Forgókínpad

Forgókínpad

Alternatív álhírek

2023. június 13. - Szele Tamás

Ahogy öregszik az ember, egyre többször jut eszébe a Prédikátor könyve, néha teljesen váratlan helyzetekben is. Annak is az a kitétele, miszerint „semmi sem új a Nap alatt”. Ami ugyan részigazság, hiszen másként felfogva meg minden új, csak épp ugyanolyan, mint az elődje, de hogy már az álhírlapokról is ez kell az ember eszébe jusson, kissé túlzás.

alhirek_junius_13.jpg

A magyar álhír-sajtó valaha jól menő üzletág volt, de a világjárvány miatt elrendelt rendkívüli állapot véget vetett a prosperitásnak: mikor az első komolyabb álhírlap-család üzemeltetőit letartóztatták, hirtelen mindenki elkezdte komolyan venni a rémhírek terjesztéséről szóló törvényt, úgy a maszlag terjesztői, mint a tárhely- és domain-szolgáltatók. Az utóbbi adta meg a kegyelemdöfést: az álhírlapok készítői még próbálkoztak némi hazudozással, bár meglehetősen óvatoskodva, már csak közismert személyiségek halálhírét költötték időnként, de a szolgáltatók, akik mégis törvénytisztelő polgárok, majdnem mindegyik ilyen iparost kiszórták a tárhelyéről. Az ember azt hinné, ki is halt ez a randa szakma, illetve átvette a helyét a kormánymédia, tehát államosították, de nem így van: újabb csillag ragyogott fel a Hazugság koromfekete egén, úgy hívják, hogy Alternatív24.hu, és minden morábbinál vadabb őrültségeket terjeszt (nincs köze a valódi 24.hu-hoz).

Felragyogott a Sötét Csillag, akármennyire képzavar is ez, de csak látszólag új. Az impresszuma világosan megmondja:

A 10 éves Phytomint.hu, melynek jelenlegi utódja az alternativ24.hu egy naponta frissülő, alternatív hírek tematikájú internetes magazin. A folyamatos zaklatások, meg a rendőrségi üldöztetések miatt – mivel a hatalomnak fáj ha az igazság napfényre kerül – muszáj volt a többszöri domain név változtatás és tárhelycsere. Olvasói a valódi híreket kereső, kritikus gondolkodású és nem a hivatalos fősodrú médiának bedőlő személyek.

A magazinnak jelenleg havonta 100-150 ezer egyedi látogatója van (az első időkben napi 20-30 ezer is volt). Rengeteg aloldalt, cikket böngésznek át, videót néznek meg egy hónapban. Az utóbbi 2 évben több mint 2500 új cikk került fel az oldalra, nagy részük (kb. 1700) még mindig megtalálható ezen a weboldalon.

A honlap hobbi oldal, a nekem tetsző érdekes dolgokat, cikkeket, videókat teszek közzé rajta.

A honlap szerkesztője nem kötődik szakmai vagy politikai szervezethez és nem mindenben azonosul a kiadott cikkek tartalmával.”

Ah, a Phytomint! Régi kuncsaft, volt nekünk már koccanásunk 2021-ben is, akkoriban azért, mert azt állították, hogy a koronavírus elleni vakcina egy operációs rendszer, olyan, mint a Windows vagy a Linux, és azon keresztül programozzák a beoltottakat. Persze azt is közzétették, miszerint „Az internet offline állapotba kerül”, aztán mikor ez nem történt meg, rejtelmes okokból kitörölték az összes tartalmukat 2014 és 2021 között (gondolom a szolgáltatójuk nyomására). Az eredeti Phytomint oldal különben máig létezik, csak nem használják semmire, tehát már az is hazugság, hogy a gonosz Hatalom nyomására meg kellett változtatni a domain-nevét. Megvan az, itt látható. 

A mostani mutációjára az hívta fel a figyelmemet, hogy pár napja valósággal ámokot fut a közösségi oldalakon egy rémhír, miszerint:

A WEF betiltja a természetes fogantatást: 2030-ig minden csecsemőnek laboratóriumban kell születnie”

Cudar világ jönne, ha igaz lenne, de hát ez egy emeletes marhaság. A Világgazdasági Fórum, mint neve is mutatja, a világ gazdaságával foglalkozik, nem azzal, ki kivel mit művel az ágyban. Érdekelne, hogyan képzelik az álhírgyárban például a tilalom kontrollját, meg mondjuk azt is, hogy ha valaki egy baleset folytán mégis megszületne természetes úton, akkor mi lesz, visszatolják a kedves mamájába? De idézzük az írást, mert érdemes:

A globális elit nem elégszik meg azzal, hogy mindenki génjeit szerkeszti, aki feliratkozott egy kísérleti mRNS oltásra, most azzal fenyegetőzik, hogy a gyermekeink génjeit is szerkeszti – még mielőtt megszületnének.

