Forgókínpad

Forgókínpad

Béla bácsi és a tanárok

2019. április 13. - Szele Tamás

Szóval megint előkerült, megint feltámadt. Már kezdtük magunkat elárvultnak érezni, legalább fél éve nem fenyegette senki a lányokat kopaszra nyírással és Magdolna-mosodával, a srácokat kötelező katonai szolgálattal, senki nem intézkedett különböző szervek nevében, egyszóval Béla bácsi eltűnt. Azt hittem, kezelik – de ha kezelték is, az hatástalan volt.

pom-pom.jpg

Hát igen, újból előkerült Egres Béla, Pécs gyöngye, a magyar szélhámosok büszkesége, Béla, az Ezerarcú, aki volt már többek között minisztérium is – de volt ő Fidelitas, CÖF, nyelviskola, sőt, Pom-pommal szólva volt ő már minden, „szőrpamacs, vagy paróka, vagy egyujjas kifordított bundakesztyű, vagy szobafestőpemzli, vagy papucs orrán pamutbojt.” Ő a mai magyar jobboldal Strasznov Ignáca. Álljon itt egy korántsem teljes válogatás küzdelmes életéről és harcairól a realitással – volt ez már minden, általában befolyásos egyesületi vezetőnek állítja be magát, kár, hogy a Jövő Generációja Egyesület tulajdonképpen kizárólag belőle áll, különböző álneveken. De mondom, szervezett ő már békemenetet is a CÖF tudta nélkül, küldözgette ide-oda a Fradi ultráit is, sőt, a Fidelitas nevében elég komoly szélhámosságot elkövetve megalapította a „Provokátor Figyelő” nevű valamit, amiről csak épp maga a Fidelitas nem tudott (azóta is intézkedik a nevükben néha). Álma a sorkatonai szolgálat (lányoknak is) és kopasz énekesnőkre gerjed, annyira, hogy ki is talált magának egyet, Selma Holgerssont. Igen, a Nils Holgerssont Selma Lagerlöf írta, így jött össze a név. Annyit még feltétlenül érdemes tudni róla, hogy a stílusa jellegzetes és mindig ugyanazokat a helyesírási hibákat követi el, tehát ha érkezik valamelyik szerkesztőség címére egy gyanús levél, rendszerint felismerhető, hogy tőle származik – bár előszeretettel ír alá Lovászi Fruzsina vagy Csongrádi Eszter néven is, ez utóbbi nevek – vagy személyek? – próbáltak már nyelviskolát is sikkasztani korábban, szóval Béla bácsi vagy egy személy, vagy három, aki azonban mégis egy, de ez már a misztika tárgykörébe tartozik.

Rengeteget kellett már foglalkoznom vele, nem, mintha élvezném, sőt: viszont a legtöbb szélhámosságot olyan bicskanyitogató stílusban és olyan átlátszóan követi el, hogy egyszerűen nem lehet nem írni róla: a fenti lajstrom már csak azért sem teljes, mert kimaradt belőle, mikor Honvédelmi Minisztérium (http://huppa.hu/szele-tamas-bela-bacsi-mesei/ ) vagy amikor BKV volt. A saját nevét már ritkán használja – bár most megtette – ugyanis túl sok helyen ismerik és senki sem veszi komolyan.

Márpedig az neki a halála. Neki pont arra van szüksége, hogy fontos legyen, tényező legyen, irányítsa az eseményeket, csapatokat mozgasson a politikai harctéren, mint egy kis pécsi Napóleon, ha kicsivel épebb az elméje, politikus lett belőle – bár most is annak hiszi magát.

Sokat írtam volt róla, mert roppant röhejes dolgokat művel, fenyegetett is, nem egyszer, nem kétszer, ez után az írás után is fog, abban biztos vagyok – eddig is letojtam, ezentúl is le fogom. Azt az egyet nem értem, hogy képes megúszni a rengeteg stiklit, mert ha bárki más az ő csalásainak csak a tizedét is elkövetné, addig ülne, míg rá nem rozsdásodik a műanyag lakat, de lám, Béla bácsi mindent megúszott eddig. Vagy nem – azért érdekesek az időnkénti eltűnései, melyek váltják a hiperaktív periódusokat.

