Forgókínpad

Forgókínpad

A cél szemével

2017. december 08. - Szele Tamás

 

Kérem szépen, annál ostobább kérdés nincs, mint mikor megkérdik, mit hozott a Mikulás. A leghülyébb helyzet, amiben feltették egy napfényes reggel volt Pearl Harbour hadikikötőjében. Na, azt hozta idén, amit akkor a jenkiknek. A világnak békétlenséget, nekünk meg itthon csupa olyan szépet, jót, hogy arról koldulunk. Mintha csak japán Zeroval hozta volna

Mert például a sashegyi Arany János iskolába Alaptörvényt hozott a nyolcadikosoknak, akik ezt tényleg nem érdemelték, szerencsére a szülők időben elvették tőlük, különben megálltak volna a szép ajándéktól a növésben. (https://444.hu/2017/12/06/mit-hozott-a-mikulas-egy-12-keruleti-iskolaba) Hozott még a pécsi uránvárosba csodás karácsonyfadíszeket a Mindenki Fájára, melyeken Hoppál Péter kulturális államtitkár és helyi képviselő látható, amint épp felavat ezt-azt, szalagot vág át, kórusfesztiválon vesz részt.

Ez. Van. Rajta. A. Karácsonyfadíszen.

Hogy ez most utalás arra, miszerint lógni fog pár héten belül, vagy egyszerű seggnyalás, nem is találgatom. Meg nem erősített források szerint Esztergomban meg a polgármester asszony levétette a csillagot a városi karácsonyfa csúcsáról és ördögűzést tartatott a városházán.

Szóval, idén horror-Mikulásunk van.

Na de mit hozott a Magyar Időknek és a lap olvasótáborának?

Két csodás új rovatot, azt.

Olyan kiváló az ötlet, hogy nem lehet szó nélkül hagyni. Mondhatnánk, hogy hézagpótló is. Ilyen még a magyar sajtóban nem volt, eddig, ha egy lap munkatársa a gumitalpúak markába került, szemérmesen hallgatott, remélte, hogy senki sem tudja meg és alkalomadtán főbe lőtte magát. Rosszabb esetben nem lőtte főbe magát, csak jelentett. De titkosszolgálati rovatot eddig még senki sem kapott ebből az alkalomból. Azonban lássuk az új rovatok beharangozóját. (http://magyaridok.hu/belfold/uj-rovat-indul-magyar-idokben-2546563/)

Tisztelt Olvasó!

A hírszerző szemével, illetve Az elhárító szemével indít állandó rovatokat a Magyar Idők. Előbbi szerzője Földi László, a polgári hírszerzés egykori műveleti igazgatója, utóbbié pedig Horváth József, az elhárítás volt főigazgató-helyettese lesz.

A két titkosszolgálati szakértő minden héten pénteken egymást váltva közli majd gondolatait a világban, azon belül is főként a hazánkban zajló eseményekről, folyamatokról és jelenségekről.

Az írások betekintést engednek majd abba a munkamódszerbe, gondolkodásmódba, amelyben a nemzetbiztonsági szervek munkatársai a rendelkezésre álló információhalmazokból spekulatív és elemző módszerekkel modellezik le az előttünk álló időszak történéseit.

A két népszerű, és nem utolsósorban felkészült szakember közös tulajdonsága, hogy a legbonyolultabb kérdésekről is képesek közérthetően beszélni, valamint olyan hátteret adni, amely hatalmas segítséget nyújt az olvasónak eligazodni a közéleti útvesztőkben.

Holnap Földi László írásával veszi kezdetét a barangolás ebben a misztikusnak tartott világban, amelyet egyébként szigorúan a racionalitás és a tények tartanak mozgásban.

Viszlát, odaát!”


