Forgókínpad

Forgókínpad

A járványtagadók pártja

2020. október 14. - Szele Tamás

Ma érdekes dolgokkal fogunk foglalkozni, melyeknek a megítélését a legnagyobb részben az olvasóra bíznám. Ugyanis én még talán lehetek elfogult, lehetnek olyan szempontjaim, melyek rontják a véleményemet dr. Gődényről, aki azonban doktori címe ellenére nem orvos, hanem gyógyszerész, de a bizonyítékok magukért beszélnek.

godeny-seres.jpg

Azt is az olvasóra bízom, hogyan gondolkodik a világjárványról és annak tagadásáról, ugyanis egyfelől ezerféle álláspont létezik, melyek folyamatosan változnak, másfelől ez nem politika kérdése, akárhogyan is próbálják a militáns járványtagadást egyesek „ellenzékiségnek” beállítani – már bocsánat, például Kuncze Gábort nehezen lehetne kormánypártisággal vádolni, mégsem tagadja a járvány tényét, hiszen maga is átesett a betegségen. A járvány maga azért került a kormány hatáskörébe, mert ők vezetik az országot (sajnos, teszem hozzá a magam részéről), tehát nekik kötelességük foglalkozni ezzel a válsághelyzettel. Hogy aztán ez miképpen sikerül, az megint kismillió vita tárgya, melyek szintén nem politikai tárgyúak, csak politikai célúak lennének. Azt viszont nem lehet nem észrevenni, hogy a járványtagadásnak – vagy relativizálásnak, ugyanis nem rögzítettek a tézisek, hol ezt mondják, hol azt – van egy erős, hol kissé, hol erősen szélsőjobboldali színezetű politikai töltése.

Ugyanis ez már egy mozgalom, mégpedig – a minapi Facebook-tiltás következtében – regionálisan szervezett mozgalom, megyei és települési csoportokkal, és kétségtelen az is, hogy az élén doktor Gődény áll. Nem egyedül: vezérkarához tartoznak a másik két (néha három) doktorok, Pócs Alfréd doktor és Tamasi József doktor, akik alkalmanként egészülnek ki Lenkei doktorral.

Az egészre pedig rávetül Seres Mária hosszú, sötét árnyéka, mint majd be fogom mutatni.

A mostani állapotok arra utalnak, hogy ebből a tömegmozgalomból, melynek lényege, hogy járvány nincs, ha van, az enyhe lefolyású, és emiatt senki se viseljen maszkot, ne engedje, hogy teszteljék, hőmérőzzék, és ha lenen vakcina, utasítsa el, mert (itt harminckét zavaros összeesküvés-elmélet következne), aki beteg, az lefizetett bérenc, aki pedig belehal, tegye csendben, és ne zavarja a tömegek forradalmi önszerveződését, két dolog kezd lenni: politika és pénz.

Tegnap Gődény doktor a következőt tette közzé a saját Facebook-oldalán:

A mai napon egy fontos országos kezdeményezést indítunk el, amiben minden honfitársunkra számítunk, mert A TELJES LAKOSSÁGOT ÉRINTŐ NEMZETI ÜGYRŐL, A JÖVŐNKRŐL ÉS AZ EGÉSZSÉGÜNKRŐL VAN SZÓ!

Hiszen a legnagyobb veszély, ami a közeljövőben ránk vár, az a HIRTELEN ÉS ÜZLETI ÉRDEKBŐL ÖSSZEDOBOTT, az évek hosszú sorát igénylő klinikai tesztelési fázist kihagyó koronavírus vakcinák miatti fenyegetettség.

Ezzel a kérdéssel azért kell országos szinten foglalkozni, mert a koronavírus oltás miatt RÁNK VÁRÓ VESZÉLYEKET csak erős nemzeti összefogással akadályozhatjuk meg. Ugyanis a „honatyáink” olyan törvényt hoztak, ami alapján ezt AZ OLTÁST AKARATUNK ELLENÉRE, AKÁR HATÓSÁGI ERŐSZAKKAL IS RÁNK KÉNYSZERÍTHETIK.

Ezért a Közös Nevező mozgalom a közéleti jellegéből és lehetőségeiből adódóan népi kezdeményezéssel ORSZÁGOS ALÁÍRÁSGYŰJTÉST szervez a társadalmi nyomásgyakorlás jegyében, az emberek beleszólása és A NÉPAKARAT ÉRVÉNYESÜLÉSE ÉRDEKÉBEN! Erről itt tudhattok meg mindent: https://alairasgyujtes.online.

