Forgókínpad

Forgókínpad

Vízmotor és örökmozgó

2021. december 14. - Szele Tamás

Körülnéz az újságcsináló ember a hírek között, lefutja a szokásos köreit (egyre nagyobb, fárasztóbb körök ezek) és a végén levonja a következtetést: mindenki megőrült, de azért nem mindenkinek ment el az esze. A NER pedig egy vízüzemű motor, ami pénzt termel, forgó mozgás, hőtermelés és pártoskodás útján, mindezt pedig lehallgatják a civil szolgálatok.

orokmozgo_volner_szalacsi.jpg

Bonyolultan hangzik, de mindjárt nem lesz az, ha az egészet visszavezetem dr. Völner Pál volt államtitkárra. Akkor menjünk szépen sorban a tegnapi híreken (maiak még nincsenek).

Kezdjük azzal, hogy – talán nem véletlenül – mintha két, jól elhatárolható részre kezdene szétválni a Völner-ügy, az egyik a korrupciós történet, ezzel kapcsolatban majdhogynem tobzódunk a részletekben, a másik a Pegasus-engedélyezések ügye, amiről szinte nem is esik szó. Miért esne? Völnernek nem érdeke egy eljárás a potenciális hazaárulás ügyében (a Pegasus használatának engedélyezése betű szerint kimerítené a törvényben meghatározottakat, még ha ez nem is konkrétan olyasmi, mintha valaki eladná a paksi bővítés tervrajzait mondjuk Szváziföld hírszerzésének, csak majdnem), a kormánynak nem érdeke, mindenkinek egy kellemes kis korrupciós per az érdeke, amit a jövőben tartanak meg, ahogy a világot ismerem, Völner távollétében, aki majd a bolygó egyik távoli, egzotikus de annál kellemesebb sarkából figyeli majd az eseményeket, egy olyan országból, amellyel nincs kiadatási egyezményünk (nem is kell Bhutánig vagy Laoszig mennie, már az Egyesült Arab Emírségekkel sincs, nem is véletlen, hogy Schadl Györgyöt és b. nejét a dubaji gépre való felszállásuk előtt tartóztatták le).

Márpedig a Pegasus-vonalat csak úgy lehet elkenni, ha a korrupciós vonalat erősítik, arról árulnak el minden részletet. Így is tett tegnap az Országgyűlés mentelmi bizottságának KDNP-s elnöke, Hargitai János, nyilvános ugyanis a beterjesztett határozat-javaslat Völner mentelmi jogának megvonásáról, nyilvános az indoklása is. „Pegasusokról, melyek nincsenek” szó sem esik benne, de az értő szem sok egyéb csemegét talál a szövegben. Egyelőre és jobb híján foglalkozzunk ezzel a vonallal, de ne feledkezzünk meg a megfigyelésekről sem.

Szóval, a végrehajtói korrupcióról most már csak több adat derült ki, újabb nem: megisemrhettük az átadott pénzek pontos összegeit, dátum szerinti bontásban, a végösszeg az ügyészség szerint 83 millió forint, a matematika szerint 67 millió, de ezen a kis aprón ne akadjunk fenn, mindjárt lesz itt több is. Mivel Schadl György ugyanezen dokumentum szerint olyan 885 millió körüli összeghez jutott a megvesztegetésekből, épp tíz százalék körül járunk, ami az üzleti életben megszokott közvetítési díj mértéke, ha nem törvénysértésről lenne szó, nem is lehetne megütközni rajta.

Azonban vannak más ügyek is.

Az első egy engedélyeztetés. Mint a Telex írja:

Az irat szerint volt egy olyan ismerősük, aki tudott a Schadl-Völner-korrupciós kapcsolatról, és ő jelezte nekik, hogy egy ismerőse hajlandó 150 milliót áldozni arra, ha elintézik neki, hogy a Mátrix Oktatási Központ megkapja az engedélyeket több képzés elindításához. Ennek érdekében a gyanú szerint Völner egyeztetett is az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Innovációs és Technológiai Minisztérium több beosztottjával is. És rendszeresen tájékoztatta Schadlt, hogy áll a dolog.”

