Forgókínpad

Forgókínpad

A bolsevik Google meséje

2023. március 29. - Szele Tamás

Forronganak az indulatok a Pesti Srácok háza táján, rebellió készül, le kívánják rázni a kapitalisták bolsevik igáját a nemzeti szellem nevében, vagy mi a csodára készülnek, ugyanis ideológiai szempontból még maga Dugin sem igazodna el a szándékaik között, az más kérdés, hogy attól még elégedetten simogatná ritkás szakállát a kezdeményezés miatt.

tuntetes_marcius_29.jpg

Arról van ugyanis szó, hogy a YouTube a múlt héten újból törölte a PS online tévécsatornáját, éspedig arra hivatkozva, hogy azt trükkösen regisztrálták. De lássuk a cég nyilatkozatát a Média1 nyomán:

Minden felhasználó vállalja az Általános Szerződési Feltételeink és a Közösségi Irányelveink betartását, amikor regisztrál a YouTube-ra. Amikor a felhasználók megsértik ezeket a feltételeket, például a gyermekek biztonságára vonatkozót, vagy az intézkedéseink megkerülését tiltót, akkor a csatornáikat, illetve minden további új csatornájukat megszüntetjük. A PS TV csatornát azért szüntettük meg, mert annak létrehozásával megkerülték a Pesti Srácok csatorna megszüntetésére irányuló intézkedésünket, amelyet a gyermekek biztonságára vonatkozó feltételek megsértése miatt távolítottunk el 2020 februárjában.

Irányelveink nem egyes nézőpontok szerinti tartalmakra vonatkoznak – azokat egyformán alkalmazzuk. Automatizált rendszereink nem úgy vannak tervezve, hogy egyénekhez vagy csoportokhoz tartozó tartalmakat politikai szempontok vagy egyéb tulajdonságok, például nemi vagy szexuális irányultság alapján szűrjenek. A tartalmakat felülvizsgáló munkatársainkat pedig úgy készítettük fel, hogy ne vegyék figyelembe a feltöltő személyét, és azt sem, hogy egyetértenek-e vagy sem a videóban szereplő álláspontokkal.”

Magam is emlékszem a három évvel ezelőtti botrányra, sőt, levétele előtt még a videót is láttam – láttam, de nem részletezném, ugyanis nem volna értelme és sértené a jó ízlést. A PS-nél legalább a rendszergazda tudhatta volna, hogy ilyesmit nem teszünk közzé, ugyanis kérdezés nélkül lövik le érte az oldalt. Akkor provokációnak éreztem a dolgot a PS részéről, ne feledjük, épp egy olyan, azóta a világjárvány miatt feledésbe merült politikai kampányban jártunk térdig, ami azt célozta, hogy tiltsák ki a techóriásokat és közösségi oldalakat Magyarországról. Mindenesetre jegyezzük meg: három éve a Pesti Srácok videócsatornáját tiltotta le a YouTube, ennek később jelentősége lesz.

A karantén alatt leállt a kormány techóriás-ellenes kampánya, ugyanis megállt volna az élet a Google és a szolgáltatásai nélkül, ráadásul még előtte megindult a Pesti TV kábelcsatornája, amihez köze nem volt a techóriásoknak. Aztán a választások után leállították, mert annyira alacsony volt a nézettsége és ezáltal a reklámbevétele, annak idején írtam is erről. Akkor még Huth Gergely főszerkesztő maga vallotta be:

A Pesti TV tulajdonosai, azaz Vaszily Úr és Mészáros Úr cégei az alacsony reklámbevétel miatt nem kívánják tovább finanszírozni a Pesti TV működését. Mint üzletembereknek, ehhez minden joguk megvan. Mivel integrált szerkesztőséget működtettünk, jelen formában a PestiSrácok.hu fenntartása is megoldandó problémává vált. Reméljük, kapunk megfelelő ajánlatot a folytatáshoz, a tárgyalások sikeréhez nézőink és olvasóink most is özönlő, jóleső kiállása sokat hozzá tehet.”

Ugye, volt egy paradigmaváltás közben a kormánypropaganda terén, rájöttek, hogy olcsóbb influencerekkel dolgoztatni, mint szerkesztőségeket, mi több, tévécsatornákat fenntartani. Mindenesetre a csatornát újra indították a YouTube-on, PS TV néven, szóval nem is nagyon álcázták, hogy ez a már egyszer letiltott csatorna utódja. Ezt szúrta ki tehát az algoritmus, már az is hiba volt, hogy ugyanazon szerkesztőség nevében regisztrálták.

Most öles írásban szólítja a hont újabb tüntetésre Huth főszerkesztő (egyszer ugyanis már tüntettek a Google magyarországi székháza előtt a 2020-as betiltás miatt) a Magyar Nemzet hasábjain, és egészen sajátosan érvel. Mondhatni meglepően, de menjünk sorban.

A fő kifogása az, hogy:

Annak a háttérhatalomnak a lerakata meri a szájára venni a gyermekek védelmének ügyét, amely totális támadást indított a magyar gyermekvédelmi törvény ellen! Sztálin is megnyalná mind a tíz ujját a szellemi örökösök leleményességét látva!”

Kérem, ez annak érv, aki hisz a Háttérhatalomban, aki nem hisz, azt nem győzi meg, igaz, azt nem is akarja. De elkapja a gépszíj a főszerkesztőt, és tovább háttérhatalmazik:

A globalista háttérhatalom médiaoffenzívája Varsótól Bukarestig töretlen, az Európai Bizottság és az Európai Parlament támogatásaival gazdagon kistafírozott Soros-féle médiahálózat szinte mindenhova bevásárolta magát. Nem véletlen, hogy (mit sem törődve a világháború rémképével) önfeladó módon egyre-másra globalista kormányokat választanak meg a V4-ek és más közép-európai országok polgárai, akik nemrég még a patrióta politika felé kacsingattak. Rájuk már hatott az agymosás.”

Értem, viszont ha valakinek a magyar kormány politikája nem tetszik és történetesen külföldi, az ki ne merje mondani, mert ezzel megsérti Magyarország szuverenitását és a nemzet döntését. Huth most ugyanezt teszi, csak nagyobb méretekben: Varsótól Bukarestig.

Köztudott az is, hogy a bolsevik sosem elégszik meg a saját elveinek propagálásával, hanem az ellentétes hangok elhallgattatására tör. Ezért üldözik világszerte a konzervatív, nemzeti véleményformálókat és a valós hírek közlőit a legnagyobb internetes közösségi oldalakon, ezért erősítik fel e platformok csinovnyikjai újra és újra a woke cenzúrát. Ezt a véleménydiktatúrát neveztük el pár éve „kibersztálinizmusnak” – a kifejezés önmagáért beszél.”

Meg van akadva ez az ember a bolsevikokkal, engem is bolsevista diverzánsnak nevezett a múltkor. Szólhatna neki valaki, hogy más jelző is létezik a magyar nyelvben. Mindenesetre ezek után nem tudom, ki is szüntette meg a Kurírt, Metropolt, Népszabadságot, Vasárnapi Híreket és még annyi más médiumot? Ha a bolsevikok hallgattatták el őket, akkor a Fidesz bizony bolsevik párt. Ezt kívánta netán üzenni Huth? Akit meg kell nyugtassak: kicsit sem üldözik jobban, mint bárki mást, mondjuk engem.

Még december elején történt, hogy az egyik kis lapban, ami a saját vállalkozásom, csak most technikai okok miatt szüneteltetem a megjelenését, írtam egy elemzést a bucsai vérengzésről. Vesztemre hiteles, helyszíni képpel illusztráltam – egy tömegmészárlás mellé mégsem tehetem plüssmacik fotóját – és bizony, a képen halottak voltak. A Google és az AdSense algoritmusa azonnal támadásba lendült, hetente büntetnek meg a „sokkoló látvány” miatt, mivel a lap két hete nem jelenik meg, két olyan büntetést is kaptam, ami teljesen érthetetlen. Pedig nem vagyok kormánypártisággal vagy jobboldalisággal vádolható. Szóval ne állítsa be magát áldozatnak az úr, legalábbis egyedüli áldozatnak semmiképp se.

