Forgókínpad

Forgókínpad

A világ és a valag helyzete

2022. március 31. - Szele Tamás

Nos, ma kivételesen nem az ukrajnai orosz megszállásról lesz szó, illetve egy kicsit igen – mindenképpen, lesz köze a történetnek ahhoz is. De egy régi ügyünk lezárását szeretném bemutatni a nagyérdeműnek, némi személyes érintettség okából. Hogy a végén kezdjem: lehet vaj a fejünkön, csak keveset sétáljunk vele a napon.

2022_marcius_borito_triple_cover-min.jpg

Körülbelül ez a tanulság abból, ami a vilaghelyzete.com című élvonalbeli álhírlappal történt. Itt szeretném hálámat és köszönetemet kifejezni az Átlátszónak kiváló, a legmélyebb részletekbe menő tényfeltáró írásukért: Szopkó Zita és Sarkadi Nagy Márton ennek a műfajnak a non plus ultráját nyújtotta „Nyíregyházi tanár szerkesztette az orosz propaganda miatt törölt álhíroldalt” című írásukban.

Ami lényegében véve a vilaghelyzete.com tündökléséről és bukásáról szól. De mielőtt belevágnánk: mi közöm van nekem ehhez? Nagy a sora annak.

Épp ma egy éve történt, hogy kivételesen nagy ostobaság kezdett terjedni a mindenféle közösségi oldalakon és álhírlapokban, konkrétan az, hogy az akkor kötelező arcmaszkokban Morgellon-féreg nanorobotok vannak, melyek a „Wuchereria bancrofti” nevű kórokozó útján elefántiázist terjesztenek.

Ennél nagyobb marhaságot rég láttam már, meg is írtam, hogy szemenszedett hazugságról van szó, nehogy valaki elhiggye. Ebben az írásban említettem volt meg elrettentő példaként (erről speciel nem írt, de minden más konteóval, hazugsággal foglalkozott) a vilaghelyzete.com című prominens álhír-oldalt. Nem túlzottan dicsérő felhanggal.

Mit ad Isten, még aznap este Messenger-üzenetet kaptam (másnap meg is írtam a levélváltást).

Kedves Tamás! Az alábbi 2021. 03. 29-i bejegyzésedben minden alap és bizonyíték nélkül belekeverted a VilagHelyzete.com oldalt a cikked témájának választott magyarázataidba és elemzéseidbe, amit bevallok, megdöbbenéssel vettem észre és hívták fel a figyelmemet rá, mert azon kívül, hogy azt sem értem milyen baromsággal foglalkozol és honnan vetted ezt a morgellonos maszkos ötletet, de hogy nem az én oldalamról, az egészen biztos!

A VilagHelyzete.com oldal nevében nyomatékosan kérlek – mivel soha nem posztoltam írtam cikket vagy nem is beszéltem az általad említett témáról és abszolút kívül áll a VilagHelyzete tematikáján (a nevében is benne van!), ezért szeretnélek megkérni, hogy távolítsd el az oldalam hamis vádakkal és rossz színben való feltüntetését!

Úgy beállítani a cikket, hogy erre nálam találtál posztot vagy példát vagy cikket, hamis állítás és mi sem áll távol a valóságtól! A VilagHelyzete.com oldalon, de annak FB oldalán sem szerepelt általam ez a téma!

Tehát a VilagHelyzete oldal nevében, megbízásából és annak képviseletében azzal a kéréssel fordulok feléd, hogy távolítsd el azokat a megnevezéseket, amiket abszolút nem tudsz alátámasztani vagy linkelni, vagy hitelesen alátámasztani!

Mindenképp kérek visszajelzést tőled a probléma megoldásáról és remélem pusztán félreértés vagy félretájékoztatás okán kaptál helytelen információt vagy tévedésből írtad bele a VilagHelyzete.com oldalt!

Megértésedet köszönöm!

