Forgókínpad

Forgókínpad

Hozsánna néked, Leibowitz!

2020. január 26. - Szele Tamás

Tetszenek tudni, melyik a legnagyobb politikai erő Magyarországon? Nem válaszolom meg a kérdést, mert mindenkinek a saját pártja az, és emiatt nincs kedvem nehézlovassági sértéseket váltani, pedig már napok óta edzésben vagyok bizonyos írásaim miatt. De aki azt hiszi, hogy egyik vagy másik párt a legnagyobb erő az országban, bizony téved.

5g_tunteto.jpeg

(Fotó: 444)

A legnagyobb erőt az együgyűek képviselik.

Miféle együgyűek?

Sokfélék, elszántak, elkötelezettek, fanatikusok. Néha összeérnek a rögeszméik a politikával, néha nem: de hatalmas tömegről beszélek, hatalmasról és nagy részben fanatikusról. A dusnoki eset kapcsán szembesültem két jelenséggel: az egyik az, hogy aki a hagyományos politikai erővonalak mentén próbálja az eset mögött álló mozgalmat (jobb híján nevezem így) besorolni, az ellentmondásokba ütközik, a másik, hogy a hagyományos magyar politikai gondolkodás képtelen akár csak magyarázatot is adni a történtekre. Ugyanis egy keménykedő politikai rendszer gyermekvédelmi és népesedési kampánya idején találkozott egy törvényen kívüliséget hirdető, elvakult gondolkodásmóddal, és egyik fél sem fog engedni a dolgok jelen állása szerint.

Magát az esetet nem fogom ismertetni részletesen, megtettem már tegnap, már csak azért sem, mert az elmúlt huszonnégy órában azon kívül, hogy engem szidtak és fenyegetni próbáltak, semmi jelentősebb fejlemény nem történt az ügyben tudtommal, az említett jelenségeket pedig már megszoktam. Fontos azonban az este kapcsán megjegyeznünk, hogy a történet vidéken játszódik, ahol például a szociális munkások sincsenek teljes biztonságban a túlerővel szemben, tehát aki az ő munkájukat szidná, próbáljon egymaga bejuttatni egy védőnőt egy olyan házba, amit tízen őriznek előle... úgy, hogy a faluban egy rendőr van. Az eset megoldását azonban még így is a szociális szakembereknél keresném – bár a tízmillió magyarnak húszmillió határozott és markáns véleménye hangzott el a történtekről az elmúlt napokban, és mindenki kizárólagosan tudja a frankót – ugyanis ők legalább értenek hozzá és a realitásokkal számolnak, ismerik a környezetet.

Ennyit most Dusnokról, de lássuk a további híreket, amelyek azt mondatják velem, hogy az együgyűek kezdik követelni a politikai hatalmat.

Tegnap például tüntetések voltak Magyarországon több helyen is, Győrben és Budapesten – no jó, kis létszámú demonstrációk, de mégis, demonstrációk! – az 5G mobilhálózat bevezetése ellen. Lássuk a jelszavakat!

STOP 5G! Bizonyítsátok be, hogy ártalmatlan!”

EMBERKÍSÉRLET!”

Ilyenkor hol van az orbáni szabadságharc?”

De elhangzott az is, hogy:

Az 5G olyan lesz, mintha egy óriási mikrohullámú sütőben lennénk. Ha kakaót adnak rá, kinyír mindannyiunkat.”

Pócs Alfréd egri orvos, önkormányzati képviselő az 5G-vel magyarázta a memóriazavarokat és az autizmust is. Lehet valami igaza, ugyanis nekem memóriazavarom már volt pálinkától is, de autizmusom nem, tehát ha nem a pálinka okozza ezeket a tüneteket, akkor csak az 5G marad. Mellesleg Pócs úr ortopédiával foglalkozik, így az említett gondok mintha nem tartoznának a szakterületéhez. De térjünk vissza a jelszavakhoz.

Mi az, hogy bizonyítsák be, miszerint az 5G nem ártalmas?

