Forgókínpad

Forgókínpad

Ebkötések karókhoz

2020. november 13. - Szele Tamás

Egyszer, egy békésebb és értelmesebb korban – ha egyáltalán lesz ilyen, ugyanis mindent megteszünk annak érdekében, hogy ne legyen – külön példaként fogják tanítani a valóságelhárítás és tények elleni harc periódusát a huszonegyedik század első évtizedeiben. A hallgatók meg borzonganak majd és megkérdik: „Hogy bírtak ilyen hülyék lenni?”

qsnatch.jpg

Mondjuk még erre a kérdésre a legegyszerűbb a magyarázat. Úgy, hogy senki sem ismeri be szívesen, ha tévedett, még én sem, pedig szoktam tévedni. Ilyenkor történik az, hogy elkezd az ember magyarázni, indokolni, a végén maga is elhiszi, hogy az a hülyeség, amit művelt, a lehető legnagyobb bölcsesség volt és igenis be kellett ugrani pucér fenékkel a kaktuszok közé, ahol azok a legsűrűbben nőttek. Nem volt más megoldás, ez hosszú távon mindenki üdvére fog válni. Mondjuk minél felnőttebb valaki, annyival hajlamosabb beismerni ilyen kellemetlen dolgokat, mint tévedés, vereség, hasonlók... az amerikai elnökválasztásokon most éppen ott tartunk, hogy Trump a vereségét nem hajlandó beismerni, a szavazói meg a tévedésüket – mert tévedés volt rá adni a voksot. A másik oldal meg azt mondja, győzött (mert győzött is), és mindenki köti az ebet a karóhoz: csak remélni lehet, hogy a sok egyéni magánigazság nem esik egymásnak előbb-utóbb.

Minálunk meg még rosszabb, ugyanis nekünk hiába nincs a világon semmi közünk az amerikai elnökválasztásokhoz, mivel Orbán Viktor szerelmes Trumpba (Trump meg Kim Dzsongunba, Kim Dzsongun ellenben legutolsó híreink szerint Hjon Szongvol énekesnőbe, ellenben azt nem tudjuk, a énekesnő kibe, de ez már egy brazil szappanopera forgatókönyve), és mivel emiatt kijelentette, hogy „nincs B-terv, Trump fog győzni”, most a magyar kormánysajtóban Trump győzött és kész. Egészen úgy, mint az amerikai alt-right médiában és pár republikánus orgánumban (nem mindegyikben, az igaz). Mármost hogy az amerikaiak mihez kezdenek a helyzettel, az majd csak kiderül, de minálunk Ugocsa non coronat, Biden lehet elnök Amerikában, de nálunk Trump az amerikai elnök. Legalábbis a kormánysajtóban.

Hej, mennyi ital fogyhat mostanság azokban a szerkesztőségekben, és nem kávéra gondolok – kellhet nagyon az inspiráció a nyakatekert elméletek kiagyalásához. Bár azoknak is vannak fokozatai. B. Zsoltnak, az örös számú tagkönyvével például több esze volt mindig is a kollégáinál (azért is olyan veszélyes, mert van esze), és csak a saját blogján írta ezt, ráadásul a választások előtt:

Azt eddig is tudtuk, hogy az egész Biden család a legutolsó, aljas, becstelen, hazug rohadékok tárhelye. Az öreg ezenfelül egy demens, ostoba seggfej, fiacskája meg egy drogos geci. Azt is tudtuk, hogy amivel évekkel ezelőtt Trumpot támadták („megzsarolta az ukrán kormányt”), nos, azt mind ezek a korrupt tetvek követték el.”

Ma viszont, a Magyar Nemzetben már finomabban fogalmaz, bár nagyon hasonlót mond:

Aztán persze valós, sőt óriási társadalmi támogatottsággal is lehet bukni, lásd most Donald Trump esetét, aki soha nem látott, majd 73 milliós társadalmi bázissal is vesztett (persze ehhez kellett még a deep state, a „mélyállam” is).”

Ez azért agyafúrt mondat, mert ha Biden nyer, akkor úgy lehet magyarázni, hogy hiszen Trump bukásáról volt benne szó, ha valahogy mégis Trump vergődne zöld ágra (habár tudja B. Zsolt, hogy erre csak a politikusok esze tokjában van lehetőség) akkor azt mondhatja, hogy ő csalást emlegetett és deep state-et. De hát nem ma kezdte a szakmát.