Ennek az emberiség elleni bűnténynek az elkövetéséhez a WEF mesterséges méheket fejlesztett ki, amelyek képesek lesznek az anya testén kívül magzatot kifejleszteni.

Tekintettel a WEF napirendjének mélyen sátáni természetére, helyénvalóbb lett volna, ha a tudósok egy szarvas kecske életre keltésével kísérleteztek volna.”

Nos, kecsketenyésztés ügyében nem szorul az emberiség mesterséges módszerekre, születik épp elég természetes úton, de amint látom, a szerző semmit sem változott 2021 óta, semmit sem tanult, legfeljebb kicsit fejlődött qanonista-moszkovita irányba. Azt már régebben és sokszor bebizonyítottam, hogy a qanonizmus tulajdonképpen az orosz titkosszolgálatok által terjesztett konteók valóságos kvintesszenciája, de az alternativ24 (vagy Alternatív Magazin?) más hírei ezt csak alátámasztják. Hagyjuk azonban a politikát későbbre, maradjunk az emberi szexualitásnál, ezzel nagyon szívesen foglalkozik az orgánum. A másik írásuk címe például sokatmondó:

A homoszexuálisok és a kommunisták természetes szövetségesek”

Mitől? Nos, az indoklás már a Büntető Törvénykönyvbe ütközik:

Kívülállóként mind a kabbalisták, mind a melegek természetes ellenszenvet éreznek a civil társadalom ellen, és el akarják pusztítani azt. Nem véletlen, hogy az Illuminátusok olyan vezető alakjai, mint Winston Churchill, Adolf Hitler, Tony Blair, Justin Trudeau, George W. Bush és Barack Obama homoszexuálisok voltak/vannak. Oliver itt alig karcolja a felszínt, de biztos vagyok benne, hogy ha mélyebbre ásunk, felfedezzük, hogy a homoszexualitás kiemelkedő szerepet játszik az illuminátusok összeesküvésében. Nem azt mondjuk, hogy minden meleg felforgató, csak azt, hogy a zsidókhoz hasonlóan az okkult felforgatók aránytalanul nagy része meleg.

Akkor most tessék elolvasni azt a Tórát. Magyarul is elérhető, benne van minden Bibliában, Mózes öt könyvéről van szó. Vagy maguk Bibliát olvasni nem szoktak, csak hamisítani? Azért erősen meglepődnének, ha mégis belekukkantanának, bár ennek esélye kizárt. Mindenesetre ez hamisítatlan, vegytiszta antiszemita uszítás, rágalmazás, szóval kifejezetten büntetendő. Lehet, hogy Putyin, ezeknek a szélhámosoknak az aktuális messiása nem kedveli a melegeket, de Magyarország egyelőre még nem tartozik az Oroszországi Föderációhoz, akármilyen pocsék törvényeink is vannak, a duplán elkövetett kisebbség elleni uszítást (hiszen a melegeket is támadták) nem Moszkvában tárgyalják majd, mármint, ha valaki feljelentést tesz, hanem szokás szerint a Markó utcában.

Lássuk akkor, a mostani helyzetben külpolitikai szempontból hol helyezkedik el ez a hazugságkombinát? Mert nem gyár, annál nagyobb, ez már kombinát. Kérem, ingázik Moszkva és Peking végbele között. A szerkesztők külpolitikai ismeretei nem elégtelenek – nem is léteznek, ugyanis hogyha halvány segédfogalmuk lenne a dolgok reális állásáról, nem írnák le azt a bődületes szamárságot, miszerint:

Kína 15.000 iráni drónt rendel Tajvannal, Japánnal és Ausztráliával való potenciális háborúhoz”

Nos, ez esetben Kínának elment az esze. Szerencsére a hír nem igaz, és csak a szerzőnek ment, el, aki nem tud arról, hogy az iráni drónok majdnem teljesen kínai alkatrészekből készülnek, Iránban csak összeállítják őket (akad bennük különben nyugati alkatrész is időnként, de tisztán kínai forrásból is legyárthatóak most már). Ha Kínának szüksége van akárhány drónra, nem fog Teherántól rendelni, hanem nekilát, és a hét végén, a konyhaasztalon összerakja magának. Azért ekkora ostobaságokkal nem kéne kábítani a közönséget. De kábítják, sőt, részletezik is:

A megrendelést elfogadó Iráni Forradalmi Gárdakorpusz (IRGC) egyik parancsnoka szerint Kína háborúra készül Tajvan, Japán és Ausztrália ellen.