No, de elég az egresológiából, lássuk, most éppen mit művelt?

Ugyebár, Béla bácsinak szívügye minden, ami ifjúsággal kapcsolatos, tulajdonképpen a politikába is úgy került, hogy meg akarta állítani a diáktüntetéseket, még 2013-ban. Nos, ezért aztán nem is csoda, hogy megtalálta a budaörsi tanárok nyílt levelét (https://budaorsi-level.webnode.hu/), melyet Orbán Viktorhoz intéztek sérelmeik miatt – bizony, igazuk van, olyasmiket hánynak a kormányzat szemére, teljes joggal, miszerint a nekik még 2010-ben beígért béremelést egy régi minimálbér alapján hajtják végre, így annak pontosan 1,52-szerese járna – járna, de nem jut. Hiányolják az érdemi egyeztetést az oktatás valódi szereplőivel, egyszóval derék, pontos, tisztességes irat ez, már alá is írták olyan háromszázan.

Haszna, hatása annyi lesz, mint az összes többi petíciónak és nyílt levélnek Magyarországon, vagyis nem sok, a magyar kormány már rég túl van azon, hogy törődjön bárkinek a véleményével, de ne legyen igazam – én örülnék a legjobban annak, ha tévednék.

Nos, erre válaszolt a mi Egres Bélánk, és hát mivel nem ismerték, majdnem komolyan vették. Azt írta:

Mélyen nem tisztelt aláírók. Kormánypárti civil és oktatási szervezetek nevében írjuk levelünket. Arra szólítunk fel mindenkit, hogy töröljék ezt a nyílt levelet és kövessék meg a kormány oktatáspolitikáját ellenkező esetben a budaörsi diákok és tanárok- főleg az aláírók következményekkel nézhetnek szembe.

A jelenlegi magyar kormány a Hazáért dolgozik melynek eredménye, hogy Európa leggyorsabban fejlődő országa lettünk, biztonságos és stabil gazdasági háttérrel, így nem lehet okuk a panaszra. ha még is elégedetlenek saját és iskolájuk helyzetével az csak is az önök hibája lehet. Tiltakozásuknak nincs jogalapja és joguk sincs ahhoz, hogy Magyarország Miniszterelnökével szemben követeléseket fogalmazzanak meg. Ha ezt másképp gondolják úgy alkalmatlanok erre a pályára. Ennek következményei lesznek és diákjaik látják majd kárát.

Egyúttal felszólítjuk Budaörs teljes tantestületét, hogy határolódjanak el a Független Diákparlamenttől és nyílt hirdetményben tiltsák meg, hogy tanítványaiknak, hogy részt vegyenek a diákparlament április 26-i tüntetésén, mely Nagy Blanka szervezésében zajlik majd és a felvételihez előírt nyelvvizsga ellen zajlik!

A diákparlament célja nem más mint Hazánk szellemi nyomorba döntése. A jövő a szorgos és dolgos embereké mert csak a kemény munka hozhatja el Hazánk számára a megdicsőülést és e cél elérése kell hogy minden ember boldogságát kitöltse. Ehhez viszont kemény munka vér és verejték kell, melyre az oktatás készíti fel a jövő polgárait.

Az április 26-i megmozduláson mi is kinn leszünk és mindenkiről felvételt fogunk készíteni akiket utána azonosítani fogunk. Amennyiben egy budaörsi diák vagy tanár is kinn lesz úgy szankciókkal számolhatnak.

A budaörsi diákok közül senkit sem fognak felvenni középiskolába vagy felsőoktatásba és a budaörsi végzős középiskolások illetve tanáraik és családtagjaik számíthatnak elsőként a hamarosan újból bevezetésre kerülő kötelező katonai szolgálat keretében a besorozásra. Ez az intézkedés már a nőkre is ki fog terjedni és kezdeményezni fogjuk, hogy a sorozáson a nők haja is kopaszra legyen borotválva.

