Forgókínpad

Forgókínpad

Háttérhatalom és sajtos pogi

2020. október 28. - Szele Tamás

Azért mélységes mély a paranoia kútja, mélyebb, mint a múlté, megszédül az ember, ha belenéz... de nézzük, mert tudni kell, mit gondolnak azok, akikkel nem értünk egyet. Most például a Minden Szó oldotta meg (igen, megint ők) a Világ Összes Problémáját, egyetlen huszárvágással.

alufoliasapkas_macska.jpg

Nem kis dolog minden bajra megtalálni a nagy, általános választ, erre talán csak Douglas Adams volt képes, mikor megtalálta az Élet, a Mindenség meg Minden megfejtését, miszerint negyvenkettő. Ezt persze ő sem értette, de legalább nem is akarta. A Minden Szó ellenben akarja, és olyan magyarázatot talált, hogyha azt rátennék egy kocsi rúdjára Kisázsiában, maga lenne a gordiuszi csomó. Akkor nézzük. 

Nyakoncsíptük a Háttérhatalmat – Ugyanazok szervezkednek Budapesten, akik Lengyelországban”

Csak össze ne tévesszék a két helyszínt, amilyen szétszórt ez a Háttérhatalom mostanság, még a végén képes erre is.

Valami szörnyűség készül Európában. Tudjuk kik készítik elő a terepet, és nagyjából tudjuk, hogy mi a cél. Kulcsszerepet kap Franciaország, Lengyelország, és természetesen Magyarország is. A többiek később csatlakoznak.”

Hát, ha szörnyűség készül, az sosem jó, sőt, ezzel szemben merőben kellemetlen tud lenni. Ámde készül-e? Nem lehet, hogy egyszerűen arról van szó: ezekben az országokban egymástól teljesen függetlenül és különböző okokból, de a lakosság jelentős része elégedetlen a kormányzat bizonyos lépéseivel? És ami Varsóban bántja a jó lengyeleket, az nem azonos azzal, ami Párizsban a franciákat, Budapesten meg a magyarokat bántja? Ráadásul nem is mindenki zúgolódik, szóval talán kissé elhamarkodott dolog attól tartani, hogy leszakad az Ég. Valamikor régen, a hetvenes-nyolcvanas évek fordulóján egy falfirka jelent meg a Dózsa György úton, egy házfalon:

Bolsik, ne emeljétek a sajtos pogi árát, mert baj lesz!”

Emelték és baj is lett, persze nem nagy baj, csak olyan magyaros. Javasolnám egyébként a sajtos pogi árszabályozásának miniszterelnöki hatáskörbe vételét, mert az a köznyugalom záloga. De lássuk, mire jöttek rá a váteszek a Minden Szónál?

A lengyeleknél abortusztörvény miatt tüntetnek, rongálnak, templomokba törnek be, és persze Duda ellenfele a főpolgármester is ott volt a megmozdulásokon, nem törődve azzal, hogy mennyi ember fertőződik meg. Ugyanezt csinálta az SZFE tüntetésen a főpolgármester. Micsoda véletlen, igaz? Minden ugyanaz, mindenhol, minden országban ugyanazt szervezik, ugyanazok az erők: a lényeg a káosz és a nemzeti kormányok gyengítése, leváltása, és valami egészen új dolog, valami szörnyen beteg, és veszedelmes újdonság létrehozatala.”

Hát, félelmetes hasonlóságok vannak, meg kell hagyni. Ha minden ugyanaz, amihez köze van egy főpolgármesternek, akkor azonnal be kell csukni az Állatkertet, mert tudomásom szerint ott már több alkalommal is megfordult Budapest első embere. De lépjünk tovább, a virológiához.

A Covidot azért fejlesztették ki, hogy egyrészt valaki sokat keressen rajta: tudjuk kik. Másrészt a Covid 19 egy gazdasági és biológiai fegyver is egyben. Mindig, minden körülmény között, ha a világban jelentős esemény történik, azt ugyanazok a háttérerők irányítják, amelyek háborúkat, világháborúkat, netán trianoni tragédiákat okoznak. Globális válságot csakis globális erők tudnak okozni. Így van ez a Covid 19-el is. A vírus már régen készen volt, szépen elkészült egy laborban, a vakcina is régen készen van már, csak meg kell várni, hogy a káosz minél nagyobb legyen, majd akkor azt fogják mondani: „kész a vakcina!”. Ugyan, már rég kész. Hisz kik irányítják az Európai beszerzést? Az EU természetesen. Na, ugye.”

Ennek mi köze az előző bekezdéshez? Semmi a világon, de a kórisméhez annál több. Tehát, ha jól értem, a Minden Szó szakértője úgy gondolkodik, hogy amennyiben a gyógyszergyáraknak anyagi haszna származik a majdani vakcina termeléséből, az bizonyítja, hogy a járvány mesterséges eredetű és a Háttérhatalom terjesztette el. Nem tetszenek fordítva ülni azon az éjjeliedénykén?

Ugyanis – álmomban ne jöjjön elő, de megeshet – ha az én fürdőszobámban csőtörés lenne, nem volna más választásom, azonnal vízvezeték-szerelőt kéne hívnom, hiszen nem akarok kárt okozni az alattam lévő raktárnak. Nem lenne olcsó, sőt, kifejezetten drága lenne, de más választásom nem is lehetne. Azonban ha fizetés előtt megvádolnám a szerelőt, hogy ő okozta a csőtörést valamilyen furfangos úton-módon, mert lám, anyagi haszna származik belőle, tökéletes bolondnak tartana és az is volnék. Csak éppen nem lehet senkitől sem megtagadni a munkadíjat így. A szerelő munkája pénzbe kerül, a gyógyszer pénzbe fog kerülni, és lehet, hogy senki sem szeret fizetni, de vagy lepengetjük a dolgok árát, vagy felejtsük el a szolgáltatást.

Ezek után szerzőnk visszatér a magyar-lengyel-francia tengelyre analógiát állít fel a tüntetések között (erősen sántít, de ez őt nem érdekli), majd megjegyzi:

A közösségi média, a nemzetközi zeneipar, és kultúra által felépített droidhadsereg bevetése világszerte

A fiatalokat nagyon könnyű megvezetni, irányítani, ezért alkalmazzák őket. Megnézheti bárki, minden ilyen nemzetközi erők által szervezett tüntetésen fiatalok vannak, közösségi médiát használó droidok, befolyásolható droidok. Ez megy már hosszú évtizedek óta a zeneiparban, a kultúrában, és a filmiparban, és a reklámiparban is, világszerte. Csodálkozunk, hogy ilyen nagy már a droidhadsereg világszerte?”

Attól, hogy ötvenkét éves fejemmel nem minden mai zenét szeretek hallgatni, a fiatalok nem lesznek droidok, ahogy az öregek sem lesznek azok, meg senki más sem, akivel nem egyezik az ízlésem – más-más emberek más-más körülmények között különböző dolgokat kedvelnek meg, ilyen az élet. Különben is: én például szeretek pekingi operát hallgatni, de magamon kívül nem ismerek embert, aki egyáltalán képes volna elviselni (na jó: a kínaiakat kivéve), akkor tehát mindenki más droid? Dehogy is, én sem vagyok az, ők sem, csak nem ugyanazt szeretjük. Ettől kerek a világ. Azonban megvan a megoldás!

Mi a megoldás? Tennivalók Magyarországon

Csak Magyarországgal tudunk foglalkozni, mert a helyi francia, lengyel vagy más országok sajátosságait nem ismerjük, így arról nem tudunk semmit sem mondani.