Válaszodat várva,

VilagHelyzete.com”

Hát, példaképp említettem az álhírlapot, a morgellon-ügyet kihagyták, de olyan címeik voltak különben, hogy „a fal adta a másikat”, ahogy Pesten mondják. Idéznék párat:

Okkult szimbólumok kapcsolata – A Dollár és az USA nagypecsétje”

Üdv az Illuminati Főhadiszállásán”- beszélő vízköpő szörnnyel ünnepelt a már így is bizarr Denver Nemzetközi Repülőtér”

Bilderberg Háttérhatalom New World Order”

David Icke:„A végtelen szeretet az egyetlen igazság minden más csak illúzió”

Occupation 101 – Palesztina megszállása – Az igazság Izraelről”

Betegen és becsapva – lányok HPV oltás után – A dán TV bemutatta a gyógyszeripart leleplező filmet”

A halálos beteg CIA-ügynök bevallotta: „Mi robbantottuk fel a világkereskedelmi központot” és követtük el 9/11-et a CIA „Új évszázad” műveletében”

Ezek után mit válaszoljak ennek az embernek? Azért nem hagytam szó nélkül a dolgot.

Tisztelt uram

Nagyrabecsült levelét megkaptam és megfelelő módon értékeltem. Jóllehet, az ön által szerkesztett online felületet én magam az álhírek és a konteók egyik alapvető forrásának tekintem, mégis, ez esetben hajlandó vagyok kivételt tenni.

Éspedig oly módon, hogy az írásban egyébiránt pusztán stíluselemként és csupán egy alkalommal szereplő „vilaghelyzete.com” kifejezést „valaghelyzete.fos”-ra változtatom, így közjogi szempontból támadhatatlanná válik mindkettőnk helyzete. Megemlíteném, hogy mintegy 33 éve foglalkozom főállásban újságírással, tehát ismerem jogi lehetőségeimet.

Ez a mi utolsó eszmecserénk ezen a csatornán.

Ugyanis semmi értelme nem lenne egy vitának: mi más világokban élünk, higgye el nekem, mindenki jobban jár.

Tisztelettel:

Szele Tamás”

Ezzel véget is ért a mi kis afférunk, hiszen letiltottam, egészen egyszerűen ideje sincs az embernek konteócsászárokkal vitatkozni. Amúgy is nagy bizonyossággal állítható, hogy az álhírek kilencvenkilenc százaléka orosz földön termett, a terjesztőik már csak a készen (és ingyen) kapott árut adják tovább a magyarországi megosztásaikban, mint drogdealerek a kokaint. Legfeljebb hígítják kicsit vagy megfűszerezik magyarosan. A valódi, orosz szerzőkkel meg az életben nem fogunk találkozni, nekik különben sem az a céljuk, hogy elhiggyük a sületlenségeiket: az a céljuk, amint a háborús propagandájukból is jól látható, hogy az ember már senkinek se higgyen el semmit.

Illetve, az FSZB célja ez. No, mindegy is, nem vagyok James Bond, hogy csakis ezzel foglalkozzak, a vilaghelyzete.com-mal többet nem váltottunk szót, csak néha idéztem, mint a szemtelenség Csimborasszóját: abból élt, hogy hazudik és még neki állt feljebb.

Hanem olvasom ám tegnap az Átlátszó kiváló írásában, miszerint:

Megtévesztő Kreml-párti propaganda miatt törölt a Google egy magyar nyelvű konteós oldalt, a Világ Helyzetét, de az álnéven publikáló szerkesztő még így is egy kisebbfajta médiabirodalmat irányít. Az „alternatív” média konteócsászára a civil életben Nyíregyházán dolgozik kollégiumi nevelőtanárként, és bár állítása szerint az oldalakon végzett tevékenysége nem keveredik a munkájával és magánéletével, úgy tudjuk, több rábízott diáknak is reklámozta a megtévesztő információkat közlő oldalait.”

Nofene. Pedig meg sem átkoztam az álhírlapot, azt a szintet sem érte el, hogy érdemes lett volna. Mint az írásból kiderül, idén február 28-án húzták le náluk a rolót, ahogy az „SBG Buddha” álnevű főszerkesztő fogalmaz (a cikkben ott a valódi neve is, én nem venném elő, akit érdekel ott elolvashatja):

Én kizárólag egyetlen tényezőre tudom visszavezetni: ez sajnos az Ukrajnában elindított háború. Mivel 2014-15-ben a VilágHelyzete cikkeiben már le volt írva, hogy miért, milyen célokkal fog kirobbanni ez a háború a jövőben és milyen tervek állnak a háttérben, most ezeket a cikkeket túl sokan kezdték el megosztani és aktualizálni.”

