Forgókínpad

Forgókínpad

Bogár László háborúi

2022. augusztus 15. - Szele Tamás

Nos, azzal kell kezdenem, hogy leborulok Bogár László képességei előtt. Nekem nem kis munkámba és viszonylag sok pénzembe kerülne, hogy olyan dolgokat írjak le, olyan következtetésekre jussak, ami neki láthatóan minden erőfeszítés nélkül és ingyen is megy. Hiába, képtelen vagyok annyit és olyant inni, hogy ez nekem sikerüljön, inkább meg sem próbálom.

kina-tajvan.jpg

Tovább

Államtalanítók

Ha az ember sokat olvassa a híreket és nem túl rossz a memóriája, egészen érdekes összefüggésekre bukkan. Teljesen más okból veszem elő naponta a nemrég betiltott orosz OVD-infót naponta – a perbe fogott orosz ellenzékiekkel kapcsolatos híreket keresem rajta – ma mégis olyasmire bukkantam, ami nálunk is van, Amerikában is, csakhogy náluk, orosz földön is megterem.

osemberek1_1.jpg

Tovább

Propaganda a pokolbazárból

Ha már tegnap a deep fake-ről írtam, hiszen elérte a magyar politikát is, ma előveszem régi témámat, az álhíreket is. Erről aztán mindenkinek lesz véleménye, ugyanis az álhír épp a véleményt használja ki, erősíti meg. Arra alapul a működése, meg a formális logikára, elhamarkodott általánosításra, csoportszellemre, hiszékenységre – így együtt.

konteo2.jpg

Tovább

Karácsony lepkeálma

Írtam én már erről máshol, máskor, sőt, kétszer-háromszor is, de úgy látom: senki sem értette meg, tehát írok róla külön, hátha átlépi az ingerküszöböt. A deep fake-ről van szó, ami most látszólag bőséges humorforrás a kormánymédia számára, Karácsony Gergely esete kapcsán. Jelezném: nem vicc ez, csak még nem tetszettek felfogni, mivel van dolgunk.

karacsony_atbaszva.jpg

Tovább

Haeresis maxima

Nem tehetek róla, Gajdics Ottó mai írásáról az óvodai középcsoport jut eszembe, mert ott szokás ujjal mutogatni egymásra, a nyelveket nyújtogatni és az bizonygatni, hogy „a Pisti hülye!” „nem iiis, a Jani a hülye!” „nem iiis, a Pisti a hülye!” és ez eltarthat akármeddig. Okos ember nem is kezdi el az ilyesmit, én most mégis válaszolok rá.

boszorkanyper2.jpeg

Tovább

A HUXIT-csekk

Én ma tényleg nem erről akartam írni, hanem a zaporizzsjei atomerőműről, de ez a veszély közelebb van – bár az meg nagyobb, mert ha nukleáris szennyezés szabadul el, az aztán nem fog ismerni határt, sem schengenit, sem uniósat. De ez a probléma frissebb: dióhéjban megpróbálom elmagyarázni, mi a baj az uniós tagság megerősítéséről szóló törvény javaslatával.

huxit_2.jpg

Tovább

Kacsaröpte Magyarországon

Kövér kacsamadarat láttam, végigrepülte a fél magyar sajtót, ideje lelőnöm. Még a végén elhiszi valaki – illetve, épp ez a dologgal a baj, hogy a nagyközönség jelentős része már hiszi, annak dacára, hogy a legtöbben el sem olvasták. El lehet hinni bármit olvasás nélkül is manapság, ahogy pocskondiázni is lehet – naponta látom, velem is megesik.

kacsa1.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása