Forgókínpad

Forgókínpad

Farsangoló választások

2019. július 06. - Szele Tamás

Kérem, lesznek ősszel ezek az önkormányzati választások, készül is rájuk mindenki, pártállás szerint, az emberek összefognak és szétválnak, mindenféle koalíciókat kötnek, amiket aztán vagy betartanak, és akkor büszkék lesznek arra, hogy milyen becsületesek, vagy nem és akkor arra lesznek büszkék, hogy mekkora reálpolitikusok, szóval forr az ellenzék, mint egy teáskanna, csak éppen – ma nem velük fogunk foglalkozni.

spottle_es_ufo.jpeg

(Fotó: 444)

Foglalkozunk velük épp eleget, különben is, megjósolhatatlan még, hogyan alakulnak a dolgok náluk, a magam részéről legszívesebben nyitnék a választások előtt egy hónappal egy irodát, amiben mindenre a világon lehetne fogadni, ami ezzel a politikai eseménnyel kapcsolatos, mert több kombinációs lehetőséget látok jelen pillanatban benne, mint a totón és a turfon együtt.

Na jó, szóval ellenzéki részről minden lehetséges és az ellenkezője is, lássuk, mi a helyzet a kormánypártnál?

Ott pláne.

Nekem senki se próbálja bemesélni, hogy a kormány higgadt kampányra készül a nyugodt erő pozíciójából, ugyanis a jelek arra mutatnak, hogy már nem is fejetlenség van náluk, hanem bolondokháza. Rögtön az az első jele az elmék megbuggyanásának, hogy Szentesen az egyik képviselőjelöltjük nem más, mint a hírhedett Georg Spöttle.

Ha most valaki megkérdezi, kicsoda Georg Spöttle, kávéscsészémbe dőlök.

Van még, ki e nevet nem ismeri? Sajnos nincs.

Spöttle az Ember, Aki Mindenhez Ért, migrációtól repülő csészealjakig, az Ember, Aki Sosem Dolgozott Semmi Hasznosat, és ő az is, aki az éji homályban szolgálati fegyverével kezében várja a kis szürke földönkívülieket. Mert ha még egyszer eljönnek, mondhatatlan borzalmakat művelnek majd vele. Állítása szerint ugyanis többször elrabolták volt, még abban az időben, mikor a Bundeswehrnél szolgált – hogy is mondjam csak, ha esetleg kiderül, hogy soha nem szolgált a Bundeswehrnél, akkor legalább az elrablásos állítás nem hazugság. Volt ez már minden, ha úgy vesszük, űrhajós is, még csak akasztott ember és képviselőjelölt nem. Na, most majd lesz, mármint jelölt, nem csodálnám, ha meg is választanák. Mindene megvan, ami a sikerhez kell: szépen, színesen és folyékonyan tud hazudni, csodásan szárnyal a fantáziája és mély a zsebe. Örök kár, hogy Nógrádi mesterről még nem tudjuk, indul-e valahol, de az lenne a legszebb, ha ő is Szentesen indulna: valóságos mintaváros lenne a településből. Legalább annyi migránskaravánt látnának, mint repülő csészealjat, bár a csészealj utóbbi időben gyakoribb jelenség mifelénk. Nekem különben van egy olyan gyanúm is, hogy Spöttle mester minimum háromszáz éves, csak szerény és titkolja. Korábban Karl Friedrich Hieronymus von Münchhausen báró volt a neve.

Nos, nem tudom, mennyi ész kellett ahhoz, hogy jóváhagyják ennek a rangrejtve utazó halhatatlannak a jelölését, de aki azt hiszi, hogy jobboldalon Spöttle a legkülönösebb jelölt, az nagyot téved. Van nála vadabb jelenség is, bizonyos Görömbei József, Herceghalomról, aki ugyan függetlenként indul a helyi polgármesteri címért, ráadásul van is 12 év gyakorlata az önkormányzati munkában, tehát mondhatnánk, hogy végre egy pártatlan szakember – de nézzük, miket ígér? 

