Forgókínpad

Forgókínpad

Ostobák Földje

2018. november 12. - Szele Tamás

Mielőtt nekem esik a Magyar Idők vagy az Origo – bár felőlem essenek – a címben nem véletlen a nagy „F”. Nem csak Magyarország lett az ostobák földje, hanem az egész bolygó is az lassacskán, a szellem napvilága már csak bujkálni jár ide, a gomolygó butaságfelhők alaposan elrejtik. Alaposan kijutott belőle az elmúlt pár napra is, lássuk a főbb baromságokat.

Először a saját, honi házunk táját vizslassuk. Azt mondja a hír, miszerint az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) politikusa, a Fidesz támogatását élvező Horváth Ádám a valasztas.hu (http://www.valasztas.hu/en/helyi-onkormanyzati-valasztasok/budapest-xvi.-kerulet-20181111) eredményei szerint, 100 százalékos feldolgozottság mellett, 57 százalékos eredménnyel megnyerte a 16. kerületi, időközi egyéni választókerületi képviselőválasztást. Ez már önmagában nem túl szívvidító, ugyanis a magyar kereszténydemokrácia nem nevezhető tömegmozgalomnak, és akkor finoman fogalmaztam, ha a KDNP ifjúsági szervezete képes választást nyerni, úgy, hogy körülbelül húsz-huszonegy százalékot ver az ellenzék közös jelöltjére, akkor az ellenzék népszerűsége még a KDNP-nél is pocsékabbul áll. De hogy kerül az ifjú Horváth Ádám neve a butaságok krónikájába? Úgy, hogy a kampány során fény derült hm, sajátos világnézetére, mely szerint miként a Magyar Hang írja (https://magyarhang.org/belfold/2018/11/10/zsido-vilaghatalmat-emlegetett-az-ifju-fideszes/):

A szabadkőművesség a zsidókkal és a bolsevizmussal összeesküdve gyakorolja a világhatalmat. Ez napjainkig élő felfogás, amely mára kiegészült a szabadkőművesség cionizmussal való összefonódásának, valamint a globalizációban játszott szerepének hangsúlyozásával.” (Magyar Hang)

Erre mondják, hogy szép öcsém, igen nagy szamár vagy. Túl azon, hogy ez az összeesküvés-elmélet már száz évvel ezelőtt sem volt új (legfeljebb akkor terjedt el) a feltörekvő ifjút minősíti. Nem csodálnám, ha egy német alapműből tájékozódna, ami egy bajuszos és dilettáns festő harcát taglalja, ugyanis annak volt ez az alaptétele. Ez mondjuk nehezen összeegyeztethető úgy az ifjúsággal (száz éves, korhadt, náci eszmék), mint a kereszténységgel, legkevésbé pedig a demokráciával, de ő tudja, tán szégyelli is – ugyanis mostanra törölte a másfél éves hozzászólását, még jó, hogy a sajtó résen volt és megőrizte az örökkévalóságnak.

Ami semmit sem jelent: olyan örökkévalóság ez, hogy csak az fogja tudni, akit érdekel, és utánanéz, a választópolgár már ma sem emlékszik rá, pedig tegnap még olvashatta.

Hát jó, mondanánk, újabb közszereplésre alkalmatlan ember emelkedett őt meg nem illető pozícióba, mi ezen a látnivaló?

Ezen semmi, mert még nem lőnek.

Miért, van, ahol lőnek?

Volt, épp mostanában. És pont emiatt a koromsötét antiszemitizmus miatt.

Igen, Pittsburghben.

Legalább tizenegy embert megölt, több másikat pedig megsebesített egy fegyveres, mikor tüzet nyitott a város egyik zsinagógájában. A támadót Robert Bowersnek hívják, fehér, 46 éves férfi, amerikai születésű, közösségi profilja alapján fanatikus antiszemita és összeesküvés-hívő, egyes (az alt-right és a szélsőjobb köreiben népszerű Gab közösségi oldalon közzétett) bejegyzései szerint hisz a zsidó világ-összeesküvésben. A támadás előtt néhány órával, egyik utolsó posztjában kikelt azok ellen a zsidó szervezetek ellen, amelyek menekülteket támogatnak: „Megszállókat akarnak az országba telepíteni. Nem ülhetek itt tétlen. Bemegyek.” Kritikusa Donald Trump elnöknek is, részben az antiszemitizmus miatt (hiszen Trumpról sok rosszat el lehet mondani, de nem antiszemita), részben pedig, mert nem találja elég radikálisnak. A támadás közben, miután tüzet nyitott módosított AR–15-ös gépkarabélyából, azt kiáltotta: „Minden zsidónak meg kell halnia!” A rendőrök tűzharcot vívtak vele, megsebesítették és megadásra kényszerítették.

Tettéért akár halálbüntetést is kiszabhatnak.

Hát, van különbség az antiszemita elveket hangoztató képviselő és a hasonelvű tömeggyilkos között, tagadhatatlan, hogy van, ugyanis a tömeggyilkosság súlyos bűncselekmény, a választási győzelem meg csak akkor az, ha nem kormánypárti a nyertes. De különben ugyanazok a gondolatok köszönnek vissza mindkét delikvensnél, azonban a sajtóper elkerülése végett nem győzöm hangsúlyozni: Horváth képviselő nem követett el semmiféle gyilkosságot. Legfeljebb a gondolkodásmódja mutat alapos hasonlóságot.