OSSZÁTOK, TÁMOGASSÁTOK ÉS ÍRJÁTOK ALÁ minél többen ezt a hivatalos kezdeményezést online vagy a letölthető papíros formátumában, hogy érvényt szerezzünk a lakosság akaratának A NORMÁLIS, RETTEGÉS NÉLKÜLI EGÉSZSÉGES ÉLETHEZ VALÓ JOGHOZ!”

Az aláírásgyűjtés spártaian, lapidárisan fogalmaz: annyit akar aláíratni a csatlakozókkal, miszerint

Egyetértek azzal, hogy védőoltásra senkit ne lehessen kötelezni, és annak hiánya miatt senkit ne lehessen büntetni vagy korlátozni.”

alirasgyujto_iv.jpg

Speciel győzelem esetén ez annyit jelentene, hogy teljesen felesleges megkezdeni az oltásokat, hiszen a lakosság megfelelő (elég magas) arányú oltottsága nélkül nem biztosítható a nagy járvány elkerülése. Ez szakértők szerint minimum hatvan-hetven százalék, tekintve, hogy olyan vakcina, ami száz százalékosan védene, nem csak koronavírus ellen, de más kórokozók ellen sem létezik, tehát egyedi esetek még így is előfordulhatnának, de tömeges járvány nem. Mármint, hogyha hatvan-hetven százalékos lenne az átoltottsági arány. Igen ám, de a szurit senki sem szereti, a konteók terjednek, tehát ha el lehet utasítani az oltást, sokan el is fogják, szubjektív véleményem, hogy az átoltottság ez esetben jó, ha a negyven százalékot elérné. Azt mondanák: „aki beoltatta magát, hite szerint úgyis védve van, én meg nem hiszek az oltásokban”, csakhogy nem lenne védve senki, a vakcina nem varázsszer, ha komoly járvány dühöng, kevesebb védettséget ad. De ezek már orvosi kérdések, lássuk inkább, mire jó mindez.

Már korábban, egy másik lapban is foglalkoztam azzal a kissé abszurd felvetéssel, hogy Gődény doktor az új Seres Mária. A réginek ugyanis a tavaly tavasszal megjelent Gulyás Márton-féle dokumentumfilm leleplezte a kamupártos üzelmeit, sőt, idén július hatodikán a Szabolcs-Szatmár megyei főügyészség vádalt emelt ellene és férje, Stekler Ottó ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének vádjával. Igen, a kamupártok szervezése miatt. Azok Seres Mária nélkül sosem jöhettek volna létre, vagyis pénzt nem lehetett volna belőlük csinálni nélküle.

Nagyon röviden és dióhéjban összefoglalva: az összes magyarországi kamupárt annak az adatbázisnak alapján szedte (inkább másolta) össze a különben hamis ajánlásait, amit még 2009-ben gyűjtött be Seres Mária egy népszavazási kezdeményezéssel. Akkor az aláírásgyűjtés példátlan sikerrel zárult, civilként máig megdönthetetlen számú, 605 885 aláírást gyűjtöttek össze. Igen ám, csak múlik az idő, eltelt tizenegy év, az akkori aláírók egy része már nem is él… kezd elavulni a kincset érő lista. Így már nem is kell, befolyásos barátaik elengedték hát a házaspár kezét, sorsukra hagyták őket a rengetegben. De azért kamupártokra szükség lesz a jövőben is, különben nagyon nehéz lenne manipulálni a választásokat. Én nem mondom, hogy tendert írtak ki a kamupárt-vezérség posztjára, de azért mégis úgy nézem, az lesz ebben a műfajban a capo di tuti capi, aki záros határidőn belül összeszed egy legalábbis pár százezres élő adatbázist. Olyant, amiben már nem szerepelnek holt lelkek.

Hogyan szerezte Seres Mária annak idején az adatokat?

Aláírásgyűjtéssel. Az akció végén a törvény szerint meg kellett volna semmisíteni az adatbázist, csak ez elmaradt.

Mit tesz most Gődény doktor? Aláírásokat gyűjt. Miket kér az aláírás mellé? Adatokat. Pontosan azokat az adatokat – erről nem ő tehet, ezek kellenek egy népszavazás kiírásához is – amelyek a pártok ajánlásaihoz szükségesek. Hogy szebb legyen, az ív „Alapvetések” menüpontjából az a szöveg és kép ugrik elénk, amit ugyan nem Seres Mária írt, kering már egy ideje a közösségi oldalakon, de ezzel a képpel ő osztotta meg a blogján, éspedig e hó 12-én. 

seres_maria_alapvetes.jpg

Ahogy a szeptember 11-i vírustagadó tüntetésen is felszólalt, tehát nehezen lehetne állítani, hogy neki, akinek már annyi „mozgalomhoz” volt köze, pont ehhez nincs. Gődény doktornak egyébként – ezerszer megírta már mindenki – a mostani felhívásban is említett Közös Nevező Párt miatt van némi kellemetlensége, ugyanis a párt nem fizette vissza az államkincstárnak a választási kudarc után a felvett, potom 153 milliós támogatást.

