Forgókínpad

Forgókínpad

Kis magyar Duginok

2022. augusztus 30. - Szele Tamás

Mikor már a sarki kocsmában is az „Új Világrendtől” rettegnek a kevésbé cizellált lelkek, mikor mindenki tudni véli, hogy Oroszország a NATO-val harcol Ukrajnában (nem értem akkor a veszteségeiket: a NATO oda sem ment, mi lesz, ha egyszer odaér?), mikor a köztudatban az kering, hogy „Németországban most éheznek az emberek, de télen meg is fognak fagyni”, ideje utána nézni, honnan jön ez a rengeteg ostobaság.

dugin_feketeben_csizmadia_fricz.jpg

Ez mind annak a jele, hogy aki hajlamos a paranoiára, annak csak egy kis lökés kell, hogy belezuhanjon: márpedig az emberiség többsége hajlamos rá. Utóbbi héten mindenki Dugin-szakértő lett az ideológus lánya elleni merénylet miatt, mondjuk én már korábban is olvastam az írásait (azzal együtt, hogy semmiben sem tudok vele egyetérteni, de amit nem ismerek, nem is kritizálhatom, tehát bizony el kellett olvasni), és úgy látom, más is olvasta, csak nem teszi ki az idézőjeleket, így aztán úgy néz ki, mintha saját kútfejéből fakadna a zavaros lé. Erre mondtam magamnak, hogy nem kell nekünk Duginért Moszkváig menni, akad, aki házhoz hozza.

Mert mit olvasok a mai Magyar Nemzetben Fricz Tamás tollából?

Semmi különös meglepetés nem várható 2030-ban, csak az, amit az érintettek – a globális elit tagjai, szervezetei – már egy ideje nem titkolnak, sőt már nyíltan beszélnek: ekkorra akarják bevezetni az új világrendet (New World Order) a világkormányzással (World Government).”

Nofene. Izmos kezdés, ugyanis nekem az a véleményem, hogy maga a „világrend” fogalma sem létezik: sokat kísérleteztek vele, borzalmas eredményekkel, nulla sikerrel, a világ pedig a maga részéről megmaradt az eredeti, időnként inkább, máskor kevésbé kaotikus állapotában, és nagyon utálja, amikor javítgatni akarják. Fricz az egész írást Klaus Schwab és Thierry Malleret „Covid–19: The Great Reset” című kötete elleni vádiratként tálalja, csak éppen abban nem az van, amit szerzőnk állít. De lássuk már, milyen lesz az a rettegett „Új Világrend”?

Nagyjából és durván azt mondhatnánk, hogy a Schwabék által elképzelt cél egy neomarxista és ultraliberális kommunizmus létrehozása; ezt röviden és tömören 12 pontban tudnám összefoglalni. Egyik pont rémisztőbb, mint a másik, de jobb bölcsen szenvedni, mint ostobán vidámkodni.”

Ezek után sem nem rövid, sem nem tömör. Kivonatolom:

  • Világkormányzás létrehozása. A New World Ordernek ez a központi eleme, hiszen a lényeg az, hogy a hatalom egy szűk elitkör kezében összpontosuljon.

  • A nemzetek alávetése a globális szervezeteknek, a nemzettudat folyamatos kiiktatása és a kozmopolita világpolgárok létrehozása.

  • A papírpénz megszüntetése, s a digitális pénz általánossá tétele a világ minden részében és minden polgára számára.

  • A magántulajdon fokozatos megszüntetése.

  • A közlekedés átalakítása, a magánautó-birtoklás megszüntetése, közösségi autózás bevezetése.

  • A szociális rendszer teljes átalakítása, ami annyit jelent, hogy mindenkiről gondoskodnak, ám ennek a gondoskodásnak feltételei lesznek, megfelelő viselkedéssel kell kiérdemelni ezt az angyali kényelmet, de ha rossz fiú vagy, ne számíts semmi jóra. (Megjegyezném, ez most sokkal egyszerűbben zajlik: akár jó vagy, akár rossz, ne számíts semmire).

  • Demográfiai tudatosság, másképpen szólva népességszabályozás.

  • Digitális identitás megteremtése.

