Forgókínpad

Forgókínpad

Macskafilter

2019. június 15. - Szele Tamás

Kérem, megoldást találtam egy csomó gondunkra. Mindre azért nem, természetesen, de legalább, hogy is mondjam csak, elviselhetőbbé tenné ezt a nyavalyás világot az ötletem alkalmazása. Mely eszmére, mint már annyi hasonló korszakalkotó találmány esetében, én is a vakvéletlen útján jutottam. Röviden, pontosan: alkalmazzunk macskafiltert.

macskaorban_1.jpg

Goodyear egy darab nyersgumit ejtett a kályhára és feltalálta a vulkanizációt, Watt megfigyelte, hogyan emelgeti a zubogó víz a fazék tetejét és ebből okulva megalkotta a gőzgépet, én meg 444-et olvastam. 

A pakisztáni Khyber Pakhtunkhwa tartomány politikusai sajtótájékoztatót tartottak, és ezt élőben közvetítették a Facebookon. Volt azonban egy kis gond az adással, ugyanis a közvetítésen bekapcsolva maradt a macskás filter, ami a felismert arcokra macskafüleket rak.

A műsort nem nézték valami sokan, de egy kommentelő megjegyezte, hogy macskává váltak a politikusok, és hogy imádkozik azért, hogy Allah a macskás filter kikapcsolására vezérli majd a tartomány közösségimédia-felelősének kezét.” (444)

macskapolitikusok.jpg

Alláh nagy, és kegyelmében rövidesen visszaváltoztatta a politikusokat azzá, amik voltak – mondjuk macskásan jobban néztek ki, én meg olvastam tovább az újságot, a híreket, lássuk, a kollégáknál mi volt ma fontos.

De nekem beleégtek azok a macskafülek az agyamba. Azt olvasom, hogy „Hszi Csin-ping jégkrémet kapott Putyintól a 66. szülinapjára”, nézem a képet, a világ két legerősebb és legveszélyesebb zsarnoka bratyizik épp rajta, és nem tehetek róla: látom rajtuk a macskafüleket. Nem bírom komolyan venni őket, Vlágya kandúr, ne bolondozz, játsszatok szépen, ne verekedjetek! Meg a többi cicát is hagyjátok békén. A múltkor is hogy összekarmolták egymás a Mao cica meg az orosz cicák a Damanszkij-szigeten.

Olvasom, hogy „Irán folytatja a nukleáris megállapodás előírásainak felmondását” és tudom, hogy ez nagyon nem vicc, tudom, hogy ebből háború lehet perceken belül és mindannyian láthatjuk a kárát – de nem tehetek róla, látom magam előtt a Róhánit, mint perzsamacskát, amint fúj...

Olvasom, hogy Kásler miniszter bezsédet tartott a Lakitelki Népfőiskolán (amit most alakítanak át ősmagyar wellness-központtá), és azt mondta: A „napnyugat alkonya mellett keleten kel fel nap”. Azt is mondta, hogy „Meg kell őrizni a magyar identitást, a nyelvet, az egységet, a szuverenitást, a hagyományokat, a nemzeti és keresztény gyökereket, az életszemléletet, a magyar észjárást, valamint mindennek az alapját, a családot és a közösséget” - aztán fújt egyet ő is és nekiállt mosakodni. Mert macskának láttam, öreg, tépett fülű utcai kandúrnak, aki már nem biztos, hogy jól méri fel a helyzetét, vagy jól lát, hall, nyávog...

Na, ezt így nem lehet. Kezd monománia lenni nálam ez a macskafül. Olvassunk valami komolyat, mondjuk a miniszterelnök péntek reggeli rádióbeszédét.

Jelezte: a Fidesznek nincs helye egy olyan közösségben, amelyik bevándorláspártivá válik, elfeledkezik keresztény gyökereiről, nem tiszteli a nemzeteket, a brüsszeli bürokraták foglyává lesz.”

Jelezte, és utána még megjelölte a szoba mind a négy sarkát... Úristen, Orbánt is macskának látom lelki szemeimmel!

Magyarországnak megvannak a saját érdekei, és csak magyarok tudják megmondani, mi jó Magyarországnak, és mi nem - hangsúlyozta. Szívesen, de addig működnek együtt partnerekkel, amíg az az ország érdekeit szolgálja - fűzte hozzá.”

És kapnak ezért alutasakos tápot.

A számunkra legfontosabb kereskedelmi nyugat-európai gazdaságok fejlődési üteme lassul, amire a kormányzat az adócsökkentést és növekedéstámogató lépéseket egyaránt tartalmazó gazdaságvédelmi akciótervvel adott választ.”

Nyaú, ez már nekem is fájt.

Ezt abba kell hagyni, így nem lehet komoly elemzést írni semmiről, mindenben macskákat látok, és mindenkiben is.

De ahelyett, hogy kiverem a fejemből ezt a szamárságot, nem lenne esetleg jobb inkább így maradni, sőt, ezt az agyi macskafiltert elterjeszteni?

Hogy senki se essen hasra a patetikusan szónokló politikusok előtt, hanem maximum megvakarja a fülük tövét, ha nem túl hangosak?

Vagy, ha lopni akarnak, rájuk kiáltsunk: „Sicc!”

Esetleg, ha a szoba közepére piszkítanak, verjük bele az orrukat és utána vágjuk ki őket, mint macskát szarni?

Felebarátaim, amondó volnék, lássuk csak mi rá azt a macskafület a politikusok fejére, használjuk az agyi macskafiltert.

Ez volna az egyetlen helyes bánásmód velük.

És nekünk is ez lenne az egyetlen reményünk.

Na, mars ki, Vitya cica, ha enni akarsz, egerésszél, nincs most drága száraz táp!

Nem érdemled meg.

 

Szele Tamás

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása