Forgókínpad

Forgókínpad

Négy Nagy a pácban

2020. december 12. - Szele Tamás

Próbáljunk rendet tenni a tegnap óta sűrűsödő ködben, ugyanis most már mindenki tudni véli, mi történt doktor Gődény Györggyel, a legtöbben szerintem az érintettnél jobban is tudják már, ellenben biztosat csak ő maga tud, meg az illetékes rendőri szervek, viszont ők nem beszélnek, és ennek lehet némi oka. Akkor lássuk, miről van szó.

godeny-lenkei.jpg

Arról, hogy tegnap a reggeli órákban a Nemzeti Nyomozóiroda munkatársai házkutatást tartottak négy, véleményük szerint rémhírterjesztésben érintett egyénnél, és előállították, mégpedig gyanúsítottként, kihallgatás céljából doktor Gődény Györgyöt. A magát „vírusrealistának” nevező gyógyszerészt a délutáni órákban elengedték, így otthon vacsorálhatott. A másik három személynek sem előállításáról, sem elbocsátásáról de még személyazonosságáról sincs biztos tudomásunk, pedig nem volna érdektelen, hogy kikről is van szó.

A közvélemény egy része Kocsis-Cake Olvio képviselő írásbeli kérdésének tulajdonítja az intézkedést, melyet Polt Péter legfőbb ügyész feljelentésként értékelt és továbbított a BRFK-nak. A közvélemény ezen része téved, ugyanis Gődény doktornál nem a BRFK, hanem a NNI munkatársai jártak. Ellenben az Operatív Törzs pénteki sajtótájékoztatóján azt közölték, hogy hetekig tartó nyomozás eredménye volt az akció: Kocsis-Cake képviselő pedig csak három napja tette fel a kérdését.

Szemmel láthatóan itt több vonalon futhattak a szálak hatósági részről. Volt egy, a tegnapi eseményektől szinte teljesen független szál, mely arról szólt, hogy a magát nem „vírusrealistának”, hanem valóban „vírustagadónak” nevező és valóban orvosi végzettségű, Gődénnyel azonos elvi platformon álló dr. Lenkeit először is feljelentette két magánszemély „víruskritikus” (beleőrülök ezekbe a sosemvolt, hajuknál előrángatott, mesterséges kifejezésekbe, csikorognak a magyar nyelvben) kijelentései miatt. Éspedig a Magyar Orvosi Kamaránál. Annak viszont nincs végrehajtó hatalma, elítélték a kijelentéseket, de mégsem mehetett ki Lenkeihez két markos műtőslegény. A maguk részéről elhatárolódtak, és továbbították a feljelentést az illetékes kormányhivatalhoz. Az küldte a BRFK-hoz, mely azonban elutasította a feljelentéseket, mert álláspontja szerint a cselekmény nem minősül bűncselekménynek, mivel nem közveszély helyszínén valósult meg. Mondjuk a jelenlegi helyzetben jogilag az ország teljes területe közveszély helyszíne, ezért a budapesti XIV. és XVI. kerületi ügyészség viszont hatályon kívül helyezte az elutasító határozatot és felhívta a rendőrséget új döntés meghozatalára. Az ügyészség álláspontja szerint a rémhírterjesztés korábbi esete valóban nem valósult meg, azonban azt is körültekintően meg kell vizsgálni, hogy felmerülhet-e a különleges jogrend idején elkövethető rémhírterjesztés gyanúja. Egyelőre itt tartunk dr. Lenkeivel, akiről érdemes megjegyeznünk, hogy ugyan valóban van orvosi diplomája, de mellé vállaltan szcientológus és vitaminokkal kereskedik. A mostani helyzetben is a saját vitaminjait ajánlja a járvány megelőzése céljából, a konkurenciáét semmiképpen, az méreg, csak az övé jó! Lenkei mondott olyant, ami kimeríti a vírustagadás fogalmát, éspedig:

Úgy látom, semmi esélyem sincs arra, hogy magamra tudjak tüsszentetni egy koronavírus- beteget….Belefeküdhetek egy kád koronavírusba, akkor sem lesz semmi bajom. (…) Elnézést. Korrigálnom kell az iménti kijelentésem. Van járvány. A média hatalmas „hisztériakeltés járványa” szedi az áldozatait.”

Aztán kifejti, hogy ne nézzünk tévét, ne hallgassunk rádiót, ne olvassunk újságot, hanem csak szedjük a vitamint és beszélgessünk egymással. Ezt hívjuk pletykaterápiának. Azonban Lenkei ellen tegnap nem intézkedtek! Illetve – legalábbis nem tudunk róla.