Oh, az ő próféta lelke... a valóságban arról volt szó, hogy már 2015-ben is létezett a donbásszi konflliktus, sőt, harcok is folytak és már akkor is kedves terepe volt ez az orosz finanszírozású, más eredetűnek beállított álhíreknek. Nem tudott ő előre semmit, annyi történt csak, hogy a mostani orosz háborús propaganda majdnem egybeesik az akkori orosz háborús propagandával. De azért Buddhánk (rossz karmát jelent ezt a megnevezést használni megvilágosodás nélkül) nem marad lap nélkül, mert övé az Alternatív Hírek című, ugyancsak kremlinita kamuoldal is, azt még nem vették le. Van még egy hatezres Telegram-csatornája, 43 ezer Facebook-követője, „könyvújságot” is kiad ebből a maszlagból, szóval nem marad egyedül, árván a pusztában.

alternativ_hirek.jpg

Tíz évig butította a népet a törölt oldal.

Tíz évig nem tett ellene semmit a törvény.

És most sem a törvény csapott le rá!

Hanem a Google, illetve a céghez tartozó Blogger.

Az indoklás szerint valaki jelentette az oldalt, amit az üzemeltetők megvizsgáltak, és azért távolították el, mert megszegi a közösségi irányelveket, mivel félrevezető információkat tartalmaz.”

Hát, ha ki nem tört volna ez a háború, máig nem veszik észre – hét éven keresztül volt elérhető rajta az a tartalom, az a film, ami miatt végül cselekedtek. De legalább cselekedtek.

Marad még egy kérdés, ami megkerülhetetlen. Orosz ügynök tehát az, aki ilyen oldalt szerkeszt és tudatosan orosz eredetű (RT, Sputnik News, stb.) propagandát közöl rajta?

Itt a baj. Nem feltétlenül. Ez egy nagyon ügyes, ravaszul megszerkesztett propaganda, ezt sokan őszintén elhiszik, és ha egyszer is elhitték, nincs kiút: örökre a csapdában ragadnak, illetve addig, amíg be nem merik maguknak vallani: tévedtek. Márpedig a legtöbb ember erre képtelen, tehát aki putyinizálódott, az úgy marad. Az hinni fog a HAARP-ban, chemtrailben, lapos földben, az 5G gyilkos hatásában, Qanonban, az összes koronavírus-konteóban, és most éppen az ukrajnai biolaborokban hisz.

Azért ilyen következetlen és kaotikus ez a rendszer, hogy a valóságot magát relativizálja: aki elhiszi a chemtrailt, a Morgellon-férget vagy a biolabort, az nem okvetlenül fog vakon hinni ezekben, de már az is, hogy lehetségesnek találja őket – szemben a reális információkkal, melyek szerint ez csupa ostoba lehetetlenség – arra viszi, hogy senkinek se higgyen.

Az igazat se higgye.

És ha nem hajlandó elhinni az igazat, onnantól bármit lehet neki hazudni.

Lélekgyilkos, aljas módszer, ami önmagát gerjeszti: a szellemi vírus legnagyobb terjesztői pont azok, akiket megfertőzött, akik már az áldozatai. Ilyen értelemben tehát az egész láncnak csak valahol az elején áll valódi, ügynökök általi terjesztés, körülbelül addig, míg az információ el nem ér a féllegális (Európában és Amerikában már illegális) nagy álmédiumokba, RT-be, Sputnikba, onnantól már ingyen fut tovább, jogdíj nélkül felhasználható, lopható témaként az álhír-magazinokban, amelyek szépen megélnek ezekből, aztán az olvasók megosztásai alapján eljutnak a legelrejtettebb zugokba is.

Olyan embert manapság például láttam, aki nem tudja, mi az a valuta-konvertibilitás, pedig fontos az a mindennapi életben is, de olyant egyet sem, aki ne rettegte volna végig a világjárványt az álhírek miatt. Azok is tulajdonképpen Moszkvát erősítették, és az álhírlapokat gazdagították, mindenki mást meg hülyítettek.

Most eggyel kevesebb van belőlük, bár ettől még nem fogyatkoznak meg sem a konteók, sem Moszkva egyéb hazugságai.

Mindegy, annak örüljünk, ami van.

Ilyen manapság a világ helyzete.

Vagy a valag helyzete.

 

Szele Tamás

süti beállítások módosítása