Forgókínpad

Forgókínpad

Szekunder szégyen

2020. szeptember 06. - Szele Tamás

Tegnap óta gondolkodom azon, hogy süllyedhettünk idáig. Idáig, hogy én szégyellem magamat amiatt a verbálisan lincselő csőcselék miatt, ami nem ismer sem Istent, sem embert, csak, hogy a fanatizmusát kiélhesse és hirdethesse az életveszélyes, ám divatos hóbortját. Jutottam is valamire, sőt, nem kevésre, a jelenséget már érteni vélem – de lássuk, miről beszélek?

megkovezes.jpg

Arról, hogy láttam tegnap egy általam személyesen nem ismert orvos Facebook-bejegyzését. A magatartása méltó a hivatásához: férfiasan elmondta ugyanis, hogy ő maga épp úgy, mint az egész családja COVID–19 pozitívak lettek, rosszul is vannak és aggódik a szeretteiért.

Itt közbe kell szúrnom egy módszertani megjegyzést. Általában etikátlannak tartom bárkinek a közösségi oldalon tett bejegyzéseit idézni a sajtó hasábjain, kivéve, ha amerikai elnök az illető. A törvény nem tiltja ugyan, ha név nélkül tesszük, mégis, sokat mond, hogy főleg a jobboldali sajtónak eszköze ez – olyan, mintha hallgatózna valaki a kávéházban és utána közzétenné, mit hallott beszélni a szomszéd asztalnál. Azonban ha annál a szomszéd asztalnál ordítoznak, nem lehet nem hallani, főleg, ha aljas, gonosz dolgokat ordítoznak. Tehát most alkalmilag megsértve a magam által felállított szabályt, posztot és kommenteket fogok idézni, annyi megszorítással, hogy senkinek sem említem a nevét vagy mást, amiről rá lehetne ismerni: már csak azért sem, mert nem akarok súlyosbítani egy már sajnos zajló konfliktust. Ami ugyan nem „háború” de gyilkos indulatok fűtik. Meg hát mindenkinek vannak személyiségi jogai.

Akkor lássuk először a posztot, amiről szó lesz.

Kedves Barátom!

Megtörtént. COVID-19 POZITÍV-ak lettünk. Ha eddig nem ismertél Covid beteget, akkor most már ismersz, rögtön többet is.

A tünetek legfontosabb jellemzője: ijesztőek. Nagyon erős tünetek, nagyon hirtelen futnak fel, és nem tudod, hogy hol állnak meg. Aztán egyik pillanatról a másikra vége, és kezdődik egy teljesen új panasz. És a gyerekeket se kerülte el: a tizenéves is megszenvedi – csak jobban bírja.
Volt magas láz, hidegrázással. Fejfájás. Nagyon erős fájdalom a szemgolyók környékén. Erős, tűrhetetlen köhögés. Mellkasi övszerű, égető fájdalom, úgy hogy minden lélegzetet külön érzel. Letaglózó fáradtság. Olyan „köd” a fejemben, hogy még csak olvasni sem tudtam.
És mi még szerencsések voltunk, mert nem volt légszomj, nem volt súlyos, kórházi kezelést igénylő szövődmény (remélem nem is lesz). És néhányan szinte teljesen tünetmentesek.
Nem egy influenza. Igyekezz elkerülni, ha lehet.

Nem tudjuk, honnan jött. Valószínűleg a gyerekek hozták haza. Most a fiatalok között terjed. Látva, hogy mivel jár, mennyi időre kiesnek megint a tanulásból, hány és hány embernek adhatják tovább - csekély ár ezért, ha a gyerekeket is megtanítjuk a maszk használatára.

A legszörnyűbb pedig ez a tudat volt: én vajon kit fertőzhettem meg? Hiszen biztos voltam benne, hogy én nem lehetek beteg. Nem volt semmi bajom – és akkor már két napja már súlyosan fertőztem! Két nap! Tudod, az hány ember az én munkámban?