Az ám, csakhogy a sajtószakmának vannak szabályai. Fentiek igazak ugyan, de hallgattassék meg a másik fél is: mit mondott erről Gődény doktor e hónap hatodikán a Telexnek?

Soha nem alapítottam pártot, így a Közös Nevezőt sem.

A szervezet kampányarcának kértek fel, amit naivan elvállaltam és lettem ügyvezetője 2018 januárjában, akkor még nem tudva, hogy Magyarországon az úgynevezett „liberális ellenzék” és a sajtója a fennkölten hirdetett „pluralizmusa” ellenére magán kívül nem tűr meg semmilyen más induló szervezetet. Ezért az általa kitalált kamupárt jelzővel illetnek mindenkit, melynek következménye a sajtó hecckampánya miatt egy megalázó választási részvétel és eredmény lett, a befektetett munka, valamint a választókerületi és a rendkívül erős online kampányok ellenére.

Ügyvezetőként a választási kampánnyal foglalkoztam szinte teljes egészében, és olyannyira nem kaptam vagy vettem fel 150 milliót, hogy még a szervezet bankszámlájához se volt hozzáférésem.

Hasonlóan nincs és nem is volt soha semmiféle visszafizetési kötelezettségem, sem velem szemben fennálló tartozás, és a párt részéről sincs tudomásom semmilyen behajtásról.

A Közös Nevezővel kapcsolatosan semmilyen eljárásról nincs tudomásom, és soha nem követtem el sem én, sem a szervezet bűncselekményt, eljárás ellenem sem volt soha, nem hallgattak ki nyomozó szervek semmilyen minőségben, tehát nyilvánvaló, hogy vádemelés sem történt soha, senki ellen!

Mindezekből következően nincsenek „várakozásaim” sem semmilyen eljárással kapcsolatban, és így nem számítok semmire, hogy mi mire fog kifutni és milyen eredménnyel.”

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Főügyészség viszont tud eljárásról a Közös Nevező ellen, rögtön kettőről is, melyek közül az egyik különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt indult. Hogy Gődénynek mi köze volt a pénzügyekhez, az csak a NAV-ra és őreá tartozik, azt kicsit nehéz hinni, hogy egyszerű, naiv „kampányarc” volt, akit felhasználtak ravasz emberek, de – nekünk kötelességünk bemutatni az ő álláspontját is. Azért bemutatnánk az alábbi iratot is, amelyben saját aláírásával garantálja a támogatási összeg visszafizetését kudarc esetén.

godeny_irat.jpg



Röviden összefoglalva: a járvánnyal kapcsolatos nézeteket lehetett volna kulturáltan is vitatni, de ez mára épp azért vált lehetetlenné, mert a járványtagadó álláspontot magához ragadta Gődény doktor és pártja, a Közös Nevező, mely meglehetősen radikális mozgalmat szervezett ezen az alapon, Seres Máriával a háttérben (és feltehetően szaktanácsait követve, ő nagy tekintély ezen a téren). Az aláírásgyűjtés feltehetően nagyobb és élő adatbázist hoz össze, mint Seres korábbi listája, és ezzel részint hatalmas pénzeket fognak keresni a kamupártok, részint pedig Gődény doktornak és pártjának politikai jelenléte biztosítottnak látszik 2022-től akár még a Parlamentben is. A mozgalom tagjaira egyszerűen az adataik miatt van szükség, egyébként nem számítanak.

De azért jól jött nekik ez a járvány, meg kell hagyni. Kihasználják, amennyire csak lehet.

Végszóként: gondoljon mindenki, amit akar, a bizonyítékok magukért beszélnek.

A COVID–19-járvány mai adatai: 920 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a fertőzést, ezzel 40 782 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 27 idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 1023 főre emelkedett, 12 164-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 27 595 fő. Az aktív fertőzöttek 33%-a, az elhunytak 44%-a, a gyógyultak 31%-a budapesti. 1538 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 156-an vannak lélegeztetőgépen.

Szele Tamás

süti beállítások módosítása