Forgókínpad

Forgókínpad

Medvék, krokodilok, kamuk

2018. június 22. - Szele Tamás

Tekintetes bíróság, minden a medvével kezdődött. Ahogy mostanság a magyar sajtóban minden és a mindenen kívül még annyi más is: nincs lap, ami megúszná a medvét, medvéket, velük kelünk, velük fekszünk, állítólag bezúztak valamelyik reggel egy teljes napi kiadásra való Blikket, mert a főszerkesztő észrevette, hogy nem volt benne medve, és ez vérlázító.

Persze tudjuk azt is, mert vannak valódi medveszakértők, hogy ezek az állatok teljesen természetesen néztek be ide hozzánk, éspedig azért, mert tele van az ország hullott gyümölccsel, amit nem volt, ki leszedjen, mert mindenki külföldön dolgozik, arra jött ez a most már négy-öt maci, ha nem bántjuk, nem zargatjuk őket, ők se fognak minket, leben und leben lassen, kérem, mennek majd maguktól, ha mind felzabálták a cefrének valót.

Hanem a medve nem csak szép állat, de hasznos is. Az álhírek non plusz ultráját mutatta meg nekem. Ezeknél álabb hír nincs, szerintem valami nagyot, egész estét betöltőt találtam a medvecsapáson.

Tegnap épp álmodoztam a déli verőn és pipázgattam a heverőn, mikor érdekes cím ütötte meg a szememet: „Brutális medve támadás Cegléden, nagy a pánik senki sincs biztonságban a környéken. Nocsak, szívtam egyet a csibukon, az álhíroldalak is felfedezték? Bár mondjuk ez a népszerűségét mutatja: ha már hazudni is róla kezdenek, nem Orbán Viktorról vagy a földönkívüliekről, akkor ő a népszerűbb, ő hozza a kattintást, a miniszterelnök mehet már jeget aszalni akár. Hát lássuk ezt a „brutális medve támadást”, mit írnak róla.

Semmit nem írnak, a szokásos trükk: kap az ember egy teljesen másról szóló videót, ami elvben csak akkor indul el, ha megosztjuk. Aztán megkapja minden ismerősünk, és lavinaként terjed szét a nagy büdös semmi: ugyanis a videónak rendszerint nincs köze a címhez. Most azért egy sort mégis írtak: „Szombat reggel 9 kor elszabadult a fenevad.”

Váljék egészségére. Főleg, hogy az egész miskulancia április hetediki. Éljen április 7. Elszabadulásunk Ünnepe! Na, de ha már itt vagyunk, nézzük meg ezt a portált, amúgy is gyűjtöm az álhír-oldalakat és a fake newst. Annyira, hogy már engem is vádoltak álhírterjesztéssel – két hete egy másik lapba írtam valamit az orosz kóbor kutyák tömeges irtásáról, ami sokakhoz elkerült, a szöveg ugyan valóban az enyém volt, azért vállalom is a felelősséget, hanem a kép elkeveredett, valami Brazíliában zajlott kutyamészárlás képét tette az íráshoz a szerkesztő. Ezek után természetesen engem akart kibelezni minden ruszofil szélsőjobboldali: van egy modoruk, főleg, mikor privátban fenyegetnek (azért a személyes találkozót és azt, hogy játsszuk le szemtől szemben eddig még senki sem vállalta, csak fenyegetőznek mindig azzal, hogy felkötnek – ahhoz ide kéne jöjjenek értem, csak az svédtornával járna). No, mindegy, hagyjuk is, miként gyaláztak engem egy héten át, lássuk, milyen ez a legújabb fake news-oldal, ez a lapzarta.com (http://lapzarta.com/)?

lapzartacom.jpg

Ez, kérem, egyszerűen káprázatos!

A mindenegyben és a nephangja meg a vilagtitkai egymás vállára borulva sírnak a sarokban, ennyi baromságot a legszebb napjaikban sem bírtak kitalálni, a kétfős szerzőgárda sok szempontból rávert a Breitbartra is. De fakó minden teória, s a lét aranyló fája zöld, mondaná Goethe, lássuk a medvét! Illetve azt már láttuk, lássunk pár egyéb címet,

Repülőgép zuhant a parlamentre hatalmas katasztrófa, 60 tűzoltó a helyszínen.

Emberek, vágjuk le a hízot tulkot, üssük csapra a hordót, amondó vagyok.

DÖBBENETES BOTRÁNY! EMBERI HÚST TALÁLTAK A BUDAPESTI HENTES ÜZLET HŰTŐJÉBEN!

Aztán a hentes kivette a kezét a hűtőből és már nem volt benne emberhús.

Rettentően különös lényt videóztak a Dabasi erdőben. Amerikai szakértőcsoport vizsgálata alapján nem hamis a felvétel.

Ej, ez a Semjén, ez a Semjén. Állandóan vadászgat.

