ránk, ez a birtokunkban van)

a mai naptól kezdve

Minden kommentet törlünk Facebook-oldalunkról, amely becsület- vagy törvénysértő jellegű, ilyesmire utal vagy ilyen cselekményekre szólít fel. Ugyanígy cselekszünk a hazugságokkal és az álhírekkel is. Laptársainkat is erre szólítjuk fel.

Döntésünk ellen fellebbezésnek helye nincs.

A Huppa.hu szerkesztőségének nevében:

 

 

Szele Tamás

süti beállítások módosítása