Hála Isten, hogy tartottam a szabályokat. Csak maszkban dolgoztam. Orron-szájon maszk. Persze, nekem könnyű, mert 20 éve erre tanítanak a műtőben. De megnyugtatlak: ettől még nem butultam el. És nem kevés mögötte az oxigén!

Azért persze elő fog fordulni, hogy leveszed. Megiszol a szobatársaddal egy kávét. Vagy nem hallja valaki, amit mondasz. Vagy enned is kell néha – de butaságból, hiúságból ne vedd le! Engem megnyugtatott, amikor a kontaktjaimtól (köztük idősebbektől is) egyre-másra jöttek vissza a negatív eredmények.

Vigyázzatok magatokra!
Vigyázzatok a gyerekekre, és tanítsátok meg vigyázni őket is másokra!

A helyesen viselt maszk a fertőzések legnagyobb részét kivédi! Megkaptam ugyan a fertőzést – de köszönet a maszknak – legalább nem adtam tovább...”

Minden tiszteletem és megértésem a doktor úré. Beteg ő is, ami ennél rosszabb, beteg a családja, a gyermekei: gyógyulást kívánok, és maximálisan megértem, hogy az emberi kapcsolatai, kontaktjai, betegei miatt aggódik. Aggódik, de közzéteszi a rossz hírt, vállalja a felelősséget, hogy mindenki teszteltethesse magát, akivel kapcsolatba került. Ez a férfias szembenézés a helyzettel. Fogadjuk el a tanácsát, védjük a környezetünket, nem nagy dolog felvenni azt a maszkot. Én is utálom, de kell.

Ezt mondom én.

És mit mondanak a döglégyként rajzó maszkellenes kommentelők, akik ismeretlenül is rátaláltak a doktor posztjára? Na, most következik az, ami miatt szekunder szégyent érzek. Öveket bekötni.

Szerintem Hippokrátèsz most forog a sírjában...”

Lefizetett hazug disznó!”

Az álhírterjesztést/félelemkeltést büntetik. Az meg h a gyerekekre is maszkot akar erőltetni, az gyerekbántalmazásra való felbujtás. Ezért börtön járna.”

Lefizetett bérenc”

Nem kell a pánik keltése, vírusok voltak, vannak, lesznek”

Nincs nagyobb vírus mint eddig bármikor, ami van az média túlkapása, félelem amivel megölik az emberek normális életét és tönkreteszik az emberi kapcsolatokat, elveszik a szabadságot.”

További szép és boldog életet kívánok maszkban, antiszociálisan”

PCR? Nincs több kérdésem”

A pozitív tesztről kérünk képet. Így gondolom, hogy csak úgy lesz hiteles az infó.”

Ezek szerint nem teszi fel a bizonyítékot a posztjához. Nekem ezzel mindent elmondott, nincs több hozzáfűznivalóm.”

Nem bizony: a teszt szenzitív adatokat tartalmaz, amiket nem szabad nagy nyilvánosság előtt kiteregetni, különben pedig ha közzétette volna, a kommentelő hölgy azonnal számon kéri az orvosi titoktartást. Mellesleg: nem neki személyesen szólt a poszt, nem az ő „meggyőzése” kedvéért született, informatív célú, nem vitaindító. Ha valaki egy családtagja halálát tette volna közzé, attól halotti bizonyítványt kért volna? Ismeretlenül? De folytassuk.

És?! Meggyógyultál nem, te szerencsétlen. Nahát, van immunrendszered, nem nagy ördöngösség! De oltasd csak be magad és tedd tönkre azt ami már egyszer működik!”

Nekem vannak hiteles forrásaim, de nem segítek nektek vele, oltassatok serényen, agyhalottakra nincs szüksége a világnak!”

Követi a hazug média propagandáját! Abba kéne hagyni a hazudozásokat és a megfélemlítéseket!”

Mennyit perkàlnak egy ilyen posztért?”

