Forgókínpad

Forgókínpad

Szele Tamás: Életveszélyes fenyegetések

2024. július 16. - Szele Tamás

Ritka dolog az, hogy én örvendezzek bárminek, amit ifjabb Lomnici Zoltán mond, de ma mégis így alakult a dolog. Nyugalom, nem ment az agyamra a hőség, nem is kaptam napszúrást, a helyzet ennél komolyabb – vagy nem ennyire komoly – ugyanis Lomnici mester hiába a Századvég igazgatója, úgy elnyilatkozta magát, mint egy tapasztalatlan kóristalányka az operettből.

troll_julius_16_2024.jpg

(Képünk illusztráció)

Tovább

Szele Tamás: Béketervek, háborús hazugságok

Most, hogy nagyjából túl vagyunk az első riadalmon a Trump elleni merénylet miatt, nézzünk kicsit körül Orbán Viktor híres-nevezetes béketerve táján, amire úgy mellesleg legújabban belpolitikáját is alapozza, azzal a felkiáltással, miszerint aki abban nem hisz, az háborúpárti, aki háborúpárti, az idegen ügynök, és aki idegen ügynök, az vesszen.

szekesegyhaz_moszkva_julius_15_2024.jpg

(Képünk illusztráció)

Tovább

Szele Tamás: Merénylet Trump ellen

Kétségbevonhatatlan, hogy a mai nap híre az, miszerint merényletet kíséreltek meg Donald Trump volt amerikai elnök és jelenlegi elnökjelölt ellen (illetve... nagyon különös lenne, ha a Republikánus Párt valaki mást indítana, de ez a jelölő konvención dől el, a jövő héten). A támadás nem járt sikerrel, Donald Trump csak a jobb fülén sérült meg könnyebben, már elhagyhatta a kórházat, sőt, beszélt is telefonon Biden elnökkel.

trump1_julius_14_2024.jpg

(Képünk illusztráció)

Tovább

Szele Tamás: Pontosítás Méhes György ügyében

Hát kérem, úgy néz ki hogy tegnapelőtt elkövettem egy tévedést. Mondjuk nagyon nagy tévedés nem volt, de akkor sem lehet így hagyni a dolgot. Tehát: mint kiderült, engem és szüleimet nagy valószínűséggel talán mégsem Méhes György jelentett fel, bár amekkora ráhagyással dolgozott az öreg, bármi elképzelhető, ahol gyalulnak, ott hullik a forgács.

mehes1_julius_11_2024.jpg

(Képünk illusztráció)

Tovább

Szele Tamás: A besúgókirály

Hát, alig kapok levegőt. Főleg, mert befelé kéne jönnie, de ehhez képest kifelé kéne ordítanom. Ilyen dolog egészen egyszerűen nincs, illetve mégis van, mindenesetre megoldom, végül is az embernek elég sok testnyílása van, melyek egy részén lehet lélegezni. Szóval, most derült ki, hogy ki miatt vertek engem három napig a Duna utcában, Nagyváradon.

mehes1_julius_11_2024.jpg

(Képünk illusztráció)

Tovább

Szele Tamás: Találkozásom Mukival (rémmese)

Tegnap délután egy ismerősöm azzal riasztott meg, hogy állítólag a Szuverenitásvédelmi Hivatal minden szerkesztőségbe be akar ültetni egy megbízottat, aki azt figyeli majd, honnan fogad el a lap pénzt. Hír vagy rémhír, nem tudom, ismerősöm a festői Kelet-Afrikában lakik, de játsszunk el a gondolattal. Aki ezt kitalálta, a büdös életben nem látott szerkesztőséget.

muki_julius_9_2024.jpg

(Képünk illusztráció)

Tovább

Szele Tamás: Az első magyar műhold

Sokan keresnek egyszerű és közérthető választ arra, mi az Isten csodáját jelent Orbán Viktor „békemissziója”, sajnos, ilyennel nem szolgálhattok, akinek nincs ideje, kedve, türelme elolvasni ezt a hosszúnak ígérkező írást, annak annyit mondhatok dióhéjban, hogy ez nem békemisszió. Hogy akkor ezzel szemben mégis micsoda, arról fog szólni a következő pár oldal.

orban_a_fold_korul_julius_8_2024.jpg

(Képünk illusztráció)

Tovább

Szele Tamás: Szavazógépek és jobbágy-képviselők

Ma megint Andrej Percev heti orosz hírelemzését-összefoglalóját vesszük elő, aminek ebben az esetben lesz némi magyar áthallása is, hiszen nálunk is folyamatosan szó van az elektronikus szavazási rendszer bevezetéséről – és nálunk is erősen szkeptikus ezzel szemben a nagyközönség. Aminek persze oka van.

szavazogep2_julius_7_2024.jpg

(Képünk illusztráció)

Tovább

Szele Tamás: Varégok és terroristák

Mindig érdemes elolvasni a Riddle oldalán Andrej Percev heti hírösszefoglalóit. Percev ugyanis az az orosz ellenzéki újságíró, aki képes átlátni nem csak Moszkva és Szentpétervár világát, nem csak a Kreml és a Lubjanka falai mögé lát be, de ismeri a vidéket is – és hát Oroszország tényleg nem a két metropoliszból áll. Lássuk, most mit talált fontosnak?

varegok_julius_3_2024.jpg

(Képünk illusztráció)

Tovább
süti beállítások módosítása