Nála egyszerűbb lelkek dolgoznak a Minden Szó-nál, egyszerűbbek, de nagyon kombinálni akarnak, magasan száll az ő fantáziájuk, mint a darumadár, viszont a darumadárral ellentétben nem szól szépen. Ők is megfejtették, mi történt, többféleképpen is megfejtik naponta, és kicsit sem zavarja őket, hogy az egyik magyarázatuk ellentétes a másikkal: mindegyik érvényes és kész. Lássuk a legutóbbit, mert az a leghideglelősebb.

Összeállt a kép! Erre kellett a vírus: 100 millió levélszavaztra, és csalásra. Szép munka!

Mindent jól időzítettek…”

Itt fordul meg Sören Kirkegaard a sírjában, ugyanis a mottót tőle idézik, de a medvét lássuk, ne a mottót. És csak a lényeget, mert erősen toxikus tartalom következik.

Talán úgy is vélekedhetünk, hogy valahol a világban kifejlesztettek egy vírust, összeoltottak egy koronavírust a SARS vírussal, majd szabadjára engedték, majd várták, hogy az egész világ, és benne az USA is megfertőződjön, így az USA választások biztonságosabbá tételének ürügyeként 3x annyi levélszavazatot regisztráltak a demokraták nyomására, és végül leadtak 100 millió amerikai levélszavazatot.”

Keleti szél fúj, Dadus, a tébolyda víg dalát hozza a szellő! Persze, érdemes lett volna egy sok ezer ember munkáját igénylő, eltitkolhatatlan virológiai bravúrral megfertőzni az egész kerek világot, olyan gazdasági és társadalmi válságokat előidézve, hogy tán még unokáink is nyögni fogják, megölni 1,3 millió embert csak azért, hogy Biden legyen az elnök. De még magyarázzák:

A nemzetközi Hálózatnak kell az USA. A vírus kiengedését is ezért tervezték így, minden nagy világi cég benne volt a tervben, még az egészségügyi szervezetek is! A WHO is gratulált Bidennek, hát nem érdekes? Kínával összejátszva pedig végrehajtották a nagy tervet.”

Ez a legpocsékabb chemtrail-hívők logikája, valódi paranoia, tehát kiirtja a világ lakosságát a titokzatos Hálózat, miért is? Részben, hogy Biden legyen az elnök, de inkább azért irtja ki, hogy kizsákmányolhassa őket... ami azért halottak esetében nem lenne egyszerű, de majd kitalálnak erre is egy új mesét. Mit csináljunk, van, aki komolyabb szerzőkön nevelkedett, mint B. Zsolt és van, aki Mindenegyben bloogn, mint a Minden Szó. Mindenki azzal főz, amije van, tőlük ez telik.

Aztán jönnek az ifjú technokraták, az új generáció (nem a Star Trekből), az IT-megoldásokkal. Mint a 888. Nekik ugyan épp azok nem fognak hinni, akik egy kicsit is értenek a számítástechnikához, ellenben nagyon ügyes, eltalált technoblablát prezentálnak a kedves vendégnek:

Meghackelték az USA választási szerverét, így nyerhetett Biden

Igazából a baj az, hogy egyáltalán nem megbízható a választást lebonyolító rendszer, attól függetlenül, hogy kit hirdettek ki nyertesnek 2020-ban ebben a (kiber)harcban, amit választásnak nevezünk. (…) A Newsmax műsorában kifejtették, hogy hazugság az az állítás, miszerint az államok választáshoz alkalmazott szoftvereinek megszakadt az internetkapcsolata. Szerintük ez igaz lehet egyes számítógépekre, de nemes egyszerűséggel nem lehet igaz a rendszer adatbázisaira.

A szavazatokat Németországban, egy frankfurti szerveren tárolják – derítette ki a portál.

Kiberbiztonsági nyomozók információi alapján a választást lebonyolító rendszer, amelyet 28 (!) államban használnak, német szervereket használ, és jó eséllyel egy QSnatch nevű kártevő szoftverrel fertőzött.

A portál kapcsolatba lépett egy dallasi nyomozóirodával, akik szerint a szoftver forráskódjába van beágyazva a Qsnatch, tehát eleve úgy lett kitalálva, hogy ott legyen a kártevő.

Ami még ijesztőbb, hogy innentől kezdve gyakorlatilag mindegy, hogy milyen virtuális erődöt építenek köré a hozzáértők, ugyanis a forráskódban talált kiskapu rést kínál a hackereknek, így bármilyen eredményt meg tudnak változtatni a felhőben, és vissza tudják tölteni a megyei adatbázisokba úgy, hogy az eredeti információt vissza se lehessen állítani.

Ezzel a biztonsági réssel igazából meg lehet változtatni bármilyen szavazatot a kibertérben.

És akkor még nem beszéltünk a papíralapú szavazatok manipulálásáról...”