Kb 500e ft”

Ha a dr úr mindig szájkosárban volt, de ennek ellenére „megfertőződött”, akkor árulja mar el hogy miért akar a gyerekekre is maszkot erőltetni? Csodálatos propaganda! A gyerekekre tolni a felelősséget. Elhitetik velük h miattuk betegek! Csak mert Szeszil nénje ezt prédikálja súlyos pénzekért. Sajnálom minden covidiòta gyerekét, ezek a barmok kinevelnek egy depressziós/öngyilkos generàciòt. Hányinger!”

Nem mindegy minek hívjuk? Ti rabszolgák pelust is felvennétek ha cilike azt sulykolná a fejetekbe.”

Propaganda, félelemben tartó oldal”

Mexikói férfi utánajár hogy igazak-e a hírek, de csak üres korházakat ( a legtöbb be is volt zárva) talált és, nem túl elfoglalt temetkezési vállalkozót.”

1. Nem vagyok a barátod és nem is szeretnék lenni
2. Úgy látszik te is megkaptad a Júdás pénzt......
3. Undorító, hogy eladtátok a becsületeteket
4. Nem erre esküdtetek fel”

Én tájékozódok számtalan külföldi híres orvost meghallgatva, aki még nóbel díjra is volt jelölve”

Gratulálok, sikerült leírnod az influenza tüneteit. Külön köszönet a maszk propagandáért”

Ehhez a beteg orvoshoz legyet nem vinnék nem hogy kutyát vagy macskát !!! Ha nem mondják ezt az influenzát, akkor senki nem is tudott volna róla !!! Szégyen,hogy ilyen szaralak orvosok vannak akik a hisztériát keltik ,mert a pozitív teszt /a teszt ami szart se ér / nem azt jelenti,hogy valaki fertőző,vagy beteg ,hanem azt ,hogy ezzel a szarral meg a diagramokkal keltik a félelmet az emberekben . Kurva nagy járvány van,mikor az egész világban üresek a kórházak ! ? Barom arc nem a járvány a lényeg,hanem az emberek leoltása ,ellenőrzése ,létszám szabályozása .!”

Ez az írás már juliusba is a neten keringett csak akkor egy hölgy tette fel szóról szóra ugyan ezt!! Jó lett volna itt ott változtatni egy kicsit a szövegen!”

Teljesen felesleges a saját és családja megbetegedését propaganda céllal felhasználni. Ez szerintem az Önök magánügye és semmiképpen sem kampányeszköz a maszk hordása mellett.”

Fizetett hirdetest láttunk”

Folytatnám, de nincs rá terjedelmem. Egyszerűen nincs, ugyanis az 1200 hozzászólásnak a fele ilyen, a fele gyalázza a konteós álhírek, áltanítások mentén a családjáért aggódó apát és a betegeiért aggódó orvost. Hatszázan kiabálnak kígyót-békát, tesznek úgy, mintha ez a megszólalás személyesen az ő meggyőzésükről szólna, és hatszázan fűtik az indulatok tüzes kemencéjét.

Hatszázan.

Igen, a járványtagadók ilyenek, nekem is kellett már beszámolnom arról, hogy engem megfenyegettek, afelől sincs kétségem, hogy ezt az írást is meg akarják majd bosszulni, legfeljebb találkozunk a bíróságon, ugyanis bármi máshoz már hozzáedződtem, ne feledjük, engem tíz éve sorosbérenceznek kurucinfótól le és fel mindenhol, szóval nem ijedek meg sem tőlük, sem az árnyékomtól, láttam már én olyant, mint ők, még ettem is. Inkább azt nézzük, hogyan juthattunk idáig, hogyan lehetséges, hogy valakit azért gyalázzanak, mert elkapott egy járványos betegséget, egyáltalán: hogyan lehet egy járvány hit kérdése?

Azért itt nem egyedül a konteók terjesztése tett csodát a doktorált bűntársak útján (arra a bizonyos hármasra gondolok). Ehhez kellett egy csomó minden, ez egy jelenség, egy bonyolult folyamat eredményét látjuk.

Kellett hozzá a tömegkommunikáció tíz éven keresztül tartó, módszeres hiteltelenítése. Főleg az államié, de az átlagember nem is nagyon szokta tudni, melyik orgánum kinke a tulajdona. Vagy orbitális marhaságokat hisz, jórészt a hetvenes évekből maradt babonákkal (milliós bérek) vegyesen.

Kellett a többnyire orosz eredetű konteók tíz éven át tartó, egyre erősebb nyomással történő terjesztése, ami alkalmassá tette a közönséget minden baromság befogadására és a hiteles hírforrások elutasítására, illetve a kételkedésre mindenben, ami nem konteó.

Kellett hozzá egy markáns vezéregyéniség, akit megtaláltak, és akit a hagyományos konteókon edzett másik két „doktor” támogat a diplomájával.

Kellett – érdekes módon – Seres Mária bukása, ugyanis az ő címlistája, névsora, amit a kamupártokhoz használtak, kezd elavulni, már több, mint tíz éves. Ez a mostani mozgalom soksorosan fogja aktuális személyi adatokkal feltölteni a Kubatov-listát, annyi biztos, ezért védett a vezérük. És ezért ő az új Seres Mária.

Kell hozzá pár millió kényelemszerető, indulatos ember, aki akár ölne is azért, hogy ne érje fikarcnyi kényelmetlenség sem. Nem új dolog a járványtagadás, távolról sem egy „ébredés” – minden elemét ki lehet mutatni korábbról, az oltásellenes mozgalom hazugságai közül, vagy a chemtrail-konteóból. Úgy van összefoltozva a régi rongyokból. Azért lehetett most népszerű, mert most először érintettek tömegek egyetlen, apró kényelmetlenségben, történetesen a maszk viselésében.

Ezt a mozgalmat most nagyon hosszú ideig, sőt, valószínűleg a 2022-es választásokig engedi majd garázdálkodni a kormány, elmenni akár a falig, esetleg hivatalosan be is jegyzik őket valaminek, ugyanis a követőiktől egy nagyon fontos dolgot meg fognak szerezni, akár aláírásgyűjtéssel is (ez a legvalószínűbb): a személyi adataikat. És az nagyon sokat számít a magyar választási rendszerben, amiben képtelenség az ajánlásokat ellenőrizni, az valósággal a Nibelungok kincse (és ezen is átok van). Az már izgalmasabb lenne, ha a tapasztalt vezető mozgalomból egyszer csak párttá változtatná a nyáját, mert akkor a Fidesznek egy valóban milliós ellentáborral kell szembenéznie a politikai porondon – és mindenki másnak is. Ezen az sem segít, ha közben elmúlik a járvány: akkor majd a chemtrailt veszik elő vagy a gyíkembereket.

Ladies and gentlemen: itt látható a konteósok tömegpártja! De ennek már nincs köze a hagyományos politikához, ez a politika utáni politika, egy valóság utáni világban.

Nem fogok érvelni a járvány léte vagy nemléte, súlyossága vagy enyhe volta mellett: nem dolgom, nem is hinne nekem, aki nem akar, és kedvem sincs egy hasonló átok-gyilok-háború indításához. Én csak annyit mondok, hogy a mai adatok szerint 495 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 8387 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 624 fő, 3958-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 3805 fő. Az aktív fertőzöttek 43%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 151 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

Ami újabb fertőzöttségi rekord.

Ennek a fényében tessenek gyalázkodni, bántani, rágalmazni valóban beteg, szenvedő embereket, családokat, vakon hinni hamis, önjelölt prófétákban.

Mondom, én szégyellem magamat a gyalázkodók helyett.

Mert ők sosem fogják.

 

Szele Tamás

süti beállítások módosítása