Forgókínpad

Forgókínpad

A Pluton chip fikciója és más történetek

2021. május 12. - Szele Tamás

Érdekes hírrel kell kezdenem: az oltásellenes, qanonista mozgalom megtalálta a Szent Grált vagy a Bölcsek Kövét, vagy amit még keresni szokás. Megoldották a tényellenőrzés problémáját, miáltal kísértet járja be a Facebookot, a Pluton chip kísértete. Az FSZB meg röhög a markába és iszik még szto gramot, bár nemsokára abbahagyja, mert sok lesz a jóból.

microchip.png

(Fotó: The Stonk Market)

Szóval, kezdjük az elején: ma reggel érdekes poszt jött szembe a közösségi oldalon. Engedelmükkel idézném, név nélkül, de a maga teljességében, ugyanis fontosak lesznek a részletek.

Kedves több mint 2 millió!

Nagyon jó hírem van számotokra. (A becsapott, rábeszélt nem képben lévő időseket, és a megzsarolt gyerekeket nem számolom bele, mert az is a középkorosztály sara!) Visszatérve a hírre, (ami már április 8-án kihirdettetett hivatalosan!) valószínűnek tartom, hogy lassan tudtok majd a csuklótokkal fizetni, bejutni a csak nektek fenntartott szállásokra, szórakozóhelyekre, rendezvényekre. Nem kell izgulnotok, hogy jajj, hol is a diszkriminációs kártyám?! Ott van a bőröd alatt, te birka!!! Ezt már nem lehet máshogy mondani. Kiröhögitek az ébredteket, összesúgtok a hátunk mögött? No, akkor hajrá! Ez nem konteó, nem összeesküvés elmélet. Az imádott hivatalos oldalon olvashatod, a gyártótól. Isten barmai!!!

Támogassátok a háttérhatalom tervét, a drasztikus népességcsökkentést, és a totális kontrollt! Gratulálok! Nélkületek nem sikerülne nekik...

A Pfizer bejelentette a COVID–19 oltásfrissítést, mostantól tartalmazza a csökkentett tünetekkel járó Microsoft chipet

A Pfizer most kiadott egy új nyilatkozatot a befektetők számára, hivatkozva arra, hogy megállapodást kötöttek a Microsofttal a Pluton processzor chipjük integrálásával az oltással járó tünetek csökkentése érdekében. A kiadványban az szerepel, hogy az új vakcina befogadói csökkent fáradtságra, csökkent fájdalomra, fokozott tudatosságra stb.

Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója elmondta: „Ez egy nagy forradalom az orvostudományban, a Microsoft erőteljes Pluton chipjének hozzáadásával minden eddiginél könnyebbé teszi az oltások címzettjeinek nyomon követését. Használhatjuk ezt a chipet a testhőmérséklet szabályozására, a COVID–19 összehúzódásának esélyének csökkentésére, és nagyobb valószínűséggel választjuk termékeinket az Apple helyett.”

Forrás:

Pfizer Announces COVID–19 Vaccine Upgrade, Now Includes Microsoft Chip For Reduced Symptoms

By: Osiris Foux -April 8, 2021

Utóirat: Valaki rámírt, hogy a forrás nem hiteles. Hm. Lehet.

DE! A Pluton chip létezik. A tervük pont ez. Ha nem lenne igaz a nyilvánosságra hozatal, a terv igaz. Milliószor kihirdették mit akarnak.

Kedves tényellenőrök! A fentebbi írásom, fogjuk rá fikció. S mint ilyen, az fb ellenőrök nem törölhetik. Sci-fi oké? (Az lesz, vagy már az is...)”

A megosztó hölgy nevét nem említem, mert még neki is vannak személyiségi jogai, de az azért nem semmi, hogy valakinek a lakhelyén kívül semmiféle személyi adata ne legyen, semmiféle esemény nem történt az életében (tehát meg sem született), de a profilja nevébe minden tiltás ellenére sikerült beleapplikálnia Qanon nevét. Akkor kezdjük az elején.

Még jó, hogy adott forrást, mert legalább öt perccel hosszabb ideig tartott volna, míg megtalálom az írást a The Stonk Marketen. Valóban, olyasmi van odaírva, amit ő mond, csakhogy mi van odaírva a The Stonk Market impresszumába?

TheStonkMarket.com is a financial satire site. The site provides unique coverage on the financial industry, stocks, hedge funds and global markets. Mission: To provide daily humor and make stonks go up. We are currently looking for content creators who have an interest in financial humor. Please reach out if you have an interest.”

