Forgókínpad

Forgókínpad

A kétezres honfoglalók

2018. február 03. - Szele Tamás

Ismert erdei körökben az az általános nézet, hogy Micimackó, mint minden medve, szereti a mézet. Szakmai körökben pedig az az általános nézet ismert, hogy levertség, depresszió nyomott kedély esetén, ha már semmi sem segít, belenézünk az MTI Országos Sajtószolgálatának közleményeibe és kikeressük a Honfoglalás 2000 szösszeneteit.

A hatás garantált.

Miután kifetrengtük magunkat a földön a röhögéstől, nekiállunk és megírjuk, hogy más is élvezhesse, ugyanis a honi olvasóközönség körében még nem járványos a mazochizmus, és maguktól nem keresnek rá erre a kiváló humoristákat tömörítő egyesületre, melynek célja a bejegyzés szerint „kulturális, közéleti és egészségügyi tevékenység folytatása, az emberi jogok védelme.” A hangulatjavító hatásuk kiváló, a kreativitásukat pedig a teljes magyar politikai paletta megirigyelhetné, mondjuk a Kétfarkú Kutya Pártot kivéve, mert ők azért sokkal jobbak, csak ők nem gondolják komolyan. Illetve, a hülyéskedést halálosan komolyan gondolják, szemben a kétezres honfoglalókkal, akik viszont a hülyeséget találják komoly dolognak.

De elég a tömjénfüstből, lássuk, mivel rukkolt ki tegnap a fékezhetetlen agyvelejű egyesület! (http://os.mti.hu/hirek/133898/a_nemzeti_szocialdemokratak_kozlemenye)

A Dél-afrikai Fokváros súlyos vízhiánnyal néz szembe, humanitárius katasztrófa is bekövetkezhet. Nem mi fogjuk megoldani a helyzetet, de azért ötletünk nekünk is lehet – nemde? Az egyesület Fokvárosban élő barátja révén (aki tagtársunk is) levelet juttatott el Nyugat Fokföld tartomány miniszterelnökének, Helen Zille asszonynak.

Kézenfekvő a tengervíz sótalanítás – javasoljuk – de ez időigényes megoldás. Április 12-ig van még egy kevés víz a tárolókban¸ ezért fel kell készülni a lakosság más módon való vízellátására. Tankhajókkal kell vizet vinni folyamatosan a város kikötőjébe, és csatlakoztatni kell a város gerincvezetékéhez. Egy másik ötlet: a Déli-sarkról jéghegye(k)et kell vontatni a város közelébe, és ennek olvasztásával kell ellátni a négymilliós várost – erre volt már példa: az Arab félszigetig húztak egy hegyet. Mindkettő bizarr javaslat, ugyanakkor hatalmas üzlet cégeknek. A helyi kormányzat nyilván keresi a megoldást, ám egy ötlet – még ha nincs is realitása: továbbgondolkodásra késztetheti az illetékeseket. Sok honfitársunk él a gyönyörű városban.” (MTI OS)

Hát, kérem, még szerencse, hogy élnek honfitársaink Fokvárosban, mert ha nem élnének, Szilvásy úrék sem javasolták volna ezt az okosságot. Ott halnának szomjan mind. De Fokvárosnak szerencséje van. Mondjuk abban nem vagyok teljesen bizonyos, hogy ezt a tervet a dél-afrikai kormányzat megrendelte vagy egyáltalán kérte volna, de szerencsére a nemzeti szociáldemokratának is nevezett kétezres honfoglalók leültek pár fröccs mellé, és az ott élő magyarok kedvéért megmentették a várost. Bezzeg Tongán vagy pláne Fidzsin nem élnek magyarok, azok szomjan is fognak elpusztulni.