Bizonyítsák be ők, hogy ártalmas! A római jog óta tudjuk, hogy a bizonyítás a vád kötelessége, mert negatívumot nem lehet bizonyítani, vagy csak a legritkább esetben sikerülhet. Az orbáni szabadságharc úgy kerül a képbe, hogy az 5G-ellenes mozgalomnak meggyőződése, miszerint az 5G-t a titokzatos, ám világméretű és mindent átható Háttérhatalom akarja bevezetni, melyet a Bilderberg-csoport alakváltó gyíkemberei irányítanak. Az elmélet anitszemita aspektusait most nem ismertetném, de bőven vannak. Ez a két demonstráció is egy világméretű tüntetéssorozat része volt, de hiszen érthető is: ha a Háttérhatalom az egész világra kiterjed, akkor az ellene folyó szabadságharcnak is ki kell terjednie.

És nemzetközivé lesz... ha nem is holnapra.

Az, hogy az 5G frekvenciáját már régóta használják, csak nem ekkora penetrációban, ennyi helyen, senkit sem zavar: az sem, hogy ha ez a mikrohullámú sütő-maszlag igaz lenne, meg lehetne tenni 2G-vel, 3G-vel, 4G-vel is, mert csak befektetett energia kérdése volna – de nem igaz, és műszakilag is kivihetetlen, olyasmit vizionálnak, mintha rákötnénk egy 4,5 voltos izzót a hálózati 220 voltra, és azt várnánk, hogy sokkal fényesebben világítson. Hogyne, fényesebben is világít – az alatt a századmásodperc alatt, amíg kiég. Szóval, nyugalom, adótornyokkal nem lehet megsütni a világot, arról nem is szólva, hogy senkinek sem áll érdekében. Még a legrosszabb indulatú politikusnak vagy üzletembernek sem érdeke elpusztítani a világot, ha ki is használhatja, ki is zsákmányolhatja. Ugyanez a logika cáfolná a chemtrail-elméletet is, mely azt állítja, miszerint az összes repülőgép mérgeket permetez a civil lakosságra, polgári légiforgalom nincs is (aki azt állítja, hogy repült már valahova, az hazudik és a Háttérhatalom ügynöke) és ami miatt a magyar gazdák egyike a minap lézerrel próbált elvakítani egy leszálláshoz készülő pilótát – de évente több száz ilyen kísérletről tudunk.

Elővehetném az oltásellenességet is, ami annyira emberbaráti, hogy szó szerint irtani fogja a következő generációt, legalábbis azokat közülük, akiket bölcs, gondoskodó szüleik elmulasztottak beoltatni: pár éve egy kutatás véletlenül kiderítette, hogy a modern oltásellenességet népszerűsítő profilok kilencven százaléka orosz eredetű robot vagy valós személy volt, melyek folyamatosan vitákat generáltak, hogy fókuszban tartsák az oltások állítólag káros voltát az amerikai fórumokon. Hogyan is történt?

Még 2018-ban indult el egy kommunikációs kutatás az Egyesült Államokban. A washingtoni George Washington Egyetem kutatói arra szerettek volna rájönni, hogyan segíthetnék a közegészségügyi dolgozók online kommunikációját, de mint a CNN beszámolt róla, minden ilyen jellegű fórumon szinte kizárólag oltáspárti és oltásellenes, viszont vérre menő vitákba ütköztek. És mivel volt rá kapacitásuk, megvizsgálták a vitatkozó „szakértőket”. Honnan jönnek, kik is valójában – érdekes módon az elsöprő többség mindkét oldalon orosz troll volt, olyanok is, akiket már más területről ismertek, olyanok is, akik ennek a témának a kedvéért születtek, mint profil. Gyakorlatilag több ezer fős csoportokban vitatkoztak és vitatkoznak oltásügyekben – egymással, idekapcsolva a politikát is, és vadítva a közéjük keveredő civileket.

Elővehetném a laposföldeseket is, akik szintén egyre többen vannak, és akik egyre elfogadottabbak Magyarország bizonyos köreiben – a rendezvényeiket tavaly a Polgári Mulatóban tartották, ott, ahol máskor Bencsik András és Gajdics Ottó ad elő.

Bár, ahogy a két említett úr nézeteit ismerem, előadhatnának a laposföldeseknek is, nem támadna nagy vita és nem ütköznének végzetesen a világszemléletek.