Magyarul:

A TheStonkMarket.com egy pénzügyi szatíraoldal. Az oldal sajátos tudósítást nyújt a pénzügyi iparágról, a részvényekről, a fedezeti alapokról és a globális piacokról. Napi humor és a stonks felemelkedése. Jelenleg olyan tartalomkészítőket keresünk, akik érdeklődnek a pénzügyi humor iránt. Kérjük, ha felkeltettük érdeklődését, keressen meg minket.”

A „stonks” itt a részvényeket jelentő „stocks” elferdítése. Szóval, sikerült egy szatírát, paródiát komolyan venni, ami ráadásul az oltásellenes konteókat parodizálta.

Ami a Pluton chipet illeti: a megosztó megtanulta kezelni alapszinten a Google-t, ugyanis tényleg létezik. Nem is mostani, tavaly novemberi, sőt, régebbi. Ne kiáltsanak fel diadalmasan a qanonisták, hogy „lám, igaz!”, mert nem igaz, nem vakcinába teszik – arra most nem térek ki, hogy ennek műszaki és biológiai okokból semmi értelme nem volna – hanem egy biztonsági chip, amely az Xbox konzolokban, illetve az Azure Sphere-ben alkalmazott biztonsági technológiákra épít. Létezett már 2013-ban is az Xbox One-ban, a Microsoft tavaly novemberben jelentette be, hogy adaptálja a PC-kre is. Nagyon nem mennék bele a feladatába, az a lényeg, hogy a korábbinál erősebb védelmet nyújt majd a fizikai és/vagy a hardveres támadásokkal szemben, amelyek célja az érzékeny információinkat védő azonosító és titkosító kulcsok megszerzése. Szóval: biztonsági chip, és számítógépben használják, nem emberben.

Jó, egy konteót sikerült kilőni, nem is ez az érdekes a dologban, hanem a vége. A megosztó egyrészt elismeri, hogy a forrás nem „hiteles” (vicclapnak hiteles, és nem is akar más lenni, technikai forrásnak nem az), de belengeti, hogy a Pluton chip mégis létezik (tehát csak igaz lesz szerinte a történet) – létezik, de vázoltam, mire jó, ennyi erővel a konyhai tésztaszűrőtől is retteghetne az ember. És végül közli, hogy mindaz, amit elmondott:

Fogjuk rá fikció. S mint ilyen, az fb ellenőrök nem törölhetik. Sci-fi oké? (Az lesz, vagy már az is...)”

Na, ez lenne az a bizonyos Szent Grál, Bölcsek Köve, Magisterium vagy bármi, amiről a konteósok azt hihetik, hogy a jövőben csodákra lesz képes. Mármint ügyes kezekben. Elég odaírni bármely képtelenség végére, és már érinthetetlen, lehet összekacsintani, hogy „de mi tudjuk, amit tudunk...”, „igaz ez, csak tiltják elmondani...”, „kicsesztünk a cenzorokkal”.

Hát kérem, a módszer nem új, az irodalom és főleg épp a szatíra az ókor óta él vele. Swift is megírta dr. Lemuel Gulliver utazásait messzi földeken, elvileg az sem Britanniáról szólt, csak ha valaki akarta, megláthatta a szigetországban is a lilliputi törpéket épp úgy, mint a brobdignagi óriásokat. Ez irodalmi eszköz, így használva még ugyan primitív. Nem lehet megtiltani, hogy éljenek vele, bár így alkalmazni egyszerű merénylet minden irodalom ellen. Más a baj.

Ha ugyanis ezentúl minden baromság végére odaírják, hogy „ez fikció”, akkor háromféle reakció várható. Az első, hogy páran elhagyják a mozgalmat emiatt, de nem sokan. A második, hogy kialakul ez az „összekacsintás”, aminek nagy hagyományai vannak a magyar kultúrában, gondoljunk csak a szalonzsidózás jelenségére, mikor senki sem mondja ki „azt a szót”, de mindenki tudja, mire gondol, aki beszél. A legtöbben így fognak viselkedni, és büszkék lesznek magukra, hogy milyen nagyon okosak, átlátnak a szitán. A harmadik csoport – ez is nagyon népes lesz – meg majd megkérdi, hogy „mi az a fikció?”, mert nem ismeri a szót. Végül pedig úgyis az hiszi el, aki akarja. Eddig is az hitte el, és ilyesmiben hinni valóban akarat, méghozzá erős akarat kérdése.