Komolyabban: csak a valóságtól teljesen elszakadt elme képes ilyen sajtóközleményt leadni. Egyfelől, Fokvárosban valóban szükséghelyzet van a vízhiány miatt, nem kéne szórakozni velük. Másfelől a terv tökéletesen kivitelezhetetlen, semmi értelme azon kívül, hogy az obskurus és több nevű egyesület megint bekerül kicsit a sajtóba.

Megint?

Megint bizony, ugyanis pár címlapot már meghódítottak az elmúlt évek folyamán. Rendszeresen és hősiesen szoktak tüntetni, halált megvető bátorsággal, mind az alig néhányan a kormány politikája mellett, ezen kívül nagy hívei Putyinnak. Összes műveiket nem kívánnám sajtó alá rendezni, általában az MTI OS-en keresztül kommunikálnak, és annak nagyon rossz az archívuma, de vegyük csak az elmúlt pár havi közirodalom terén (ha van közíró, kell legyen közirodalom is!) elkövetett tevékenységüket.

2018. január 31. „Az ellenzéki összefogásból – ha lesz egyáltalán – nem derül ki, hogy a sok önjelölt párt és miniszterelnök-jelölt közül, ki lenne az, aki az ország vezetésére alkalmas. Bezzeg a Jobbik. Ők vállalnák a kormányzati felelősséget, de ők nem fognak bekerülni a Parlamentbe. Hála Vonának! A Honfoglalás 2000 is állíthatott volna független miniszterelnök jelöltet – több támogatója van, mint a szellempártoknak! Így hát, marad az ellenzéki katyvasz, a választási kudarc után mindegyik párt a másikat – a többit fogja hibáztatni.”

Kár, hogy nem állítottak: megint lemaradtunk egy burleszkről. A szellempártoknak pedig valóban kevés a támogatója, azok is kint laknak a temetőben és kizárólag éjféli órán kísértenek. A szellemek érdekét érvényesítendő. Már látom is a követeléseiket: „Fél napos éjfélt!”, „Le a napfénnyel!”, „Minden héten tiszta lepedőt!”

2018. január 17. „A Honfoglalás Egyesület kezdeményezésére indult útjára a Békemenet 2012 januárjában, s a tömeg láttán a Nyugat el is állt Orbán megbuktatásának tervétől. Az utolsó Békemenet 2014 márciusában volt, azóta a kormány rajongói hiába követelik a rendezvényt, valamiért mindig elmaradt. Tavaly Stefka István megemlítette, hogy az olimpia elleni aláírásgyűjtés miatt újra meg kellene mozdulni, ám Csizmadia László, a CÖF elnöke visszavonulót fújt, mert úgy érezte: a felhergelt tömegeket nem szabad utcára vinni – írja az egyik hírportál.

Minden kormánynak szüksége van tömeg-megmozdulásokra, támogatásra, ám Magyarország ez alól kivétel. Csizmadiát nem érdekli a társadalom követelése, kifogásokat keres, hogy elutasítsa a Békemenetet. Patrubány Miklós lenullázta az MVSZ-t, Csizmadia a CÖF-öt, az előbbi Ceausescu sovinisztái, az utóbbi Soros malmára hajtja a vizet. Elhalt a Trianon, a Szent Korona, a Horthy Miklós Társaság, a 100-ak Tanács, a Polgári Körök, stb. mert alkalmatlan személyek vagy árulók vezették.

Az un. szellemi honvédő CÖF elnöknek távoznia kell!

Lenne utód, nem is egy, pl. Bencsik András (ő már szervezett vidéken Békemenetet), de akadna több, ismert, tekintélyes személyiség is, akik hűen képviselnék a magyarságot. Legyen Békemenet! A CÖF elnök nélkül is menetelünk!”

Hát, szegény rajongók. Magam is szoktam látni őket, ahogy csapatostól lézengenek a Baross téren és békemenetet követelnek. Különben meg, ha Bencsiknek ilyen barátai vannak, ellenségre már nincs is szüksége.

