Forgókínpad

Forgókínpad

Kibújás vagy bebújás?

2023. január 31. - Szele Tamás

Azért most már eldönthetné a magyar kormány, hogy mi a csodát akarunk mi Európában és Európától. Mert egyelőre annyifélét méltóztatnak beszélni az illetékes hölgyek és urak, hogy összezavarják a tulajdon rajongóikat is. Aki nem hívük, az persze tudja, hogy egyszerűen csak sok pénzt akarnak az Uniótól, amivel ne kelljen elszámolni se, de aki hisz nekik, az most bajban van.

magyarorszag_januar_31.jpg

Tovább

A moszkvai manórobotok

Különös ügyekről mesélek ma, különös emberekről: a történet végső soron arról szól, hogy miképpen használják fel a modern autokráciák az áltudományt, miképpen sorvasztják el a valódit, és kinek mi haszna van ebből. Nyilvánvaló, hogy a hatalom az első számú haszonélvező, de a kezére játszó szélhámosok sem járnak rosszul.

nanorobotok2_januar_30.jpg

Tovább

Kötekedés a Karmelitából

Vannak párbeszédek, amiket ki kellett volna hagyni, jobb lett volna, ha sohasem kerül rájuk sor, el sem hangzanak. Ilyen Orbán Viktor tegnap nyilvánosságra került „sajtóbeszélgetése”, melynek során olyasmiket mondott, amiket tisztességes ember még szeszközi állapotban sem szokott – mert nem is gondol ilyeneket. Egyszerűen esze ágába sem jut.

orban1_januar_28.jpg

Tovább

A Sajtóklub Moszkvában

Nem is olyan egyszerű a világ, ahogyan az jobbról is, balról is elképzelik a különböző Mórickák. Most például a jobboldali magyar Mórickák készülnek „sajtóexpedíciót” szervezni a nagy és boldog Oroszországi Föderációba, hogy „leleplezzék az Európai Unió hazugságait”, a vállalkozást remélhetőleg Bencsik András vezeti majd.

moszkva_januar_25.jpg

Tovább

Civilek és álcivilek

Be kell vallanom, majdnem megtévesztettek. Még engem is. Az új orosz nőmozgalmakról van szó, melyekről eddig úgy véltem, hogy sok köztük az álcivil, voltaképpen Putyint támogató szervezet, most viszont már úgy gondolom: még több. Ennek a rövid írásnak leginkább az a célja, hogy bemutassam, mekkora hiba fekete-fehérben látni az orosz belpolitikát (vagy bármi egyebet).

katonanok_januar_24.jpg

Tovább

Sorosozás Moszkvából

Kedves olvasóink, időjárásjelentés következik: a nap folyamán szibériai légtömegek érkeznek a Kárpát-medencébe, tehát a délutáni, éjszakai és holnap reggeli órákban heves sorosozás várható a honi kormánysajtóban. Moszkvában már térdig ér, tehát nagy valószínűséggel mi sem kerüljük el. Frontérzékenyek számára ajánlott egyes médiumok kerülése pár napig.

sorosozas_moszkvabol_januar_23.jpg

Tovább

Jevgenyij küzdelmes élete

Ha ez most szovjet propagandaregény volna, a címbe óhatatlanul be kellene kerüljön, hogy „...és harcai”, de mivel ez posztszovjet történet (igaz, szovjet előjátékkal), nem kötelező. Pedig vannak harcai. A híreket aktívan fogyasztók már rájöhettek, hogy természetesen Jevgenyij Prigozsinról van szó, akiről sokan hiszik, hogy tudják, kicsoda, de itt találhatnak pár újdonságot róla.

prigozsin_car1_januar_22.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása