Forgókínpad

Forgókínpad

Tibi atyától Gődény doktorig

2021. január 30. - Szele Tamás

Akárhogyan is nézzük, valami történik azon a most már egyértelműen politikainak tekinthető oldalon, aminek neve sincs: a kormánymédia a „vírustagadó” kifejezését használja rájuk, dr. Gődény a saját maga által kitalált „járványszkeptikus” szót, pedig ennek a mozgalomnak sokkal több árnyalata van. Ezt még elemezzük majd, egyelőre lássuk: mi történik?

horsemen_of_the_apocalypse.jpg

Indulatok forrnak és mintha szakadásokat is látna az ember: buzog a tettvágy, most már nem is az a kérdés, mit kéne tenni, mert mindent is, az sem kérdés, ki tegye a mindent, mert világos, hogy a hősies magyar nemzet, akitől mindig elvárta és elvárja minden hordószónok, hogy végezze el a nehezebb, fárasztóbb és mocskosabb részét a politikai tevékenységnek, ha kell, lesz szíves vérezni is, a babért, a pénzt és az értéktárgyakat majd tessék csak a politikusokra hagyni – ha kicsit a kulisszák mögé nézek, azt látom, hogy jelenleg a járványpolitika lovasai között inkább az a főkérdés, hogy ki vezesse a tiltakozást.

Ki legyen a főnök? Ki bontson zászlót?

Persze saját maga szerint mindegyik járványlovas vezér – főnök, sőt, az egyetlen valódi vezető.

Az elmúlt pár napban több olyan mozzanat is lezajlott a magyar politikai félvilágban, ami egyfelől hamarosan várható demonstrációkra, másfelől bizony egymás közti belharcokra utal, ezekkel fogunk ma foglalkozni, de előtte annyit még meg kell jegyeznem, hogy én ebben az írásban a politikai jelenséggel foglalkozom, nem az orvosival, kivéve egyes elmeorvosi vonatkozásokat, jelesül, mikor néhány ember megőrül. Szóval, virológus ma sem leszek, azzal foglalkozzon a másik tíz-tizenötmillió szakértő. Engem a politikai jelenség érdekel és az azon belül vagy körülötte zajló folyamatok.

Kezdjük azzal, amiben valamennyi – igaz, üzleti – logika még akad is. Nem kisebb személyiség szólalt meg tegnap este az Indexen, mint valamelyik Tibi atya (tudni kell, hogy Tibi atya nem egyetlen személy, hanem legalább négyen-öten találták ki ezt a fiktív lelkészt). Tibi atya már messze nem egy Facebook-mém, nem egy viccoldal, hanem egy szerteágazó és normális időkben igen jövedelmező vállalkozásrendszer, ami a dolgok természetéből fakadóan leginkább a vendéglátóiparból él. Csak hogy most nem normálisak az idők, tehát nem is él meg belőle, és a közelgő csőd ellen egy megoldást lát: tömeges nyitást, de nem február elsején, hanem március 15-én. Idézzünk az interjúból:

Először is választunk egy olyan dátumot, amikor az emberek mozgósíthatók. Március 15-e közel van, éppen ezért nem elaprózni kell a forradalmi libidót, hanem taktikusan összpontosítani és egy-kétezer ember helyett felépíteni egy nagyobb, országos megmozdulást.

Március 15-e történelmi hagyományaink szerint is a szabadságjogokért való kiállás ünnepe. Ki kell vonulnunk az utcára, ahol nem tudják vegzálni az üzleteinket, majd kint maradni addig, amíg meg nem hallgatnak. (…) A rendőrség nem fogja engedélyezni, de ha nem tesszük, mindenünket elvesztjük. Nincs vesztenivalónk, nem tudunk hova hátrálni. A magam részéről, ha nem érkezik olyan bejelentés, ami nem tessék-lássék, hanem érdemi, az alkotmányos jogaimat szavatoló támogatás, március 15-én megfogok egy széket és egy kocsmaasztalt, kihúzom a 4-6-os villamos síneire, és onnan – hogy klasszikust idézzek – „a véremen és a taknyomon” tudnak csak elrángatni. Ha addig nem kapunk támogatást, minden vendéglátót, taxist, edzőterem-tulajdonost, szórakoztatóipari dolgozót, közéleti véleményformálót, fővárosit, vidékit – mindenkit, aki szerint az alkotmányos alapjogaink legalább a magántulajdonunk védelméig megilletnek – arra kérek, hogy tartson velem!”

Odáig egyet is lehet érteni az indulattal, hogy más országokban az állam kompenzálta a kisvállalkozók kieső jövedelmét, nálunk ezen a téren csak adókedvezményt adtak, ámde az tény, hogy nulla bevétel esetén a nullának bármely százaléka is nulla, tehát a kedvezmény semmit sem ér. Az is vitathatatlan Tibi atya véleményében, hogy ezzel szemben Mészáros Lőrinc 17 milliárdot kapott ugyanettől az államtól, szállodafelújításra – ennyiből a teljes budapesti vendéglátó szektor kihúzhatná az első negyedévet, ha kompenzációra fordítanák. Ellenben Tibi atya választ is kapott. Ritka az ilyen gyors válasz, valószínűleg nem is neki szánták, hanem a terjedő újranyitási kezdeményezéseknek, melyből nem egy és nem kettő van, de tény, hogy az interjú tegnap 19:49-kor jelent meg, a Magyar Közlöny pedig az éjjel már be is mutatta a kormány válaszát.

Persze, hogy szigorítanak, nem is akármennyire.

Ha valaki helyben fogyasztásra kinyitná az üzletét, és erről a rendőrség tudomást szerez, az üzletet hat hónapra ideiglenesen bezáratja. Ha az üzemeltető ennek ellenére újra kinyit, egy évre záratják be. Ráadásul mindkét esetben ugyanarra az időtartamra a teljes vendéglátói tevékenységtől is eltiltják, más cégei sem foglalkozhatnak vendéglátással fél vagy egy évig.

Eddig százezer forinttól egymillió forintig terjedő bírság kiszabására volt lehetőség, valamint 1 naptól legfeljebb 1 évig tartó ideiglenes bezáratásra.

Tovább szigorította az Orbán-kormány azt is, hogy a kötelezettségszegés megállapítása és a büntetés kiszabása után a vendéglátóegység vezetője vagy az éttermet működtető cég tagja személyesen vagy más cég tagjaként nem végezhet vendéglátói tevékenységet. Ha a tiltás ellenére ezt mégis megteszik, és a rendőrség erről értesül, akkor

Az üzemeltetőt egymilliótól ötmillió forintig terjedő bírságra büntethetik.” (Index)

Ezzel a kocsmárosok lázadását sikeresen le is szerelték, de mi lesz a szélsőjobboldaliakéval? Mert Tibi atya gazdasági érveivel lehet vitatkozni, lehet őket cáfolni, tagadni vagy elfogadni: de az „Orvosok, Tudósok és Egészségügyi Dolgozók a Tisztánlátásért” nevű gittegylet már a mesék és a legsötétebb qanonista rémhírek világából beszél. Nyilatkozatot adtak ki január 24-én, melyben meghökkentő dolgok szerepelnek – elnézést, hézagosan idézem, ugyanis igen terjedelmes.

Minden jel szerint a magyar kormányzat másokkal együtt (társ-szervezeteik, oldaltól függetlenül az egész magyar politikai elit, a médiák döntő többsége, a tudományos társadalom jelentős része, az egyházak,) egy globális emberiség elleni összeesküvéssel párhuzamosan (WHO, az Agenda 21, Agenda 30, Event 201, Világbank, Világgazdasági Fórum, ENSZ, bizonyos multinacionális vállalatok) destruktív, életellenes, előre megírt jövőprogram elemeit követi és ennek megvalósításáért – egy mondvacsinált, alapos tudományos bizonyítás nélküli járványra hivatkozik, amellyel a társadalomban általános félelmet kelt. Biztosan látható, hogy az egyre súlyosbodó intézkedéseknek nincs utolsó része, egyik után következik a másik és ezen módon a jövőben is egyre rosszabb lesz. A Kormány és érintett hivatalai tárgyalásra, megbeszélésre egy szakmailag és társadalmilag elfogadható korrekcióra nem készek, a személyi és gazdasági jogainkat egyre erősebben és önkényesen korlátozó intézkedéseket hoznak, az intézkedéseket jószándékúan vitató személyeket elhallgattatják, megbízható jövőképet pedig nem mutatnak – emiatt a társadalom jelentős részében komoly aggodalom, pánik alakult ki.”

Globális, emberiség elleni, életellenes összeesküvés. Hát ez bizony rémmese, melyik Breitbartból tetszettek fordítani? Pánik is csak akkor van, ha keltik, és szerzőink pont ezt teszik. De legalább alaposan.

A COVID 19 „védőoltások” már megkezdett beadása reális egészségügyi veszélyt jelent a magyarság génállományára, egészségére, jólétére, akár életére, de ezen védőoltások megtagadása is a hatalmi erőszak, kényszerítés és zsarolás révén életkilátásaink rövidülését okozhatja. Vagyis akár beadatjuk, akár megtagadjuk az erőszakolt „védőoltásokat”, akkor is az életünkre törnek.”

Ez annyira tudománytalan, hogy értelmetlen is. Mutassanak már egyetlen embert, akit azért vertek agyon, mert nem engedte, hogy beoltsák.

Megértettük, hogy a járvány egy elterelő „hadművelet”, a valódi történés az emberek nincstelenné, kiszolgáltatottá tétele és jó úton haladnak efelé. (…) A magyarságot fel kell szabadítani a rá erőszakolt indokolatlan globalista pánik alól, vissza kell adni a biztonságos életbe vetett hitét, utódaink jövőjét, meg kell védeni a kényszerintézkedésektől!”

De csak a magyarságot. Más népség felszabadítása szóba sem jöhet. Kár, hogy tudtommal más országokban is van járvány, sőt, erről tavaly két különböző európai államban is meggyőződtem a saját szememmel. És milyen úton tetszenek ezt gondolni?

A Magyarok Világszövetsége elvben kész egy jogtudományi konferenciát létrehozni, amennyiben száz ezernél nagyobb létszámú kezdeményező kinyilatkoztatja, hogy nem tekinti hatályosnak a jelenlegi alkotmányt.”

Érdekes, én úgy tudtam, hogy a MVSZ maximálisan kormánypárti és bőséges dotációban részesül. Ha Patrubány megőrült, és el akarja veszíteni mindenét, ez a legbiztosabb módja a dolognak. De a járvány ellen mit tegyünk?

Alapvető fontosságú a magyarság élete erkölcsi alapjainak újraépítése és megszilárdítása. Ehhez véleményünk szerint segítségül hívható az ősi magyar (szkíta) kultúra, az egyházaktól függetlenül is létezni tudó szilárd egyéni, kisközösségi Istenhit (bármilyen erőszak mentességet és szeretetet hirdető felekezet is az, az Egy Istenhit szellemében), a hagyományos kulturális közösségek megtartása és újraépítése, a keleti tradicionális szellemiség szerinti életet élő kis közösségek térnyerése. A COVID miatti intézkedések és kialakult helyzet megmutatta, hogy a globalista kultúra észrevétlenül megmérgezte az emberek lelkét, legyengítette a társadalom önvédő mechanizmusait, de sajnos többnyire az egyházak sem adják meg a szükséges muníciót, hanem részt vesznek a globalizmus térhódíátásának támogatásában. Jelmondat: a társadalom megújulásához a globalista, versenyszellemű törtetés, „győzzön az erősebb” filozófiája helyett szükség van az ősi, az Istenhitre, erőszakmentességre, szeretetre épülő erkölcsiségre. Ezek támogatását be kell építeni egy új társadalmi berendezkedés struktúrájába is.”

Hát, az ősmagyarok valóban egy kivételesen erőszakmentes nép voltak, Botond is csak azért törte be Bizánc kapuját, mert mikor csengetett, nem nyitották ki neki. Pedig ő csak virágot akart vinni a császár lányának. Szó nem volt hadjáratról az ősmagyar történelemben, egyszer sem.

Úgy látjuk, hogy az új világrend Magyarországon is küszöbön áll, de másként, mint a globalisták képzelik.”

Csak az a kár, hogy Qanont kihagyták belőle. Van még két érdekesség: ezt az iratot sem Lenkei, sem Gődény doktorok nem írták alá. Gődényről gondolom is, miért: nem bolond ő, látja, hogy ez valami járványügyet lovagoló szélsőjobboldali mozgalom indulása, és nem lesz bolond a saját, szintén járványlovas pártját belevinni egy ilyen öngyilkos kalandba, hiszen odaveszne minden eddigi munkája, mikor ezeket takarékra állítják a hatóságok. Hogy Lenkei miért nem írt alá, nem tudom, de lehet, az ő esetében is óvatosságról van szó.

Mindenesetre Gődény már teljesen nyilvánosan folytatja a pártépítést, sőt, olyan statisztikát tett közzé, ami szerint 2022-től az ő pártja lenne a mérleg nyelve a Parlamentben. Hogy nézne ki az Országgyűlés szerinte?

Ha a biztos szavazókat vesszük alapul, akkor egy most tartandó országgyűlési választás végeredményeként az 5% feletti pártok megközelítőleg a következő eredménnyel és létszámmal jutnának be a parlamentbe:

- a Fidesz 47%, ami 93 képviselőt jelent,
- az ellenzéki összefogás 44%, ami 88 képviselőt jelent,
- Dr. Gődény György járványszkeptikus mozgalma 9%, ami 18 képviselőt jelent.

No, ha ezt elhiszik a valódi politikusok is, lesz majd nemulass: hiszen ha a gődényita becslésnek hitelt adunk, bármely másik fél többségbe kerülne a 18 mandátum megszerzésével. Ezt nem hagyhatják, de irreális is: maga a felmérés módja, a kérdések feltevése is hiteltelenné teszi a közvélemény-kutatást, amit „marketing munkát és felméréseket végző call-centeresekkel” végeztettek el, ugyanis doktorunk szerint a profik csalnak. Így viszont lehetővé vált, hogy az amatőrök is csaljanak.

Hát így lovagolják a világjárványt a magyar politika al- és félvilágától kezdve a kormánykörökig mostanság. Személyes nézetem az, hogy

  1. ennek már a világon semmi köze nincs a járványhoz

  2. az elégedetlenségek folyamatos szítása és a kormánypolitika alkalmatlansága együtt rövidesen 2006-os típusú zavargásokhoz vezethet majd, melyek a világon semmit nem fognak megoldani, de valószínűleg sokkal erőszakosabbak lesznek az akkori eseményeknél.

Ne legyen igazam, de mintha nagyon erre menne itt a játék.

Meg persze pénzre, hatalomra.

 

Szele Tamás

süti beállítások módosítása