Különben meg, ha a szabadkőművesség irányítaná a világot, legalább lehetne róla tudni, hogy körülbelül merre tart. Nem így van, ezt onnét tudjuk, hogy teljesen kiszámíthatatlan a jövő.

Mit a jövő – a jelen és a múlt is! Azzal, remélem mindenki tisztában van, hogy be kell tiltani a légiközlekedést. Kerül, amibe kerül, ha áldozatokba, az sem baj: igen, a chemtrailről van szó. A Political Capital felmérése szerint (http://www.politicalcapital.hu/pc-admin/source/documents/pc-boll-konteo-20181107.pdf) a magyar lakosság 22 százaléka hiszi, hogy repülőgépek rendszeresen vegyi anyagokat permeteznek hazánk felett azzal a céllal, hogy mérgezzék, elbutítsák az embereket. Szintén 22 százalék az oltásellenesek aránya. Azért a Political Capital megjegyzése szerint a Jobbik és a Mi Hazánk mozgalom szimpatizánsai körében messze népszerűbbek ezek az elméletek, mint más társaságokban.

Erre is mondhatnánk, hogy mindenkinek saját ügye, miféle marhaságban hisz, míg másnak kárt nem okoz vele, csakhogy okoz. Kárt is, életveszélyt is, csoda, hogy még nagyobb baj nem történt. Mint a HungaroControl közleményéből megtudhatjuk:

Egyre több a repülésbiztonságra kockázatos lézerzavarás Magyarországon, az idén eddig mintegy száz bejelentés érkezett a HungaroControlhoz, amit minden esetben haladéktalanul jelentettek az illetékes hatóságnak - közölte a légiforgalmi társaság szombaton az MTI-vel.

A HungaroControl hangsúlyozza, a kézben hordható lézerrel akár tíz kilométerről is rá lehet világítani úgy egy repülőgépre, hogy a fénye megzavarja a pilóta látását, elterelje a figyelmét.

Komoly kockázata van annak, ha leszállás vagy felszállás közben a manővert végrehajtó személyzet, csak egy rövid időre is elveszíti az éleslátását. A HunagroControl közleménye szerint Magyarországon is előfordult már, hogy a lézer fénye annyira elvakította a pilótát, hogy a másodpilótának kellett átvennie a gép irányítását.

A cég felhívja a figyelmet arra, hogy a pilóták megzavarása a légi közlekedés veszélyeztetésének minősül és akár három év szabadságvesztéssel is sújtható.”

De hát ki az a bolond, aki lézerezgeti a pilótafülkéket, persze lakott terület fölött, mert nem érdekli, mit művel egy Boeing vagy egy Airbus egy zsúfolt nagyvárossal, ha rázuhan? Azok, akik hisznek a chemtrailben, és állítják: polgári repülés nem is létezik, minden gép chemtrailt szór. Aki azt állítja, hogy repülőgéppel járt valahol, az hazudik. Ehhez le kell jutni bizonyos szintre, még az átlaghoz képest is, komoly munkára van szükség, míg leküzdik magukat, de a lézerezők azok, akik a maguk erejéből lettek senkik. Mit számít pár száz ember a fedélzeten, pár ezer a gép alatt, az útjában... ők hisznek!

Hisznek, mert hinni akarnak.

iwanttobelieve.jpg

I want to believe”, „Hinni akarok” - mondta Mulder ügynök poszterén a felirat, és az akarat felülmúlja bennük a realitásérzéket. Hisznek, mert amiben hinni akarnak, ép ésszel hihetetlen volna. Azért is hit és nem logika kérdése.

Hisznek, ha emberhalál is lesz belőle. Ha tömeges, pláne hinni fognak. Az is mind hazugság lesz szerintük. És ha a tulajdon fejükre zuhan egy lézerrel elvakított pilóta által vezetett gép, az utolsó gondolatuk az lesz, hogy nyugalom, ez is csak szemfényvesztés, ez nem lehet igaz.

Soroljam még a friss fogásokat az Ostobaság Torán?

Számlálni is sok.

Kannibál lakoma ez, magunkat mészároljuk, zabáljuk fel ezen a véres orgián, amit a Hazugság rendez, és mindenki meghívott, bár szerencsére még nem mindenki házigazda.

Laposföldesek, oltásellenesek, chemtrail-hívők, antiszemiták és más barmok mind-mind benn forognak a Nagy Körtáncban a Hazugság és Gonoszság bálványai körül, zengik a mantrát és várják, hogy végre embert is áldozhassanak, ha lehet, minél többet.

Ennek a fele se tréfa már.

Ez már nem annyiról szól, hogy Mulder ügynök hinni akar.

Ez már az emberi gondolkodás és logika borzalmas végzetét vetíti előre, a Ráció, ami többé-kevésbé végigkísérte az emberiség történelmét, és az utolsó pár száz évben egyre vakítóbb fénnyel világította be az utunkat, kihuny és porba hull a Vakhit és az Ostobaság előtt.

Mi meg itt maradunk a sötétben, míg el nem visz minket az ördög.

Más kérdés, hogy ha ilyen hülyék vagyunk, neki sem fogunk kelleni.

 

Szele Tamás

süti beállítások módosítása