Kiket képez a Mátrix Oktatási Központ? Ácsoktól és aranykalászos gazdáktól kezdve kályhásokon és méhészeken keresztül tetőfedőkig sokféle embernek adnak papírt a szakmájukról, most, amint látom, hiba csúszott a Mátrixba, nem biztos, hogy emiatt tartanak december 17-től január másodikáig téli szünetet, de lehetséges, mindenesetre ha megnyitja az ember az oldalukat, elé ugrik egy gyönyörű hirdetés:

2021. december 14.
Ma az Aranykalászos gazda képzésünkre jelentkezhet
50.000 Ft kedvezménnyel!
Jelentkezzen még ma!”

Már rohanok is, még van három napom, régi álmom válna valóra ezzel. Aranykalászos gazda akartam lenni mindig is, de inkább mozdonyvezető (nem marháskodok: az utóbbi gyermekkoromban tényleg akartam lenni, az előbbi fel sem merült).

De most érkezünk ez a NER működését tökéletesen bemutató mozzanathoz, vagyis a vízmotorhoz.

Azt írja az indoklás:

2019. szeptember 18-tól a Kar elnöke minősített többségű befolyást biztosító részvényese lett az Aqua Energy Solution Zrt.-nek, amelynek 2021. május 5. napjától édesapja lett a vezérigazgatója. Ezen túlmenően a Kar elnöke 2017 júliusától megszerezte az állítólag K. Sz. és N. Cs. által kétéves fejlesztési munkával előállított, ,,belső égésű benzin üzemű Otto-motorból átalakított víz üzemű motor” terveit, amely az adásvételi szerződés szerint ,,vízből állít elő mechanikai- illetve villamos generátorhoz kapcsolva villamos energiát”. 2021. június 12-én dr. Völner Pál megállapodott a Kar elnökével, hogy össze tudná kötni őt a Calmit Hungária Kft. nevű cég vezetőjével, mely társaságnak jelentősen megemelték a szén-dioxid kvótáját, ezért a Kar elnökének tulajdonában álló, és általa korábban már pályáztatott fenti motort a cég működése körében hasznosítani lehetne hőtermelésre, és ennek megvalósítása vizsgálatára állami támogatást lehetne kérni. (…) . Dr. Völner Pál és a Kar elnöke 1 milliárd forintos pályázat kiírására számítottak.”

Na, ez az, ami nincs. Olcsó poén volna előkapni a „gravitációt kikapcsoló” Széles Gábor esetét és sántítana is a párhuzam, ugyanis Széles annak idején, 2013-ban tényleg elhitte, miszerint van ilyen. Létezhet.

Völlner másként viszonyult a realitásokhoz, hogy úgy mondjam, más szemszögből nézte őket, de erről később. Most arról ejtsünk szót, hogy működhet-e ilyesféle erőgép?

Hát, valami ilyesmi létezhet épp, csak nem véletlen, hogy nem használják. Igen, a jövő üzemanyaga lehetne a hidrogén, robban is, mikor elég, csak víz keletkezik, sok van belőle a bolygón és reciklálódik használat után, ráadásul a legkönnyebben épp vízből lehet előállítani, nem lenne ideális üzemanyag?

Nem, a mai belső égésű motorokban nem. Ugyanis nyilván a környező levegő oxigénjével egyesülve robban, annak viszont 80%-a nitrogén, nitrogén-oxidok keletkeznek, azok meg fotokémiai szmogot és savas esőket okoznak. Lehet ugyan állítgatni a keverési arányt az erőgép hatásfokának rovására úgy, hogy ne legyen környezetszennyező, de akkor jön a másik probléma, a megfelelő tárolás – ezzel már sokat kísérleteztek, kevés biztató eredménnyel – és a végső, alapvető gond: az előállítás.

De hát nem az előbb írtam, hogy a vízbül vesszük ki a zoxigényt, ami marad, az a hidrogény? Dehogynem. És hogy vesszük ki? Árammal, bontás útján, minden középiskolás ismeri a bemutató kísérletet. Csak annak a makacs természetnek megkerülhetetlenek a törvényei. Ahhoz, hogy a vizet felbontsuk, energiát kell befektetni, kívülről. Amikor a kitermelt hidrogént elégetjük, a hidrogén az oxigénnel vízzé rekombinálódik, és az energia egy részét visszakapjuk. De a termodinamika törvényei szerint a visszanyert energia nem lehet több, mint amennyit a szétválasztásba belefektettünk – sőt, nyilván kevesebb, mert száz százalékos hatásfok nem létezik. Tehát a bontáshoz szükséges energiát valamivel elő kell állítani, ennél csak kevesebbet kapunk vissza, vagyis tiszta ráfizetés a kísérlet.