Ami a tényellenőrzést illeti, az egész egyszerűen nem ezzel foglalkozik, hanem sokkal tárgyszerűbb hazugságokkal: ha azonban olyan volumenű koholmányra ragadtatnák magukat a „fikció” zászlaja alatt, ami komoly kárt okozhat, azt azért mindenképpen törölni fogják vagy komolyabb következményei is lehetnek és mehetnek vele panaszra Sztálinhoz. Ha ugyanis olyant mondanak, ami valódi veszélyt jelent, csak elé teszik, hogy „tegyük fel” vagy „mi lenne, ha...” akkor nem a tényellenőrök fognak velük foglalkozni, hanem náluk nagyobb hatalmú, rendvédelmi szervek.

Szóval, ez sem csodafegyver, akárhogy is örülnek a játékuknak. Viszont tiltani veszélyes lenne, mert az irodalom és a sajtó azóta él ezzel az eszközzel, mióta létezik.

Akkor lássunk még pár olyan konteót – a Pluton chip utáni nyomozás közben kerültek elém a méltán rossz hírű Phyto Mint magazin felületén – amire még nem tették fel a „fikció” vörös farkát. Csak röviden, tömören.

Nem haldokolnak. Megölik őket. Brutális gyilkossági jelenetek India kórházaiból”

A képen roppant ideges hindu hölgy kiabál maszkban, majd felgyorsított, manipulált jelenteket láthatunk, a csoda tudja, miről. Tekintve, hogy manipuláltak, a második ábrázolhat újraélesztést is, szívmasszázzsal, a harmadik szintén, az elsőről fogalmam sincs (az a gyorsított).

Azok a mentősök, akik ezt a poklot létrehozták”

A felvételen az izraeli mentőszolgálat tagjai táncolnak és énekelnek, amolyan PR-videó lehetett ez lánykorában, csak a Phyto Mint úgy értelmezi, hogy a koronavírust az izraeli mentősök szabadították a világra, és most azt ünneplik. Még jó, hogy nem antiszemita ez az orgánum, á, kicsit sem az.

Nagyon érdekes tanulmány készült a covid teszt tamponokról”

Végre valami, ami nem videó, lássuk, mit mond?

Úgy tűnik, hogy a tamponok mikroszkóp alatt láthatóak – ahol fekete foltokat tartalmaznak, legitimek. E tanulmány szerint a fekete foltok a lítium, amely elősegíti az úgynevezett „hidrogél” növekedését, amely szintén a tamponon található, de nem olyan könnyen látható.

A diákon áttekintve felismertem egy elemet – egy „morgellons” mikrobát, amely a Dictyostelium discoideum fegyveres GMO-formája, amelyet azért választottak fegyverplatformnak, mert annyira képes ellenállni a zord körülményeknek és immunis minden antibiotikummal szemben. Az egyetlen dolog, ami kiirtja, a timol.”

Akkor lássuk. A tamponok láthatóak mikroszkóp alatt, minek következtében szegény diákon átnéztek, és lítiumot találtak benne, fekete foltokban. Meg morgellon-mikrobát, kár, hogy a Dictyostelium discoideum egy amőba, egy egysejtű, aki tudja, hogy lehet felfegyverezni, jelentkezzen a Pentagonnál, nem lesznek hálátlanok. Viszont a timol kiirtja, mert az egy olyan. Milyen?

A timol egy monoterpén fenolszármazék vegyület (C10H14OH) amely izomer a karvakrollal. A kakukkfű (Thymus vulgaris) illóolajában található nagyobb mennyiségben (innen a neve: thymio [θύμιο] görögül kakukkfű), de sok más illóolaj is tartalmaz timolt. Fehér kristályos anyag, kellemes aromával és erős antiszeptikus tulajdonságokkal.”

Szóval, egy gyógynövény-alapú, fertőtlenítő hatású szer. A nyájas olvasóknak nem tűnik fel, hogy az tökéletes halandzsa, dobálózás mindenféle tudományosnak tűnő szavakkal, abból a célból, hogy őket tökéletesen hülyének nézzék?

Nem.

Aki hinni akar: hinni fog, aki meg nem akar, az nem fog.

De ha már így benne vagyunk a fikciókban, hadd adjak elő búcsúzóul én is egyet. Fikcióként felvetem, hogy mi van akkor, ha ez az egész oltásellenes, qanonista, konteós brigád, aminek az ideológiája lassan kezd új vallássá vagy boszorkányüldözéssé válni, nem egyéb, mint félig öntudatlan játékszer az álhírekkel eddig is mesterien operáló orosz titkosszolgálatok kezében, melyek fő célja hosszú ideje a zavar és bizonytalanság keltése a nyugati országokban?

Mi van, ha ezek az ostoba, önkéntes fanatikusok nem is értik, milyen célokat szolgálnak, csak a busás cservonyecekkel megfizetett vezetőik?

Ez is egy fikció lenne, kérem.

 

Szele Tamás

süti beállítások módosítása