Hát, valóban szakértőket találtak a rovatokhoz, Ugyanis mind Földi mester, mind Horváth úr annak idején a III-as ügyosztály oszlopos munkatársai voltak. Voltak, de kérem, megtértek! Most már valódi erkölcsi példaképekké váltak, amint láthatjuk is - és leckéket adnak nekünk tisztánlátásból. Az a Nyírfa-ügy meg az UD Zrt. ügy? Olyanok nem is voltak. Maguk rosszul emlékeznek. Én még rosszabbul. Ezek a valódi demokraták életük kockáztatásával bomlasztották belülről a Hármas Ügyosztályt, kérem. Hogy emellé felvették az illetményt is? Különben még feltűnt volna valakinek, hogy itt bomlaszt két elvtárs tökéletesen ingyen, mondhatni bérmentve.


Javasolnék egyébként még két rovatot, „A besúgó szemével” és „A célszemély szemével” címmel, a kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében.


Jó, azt értem, hogy Földit kirúgta Tarlós, és most állás kell neki, csak az nem világos, hogy sikerült így elszegényednie? Mert pár hónapja még nem kenyérre kellett neki a pénz. Elrulettozta a vagyonát? Csak az történhetett...

De lássuk a sajtótörténeti debütálást. (http://magyaridok.hu/velemeny/alaptorveny-ellenes-halozatok-2546437/)

Hát, ez bizony még csak nem is titkosszolgálati halandzsa, ez egyszerű propaganda. Habos duma, rizsa, hablaty arról, hogy a sajtó idegen hatalmak zsoldjában áll, kivéve a kormánypártit, mert az nem, a civilek álcivilek, az álcivilek civilek, és egyedül a kormány demokrata, meg helikopter, mert neki a seggében is feje van. Nincs sem idő, sem terjedelem a teljes elemzésre, de vegyük Földi mester egy kiváltképpen logikus gondolatát.

A legjobb információs pozíció a saját média kiépítése, hisz így teljesen legális bázisról tudnak adatokat gyűjteni, „beszervezve” forrásokat a legkülönbözőbb pozíciót betöltők közül. Mert az információt adó úgy gondolja, hogy a médiának nyilatkozik, és miért is feltételezné, hogy bizonyos mondatai másodfelhasználókhoz kerülnek.”

Földinek elkerülte egy apró ténykörülmény a figyelmét. Nevezetesen az, hogy a sajtó teljesen és tökéletesen nyilvános. Ily módon tehát egy interjúban elhangzó információ nem csak „másodfelhasználókhoz”, de bárkihez eljuthat, ideértve a kicsi kutya farkát is. Ezt az interjúk alanyai is nagyon pontosan tudják, épp ezért bizalmas dolgokat soha nem közölnek a sajtóval. Nem hülyék.

Az egy dolog uram, hogy maga ügynök, és most átmenetileg sajtómunkás is, de ez nem jelenti azt, hogy a többi sajtómunkás ettől automatikusan ügynök lenne. Mert képzelje, amennyiben önt a Párt nem a sajtó, hanem a köztisztaság frontjára szólította volna, az esetben az összes utcaseprő is egyből ügynökké változna?

Nem is érdemes folytatni, blőd, paranoid szamárság az egész. Viszont a mostani szolgálatok mégis szintet léptek a korábbiakhoz képest.

A régiek beszerveztek valakit a célba vett szerkesztőségből, zsarolták, fenyegették, titkos találkozókat szerveztek vele konspirált lakásokban, jelentéseket írattak... felesleges erőpazarlás. A mostaniak egyszerűen kihelyeznek két rezidens tartótisztet magába a szerkesztőségbe és el van intézve.

Ilyesmit, ennyire nyilvánosan azért se Sztálin, se Rákosi nem lépett meg.

Lavrentyij Berija forog a sírjában, mert nem neki jutott eszébe.

Tudja, uram, mi lenne maguknak a főnyeremény?

Szervezzék be a Mikulást!

Az mindenkiről mindent tud, tudja, ki volt jó és ki volt rossz, azt is, mikor és mennyire – a Mikulás az ideális belső elhárító és külső hírszerző!

Bár, ahogy az idei működését elnézem, már be is szervezték.

Több ötletet nem adok.

Dolgozzanak meg a pénzükért.

 

 

 

Szele Tamás

süti beállítások módosítása