Kiemelések tőlem. Hát ezt patikamérlegen mérték ki: épp csak annyira bonyolult, hogy az átlagolvasó számára érthetetlen legyen, és épp annyira egyszerű, hogy könnyen terjedhessen. Vannak benne ismerős, közkeletű kifejezések („kártevő szoftver”, „hacker”, „kiberháború”), ezt lehet nagy bólogatások mellett elmesélni a kocsmapult sarkán, és majd mindenki azt mondja, hogy okosak vagyunk.

Nem vagyunk okosak.

Szó nincs arról például, hogy az összes amerikai választási adatot „Németországban, egy frankfurti szerveren” tárolnák.

Minden állam külön tárolja, de egyik sem Németországban. Ami a Qsnatchet illeti: ilyen van, a magyar Nemzeti Kibervédelmi Intézet is adott ki róla közleményt, de nagyon nem alkalmas semmi ilyesfélére, az egy adatlopó eszköz:

A káros kód módosításokat végez a firmware-ben, begyűjti az elérhető felhasználóneveket és jelszavakat, újabb káros összetevőket tölt le és megakadályozza a QNAP beépített káros szoftverek eltávolításáért felelős alkalmazásának (MalwareRemover App) elindulását. Az elemzők szerint sajnos a kezdeti fertőzési vektor jelenleg ismeretlen. A malware eltávolításához az NCSC-FI azt javasolja, hogy a felhasználók végezzék el a gyári beállításokra történő visszaállítást (factory reset).”

Qsnatch útján választásokat befolyásolni olyan, mint földrengést megelőzni birkavese segítségével. De lássuk a forrást! Azt írja a 888, hogy ezt a tengernyi okosságot a Newsmax derítette ki, és hivatkozásul egy Instagram-videót mutatnak. Igen, a videóban tényleg erről van szó. A Newsmax pedig valóban a trumpisták kedvence lett, mióta a Fox News nem volt hajlandó hazudozni az elnök kedvéért. Továbbmegyek: a videóban felismerhető Grant Stinchfield, akinek valóban van műsora a Newsmax csatornán, időnként meghívja vendégnek Gorka Sebestyént is: azonban a Newsmax honlapján ez a műsor fellelhetetlen. Sehol írott formában meg nem található, a teljes világhálón csakis ez a kézből, telefonnal, képernyőről felvett videó elérhető az ügyben. Azt tudom elképzelni, hogy adásban, élőben lement a konteó, de írásban már nem vállalta még a Newsmax sem.

Mely csatorna egyébként nem vizesnyolcas konteók terén, mikor kitört a jelenlegi világjárvány, e-mailt küldött minden előfizetőjének, mely azt tartalmazta, hogy:

A legrosszabb dolog, amit tehetnek, ha beoltatják magukat, amikor a vakcina elérhetővé válik, mert a vakcinák életünk egyik legnagyobb egészségügyi fenyegetését jelentik – az amerikai nép körében elterjedt tévhit minden oltás. Inkább tegyenek valami sokkal hatékonyabbat azáltal, hogy feliratkoznak egészségügyi hírlevelünkre, amelynek ára évi 39,95 USD. Amint feliratkoznak a hírlevélre, kedvezményes vásárlási jegyet kapnak egy étrend-kiegészítő megvásárlásához, amelynek fejlett formulája az immunrendszer egészségének támogatására szolgál.”

Régebben a kígyóolajat árulták ilyen szöveggel, de ez is mutatja: a Newsmaxtől nem áll távol a szélhámosság, az átverés és az összeesküvés-elméletek terjesztése, főleg akkor nem, ha azért be lehet seperni legalább 39,95 dollárt balekonként.

Szóval, ilyen forrásokra támaszkodik ez ügyben a „tudományos” magyarázat Hunniában.

Egyet nem értek. Minek kell ezt megmagyarázni?

Rossz lóra tett a magyar kormány és a sajtója, ez van, nem dől össze a világ. Trumpból már elnököt nem fogunk tudni csinálni innen, a Duna partjáról, még ugyan jó is hogy nem, miért nem hagyjuk a fenébe ezt az egészet, hiszen egyre kínosabb ez az elborult, elvadult magyarázkodás?

Mert akkor kiderülne, hogy Orbán Viktor tévedett.

És az lehetetlen, világképünk alapja, hogy ő nem téved.

Itt van a kutya elásva.

Szerintem négy évig Trumpot fogja inkább elnöknek tekinteni a magyar kormánymédia, minthogy leírja: Orbán Viktornak nem lett igaza.

Ugyanis Biden messze van, Trump messze van.

De Orbán bezzeg közel!

 

Szele Tamás

süti beállítások módosítása