  • A médiumok, a nyilvánosság átalakítása, a központ szempontjából „helytelen” információk kiszűrése, az ő szempontjukból fake newsnak, rasszizmusnak, szélsőséges nézetnek nevezett vélemények kiiktatása, eltiltása, az ezeket terjesztők kirekesztése és megbüntetése. (Oké, ne szűrjünk semmit a valóságtartalma alapján, percek alatt jutnánk el Burma öt évvel ezelőtti vagy Ruanda 1994-es állapotába, ahol teljes népcsoportokat irtottak ki gyorsan terjedő álhírek miatt).

  • Transzhumanizmus, azaz a biológiai ember és a digitális tudás, az MI (mesterséges intelligencia) vegyítése, tehát egy új ember-gép minőség létrehozása. (Tudományos alapon lehetetlen).

  • A technokrácia uralma: ez nem mást jelent, hogy a már egyébként is meglehetősen jelentéktelenné vált, tekintélyüket veszített politikusok, államvezetők helyett technokrata szakemberek irányítanák a világkormányt. (Igen, elvi síkon sokkal üdvösebb, ha suszterek irányítják a téeszt és agrármérnökök talpalják a csizmát, kösz, kipróbáltuk már az ötvenes években, nem működött).

  • Végül a „Green Deal”, a zöldegyezség, amely természetesen arról szólna, hogy a globális felmelegedés legnagyobb okozója az ember, ezért az ember tevékenységét meg kell fosztani minden eddigi „kártékonynak” ítélt tevékenységétől, mert az ember ökológiai lábnyoma a legnagyobb veszély a világ számára.

Kezdjük azzal, hogy ez mind nem szerepel a könyvben, ezt bele lehet magyarázni, mint apácába a trockista elhajlást vagy a boci-boci-tarkába a menüettet, de valójában nem erről szól a kötet. Hanem arról, hogy a Great Reset igazából már megtörtént, a világgazdaság leállt a világjárvány miatt (vagy inkább: minimális üzemmódba kapcsolt) és újra próbál indulni, de ha már itt tartunk, akkor csináljunk pár dolgot jobban, mint előtte. Inkább lehetőségeket vázol fel, dehogy ad ez direktívákat, utasításokat.

Olyasmiket javasol benne a két szerző, hogy csökkenteni kéne a környezetszennyezést növelni a nemzetközi kooperációt, valóban működő, világméretű szociális és egészségügyi ellátórendszert kéne létrehozni. Ez nem ördögtől való, meg hát ezek javaslatok, modellek, lehetőségek, szó nincs tervről, használati utasításról, ideológiáról vagy programról – de hogy magyarázom meg ezt annak, aki azért nem volt hajlandó beadatni magának a járvány elleni védőoltást, mert attól félt: chipet tesznek belé és rabszolga lesz tőle? (Aztán később – ismerek ilyen embert – mikor mégis beoltották, úgy oldotta fel az ellentmondást, hogy ő véletlenül működésképtelen chipet kapott, de mindenki másé működik, így be is volt oltva, mégse kellett felrúgja a saját ostobaságait. Találékony az ember, ha önigazolásról van szó...)

Jó, hát látjuk: Fricz nem ugyanazt a könyvet olvasta, mint mindenki más. De mit olvasott Csizmadia László? Mert ő is írt ma, csak ő a Magyar Hírlapba. Míg ilyen humoristáink vannak, nem fenyegeti a magyart az unalom és a borongós kedély, annyit mondhatok.

A birodalmak kialakítására specializálódott mániások, ideológiájukat sajátos módon kifejlesztők módszerei többé-kevésbé azonosak. Elsődleges céljuk az eszközök tudatos megválasztásával a hatalom megszerzése. A 20. és 21. század történései igazolják, hogy az újkori birodalmak alapvetése sem más, mint a totalitárius diktatúra kialakításával a nemzetek megszüntetése. Végső cél a világ feletti ideológiai, politikai és gazdasági uralom kiépítése. Pénzsatuba fogott, megvett pártokat felkínáló áldemokratikus melegágy, ahol „kinemesíthető” a globalizmus. A látható és láthatatlan háttérben megbújó pénzhatalmasságok és szervezeteik behálózzák és fogságba ejtik a végső céljukat nem sejtő áldozataikat. Jelen korunk nemzetvadászai az Afrikában és Közel-Keleten szerzett gyakorlati eredményeiket felhasználva Európát hajtanák igába. (…) Soros György, mint éllovas, a világ pénzügyi elitje által kigondolt ideológiát a mammon gyeplőjén tartott politikusokkal és NGO-kkal valósítja meg.”