2017. december 22. „Martin Schulz 2025-ig megalakítaná az Európai Egyesült Államokat, s amelyik ország ebben nem akar részt venni, az mielőbb lépjen ki az EU-ból – követeli. Nem aggódunk. 2025-ig megszűnik az Unió, és nem fog megalakulni az Államok.

Ám szükséges a nemzetállamok együttműködése, ezért a Honfoglalás Egyesület és a Putyin Baráti Kör levelet küldött az orosz elnöknek: fontolja meg, álljon az élére egy új kezdeményezésnek. A Keresztény Európai Nemzetek Államszövetsége (?) címet viselő szövetség tagjai lehetnek a V4-ek, a balti- és a balkáni országok, egy reménybeli orosz-lengyel megbékélést követően az utóbbi ország is, külső támogatóként Finnország és Ausztria. Az Államszövetség lehetőségei korlátlanok: ásványi kincsekben, termőföldben, vízben stb. gazdagok vagyunk, nem szorulunk nyugat segítségére, védelmi képességeink biztosítják békés fejlődésünket.

Merkelék ismét megtámadták Európát, kirobbantották a III. Világháborút, emberiség elleni bűnt követtek el, azokat az országokat pedig, amelyeknek köszönhető a német fasizmus leverése, gyarmatnak tekintik. Az EU haldokló, agresszív, elnyomó szervezet, Merkel, Soros, Junker cége. Nem kérünk belőlük! Mi, Putyinban bízunk! Ő menti meg az európai civilizációt, kultúrát, a nemzetállamokat, a kereszténységet. Levelünket postáztuk Moszkvába.”

Levelük még úton van, Muszkaföldön köztudottan lassan jár a posta. Putyin elnök ezúton gratulál az apokaliptikus látomáshoz, és küld száz cservonyecet vodkácskára. Aláírás: Össz-oroszországi Általános Postaforgalmi Intézet.

Különben ők a V. Putyin kör is, valamint a Pannonpuli.hu híroldal nemkülönben.

És ez csak pár szemelvény kiterjedt munkásságukból, mely harminchárom oldalt foglal el az MTI OS archívumában: a legelső közleményüket 2004. szeptember 8-án adták ki, a professzionista sport ellen, az amatőr sportot támogatván.

De hát mi ez egyáltalán? Nem fogják elhinni: ez egy államilag bejegyzett civil szervezet. Méghozzá, amint látom, külföldről, pontosabban Moszkvából támogatott, mert minden második szavukkal Putyin elnököt dicsőítik. Minden elsővel meg Orbánt. De nem kell őket félteni, ha vizsgálat indulna ellenük az új törvény szellemében, megvan a bombabiztos mentségük.

Éspediglen az, hogy ők nem is valódi civilek, hanem álcivilek. A törvény meg csak a civilekről szól.

Hát kérem, így könnyű.

Mármost az külön szép, hogy az MTI OS ezeknek a veszett szamárságoknak helyt ad, megjelenést biztosít, míg ellenben más, valódi egyesületek és csoportok által beküldött közleményeket egyszerűen le sem közöl – nemrég zajlott ellenük próbaper, azzal az eredménnyel, hogy hírszolgáltatásra ugyan nem kötelezhetőek (elvégre hírügynökségről van szó, az érett túróval foglalkozik, nem hírekkel), ellenben ha valótlan állítás jelenik meg náluk, a helyreigazításra kötelezhetőek, ám ha mégis megtagadják, akkor az meg van tagadva.

És kész.

Azt hiszem, keresek egy bejegyzett egyesületet, és elkezdem beküldeni a nevükben az Alice Csodaországban-t az MTI OS címére, részletenként.

Ha már ez egy hírügynökség sajtószolgálata.

Lenne olyan olvasott, mint a kétezres honfoglalók nemzeti szocdem pannonpulija.

A Putyin körről már nem is beszélve.

 

 

 

Szele Tamás

süti beállítások módosítása