Ha Lenkei helyesbített, helyesbítek én is, mert nem igaz, hogy a tegnapi négyek közül csak Gődény nevét ismerjük. Írás közben jött a hír, hogy házkutatást tartottak pénteken a vírusszkepticizmus másik mesterénél is, az egri dr. Pócs Alfrédnál, erről az EgerHírek számol be. Róla annyit érdemes tudni, hogy – mint idézett forrásunk írja:

Pócs Alfréd egészen a közelmúltig dolgozott a gyöngyösi Bugát Pál kórházban, de a szerződését az egészségügyi intézmény vezetősége felmondta, miután kiderült, hogy még rendelése közben sem viselt maszkot. Az egriek régóta tudják, hogy Pócs doktor – legalábbis – „vírusszkeptikus”, ő és a hozzá közelállók vitatták a járvány komolyságát.”

Akkor hát Gődény, Lenkei, Pócs már a pácban, még Tamasi doktor hiányzik a Négy Nagy közül, akik a magyar vírusszkeptikus mozgalmat vezetik.

Igen, de Lenkei ügye külön fut, akkor még mindig ott tartunk, hogy van két ismert gyanúsítottunk – Gődény és Pócs – ezek mellé vígan befér, hogy az NNI tarthatott egy házkutatást dr. Tamasinál is, de akkor még van egy rejtelmes negyedik célszemélyünk. Nagyon röhögnék, ha Seres Mária lenne, ez természetesen csak találgatás, de annyit sürgölődik doktor Gődény körül, hogy könnyen elképzelhető ez is.

Meg az is, hogy Lenkei ügyét beleszőtték ebbe, és akkor megvan mindenki, indulhat a banzáj.

Miért emlegetjük mi ezt a négy doktori címet viselő személyt mindig együtt? Azért, mert ők a magyar vírusszkeptikus mozgalom gerince, ha ők 1. nem viselnének ilyen vagy amolyan doktori címet, 2. nem volnának hiperaktívak, az egész történet fóliasapkás-laposföldes házmesteri szinten mozogna. Így viszont adnak a címükkel némi álságos hitelt a dolognak.

godeny_dedikal.jpg

Különben nem kell félteni Gődény doktort, nem vitte el a cica, illetve csak tegnap vitte el, reggeltől késő délutánig, most éppen, mikor e sorokat írom, a legnagyobb nyilvánosság előtt dedikál. Éspedig a Nemere Istvánnal közösen írt kötetét dedikálja a Pólus Centerben, 10 órától 17 óráig. Aki kíváncsi rá, odamehet, megnézheti. A kötet születése sem lehetett érdektelen folyamat – Nemere írt, amit írt, még nem olvastam, de Gődény kiegészítést írt hozzá – viszont az az érdekes, hogy Nemere István márciusban kifejezetten a maszkviselet mellett, annak érdekében írt kötetet, most pedig finoman szólva is ellene. Azt mindig tudtam, hogy Nemere képes öt nap alatt regényt írni – legfeljebb olyan is lesz – azt még nem, hogy képes fél év alatt saját magát is megcáfolni. De mondom, Gődény annyira nincs bent, hogy ma egész nap a nyilvánosság előtt dedikál, meg lehet nézni.

Egyelőre tehát annyit tudunk, hogy folyik a „járványkritikus” – esküszöm, bajban vagyok ezekkel a kifejezésekkel, ugyanis mindegyik mást jelent, ráadásul minden érintett másképp fogalmazott, amiért az egyik nem perelhet, a másik igen, szóval egye meg a fene az egészet – mozgalom ellen egy hatósági offenzíva, éspedig nem politikai jelleggel. Illetve csak annyiban politikai az ügy jellege, amennyiben maguk a gyanúsítottak politikának tekintik tulajdon tevékenységüket. Egyebekben a Btk. 337. § (2) bekezdése érvényes ebben a helyzetben, mely szerint:

Aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Miért épp most indult el ez a folyamat?

Az én elképzelésem szerint ezt a százezreket megszólító mozgalmat a népszerűsége miatt már régóta figyelték. Eddig nem léptek fel ellene, ugyanis még hasznot is hajtottak a kormánynak – ha a gődényiták párttá alakulnak vagy belépnek Gődény doktor még létező Közös Nevező nevű pártjába, eléggé meg tudták volna változtatni a kalkulálható szavazatokat a 2022-es választásokon az ellenzék kárára – azonban doktorunk tegnapelőtt este egy demonstráció szervezésébe kezdett, ami már tilos. Nem is feltétlenül gondolom, hogy rosszakarója lehet az, aki a mostani fellépést elrendelte, ugyanis sokkal nagyobb büntetést kaphatna, ha meg is tartanák azt a tünetést – így ugyanis maximum egy pénzbüntetés és némi közérdekű munka meg egy próbára bocsátás néz ki a gyanúsítottaknak a bírói gyakorlat szerint, több nem.

Egy biztos: most még és már senki nincs lecsukva, le merném fogadni, hogy nem is lesz.

Ha csak valami nagy, meredek disznóság ki nem derül.

Romániában is fóliasapkás hülyéknek nézték a járványtagadókat, aztán lám, most bent ülnek a parlamentben – ugyanis járvány idején ők elmentek szavazni, akik meg tartottak a fertőzéstől, nos, azok otthon maradtak.

Lesz ennek még folytatása, biztos vagyok benne.

 

Szele Tamás

süti beállítások módosítása