Át lehet épp alakítani a motort, megy is a vízzel – vagyis a vízből kivont hidrogénnel – csak többet fogyaszt és drágábban, mint előtte. Nem jó üzlet. Mondhatnánk, hogy Völner doktor a magyar törvényeket ismerte, a kisujjában voltak, csak a termodinamika törvényeit nem, de ez nem volna igaz. Okos ember ő, csak kissé cinikus, mint az indoklás folytatása is bizonyítja:

Ezt követően a Kar elnöke, dr. Völner Pál, S. K. B., valamint K. Sz. és N. Cs. személyek folyamatosan egyeztettek arról, hogy miként lehetne a pályázati anyagot előkészíteni. Az egyeztetések során S. K. B. több alkalommal is hangot adott azon aggodalmának, miszerint nem működőképes a konstrukció, azonban dr. Völner Pál jelezte neki, hogy miután a pályázatot már megnyerték, senki nem fogja ellenőrizni azt, hogy valójában volt-e reális esély a pályázatban megjelölt eredmény elérésére vagy sem.”

Tehát Völner is, társai is tudták, hogy ostobaság az egész – de egymilliárdos ostobaság! Azt már érdemes támogatni, ha nem működik, akkor is. Sőt. Főleg akkor, mert lehet benne még ennél is több pénz.

A Kar elnöke és dr. Völner Pál azt is fontolóra vették, hogy a pályázatot egy másik, nagyobb pályázati projekt részeként kellene kiíratni, és ezért dr. Völner Pál a folyamatosan kapott jogtalan előnyért, és a jövőbeni juttatás érdekében e körben érdeklődött a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszternél.”

Érdekes lett volna, ha Pals 2 nem nukleáris alapon épül meg, hanem a Völner-Schadl-rendszerű generátorokkal. Egyelőre ugyan maga Paks 2 sem épül, vagyis épp csak kapirgálják a földet arrafelé, de szerencsére nem ezért. Ez viszont már súlyos szélhámosság, hiszen, mint láttuk, Völner tudta, hogy nem működik a találmány, csak azt is tudta, hogy ha ő meg nem engedi, ennek senki sem fog utána járni. Kínában az ilyesmiért kivégzés jár, nálunk nem ennyire szigorú a törvény, de azért érdekes egy erőmű lett volna, annyi szent.

Tulajdonképpen az a csoda, hogy nem örökmozgót akartak üzemeltetni abból az egymilliárdból, mert annak az engedélyezése is átment volna egy idő után.

Ez az egész csakis a NER-ben elképzelhető, ahol a tények lassan már senkit sem zavarnak, annyiban különbözik az előző rendszertől a mostani rezsim, hogy akkor a zoxigényt vette ki a vízből a jómunkásember az ojjektumban, most a pénzt vette volna ki az államtitkár, szintén egy objektumban, mert hát az Igazságügyi Minisztérium rendvédelmi-biztosítási szempontból mindenképpen az. Tényleg: sikerült biztosítani?

Persze, hogy nem. Az indoklás bájos vége szerint:

A tényállást a tanúk vallomásai, a Nemzeti Védelmi Szolgálat által végrehajtott rejtett figyelés eredménye, az ügyben gyanúsítottként szereplő személyekkel szemben alkalmazott leplezett eszköz (lehallgatás, információs rendszer titkos megfigyelése) során keletkezett közlemények, adatok, gyanúsítottak vallomásai, lefoglalt bűnjelek, okirati és tárgyi bizonyítékok, elektronikus adatok, hívásforgalmi adatok, cégnyilvántartási adatok támasztják alá.”

No igen, szóval míg Völner mondjuk épp Áder János testőreinek megfigyelési engedélyét írta alá két örökmozgó között, az NVSZ meg őt hallgatta le.

Ilyen ez a NER. Az egész egy nagy, vízzel működő, pocsék hatásfokú motor, ami azonban nem energiát vagy hőt termel, hanem a támogatási rendszer útján pénzt, amit aztán ellopnak.

Az energia- és pénzkülönbözetet az ország és az Európai Unió termeli meg.

Már várom, hogy hatályon kívül helyezzék a termodinamika kozmopolita törvényeit és elinduljon diadalútjára a magyar perpetuum mobile.

Kár, hogy jogalkotás útján ez lehetetlen.

 

Szele Tamás

süti beállítások módosítása