Amit viszont tehetünk Magyarországon, azt meg kell tennünk. Ezek szerintünk a következők kell legyenek:

  • Semmilyen komoly, megosztó törvényt nem szabad meghozni a 2022-es választásokig

  • További jóléti intézkedések meghozatala: remek „ötlet” a családtámogatás kibővítése, és az orvosok béremelése

  • A választások megnyerése után azonnal törvényt hozni, nagyon kemény törvényeket, és egy huszárvágással minden külföldi NGO-t eltakarítani Magyarországról, A-hangtól kezdve a Norvég alapig, az összes nemzetbiztonsági kockázatot jelentő szervezetet kitakarítani az országból!

  • Sokat és sokan imádkozni Magyarországért”

Az utolsó ponttal egyetértek, az imádság sosem árt. Annyit még hozzátennék, hogy rakjuk ki a falu végére a vasvillát is, mert akkor nem jön bé a kórság, hanem megakad rajta, oszt ott fog tekeregni kínjában. A „nemzetbiztonsági kockázatot jelentő szervezetek” betiltása azért is nagyon jó ötlet, mert bármit jelenthet, elég, ha Földi László vagy Szakács Árpád munkásságát tekintjük, ők megtalálják szükség és igény esetén egy szalonnasütésben is a nemzetbiztonsági kockázatot, szóval igen, zsarnokságot tényleg így kell építeni.

Rendben, tehát gondoljunk bele, hogy minden így történik majd (az benne a rémítő, hogy nem zárhatjuk ki ennek a lehetőségét), akkor jó lesz? Dehogy lesz jó, minden lesz, csak béke, szabadság és egyetértés nem. Olyan diktatúrát álmodik elénk a Minden Szó, amire még Rákosi is elégedetten csettintene. Szálasi meg főleg. Nem csak a szó nem lenne szabad, de a gondolat sem.

És rend sem volna. Nem az a rend, ha vaskézzel fegyelmezzük az országot, hanem az, ha az az ország működik, de így nem is lenne rá képes. Tulajdonképpen ezek az emberek a rendszerváltást akarnák visszacsinálni, de olyan alaposan, hogy rosszabb legyen a végén, mint bármikor vérzivataros századaink során, pedig bajban, nyomorúságban sosem szűkölködtünk.

Mindezt egy elképzelt Háttérhatalom miatti rettegés okából kéne bevezetni, ami annyira valós, mint a mumus vagy a Hétszűnyi Kaponyányi Monyók.

Nem is az a baj, hogy ilyesmik szóba kerülnek, hiszen épeszű ember rögtön látja, mekkora szamárságok, az a baj, hogy ezeket a dolgokat felnőtt emberek komolyan veszik. Így szokás orbitális baromságokat elkövetni, ebből lesznek a boszorkányperek, inkvizíciók.

Ez van, kérem, sajnos a korszerű orvostudomány nem ismeri a paranoia gyógyszerét, javaslom a szerzőnek, hogy sose menjen ki otthonról alufólia-sapka nélkül, mert egyedül az képes meggátolni a Háttérhatalmat abban, hogy olvasson értékes gondolataiban. Még jobban teszi, ha egyenesen a tésztaszűrőt rakja a fejére, abban több a matéria, azt az 5G sem viszi át, igazi Faraday-kalitka.

Emberek, vigyázzunk az ép eszünkre. A legtöbb marhaságot félelmében követi el a rettegő, beijedt tömeg.

Nincs Háttérhatalom.

A COVID-19 egy betegség, természeti csapás, nincs felelőse.

Magyarországot senki sem akarja elfoglalni.

De imádkozni azért nem ártana. Egy kis józan észért például.

És figyelem: ne emeljék a sajtos pogi árát, mert baj lesz.

Ha nem emelik: nem lesz baj.

Ellenben ha csökkentik, jó lesz.

Egyszerűek ezek a dolgok.

Ja: nem azok.


Szele Tamás

süti beállítások módosítása