Célom az, hogy Herceghalom szépüljön, fejlődjön, erős közösséggé váljon, de nem az idegenek betelepítésével. Herceghalom legyen a herceghalmiaké, ne váljon a pártok játékszerévé! Megvédjük a helyi, és az európai értékeinket, családtagjainkat, és a munkahelyeinket! Ha kell kerítést építünk vagy zajvédőfalat és korlátozzuk az idegenek indokolatlan letelepedését. A herceghalmi születésűeknek bérlakás programot vagy ingyenes CSOK-os építési területet ígérünk. Kötelezzük a helyi gazdasági élet szereplőit, hogy csak akkor alkalmazhatnak nem herceghalmi lakost, ha előzetesen 3 hónapig a meghirdetett állásra helyi lakos nem jelentkezik.”

Izé. Tehát Herceghalmon már a pesti is migráns, mint minden, nem ottani születésű magyar, avagy nem magyar állampolgár, esetleg nem kéne tartózkodási engedélyhez is kötni a község látogatását? Ha az ember megáll tankolni arrafelé, csak helyi lakcím-kártyával kaphat majd üzemanyagot? Azt már nem is mondom, hogy ha gyüttmentnek letelepedni sem lehet a községben, munkát vállalni sem, akkor ott jó ideig nem lesz – teszem azt – orvosi ellátás. Egészen addig, míg fel nem nevelnek pár bennszülött orvost, nővért. Esetleg önálló valutában és államiságban nem gondolkodik, Görömbei úr?

De ez még semmi.

Az ökumenikus templomot más vásári vagy profán célokra nem használnánk. Erre a célra új közösségi teret építenénk. A templomtornyot megemelnénk 10 méterrel, hogy messziről is látható legyen.”

Miért csak tízzel? Miért nem százzal, az angyalát? Látszódjék csak Pestről is! Vagy ezerrel! Határ a csillagos ég, éljen a szuverenizmus!

Megszerveznénk a lakóvédelmet. Újra felállítanánk a helyi polgárőrséget, megbízható, kigyúrt, kopasz fiatalokból, megfelelő fizetés fejében, autóhasználattal, egyenruhában, éjszakai járőrözéssel.”

Igen, ez valóban bizalomgerjesztő. Emelje fel a kezét, a skinheadeket és egyéb szélsőjobboldaliakat kivéve az, akit a nyugalom és biztonság érzése tölt el, ha egyenruhás, kigyúrt kopaszok járőröznek az utcán.

Továbbá ingyen biztosítanánk a házakra zászlókat és zászlótartókat a nemzeti színű zászló és a herceghalmi zászló számára. Közterületi rendezvényeken csak magyar együttesek, népzenék vagy katonainduló szólhatnának. Minden más típusú zenés rendezvény csak hangszigetelt épületben tartható.”

Mondom én, hogy lesz ebből önálló herceghalmi államiság, akárki meglássa. Sőt, Herceghalom Állam kilép az Unióból is, oly módon, hogy a pénzét elfogadja, sőt, követeli, de már a zászlaját nem teszi ki. Görömbei mester zenei ízlését meg csak dicsérni tudom, ugyanis ezekbe a kategóriákba tetszik tudni, például mi nem fér bele?

A Himnusz és a Szózat.

Az óvodás kortól bevezetjük a focitanítást és a céllövést. Új sport klubházat építenénk. A Móricz ligeten is fogunk műfüves pályát kialakítani. A cél, hogy mihamarabb az NB1-be kerüljünk. A TAO pénzek felhasználásával ezt el is fogjuk tudni érni.”

Céllövést.

Óvodás kortól.

Mivel, uram, csúzlival? Fogott már maga éles, katonai fegyvert a büdös életben, meg tudná mondani, milyen nehéz az AK-47, milyen nehéz a tár, mekkorát rúg vissza? Maga csak a filmekben látott gyalogsági fegyvert, annyit mondhatok, nem, hogy óvodásoknak, még érettségiző középiskolásoknak is nehéz ám az olyan parittya, amit harcban is lehet használni! Meg nincs is sok értelme az ifjúságot evvel kínozni: tudom jól, ugyanis én kaptam középiskolás koromban katonai kiképzést, olyan alaposat, hogy máig szétszedem, megtisztítom összerakom és belövöm a géppisztolyt, ha kell, de ne kelljen. Mi bizony nagyon utáltuk, és a nemzedékem egy százaléka sem hasznosította azt, amit a kiképzésen tanult.