Átszakadt a Tiszai Gát, több millió köbmétervíz öntött el 34 települést.

Van édesvíz, tengervíz és köbmétervíz.

DÖBBENETES DOLOG TÖRTÉNT!!!Emberevő hal támadott a Hévízi barlangba leereszkedő búvárra!

Hát még milyen döbbenetes volna, ha a barlangot támadja meg. Azt már majdnem szokatlannak is nevezhetnénk.

Ma reggel holtan találták az ágyában Kim Jong-Unt. Hatalmas tragédia egy világ gyászol.” (Április 30.)

Gyászolná a Kozarek, de nem én – viszont ez a Trump akkor tényleg hülye. Szingapúrban nem vette észre, hogy órák óta egy hullával tárgyal? Vagy ő sem volt életben? Ez sok mindent megmagyarázna.

Leszakadt a Rákóczi híd Budapesten, A fél város közlekedése leállt. 3 halott négy sérült eddig.” (Április 28.)

Nocsak. Hiába, ilyen a pesti ember: a nagy rohanásban észre se vettük. De hát elterelte a figyelmünket a Borzasztó Oroszlán.

Borzasztó Oroszlán támadás a budapesti állatkertben. Senki sincs biztonságban.

Hol oroszlán van, ott bizony oroszlán van. Sőt, medve is.

Állatkertben még nem történt ilyen mészárlás! Medve tépett szét 2 embert és többeket életveszélyesen megsebesített! Megrázó felvételek!!!!

Megrázóak és magasfeszültségűek. Ez már váltóáram.

Szíria lebombázta észak Koreát, váratlan tragikus fordulat.

Még szerencse, hogy Franciaország és India határos.

6-0-ra nyert a Fradi az Oroszok ellen 30 éve nem volt ekkora siker.

Sőt, most sincs. És még meddig nem is lesz!

Leszakadt az Árpád híd! 89 tűzoltó a helyszínen.

Nem bírnak magukkal ezek a budapesti hidak, én mondom, nem bírnak nyugodni. De további vízügyi hírek következnek:

Brutális krokodil támadás a Dunaparton, 5 rendőr a helyszínen de nem tudjak megállítani.

Adjanak ki ellene körözést, az használt még az Orosz Mihály Zoltán ellen is.

Eszméletlen videó került elő a World Trade Center támadás közben. Ez mindent megváltoztat.

Az még eszméletlenebb, hogy támadás közben nem az embereket mentették, hanem a videót – hiszen akkor került elő, nem? Sőt, nem csak kimentették támadás közben, meg is nézték.

Mégiscsak a Jobbik nyerte a választásokat, hatalmas az öröm, Vona mégis marad.

ÓRIÁSI BOTRÁNY!!! Orbán bevallotta:Megbundáztuk a szavazást! Újraszámolják a voksokat!!!

Hatalmas az öröm az LMP nyerte a választásokat. Erre nem voltak felkészülve.

Mindent az olvasóért. Mindegyik olvasóért: nyerjen minden párt, virágozzék száz virág, vitatkozzék száz iskola.

És a végére hagytam a legszebb címet, április másodikáról:

Semmi féle képpen ne nézd meg.

Ne bizony, kérem, ne bizony.

Hát eddig a lenyűgöző tartalom, lássuk, kiknek köszönhetjük a csodás sajtóorgánumot? Impresszum nincs, csak egy szokatlanul becsületes, bár kisbetűs figyelmeztetés, miszerint: „Clikbait Hoax Fake Az oldal tartalma álhír. A videó megosztás nélkül is elindul csak szakítsa meg a megosztást.”, de én azért nem ajánlom ezt a megszakításos módszert sem. Szerzők között csak két nevet látunk, bizonyos Edvin Volovic követi el a lapot Women Cat-tel karöltve, és szokatlanul kevés a reklám – csak egyet láttam.

Mi ez? Kevesebb benne a politika a megszokottnál, alig van reklám, egy megszokott álhírlaphoz, fake news-oldalhoz képest – ez talán valakinek a privát hülyéskedése? Esetleg a fake news munkatársainak kiképző terepe, lőtere, ahol kitanulják a kamuzást?

Vagy egyszerűen még nem jöttek rá, hogy kell reklámot szerezni?

Valaki ezen gyakorolja az adatlopást?

Nem tudjuk.

Rejtély.

Edvin Volovic és Women Cat édes titka.

Ráadásul a nézettségi adatok is elég gyengék, ekkora olvasottságért írhatnának igazat is. Bár azt meg helyesen kéne írni.

Kérem, egyedülálló jelenséget fedeztünk fel a fake news piacán: a majdhogynem öncélú hazudozást.

Ezt nem hiszed el! Felrobbant az internet!

Szenzáció! Óriási botrány!

Sajnos, az a baj, hogy ez mostanság se nem botrány, se nem szenzáció.

Ez valamikor egy szakma volt.

 

 

Szele Tamás

süti beállítások módosítása