A magyar polgári közép, a nemzeti blokk mindig is elkötelezte magát a szólás- és a sajtószabadság mellett. Nemcsak szavakban, hanem tettekben is.”

Lásd fentebb: Kurír, Népszabadság és laptársaik.

De a legszebb csak most jön: Huth úgy gondolja, a YouTube-csatorna letiltása már elég indok ahhoz, hogy újból saját tévécsatornát kapjon.

A megoldás az arany középút lehet: ott kell lenni, maradni, ahol a közönség ma a közéleti tartalmakat keresi, tehát főként a YouTube-on és a Facebookon, de figyelni kell az előremutató külföldi példákra, és ki kell építeni a saját felületeinket! (…) Mindeközben a nemzet túlélése, szuverenitásunk megóvása szemszögéből létfontosságú, stratégiai eredményeket ért el a kormány, nemzeti nagyvállalkozókkal szövetkezve: így került nemrég magyar tulajdonba a Digi és a Vodafone, így lett az államnak jelentős részvénycsomagja a Yettelben. Ezt a törekvést a közreműködésével az Antenna Hungária Zrt. nagymértékben elősegítette. Előremutató jel, hogy a Mediaworks- és a TV2-csoport is erősítette saját videóplatformjait. (…) A fent említett stratégiai bevásárlásoknak és fúziónak köszönhetően az egész országot lefedi a nemzeti tulajdonban lévő, így külföldről cenzúrázhatatlan internet- és kábeltévé-szolgáltatás.

Amikor tehát választ akarunk adni a „kibersztálinisták” véleménydiktatúrájára, a harcban számba kell venni a rendelkezésünkre álló új fegyvertárunkat is. Ne hagyjuk tehát, hogy az alaptörvényünket és az uniós jogot egyaránt megsértve kitaszítsanak minket a globális platformokról, de teremtsük meg a saját, magyar tulajdonú, jó minőségű és az egész nemzeti oldalt összefogó platformjainkat is! Csak így óvhatjuk meg a szólásszabadság intézményét Magyarországon!”

Összefoglalva: Huth szerint a nyugati kapitalizmus legnagyobb techóriásai bolsevisták és sztálinisták, hogy emellé különös szexuális szokásaik vannak, az már magától értetődik, és különös örömüket lelik abban, ha konzervatív magyar médiavállalkozásokat üldözhetnek. Nem tudják, mit írnak bennük, hiszen nem is értenek magyarul, azt sem tudják ilyen alapon, melyik vállalkozás konzervatív, melyik nem az, de az „üldözés” a lényeg, mint a Tanúban a statuálás. Ezek szomorú állapotok, melyeken csakis úgy lehetne segíteni, ha egyfelől a március 31-re összehívott tüntetés porig rombolja a zsarnokság jelképének számító budapesti Google-székházat, másfelől pedig az immár nemzeti kézbe került „fegyvertárból” ő kapjon minimum egy országos tévéadót. De ha lehet, többet is.

A Google ostromában azért kételkedem, mert jelenleg összesen 51 fő jelezte a részvételét, és az kicsit kevés lesz egy hatékony romboláshoz, az országos tévéadóban pedig a Huth által is beismert problémák miatt: egyszerűen képtelenek voltak nyereséges, nézett tévécsatornát működtetni. Nyilván azért, mert még a legpolitikusabb közönség is megunja, ha állandóan a kormány dicséretét hallja.

Viszont nagyon jellemző dolog ez. Ilyen az emberi természet, malomkövekért kiabál, mikor a ceruzáját kell meghegyeznie, Huth is inkább ismeri fel a bolsevikot a Google-ban, minthogy egyszerűen és ingyenesen regisztráltasson egy új YouTube-csatornát, aminek már nem lenne köze a Pesti Srácokhoz.

Pedig annak nem volna semmi akadálya.

De nem ezt teszi. Akkor lássuk a tüntetést, melyen érzésem szerint több sajtómunkás és forgatócsoport jelenik majd meg, mint résztvevő.

Ennyit a Google bolsevizmusáról.

Szele Tamás

süti beállítások módosítása