Gondolják át alaposan lépésüket, hisz jelenleg Európa legdinamikusabban fejlődő országa ellen lázítanak, mely a jólét és a bőség példaképe is lehet, ha engedik a kormány tervének végrehajtását.

Önökön múlik milyen jövője lesz tanítványaiknak. Az ő és családjuk érdekében alaposan gondolják át lépésüket.

Rosszul döntenek elsőként a Provokátor Figyelő oldalán láthatják viszont saját nevüket és képüket!

Speibe János – Civil Összefogás Fóruma- Újbuda

Egres Béla – Jövő generációja Egyesület

Máthé Elek – Keresztény Tanárok Egyesülete”

Ez bizony Béla bácsi, senki más. Speibe János nevét már régóta használja, az az egyik álszemélyisége, de kicsoda Máthé Elek? Ő létező személy volt, méghozzá pécsi (onnét is ismerheti a mi Bélánk), éspedig református lelkész, tanár és műfordító. Kiváló klasszika-filológus, lefordította például Plutarkhosztól a Párhuzamos életrajzokat is, nagy kár, hogy 1968. január 22-én elhunyt. Szóval, Béla bácsi már halottak nevében is szignál.

A levelében foglalt fenyegetésekkel sokat törődni nem érdemes, ígért ő már mindent mindenkinek, kivéve talán az atomcsapást, de azt is csak azért nem, mert lelkes környezetvédő – legalább annyira szereti a természetet, mint a besúgást és a csalást. Azonban hatalma vagy hatásköre nincs neki, zsarol, próbálkozik, néha sikerrel is jár (mint amikor a Honvédelmi Minisztérium nevében megrendelte, hogy Simicskó miniszter előadásán legyen telt ház, a Miskolci Egyetem meg elhitte neki, hogy ő valaki ott, így aztán meg is töltötték diákokkal a termet), de alapvetően nem egy komolyan vehető valaki.

Nem érdemes tartani tőle, ő egyfajta köpenicki szexboltos, mármint azért szexboltos, mert valamikor volt neki egy ideig egy ilyen vállalkozása is, mely szexuális segédeszközöket árult és kölcsönzött – hogy ki az, aki hajlandó ilyesmit kölcsönözni, azt elképzelni sem tudom, de tény, hogy a cég nagyon hamar eltűnt és még a nyomai is csak haloványan látszanak annak a sok évvel ezelőtti kísérletének, hogy másból éljen, mint szélhámoskodásból. Azért a Magyar Narancs egyik régi anyagában még megtalálható a hirdetése (https://m.magyarnarancs.hu/feketelyuk/kiakadtak-a-vaci-gimnazium-levelen-orban-rajongoi-94131/?orderdir=&pagenr=3):

Nevem Egres Béla. Pécs és vonzáskörzetében vállalok társközvetítést erotikus tárgyak bérbeadását és egyéb szexuális szolgáltatásokat.”

De hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának, mondaná Virág elvtárs. Mi történt itt?

Voltaképpen semmi új.

Béla bá reaktiválta magát és szokásához híven fenyegetőzik, ijesztget, zsarol, mint mindig.

Kell tőle félni?

Nem kell. Nincs hatalma, bármit is hazudozik.

Tulajdonképpen csak az a csodálatos, hogy még nem ismeri mindenki a nevét, akad, aki komolyan veszi, aki még elhiszi, hogy ő tényező, hogy ő valaki – mikor feltűnt a magyar belpolitikában, 2013 folyamán, még mindenki tisztában volt az első mondatai után, hogy őrülttel van dolgunk, de azóta sokat romlott a helyzet.

Most már hihetőbben hangzanak a téveszméi. Vagyis hitelesebben, el lehet képzelni, hogy a kormányzat ilyen eszközöket is bevet.

Tetszik látni, ez a valódi baj.

Az ország kezd hozzáhülyülni Béla bácsihoz.

Ha sikerül leküzdenie magát odáig, ahol most Egres Béla tart, már én is azt fogom mondani, hogy vigyázzunk ezzel a szélhámossal.

De addig nem érdemes.

Szele Tamás

süti beállítások módosítása