Ez is csak ugyanazt a zagyva nótát fújja, mint az első zenész, csak míg Fricz tilinkón játszotta, Csizmadia kecskefejű dudán esik neki, amitől kap egy harsány, demagóg zamatot. Reggelig magyarázhatnám, miért ostobaság, amit írnak, miért nincs semmi alapja, hogyan keverik a „Great Reset” fogalmát a jóval korábbi „Grand Replacement” összeesküvés-elméletével, a rosseb ezekbe a csavaros külországi nyelvekbe, de minket most az érdekel, honnét veszik a szamárságaikat? Mert azért annyira egyik szerző sem kreatív, hogy képes legyen ilyesmiket kitalálni.

Na jó, megmondom.

Hát persze, hogy Alekszandr Dugintól.

Mindig ilyen marhaságokat beszélt, de a legtisztább formában ez év április 26-án a Geopolitika.ru-n megjelent

Az Új Világrend a nemzetközi kapcsolatok elméletének kontextusában”

című, nem túl hosszú szösszenetében foglalta össze a téziseit. Akkor lássuk.

A nemzetközi kapcsolatok terén a realizmus a nemzetállam abszolút szuverenitásának elismerésén alapul; ez megfelel a nemzetközi kapcsolatok vesztfáliai rendszerének, amely az 1648-ban véget ért 30 éves háború eredményeként alakult ki Európában. A szuverenitás elve azóta is alapvető fontosságú a nemzetközi jog rendszerében. (…) A nemzetközi politika terepe tehát a szuverén államok közötti, folyamatosan változó hatalmi egyensúlyból áll. Az erős támadja a gyengét, de a gyenge mindig az erősebbhez fordulhat segítségért. Koalíciók, paktumok és szövetségek jönnek létre. Minden szuverén állam hideg racionális számítás alapján védi nemzeti érdekeit.”

Ezt épp látjuk. Ámde:

A nemzetközi kapcsolatok liberálisai meg vannak győződve arról, hogy világkormányt kell létrehozni, és az emberiséget a leg „haladóbb” erők – azaz maguk a liberálisok – alatt kell egyesíteni.”

Ezt meg ki mondta? Tudtommal senki sem beszélt ilyesmiket: Dugin az illiberális viselkedést tükrözi az általa liberálisoknak véltekre. De most jön a szép, most jön a magyarázat sok mindenre!

E koncepció szerint a közeljövőben az államok megszűnnek, és minden ember összekeveredik, létrehozva egy planetáris polgári társadalmat, egy világot. Ezt nevezik „globalizmusnak”. A globalizmus a liberalizmus elmélete és gyakorlata a nemzetközi kapcsolatokban.

A liberalizmus új változata kiegészítéssel bír: a mesterséges intelligencia uralni fogja az emberiséget, az emberek először nemtelenek, majd „halhatatlanok” lesznek, a kibertérben fognak élni, tudatukat és memóriájukat felhőszervereken tárolják, az új generációkat kémcsőben hozzák létre, vagy 3D nyomtatóval nyomtatják ki.

Mindezt tükrözi a davosi fórum alapítójának, Klaus Schwabnak a Great Reset projektje.”

Nem projekt, hanem kötet, de itt a kulcs. Főleg a tudományos-fantasztikus részletek árulkodóak. Persze, hogy sem Csizmadia, sem Fricz nem olvasta Klaus Schwab és Thierry Malleret írását, minek is olvasták volna? Azt egyedül Dugin olvasta arról az oldalról, ő is szándékosan félreértette a saját céljai kedvéért, mindenki más már Dugint olvasta az üggyel kapcsolatban!

Sőt, nem csak olvasta, hanem többé-kevésbé le is másolta, és a kész dolgozatot az egyik ideológiaipari tanuló a Magyar Nemzetnek küldte el, a másik a Magyar Hírlapnak!

Mondom én, hogy nem kell nekünk Moszkvába menni Duginért, akad, aki helyünkbe hozza, szinte szó szerint elismétli a szélsőjobb főguru minden szavát.

Ja, hogy ennek semmi köze a valósághoz? Ki mondja meg, mi az a valóság?

Nekem a tapasztalataim és a logikám.

Csizmadiának és Fricznek Dugin.

Ily módon én egy viszonylag reális világban élek, bár gyakran tévedek, de ebből próbálok tanulni – ők ellenben még csak nem is a sajátjukban, hanem a Duginéban.

Kényelmetlen lehet.

 

Szele Tamás

süti beállítások módosítása