Forgókínpad

Forgókínpad

Szele Tamás: Pontosítás Méhes György ügyében

2024. július 12. - Szele Tamás

Hát kérem, úgy néz ki hogy tegnapelőtt elkövettem egy tévedést. Mondjuk nagyon nagy tévedés nem volt, de akkor sem lehet így hagyni a dolgot. Tehát: mint kiderült, engem és szüleimet nagy valószínűséggel talán mégsem Méhes György jelentett fel, bár amekkora ráhagyással dolgozott az öreg, bármi elképzelhető, ahol gyalulnak, ott hullik a forgács.

mehes1_julius_11_2024.jpg

(Képünk illusztráció)

Tovább

Szele Tamás: A besúgókirály

Hát, alig kapok levegőt. Főleg, mert befelé kéne jönnie, de ehhez képest kifelé kéne ordítanom. Ilyen dolog egészen egyszerűen nincs, illetve mégis van, mindenesetre megoldom, végül is az embernek elég sok testnyílása van, melyek egy részén lehet lélegezni. Szóval, most derült ki, hogy ki miatt vertek engem három napig a Duna utcában, Nagyváradon.

mehes1_julius_11_2024.jpg

(Képünk illusztráció)

Tovább

Szele Tamás: Találkozásom Mukival (rémmese)

Tegnap délután egy ismerősöm azzal riasztott meg, hogy állítólag a Szuverenitásvédelmi Hivatal minden szerkesztőségbe be akar ültetni egy megbízottat, aki azt figyeli majd, honnan fogad el a lap pénzt. Hír vagy rémhír, nem tudom, ismerősöm a festői Kelet-Afrikában lakik, de játsszunk el a gondolattal. Aki ezt kitalálta, a büdös életben nem látott szerkesztőséget.

muki_julius_9_2024.jpg

(Képünk illusztráció)

Tovább

Szele Tamás: Az első magyar műhold

Sokan keresnek egyszerű és közérthető választ arra, mi az Isten csodáját jelent Orbán Viktor „békemissziója”, sajnos, ilyennel nem szolgálhattok, akinek nincs ideje, kedve, türelme elolvasni ezt a hosszúnak ígérkező írást, annak annyit mondhatok dióhéjban, hogy ez nem békemisszió. Hogy akkor ezzel szemben mégis micsoda, arról fog szólni a következő pár oldal.

orban_a_fold_korul_julius_8_2024.jpg

(Képünk illusztráció)

Tovább

Szele Tamás: Szavazógépek és jobbágy-képviselők

Ma megint Andrej Percev heti orosz hírelemzését-összefoglalóját vesszük elő, aminek ebben az esetben lesz némi magyar áthallása is, hiszen nálunk is folyamatosan szó van az elektronikus szavazási rendszer bevezetéséről – és nálunk is erősen szkeptikus ezzel szemben a nagyközönség. Aminek persze oka van.

szavazogep2_julius_7_2024.jpg

(Képünk illusztráció)

Tovább

Szele Tamás: Varégok és terroristák

Mindig érdemes elolvasni a Riddle oldalán Andrej Percev heti hírösszefoglalóit. Percev ugyanis az az orosz ellenzéki újságíró, aki képes átlátni nem csak Moszkva és Szentpétervár világát, nem csak a Kreml és a Lubjanka falai mögé lát be, de ismeri a vidéket is – és hát Oroszország tényleg nem a két metropoliszból áll. Lássuk, most mit talált fontosnak?

varegok_julius_3_2024.jpg

(Képünk illusztráció)

Tovább

Szele Tamás: A Holdfény-szonáta

Ez az írás most kicsit személyes hangvételű lesz, elnézést is kérek emiatt, Orbán Viktor kijevi útját majd akkor elemezzük, ha hazaért Damaszkuszból, addig nincs is értelme foglalkozni a dologgal. Remélem, megmutatják neki Bucsát, de ha nem, hát nem. Mindenesetre most nem róla beszélek.

zongora2_julius_2_2024.jpg

(Képünk illusztráció)

Tovább

Szele Tamás: Lengyel, orosz nem jó barát

Tény, hogy Lengyelország történelmi okokból minden joggal érez ellenszenvet egy-két szomszédja iránt, melyek közül pillanatnyilag az Oroszországi Föderáció örvend nagyobb közutálatnak, bár Németországért sem rajonganak arrafelé. Ennek ellenére komoly kémbotrány kezd kitörni a lengyel belpolitikában, mely a legmagasabb kormányköröket is érinti.

lengyel_arulok1_junius_30_2024.jpg

(Képünk illusztráció)

Tovább

Szele Tamás: Orbán és a szerkesztés

Esküszöm, én ma megint külpolitikai témával szerettem volna foglalkozni, jelesül az Afrikában növekvő orosz befolyás kulcsszereplőivel, de hát szegény ember szándékát boldog Isten bírja, a magyar miniszterelnök írt vezércikknek egy dolgozatot a Magyar Nemzetbe, ami ennél fontosabb (legalábbis magyar nyelvterületen), tehát inkább azt elemezgetjük ma.

orban_a_szerkesztosegben1_junius_29_2024.jpg

(Képünk illusztráció)

Tovább
süti beállítások módosítása