Elővehetnék sok mindent, mert nagy a magyar és nemzetközi felhozatal együgyűekből, de én most mégis egy sci-fi regényt veszek inkább elő. Walter M. Miller Jr. írta, az a címe, hogy „Hozsánna néked, Leibowitz!” Egyike az első posztapokaliptikus regényeknek, még 1959-ben jelent meg. Az a történet lényege, hogy a hülye és rövidlátó politikusok miatt kitör az atomháború, a világon végigsöpör a Tűzözön, de nem halunk ki, viszont barbárságba süllyedünk. Aztán:

...megszületett a gyűlölet. És a gyűlölet szava azt mondta: Kövezzük meg, belezzük ki, égessük meg azokat, akik ezt cselekedtek! Legyen tűzáldozat azokból, akik a bűnös tettet elkövették, bérenceikkel és bölcseikkel egyetemben; pusztítsa el őket a tűz, pusztítsa el minden munkájuk nyomát, a nevüket, még az emléküket is! Végezzünk velük mind, és tanítsuk meg gyermekeinknek, hogy ez a világ új világ, hogy ne tudjanak semmit elődeik tetteiről. Egyszerűsítsünk le mindent, hogy aztán elölről kezdődhessék a világ!

Így történt tehát, hogy a Tűzözön, a Radioaktivitás, a járványok, a téboly, a nyelvek zűrzavara és az őrjöngés után elkezdődött az Egyszerűsítés vérontása, amikor az emberiség maradványai is ízekre szaggatták egymást, megölték az uralkodókat, a tudósokat, a mérnököket, a tanárokat, mindenkit, akire a felajzott: csőcselék vezérei rámondták, hogy halált érdemel, mert része volt abban, hogy a Föld ilyenné lett. Semmi sem volt olyan gyűlöletes a csőcselék szemében, mint a tanult emberek; először azért, mert annak idején a fejedelmeket szolgálták, de később már azért, mert nem voltak hajlandóak csatlakozni a vérontáshoz, és megpróbálták megfékezni a csőcseléket, melyet „vérszomjas együgyűekként” emlegettek.

A csőcselék készséggel elfogadta a nevet, és felharsant a kiáltás: Együgyű? Igen! Igen! Együgyű vagyok! Te is együgyű vagy! Mert egy az ügyünk: hogy az írmagját is kiirtsuk a nagyokos csibészeknek, akiknek ezt az egészet köszönhetjük! Gyerünk, együgyűek, mutassuk meg nekik! Van itt olyan, aki nem együgyű? Kapjátok el a disznót!(Békés András fordítása)

Ugye, ismerősen hangzik?

Nem is kell hozzá most már nekünk Tűzözön, elég a rettegés, amit az álhírek, összeesküvés-elméletek keltenek, elég a munkanélküli, devizahitellel küszködő vagy közmunkára kényeszerülő polgár rettegése a holnaptól. Már nem is ettől vagy attól, egyszerűen a holnaptól, a politikai rendszertől, ami mindentudónak, gondoskodónak mondja magát – nem az – és amiről azt hiszi, hogy a Tudás, a Tudomány is a részét képezi, holott ez a mi rendszerünk azzal is hadban áll.

Elég a szélhámosok sima szavú hazugsága, a politikai kalandorok uszítása, az „ellenállás” betyár-romantikája, és a hétköznapi életben is olyan döntések születnek, amiket képtelenség ép ésszel megmagyarázni.

Márpedig minél több ember kerül kilátástalan helyzetbe, annál több lesz az együgyű, és ez még képzettségtől, végzettségtől is független – legtöbb polgártársunknál az érzelmek, amennyiben eléggé felkorbácsolják őket, minden további nélkül átveszik a hatalmat az értelem fölött és diplomás emberek is képesek csőcselékként viselkedni, ha úgy fordul a kocka.

A politikának szintén az az érdeke, hogy az érzelmeket manipulálja, éspedig mindenfajta politikának, akkor is, ha ezzel akár szélhámosokat is juttat némi hatalomhoz, súlyhoz.

Ezért mondom: nem egyik vagy másik párt Magyarország meghatározó politikai ereje, hanem az együgyűek.

És rettegek attól a naptól, amikor felfedezi őket potenciális szavazóbázisként a hivatalos politika.

Bár az az érzésem: erre már sor került, csak egyelőre még dolgoznak a módszereken.

Szent Leibowitz, könyörögj érettünk!

 

Szele Tamás

süti beállítások módosítása