No, ezt az embert ugyan nem a kormánypárt jelölte, az igaz, de nem is az ellenzék – ez privát őrült. Ha még meg is választják, több baj lesz vele hetente, mint az egész déli határszakasszal egész évben.

Jó, de kampányolni meg ki fog majd a Fidesznek?

Azt tetszenek mondani, a Kubatov-gárda? A kormánypárti trollhadsereg?

Akkor van egy érdekes hírem.

Most jó lenni katonának, Kubatovnak verbuválnak!

Nem viccelek, a KESMA megyei napilapjaiban már megjelent a hirdetés, ami szerint

„Polgári értékeket valló egyetemistáknak írtak ki pályázatot”.

És mit kell tenni annak érdekében, hogy meg is kapják ezt a pénzt?

A program időtartama alatt a hallgatók publikációkat, véleménycikkeket írnak és jelentetnek meg, hallgatótársaik körében közösségszervező feladatokat látnak el, valamint rendezvények szervezésében működnek közre.

A Szövetség az Új Nemzedékért Alapítvány által létrehozott program alapvető célja, a Fúzió Hallgatói Közösségek életre hívása, a felsőoktatásban résztvevő, polgári értékeket valló fiatalok ösztöndíj támogatása.

A pályázók köre

A programra azok az alapszakos (BA./BSc.) vagy osztatlan képzési formában résztvevő, felsőoktatási hallgatói jogviszonnyal rendelkező fiatalok jelentkezhetnek, akik:

18 és 25 év közöttiek

A 2018/2019-es tavaszi félévben minimum egy lezárt félévvel rendelkeznek

Aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek és nappali tagozatos képzési formában vesznek részt az alábbi felsőoktatási intézmények valamelyikében:

(Itt egy hosszú lista következik)

Kiváló írásbeli kommunikációs készséggel rendelkeznek

Felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel rendelkeznek

Előnyt jelent a pályázat elbírálása során:

Államilag elismert közép vagy felsőfokú komplex nyelvvizsga egy élő idegen nyelvből

Ajánlás civil vagy közéleti szervezeti vezetőtől

A megvalósítás paraméterei és az ösztöndíj összege

A program támogatott időszaka: 2019. augusztus 1. – december 31. (5 hónap)
A támogatás összege: nettó 60.000 Ft / hónap

A jelentkezés határideje: 2019. július 7. 24:00”

Akkor tessék sietni, már csak holnap lehet jelentkezni.

Mondjuk meglehetősen alulfizetik ezeket az ígéretes ifjú tehetségeket, de gondoljunk bele, mekkora karrier áll azok előtt, akik most itt kezdik a pályájukat. Lehet belőlük később még államtitkár is, már amennyiben megmarad ez a politikai rendszer.

Mert ha meg nem marad, akkor koldusnak se lesznek jók – ki adna majd alamizsnát egy ilyen embernek?

Hát, szóval igen nagy készülődést látok én az ellenzék sáncain túl is.

Csak épp azt nem bírom a jelekből eldönteni, igazából mire készülnek ezek az emberek.

Tényleg önkormányzati választásra?

Mert nekem inkább úgy tűnik, farsangolásra.

 

Frissítés: a mai napon, 2019. augusztus 13-án Görömbei József a következő levelet küldte számomra:
"Üdvözlöm! A https://forgokinpad.blog.hu/2019/07/06/farsangolo_valasztasok cikkében megemlített név szerint, teszi ezt olyan összefüggésben, ami hamis, egyoldalú, torz beállítás. Csodálom, hogy Ön mint ellenzéki, pont az iróniát nem fedezte fel benne. Ha tényleg érdekli a véleményem, akkor a http://herceghalom-online.hu/ oldalon elolvashatja. Hogy ne a baromság maradjon fenn az utókornak, kérem javítsa a cikkében a rám nézve méltatlan állításait. Köszönöm"
Én annyit tennék hozzá, hogy amennyiben iróniának szánta tételeit, annak én nagyon örvendek. Azonban nehéz felismerni egy tragikus korban az iróniát, néha még nekem sem sikerül. 

 

Szele Tamás

süti beállítások módosítása