Irán hatalmas üzleti lehetőséget teremtett magának, amikor eladta ezeket a drónokat, amelyek jelenleg hihetetlenül hatékonynak tűnnek Oroszország számára Ukrajnán belül.

Abból kiindulva, hogy hányat adtak már el Oroszországnak, Iránnak már több tízezer darabja lehet; ami elgondolkodtató lehet a csicskás, de nagyszájú szomszédjuknak, Izraelnek.

Történelmileg ez azért érdekes, mert az ókori perzsák arról voltak híresek, hogy őrült mennyiségű nyilat lőttek az égbe az ellenségeik ellen, hogy teljesen legyőzzék őket.”

Ja, megnézték a Spárta című filmet. Sőt, el is felejtették. Ez ugyanis nem egy perzsa harcmodor volt, hanem egy anekdota: Xerxész a thermopülai csata előtt megüzente a görögöknek, hogy adják meg magukat, mert seregégnek „nyilai elsötétítik a Napot”, mire fel Diénekész visszaüzente: „Az jó lesz, árnyékban jobban szeretünk harcolni.” Szó nincs tehát arról, amit az álhírlap zagyvál. Lássunk még pár címet tőlük, a teljesség igénye nélkül:

Tömeges médiahipnózist alkalmaztak rajtunk”

Az látszik. De oroszul és/vagy kínaiul. Attól lettek ilyenek.

Bill és Melinda Gates Alapítvány egyik videójában négyéves gyerekektől kérdeznek a szexről és a maszturbációról”

A videót persze nem mutatják be.

A szabadkőművesség egy homoszexuális szervezet”

Már nem csak a kommunisták, a szabadkőművesek is? Feltűnően érdeklődik a szerkesztőség a homoszexualitás iránt, kissé talán túlzott is ez a figyelem...

Hitler az illuminátusoknak dolgozott”

Akkor érvénytelen a fasizmus mindenestől, vissza az egész, hazugság volt, nem is úgy gondolta: köszönjük, szerzőkém, ez szép volt.

Az Ukrajnában eltűnt gyerekek nyomai Nyugatra vezetnek?”

Nem: Oroszországba vezetnek. Erről azért viszonylag pontos adataink vannak.

Hivatalos: Oroszország megelőző atomcsapást szándékozik tenni”

Mint mindig, amikor Medvegyev négy féldecinél többet iszik a kokainra.

Washington felelős a Kreml elleni támadásért – Moszkva”

Sajnos nem. Ha Washington szervezte volna, a Kreml már nem állna.

Nem folytatom, elég is ennyi: ez az ál-sajtótermék szemmel láthatóan megtalálta a helyét a piacon az orosz propaganda és a legundorítóbb konteók terjesztésével, valószínűleg eléggé nyereséges is (vagy ki tudja: az AdSense-hirdetések utóbbi időben alig fizetnek, de majd csak odagurul a laphoz pár cservonyec a Lubjanka térről). Mindenesetre az egész jelenséggel kapcsolatban az a figyelemreméltó, hogy az orosz szolgálatok ezt a háború (sőt, egyes esetekben világjárvány) előtti módszert élesztették fel, ami arra utal, hogy nagyon fontos nekik a zavarkeltés a nyugati országokban.

És találnak rá embert, láthatjuk, még „szakembert” is, akinek már van gyakorlata a mákony hintésében – bár senki se mondja, hogy a Phytomint 2021-es oltásellenességét nem Moszkva táplálta, ahogyan a német querdenker és „birodalmi polgár” mozgalmakat is. Meg általában minden olyan konteót, ami a sötét középkor felé noszogatja a huszonegyedik századi olvasóját.

Elég nagy szégyen, hogy ezt a sok manipulatív hazugságot megírják, ennél már csak egy nagyobb akad.

Az, hogy el is olvassák, és akad, aki elhiszi.

 

Szele Tamás

süti beállítások módosítása